Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
rewelka wrote:Skontaktuj się z nadawcą żeby wyjaśnić, w międzyczasie musiała być paczką widmo
niestety w kurierce takie rzeczy się zdarzają
pisałam już dzisiaj do nich zanim ta paczka przyszła, maja podane 2 nr, żaden nie odpowiada skrzynka pełna, dobrze że wziełam za pobraniem bo bym sie denerwowała -
nick nieaktualnyzai2014 wrote:Witam się z Wami po dłuższej nieobecności na wątku: ja i Franio z Antosiem. U nas wszystko w porządku, chłopcy rosną, i ja również (póki co +9 kg). Widziałam że była mowa o rwie kulszowej- mnie to cholerstwo również dopadło. Nieraz nie mogę się zwlec z łóżka, matko co za ból. Jesteśmy po krzywej cukrowej- wynik w porządku. Za tydzień kolejna wizyta u gin. Od 31 sierpnia jestem na L4
- niestety, no ale taka była umowa z moją gin więc skoro tak musi być to niech tak będzie.
Pozdrawiamy Was wszystkie bardzo serdeczniecały czas kompletując wyprawkę
Aha, bo juz nie pamiętam czy się dzieliłam z Wami tą informacją: po kiepskim tescie Pappa zdecydowaliśmy się na Nifty- wynik prawidłowy
Bylam ciekawa co u ciebieA wiesz juz czy bedziesz miala cc i kiedy?
Kourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Flakonik wrote:Serio dziewczyny nie wierze ze dotrwalam juz tak daleko do 30 tygodnia
Teraz juz sie tak nie martwie o dziewczynki
Flakonik teraz jeszcze pewnie dojdzie do tego że już będziesz chciała by wyszły a one będą uparcie sobie siedzieć
Ja mam jakis kryzys dzisiaj, wstalam o 9 a o 11 się tak słabo czulam że poszlam się położyć i potem nie wiem nic, po półtorej godziny się obudzilam albo ocknelam sama nie wiem, zjadlam rano tylko płatki z mlekiem i cały dzień nic bo jakos mi tak dziwnie i cały czas mi tak okropnie słabo się robi nie wiem czy to mały gdzieś uciska czy co ale czje się fatalnie -
Dzisiaj była u mnie pierwszy raz położna środowiskowa i jestem mega zadowolona z wizyty. Mogę odbyć edukację przedporodową w domu, w ramach NFZ. Nawet część spotkań dobrałyśmy godzinami, żeby mógł mąż w nich uczestniczyć. Pani w średnim wieku, rzeczowa, spokojna i sympatyczna. Oczywiście nie będzie ćwiczeń tak jak na normalnej szkole rodzenia, ale i tak jestem bardzo zadowolona, bo internet internetem, a jednak wiedza przekazana bezpośrednio przez fachowca to, co innego.
Nie wiem, czy gdyby to nie była moja pierwsza ciąża, to objęła by mnie taka opieka. Jednak to pierwsza fajna rzecz, którą NFZ zapewnia. Po porodzie przysługuje także 4-6 wizyt patronażowych, po 48 h od powrotu ze szpitala. Także polecam rozejrzeć się za położną środowiskową, zwłaszcza, że wszystko w ramach ubezpieczenia.
Jedna z Was pisała, że musi płacić za szkołę rodzenia, to jakieś kompletnie bez sensu, we Wrocławiu pełno placówek od 21 tc na nfz.
Czy któraś z Was miała lub ma infekcję dróg moczowych? Czy miałyście wykonywany posiew?
Acikk
A może problem z magnezem lub z ciśnieniem, zmierz sobie ciśnienie lepiej i ewentualnie zjedz gorzkiej czekolady.
Kate4 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Flakonik wrote:Bylam ciekawa co u ciebie
A wiesz juz czy bedziesz miala cc i kiedy?
DziękujęAle te 30 tyg szybko przeleciało, prawda?
U mnie to już niedługo. Najprawdopodobniej będzie CC bo jeden maluch ułożony jest poprzecznie. Ten drugi główkowo, no ale co z tego. Z resztą nie wiem czy zdecydowałabym się na poród naturalny nawet gdyby obaj byli dobrze ułożeni. A kiedy???? Nie mam pojęcia
oby nie za szybko
Bliźniaki są z nami :* -
Wiecie co? Mnie też jeszcze nigdy nigdzie nikt nie przepuścił ani nie okazał jakiejkolwiek uprzejmości
Chyba że facet który jak widział jak się gramole z wykladaniem zakupów na tasme... Wepchal się przedemnie bo "tylko 3 rzeczy"
Ale ją akurat jestem pyskata i jak trzeba to się odezwemój mąż zawsze mówi że jestem franca
i w zasadzie to tylko dla niego jestem miła haha
Zai, cudownie że u Was wszystko w porządku !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 17:13
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A te ochraniacze z poduszek nie są przypadkiem niebezpieczne dla maluszka ? wszędzie czytam żeby nic do łóżeczka luznego nie wkładać zeby dziecko się nie przydusiło i jak myśle o tych poduszkach to też mam lekkie obawy ze np dziecko się przetoczy i jakoś włoży główkę między te podusie. Co myślicie ?
-
nick nieaktualny