X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam i HCV i HIV - jutro odbieram wyniki , nie zastanawiałam się wogóle czy robić czy nie. Zawsze to lepiej być pewnym czy coś się ma czy nie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą mi zawsze w szpitalu ( miałam 3 operacje na rękę ) robili badanie HCV przed operacją.
    Zresztą mi ginekolog powiedziała, że teraz HIV i HCV są już obowiązkowe - nie wiem może to od szpitala zależy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 12:01

• Hashija Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i znów co kraj to obyczaj :D ja się zastanawiała, bo lekarz dał mi te 2 do rozważenia. więc rozważam :) ale chyba mimo wszystko zrobię.to w końcu i tak raz wydana kasa i zaliczony punkt kontrolny :)prywatnie wydam ok 140-150 zł za cały komplet badań

• studentkamgr Debiutantka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, mam na imię Marta i jestem studentką V roku psychologii. Zwracam się do Was z ogromną prośbą o pomoc. Prowadzę badania do pracy magisterskiej na temat funkcjonowania związku małżeńskiego oraz kontaktu kobiet z ich poczętymi dziećmi. Będę bardzo wdzięczna za poświęcony mi czas i pomoc. Podaję linka do ankiety: http://www.survio.com/survey/d/D0H9J4O5E2Q6U2V9G

Jeśli któraś z Was chciałaby poznać ogólne wyniki badań to proszę o wiadomość na adres [email protected]
    Bardzo serdecznie Wam gratuluję i życzę pięknych beztroskich chwil ciąży oraz szczęśliwego rozwiązania. Wszystkiego dobrego dla Was i Waszych pociech! Dziękuję za pomoc :)

studentkamgr
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    no i znów co kraj to obyczaj :D ja się zastanawiała, bo lekarz dał mi te 2 do rozważenia. więc rozważam :) ale chyba mimo wszystko zrobię.to w końcu i tak raz wydana kasa i zaliczony punkt kontrolny :)prywatnie wydam ok 140-150 zł za cały komplet badań

Ja za swoje zapłaciłam 340 .

• Madleine Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w poprzedniej tez robilam oba te badania. nie zastanawialam sie czy jest ryzyko bym byla razozona czy nie. Wole zrobić i mieć pewność. U dentysty sie mozna zarazić wiec jak dla mnie te badania powinny byc obowiazkowe :)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:39

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Madleine Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia - na pewno bedzie ok :)

oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny może mi coś poradzicie- jutro jest pogrzeb mojej babci. moja mama uważa że absolutnie mam nie iść, bo to nieszczęście, w ciąży na pogrzeb się nie chodzi i ogólnie taką panikę sieje z zabobonów :/ z babcią pożegnałam się w szpitalu, przed jej śmiercią, oswoiłam się z tym. no ale wiadomo jak to na pogrzebie, emocje na pewno będą. no i teraz nie wiem czy jechać czy nie?czy to może zaszkodzić mojej ciąży?

• Madleine Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym poszła. W zabobony nie wierze a stres z jej smiercia i tak cie nie ominął. Ja bym poszłą.

halwaya lubi tę wiadomość

oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny puste jajo zdarza się raczej tylko raz w życiu więc wyluzujcie;) Ciekawe jak wizyta poziomki;)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, łatwo powiedzieć wyluzować, chociaż jakaś jestem spokojna :)
    AnnaK musisz niestety sama zadecydować, weź pod uwagę to co napisała Tinusia i wybierze najlepszą opcję. Zastanów się jeszcze czy nie będziesz później żałowała.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka sama się bałam ale statystycznie jesli komus sie już zdarzyło to małe szanse by sie powtórzło.

Ja bym poszła na pogrzeb. Drugiej szansy by pochować babcie nie będzie. Nie ma co siać paniki bo w ciąży nie da się odizolować całkowicie od emocji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, właśnie cały czas rozważam za i przeciw, no i nie wiem:( jeszcze w domu z mężem to omówię. nie wiem czy będe żałowała że nie poszłam na pogrzeb, ale wiem na pewno, że jakby się coś stało z dzieckiem potem to mama będzie mi sugerować że to przez to:/ ja wiem, że to głupota takie zabobony, ale jak raz się straciło ciąże to potem tak się człowiek przejmuje wszystkim

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaK zrobisz jak chcesz ale ja wierze w Boga a nie przesądy i takie gadanie nigdy mnie nie przekona.

Madleine lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny !!! jest maleńkie serduszko !!! :-) wdłg usg jestem w 6tyg i 3 dniu.

Madzisek, halwaya, Madleine, AnnaK81, kwiatakacji, Anka1101, Flakonik, Hashija, bella88, Nazja, kwiatuszek83 lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:04

‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ