Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa szukam kombinezonu na zime w rozmiarze 62 a na wiosne kupie 68. Ciuszki to z rozmiaru 56 mam tylko pare body, reszta to 62 ale te 62 to tez roznie bo niektore sa mniejsze a niektore i wieksze. Mam po kilka sztuk bodow z dlugim i z krotkim rekawem, kilka spiochow, bluzeczek, polspuochow i spodni. Wydaje mi sie ze tak do lata jestem troszke obkupiona. Ale to tez tylko dlatego ze wiekszosc to uzywki z lumpeksow i jak widze cos ladnego i wartego zakupu to biore:)
stars2345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTinusia wrote:Ja kombinezon kupiłam futrzany miś ocieplany na rozmiar 62 na metce 0-3 mcy. Dokupie jeszcze jakiś biały używany bo chrzest planujemy zaraz po świętach. Potem jak wyrośnie to kupię jakiś troszkę cieńszy żeby na wiosnę było. Wszystko zależy od tego jaki się urodzi. Ja ważyłam 3250g a mąż 2600g więc ogromny może nie będzie...
U nas z waga urodzeniowa prawie identycznie
Kurcze.. Ja mam karton i worek ciuszkow uzywanych i zupelnie nie wiem jak je posegregowac rozmiarami, bo niektore maja obciete metkichyba bede musiala je porownywac kazde z osobna.
Tinusia 1200- ladna waga;) jestem ciekawa wagi swojego szkraba w poniedzialek
Tinusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTerraska wrote:Czesc dziewczyny. Od dawna sie nie odzywalam, ale podczytuje Was w wolnej chwili i kibicuje kazdej
Mieszkam w Luksemburgu i moja lekarka twierdzi, ze w 24 tygodniu ciazy szyjka 24-25mm nie jest niepokojaca i nie jest podstawa ani do L4, ani do jakichs szczegolnych procedur medycznych. Dopiero po skroceniu do 15mm zakladaja pessar. Spotkalyscie sie kiedys z taka teoria, bo nie wiem czy zaufac lekarzowi, czy jednak sie niepokoic, bo wartosc jest ponizej normy... Poki co wyblagalam L4 na ten tydzien i leze w domu, odpoczywam. Pozdrowionka!
to w Luksemburgu trzeba błagac lekarza o L4? kurcze chyba bym sfiksowała tam, ja na L4 jestem w sumie od maja z małymi przerwami. Co do szyjki to niestety nie znam się, nie wiem od jakiej dł jest uważane że skraca się. Moja ma 32mm -
nick nieaktualnyMarta0912 wrote:Ja kupiłam dwa używane kombinezony
http://images68.fotosik.pl/1152/8cd16caba132fefbgen.jpg
ten kosztował 19,90zł
http://images68.fotosik.pl/1152/fb88ee812e93ccbcgen.jpg
a ten 8,50zł u innego sprzedawcy.
U tego samego sprzedawcy wylicytowałam 2 pajacyki z NEXT za 7,50(2sztuki) i ochraniacz na łóżeczko z Mamas&papas za 10,50zł. Gdzie widziałam te ochraniacze z tej firmy za 250zł.
Tak więc polecam takie szperanie na allegro
zazdroszczęja nie mam nerwów do aukcji i all, wogóle nie lubie grzebać, szperac na allegro w rzeczach używanych- chyba dlatego że jeszcze nic nigdy nie znalazłam;) za to uwielbiam lumpeksy:)
-
Hej dziewczyny mialam napisac po diabetologu. Niestety skonczylo sie insulina przed każdym posilkiem i pomiarami cukrow tez po kazdym i przed posilkiem. Jestem generalnie zalamana bo rok przed zajsciem juz jestem na zastrzykach clexane 0,6 i aspirynie z racji wczesniejszych strat spowodowanych zespolem antyfosfolipidowym, malo tego w 10 tc ciazy wyszla mi niedoczynnosc tarczycy i biore euthyrox50 a teraz cukrzyca w ktorej drakonska dieta bylo malo i skonczylo sie wprowadzeniem insuliny
Zalamac sie idzie. Co do mojego zeba to opuchlizna zeszla mam nadzieje, ze noc minie spokojnie. Spijcie dobrzeja od drugiej polowy wrzesnia zaczynam robic wyprawke dla malej
-
ola25 nie martw się, do insuliny się przyzwyczaisz. Kwestia wprawy
Bardzo wielu ludzi leczy się na cukrzycę, mówi się, że to choroba cywilizacyjna. Musisz być silna dla swojego maleństwa. Matki potrafią wiele wytrzymać dla swoich dzieci, drzemią w nas ogromne pokłady energii!! Zostało niewiele czasu do porodu, po nim pewnie wszystko Ci się unormuje
Musisz być dobrej myśli
Zdrowie najważniejsze!! Trzymam za Was kciuki i dużo zdrówka życzę
-
Moniek90 masz racje . Niewiele zostalo do porodu dam rade. Po ciazy odstawia mi i clexane i insuline . Hmm 6 tyg po porodzie dziekuje za wsparcie. My mamuski musimy byc silne !!
Pchelkaa, moniek90 lubią tę wiadomość
-
Kochana nie przejmuj sie tekstami tesciowej moja mi tez w 9 miesiacu jak zobaczyla ubranka dla malego od kolezanki powiedziala z oburzeniem ze niech najpierw sie urodzi a potem mozna kupic ale sie wtedy mi smutno zrobilo ...
My juz po wizycie;) z mała wszystko wporzadku i wazy juz 1272g tak sie ciesze)) pozatym jest wszystko super wiec mozna isc spokojnie spac:))) dobranoc Kochane:)
gosia mmr wrote:Hej Dziewczyny!
Mój laptop wczoraj padł, więc dzisiaj korzystając, że mąż na wyjeździe postanowiłam nadrobić zaległości na forum, a piszecie bardzo dużo w ciągu ostatnich 2 dni.
Jestem już po wizycie, niestety reżim łóżkowy zostaje, najprawdopodobniej już do porodu. Jestem strasznie tym przygnębiona, marzyłam o małym spacerze, pójściu do sklepu, żeby wybrać wózek i upieczeniu ciasta ze śliwkami. Na pocieszenie kupiłam sobie wracając sernik i zjadam go zamiast obiadu. Oczywiście wiem, że to nie najważniejsze, grunt, że synek zdrowy.
Maluszek waży ok. 660 g, wygląda, że wszystko w porządku. Lekarka mówi, że przy ciągłym leżeniu może być taki spokojny i zupełnie za wcześnie na martwienie się brakiem ruchów.
Dodatkowo mam jakąś infekcję dróg moczowych, na razie mam brać Urosept, oby przeszła jak najszybciej.
Hemoglobina podskoczyła z 11,2 na 11,5! Jupi! Nie brałam dodatkowej suplementacji tylko piłam sok z kiszonych buraków i koktajle z natki pietruszki.
Rozumiem Wasze troski związane z wyprawką. Ja jedyne rzeczy jakie dostałam dla Maluszka to kupiła je moja mama, która zresztą sama jest chora poważnie na stawy. Teściowa odwiedziła mnie tylko raz na 1,5 godziny, a leżę od 28.07., mieszkają 2 godziny drogi, pokazywałam jej ubranka, które kupiła moja mama, a ona tylko skomentowała, że nie warto na razie nic kupować, bo jeszcze nie wiadomo, co się stanie ( w sensie, czy maluszek się urodzi), a poza tym jeśli już to, po co nowe ubranka, ekonomiczniej odkupić jakieś używane. Oczywiście z używanych też będziemy korzystać, nawet kupiliśmy trochę okazyjnie. Ale te parę śpioszków i body od mojej mamy to cieszy mnie ogromnie, w chwilach zwątpienia przytulam je do brzuszka i mówię, zobacz Synku jakie piękne rzeczy na Ciebie czekają, rośnij sobie zdrowo:) To co powiedziała mi wtedy teściowa, straszną przykrość mi zrobiło.kwiatakacji, Marta0912, MeGi2986, justyna14, moniek90, Madzisek, gosia mmr, bella88, Mama-julka, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:zazdroszczę
ja nie mam nerwów do aukcji i all, wogóle nie lubie grzebać, szperac na allegro w rzeczach używanych- chyba dlatego że jeszcze nic nigdy nie znalazłam;) za to uwielbiam lumpeksy:)
Ja też na allegro nie kupuję nic używanego, ale teraz pomyślałam sobie, że nie będę wydawać dużej kasy na kombinezony bo można kupić dla takiego maluszka zupełnie niezniszczony. Sprecyzowałam wymagania i jakoś poszło
A co do lumpeksów, to wynalazłam taki jeden gdzie mają duży wybór ubranek. Jestem w tym ciucholandzie co środę i już trzeci raz wyszłam z ogromną reklamówkąW środy cena za kg to 20zł, a w piątek całkowicie wymieniają towar, ale wtedy za kg jest 40zł.
-
Ja dalej w szpitalu. Probowali odstawic kroplowke ale wtedy skurcze powrocily. Juz nawet nie pytam ile bede musiala zostac bo nie chce sie natawiac na wyjscie. Najbardziej mnie wkurza ze np szyjke mi badali tylko raz przy przyjeciu i od tej pory juz nie. To skad ja mam wiedziec co sie ze mna dzieje skoro ni mam badan... narazie leze cierpliwie. Meczy sie tez z takimi skurczami jak na okres w dole brzucha ? Co na to wasi lekarze ?
-
Evka wrote:Dziewczyny jaki rozmiar byście kupiły dla szkraba na początek?
http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-czapka-w-komplecie-68cm-i5568122373.html
czy:
http://allegro.pl/kombinezon-spiworek-do-fotelika-wyjscie-ze-szpital-i5404178351.html
Bo mam dylemat, chodzi o coś co starczy na całą zimę.
świetny ten kombinezon. Ja również chętnie bym się w taki zaopatrzyła:). Może gdyby wziasć ten większy... Nie wiadomo kiedy przyjdzie wiosna, u nas do maja może być zimno, a w przypadku mrozow swobodnie bedzie można malucha grubiej ubrać pod ten śpiworek:) -
nick nieaktualnyStars ja ja jak mialam problemy z oproznianiem to tez mnie brzuch bolal. Ale jesli sie niepokoisz to jedź niech sprawdza. Znalazlam cos takiego:
http://www.bialystokonline.pl/dyzury-szpitali-w-tym-tygodniu-31-08-6-09-sprawdz-plan-pracy-placowek,artykul,86859,9,1.html
Wg tej stronki dzis ma szpital wojewódzki na skłodowskiej.