Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Terraska
Suwaczek działa. Czyli obie będziemy mieć maluszki na święta.
Z tego, co zdążyłam się dowiedzieć, to wartość graniczna szyjki to 25 mm. Jeśli Twoja jest twarda i nie ma rozwarcia to bardzo dobrze, u mnie przede wszystkim jest problem z tą miękkością, bo wtedy łatwo o dalsze skrócenie, zwłaszcza, że maluszek coraz cięższy. Na Twoim miejscu poszłabym się dodatkowo skonsultować u innego lekarza, dla świętego spokoju, a do tego czasu prowadziła oszczędny tryb życia i unikała kąpieli, tylko prysznic, bo przy krótkiej łatwo o infekcje. -
nick nieaktualnygosia mmr wrote:Marta0912
Dzięki, szczególnie, że przez komplikacje z szyjka i nakaz leżenia moje nerwy są ograniczone. Pisałaś, że masz już kombinezony na zimę, kupowałaś przez internet? Przede mną prawie cała wyprawka do zrobienia leżąc w łóżku, więc chętnie skorzystam już z wypróbowanych adresów
Ja kupiłam dwa używane kombinezony
http://images68.fotosik.pl/1152/8cd16caba132fefbgen.jpg
ten kosztował 19,90zł
http://images68.fotosik.pl/1152/fb88ee812e93ccbcgen.jpg
a ten 8,50zł u innego sprzedawcy.
U tego samego sprzedawcy wylicytowałam 2 pajacyki z NEXT za 7,50(2sztuki) i ochraniacz na łóżeczko z Mamas&papas za 10,50zł. Gdzie widziałam te ochraniacze z tej firmy za 250zł.
Tak więc polecam takie szperanie na allegrogosia mmr lubi tę wiadomość
-
Gosia, tak wlasnie zrobie. U mnie przewidywana data porodu to 24 / 25 grudnia, a wiec dokladnie w swieta
Pewnie u Ciebie podobnie... Mam kolejna wizyte u mojej lekarki we wtorek, zobaczymy co sie do wtorku podzieje z ta moja szyjka. Czasem mam wrazenie takiego "klucia" w szyjce, jakby mi ktos szpilke wbijal - moze cos sie tam dzieje. Dodatkowo mam tez uczucie ciezkosci, lekkiego bolu w dole brzucha. Czy tez masz podobnie? Pozdrowienia
-
Kurcze, zazdroszczę Wam drygu do szukania w sklepach z odzieżą używaną. Ja się irytuję, ręce bolą, bo napieprzone tych wieszaków, że ciężko patrzeć na rzeczy. Myślałam właśnie, żeby iść ale nie wiem, boję się, że słabo mi się zrobi....a potrzebuję bluzki jakieś dłuższe na siebie, bo wszystko powoli się robi za małe na brzuchu ;P
-
nick nieaktualnyMoniek90 – widziałam, że zabrałaś się za pranie – ja też, ale mam problem z kołdrą i poduszką – prać czy nie?
W internecie czytałam żeby prać, ale stwierdziłam, że boje się sama, bo mi się zepsuje jeszcze w pralce, więc oddam do pralni.
Wysłałam męża do pralni, ale go odesłali – powiedzieli, że kołdry dla niemowlaka się nie pierze, że mam prać same poszwy.
Zgłupiałam już. Co radzicie?
Jeżeli chodzi o uznanie ojcostwa – to można to zrobić również przed urodzeniem dzidziusia. Oświadczenie o uznaniu można złożyć przed kierownikiem USC.
-
bella88 wrote:Ja mam to samo. Aż boje się stanąć na tą nogę jak już wywlekę się z łóżka. Masakra jakaś. Ale zauważyłam że jest gorzej jak leże na prawym boku. Wogóle w nocy jak się przekręcam na któryś bok to się budzę za każdym razem. Też tak macie że jak się położycie na plecach to jakby słabiej wam się robiło?
Ja też tak mam, że jak leżę na plecach to aż mi dech zapiera. Bardzo ciężko mi się wtedy oddycha. Pewnie macica tak się układa, że uciska na płuca czy coś. Ja staram się leżeć jak najwięcej na lewym boku, ale czasem tak mnie od tego biodra bolą, że muszę zmienić pozycję, a o inną wygodną coraz gorzej -
Alicja kiedys pytałaś tutaj o jakiegoś linka z pościelami dolly czy jakos tak... i któras z dziewczyn ci go wysyłała tutaj.. ale że wtedy siedziałam na komórce to nie mogłam otworzyć
bo sama chciałabym zobaczyc te pościele dolly. Czy masz możę tego linka ? będę ci ogromnie wdzięczna, chyba ze któras z dziewczyn zna
-
nick nieaktualnyChichibi wrote:Alicja kiedys pytałaś tutaj o jakiegoś linka z pościelami dolly czy jakos tak... i któras z dziewczyn ci go wysyłała tutaj.. ale że wtedy siedziałam na komórce to nie mogłam otworzyć
bo sama chciałabym zobaczyc te pościele dolly. Czy masz możę tego linka ? będę ci ogromnie wdzięczna, chyba ze któras z dziewczyn zna
http://dolly.com.pl -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
alicja_ wrote:Moniek90 – widziałam, że zabrałaś się za pranie – ja też, ale mam problem z kołdrą i poduszką – prać czy nie?
W internecie czytałam żeby prać, ale stwierdziłam, że boje się sama, bo mi się zepsuje jeszcze w pralce, więc oddam do pralni.
Wysłałam męża do pralni, ale go odesłali – powiedzieli, że kołdry dla niemowlaka się nie pierze, że mam prać same poszwy.
Zgłupiałam już. Co radzicie?
Jeżeli chodzi o uznanie ojcostwa – to można to zrobić również przed urodzeniem dzidziusia. Oświadczenie o uznaniu można złożyć przed kierownikiem USC.
Ja prałam normalnie w pralce w Lovellina kołderce i poduszce były metki z instrukcją prania i można było prać w pralce w 60 stopniach i nic się nie stało
Kołderka i poduszka są syntetyczne, bez pierza. Nie rozumiem jak można mówić, że kołder się nie pierze. Przecież to siedlisko roztoczy i kurzu. Zwłaszcza, że ja dostałam je od siostry i 2 lata leżały na strychu, więc wymagały odświeżenia
Zobacz, czy na Twoich jest instrukcja prania. Jak się do nich dostosujesz, to nic się nie stanie. Jedynie czego nie mogłam prać to wypełnienia z ochraniacza do łóżeczka, był wyraźny napis, żeby nie prać
-
stars2345 wrote:Hej, a jakie u ubranka, w jakich rozmiarach i jakiej ilosci kupilyscie?
Ja też mam w rozmiarach 56-62, z tym, że więcej mam tych 62, bo dziecko szybko wyrasta. Nie wiem czy dokupić więcej 56. Według tego poradnika http://www.wyprawkabobasa.blogspot.com/p/spis-tresci.html nie warto, ale już sama nie wiem. -
Dziewczyny jaki rozmiar byście kupiły dla szkraba na początek?
http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-czapka-w-komplecie-68cm-i5568122373.html
czy:
http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-do-fotelika-wyjscie-ze-szpital-i5404178351.html
Bo mam dylemat, chodzi o coś co starczy na całą zimę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 21:00
-
Ja mam tylko jakieś 5 rzeczy w rozmiarze 56. Dużo dziś zamówiłam w rozm. 62 i z 5 ubranek w rozm. 68. Później będę sukcesywnie zamawiać i kupować jak mały będzie wyrastał bo nie mam gdzie trzymać tych wszystkich rzeczy
co do kombinezony to ja kupuje 2 narazie. Jak mi będzie więcej potrzebne to najwyżej wtedy zamówię. Staram się podejść do tego rozsądnie. Aż sama się dziwię
zresztą tyle jest teraz tego i tak łatwo można kupić nie wychodząc z domu że uważam że nie ma sensu się odkupić bo dziecko szybko rośnie i tak np czytalam że rozm. 56 to albo się założy albo tylko na chwilkę jest. W rozm 62 wystarcza po ok 6 ubranek z każdego rodzaju np. 6 pałaców, 6 śpiochów itd. Później można więcej kupić z większych rozmiarów.
stars2345 lubi tę wiadomość