Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki rewelka
To moja pierwsza ciaza
teraz jeszcze bardziej sie boje ze to moze byc pusty pęcherzyk
Do wizyty chyba juz nie wchodze tu bo jeszcze bardziej bede przerazona
na szczescie za 3 godziny wszystko sie juz wyjaśni
AnnaK81 lubi tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Poziomka nie masz co się stresować, Ja we wcześniejszej ciąży pierwsze usg miałam w 6 tygodniu, i nie było serduszka, pęcherzyk był duży.
Jak Ty byłaś na początku i nie było widać serca to normalne, dlatego Ja teraz cwana czekam przynajmniej do 6 tygodnia, a korciło mnie żeby i dwa dni po spodziewanej @ pójść. -
nick nieaktualnyJa jak wiem, że z fasolką jest ok to czekam aby na wizycie zobaczyć coś więcej. Widziałam w galerii usg że w 8-9 tygodniu widać czasem nóżki i rączki
z drugiej strony stres jest zawsze bo to, że serducho bije wcale nie oznacza, że jest ok bo przecież czasami przestaje bić...
-
Ja poszlam w 5 tc tylko dlatego ze wcześniej mialam problemy z endometrium, i musialam miec pewnosc ze prawidlowo sie zagniezdzilo, no i po luteine, bo wczesniej jej nie dostalam bo mowilam ze zbytnio w tym cyklu sie nie staramy
Ja bardzo sie boje, bo od roku co bylam na usg to ciagle cos tam nie tak bylo..
dlatego az nie moge uwierzyc ze tak sie udalo i ze wszystko tam w porzadku :o
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Poziomka u mnie wszystko ok było i 2 lata się nie udawało
(chociaż później też miałam cienkie endo), a zaszłam dopiero jak odpuściłam i wzięłam się za siebie zaczęłam ćwiczyć itp. bo już miałam dość lekarzy.
I nie stresuj się wszystko będzie okPoz!omka. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Daj znać poziomka
ja dziś porobiłam badania i czekam na wyniki. Na usg już nie było miejsca więc sobie odpuściłam. Pójde za tydzień w poniedziałek w Lbn. Może wytrzymam
Jeszcze serduszka nie słyszałam
Poz!omka. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPoziomka - nie stresuj się tak . Ja też myślałam, że może być puste jajo, źle zagnieżdżone czy inne takie historie a jak narazie jest ok - jest zarodek , serduszko bije, a miałam/mam powody, żeby się nad tym zastanawiać - najmłodsza nie jestem
niestety, pierwsza ciążą i 5 miesięcy temu miałam usuwane zmiany na szyjce macicy ( i to nie była zwykła nadżerka). Jak narazie jest ok , jak będzie - się zobaczy, spokojna mama to spokojny dzidziuś
Powodzenia na wizycie i oczywiście daj znać jak było.
Poz!omka. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kwiatakacji super!! gratuluje!!!
Dziewczyny waham sięz badaniami. mam nieobowiązkowe badanie na HIV i HCV. Robić czy nie robić. HCV to wszczepienne zapalenie wątroby typu C a ja nie chodzę do kosmetyczki, nie miałam zabiegów po pierwszej ciąży, więc nie widzę za bardzo sensu. HIV.. no miałam jedną przygodę od pierwszej ciąży... i tu mam największy znak zapytania...chyba dla świętego spokoju zrobię. chociaż jedna dziewczyna na forum już wpadła w panikę, bo wyszedł jej fałszywie dodatni na HIV.