X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 17:46

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Skontaktuj się z nadawcą żeby wyjaśnić, w międzyczasie musiała być paczką widmo :) niestety w kurierce takie rzeczy się zdarzają

pisałam już dzisiaj do nich zanim ta paczka przyszła, maja podane 2 nr, żaden nie odpowiada skrzynka pełna, dobrze że wziełam za pobraniem bo bym sie denerwowała

• ania14 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ania14, dobrze rozumiem? Dostałaś łóżeczko za darmo?

hehe no tak wyszło :)
    to miało przyjśc w 2 częściach więc mam nadzieje że dośla cała wyprawke
    i 2 częśc pewnie bedzie za pobraniem,

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Witam się z Wami po dłuższej nieobecności na wątku: ja i Franio z Antosiem. U nas wszystko w porządku, chłopcy rosną, i ja również (póki co +9 kg). Widziałam że była mowa o rwie kulszowej- mnie to cholerstwo również dopadło. Nieraz nie mogę się zwlec z łóżka, matko co za ból. Jesteśmy po krzywej cukrowej- wynik w porządku. Za tydzień kolejna wizyta u gin. Od 31 sierpnia jestem na L4 :/ - niestety, no ale taka była umowa z moją gin więc skoro tak musi być to niech tak będzie.
    Pozdrawiamy Was wszystkie bardzo serdecznie :D cały czas kompletując wyprawkę :)
    Aha, bo juz nie pamiętam czy się dzieliłam z Wami tą informacją: po kiepskim tescie Pappa zdecydowaliśmy się na Nifty- wynik prawidłowy :D

Bylam ciekawa co u ciebie :) A wiesz juz czy bedziesz miala cc i kiedy?

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio dziewczyny nie wierze ze dotrwalam juz tak daleko do 30 tygodnia :) Teraz juz sie tak nie martwie o dziewczynki

kwiatakacji, genoweffa, Dagietka, Kourtney lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 17:47

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik juz blizej niz dalej jeszcze troche i malenstwa beda z nami :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Serio dziewczyny nie wierze ze dotrwalam juz tak daleko do 30 tygodnia :) Teraz juz sie tak nie martwie o dziewczynki

Flakonik teraz jeszcze pewnie dojdzie do tego że już będziesz chciała by wyszły a one będą uparcie sobie siedzieć :)

Ja mam jakis kryzys dzisiaj, wstalam o 9 a o 11 się tak słabo czulam że poszlam się położyć i potem nie wiem nic, po półtorej godziny się obudzilam albo ocknelam sama nie wiem, zjadlam rano tylko płatki z mlekiem i cały dzień nic bo jakos mi tak dziwnie i cały czas mi tak okropnie słabo się robi nie wiem czy to mały gdzieś uciska czy co ale czje się fatalnie :/:(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 15 września 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj była u mnie pierwszy raz położna środowiskowa i jestem mega zadowolona z wizyty. Mogę odbyć edukację przedporodową w domu, w ramach NFZ. Nawet część spotkań dobrałyśmy godzinami, żeby mógł mąż w nich uczestniczyć. Pani w średnim wieku, rzeczowa, spokojna i sympatyczna. Oczywiście nie będzie ćwiczeń tak jak na normalnej szkole rodzenia, ale i tak jestem bardzo zadowolona, bo internet internetem, a jednak wiedza przekazana bezpośrednio przez fachowca to, co innego.
    Nie wiem, czy gdyby to nie była moja pierwsza ciąża, to objęła by mnie taka opieka. Jednak to pierwsza fajna rzecz, którą NFZ zapewnia. Po porodzie przysługuje także 4-6 wizyt patronażowych, po 48 h od powrotu ze szpitala. Także polecam rozejrzeć się za położną środowiskową, zwłaszcza, że wszystko w ramach ubezpieczenia.
    Jedna z Was pisała, że musi płacić za szkołę rodzenia, to jakieś kompletnie bez sensu, we Wrocławiu pełno placówek od 21 tc na nfz.

Czy któraś z Was miała lub ma infekcję dróg moczowych? Czy miałyście wykonywany posiew?

Acikk
    A może problem z magnezem lub z ciśnieniem, zmierz sobie ciśnienie lepiej i ewentualnie zjedz gorzkiej czekolady.

Kate4 lubi tę wiadomość

tb73hdge49irrilb.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Na dobrą sprawę mogłabyś drugą część im odesłać i miałabyś łóżeczko za darmo hahaha
    Co za firma!

no mogłabym :) ale ja jestem taka że jakby 2 cz też wysłali za free a później zadzwonili że się pomylili to bym i tak i zapłaciła :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    no ja dopiero teraz mam takie bezsenne noce...toż to koszmar:)

Koszmar jak nic i do tego wielomiesięczny. W pierwszej c. spałam popołudniami od czwartego miesiąca i teraz też bym tak chciała ;-)

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Bylam ciekawa co u ciebie :) A wiesz juz czy bedziesz miala cc i kiedy?

Dziękuję :) Ale te 30 tyg szybko przeleciało, prawda? :) U mnie to już niedługo. Najprawdopodobniej będzie CC bo jeden maluch ułożony jest poprzecznie. Ten drugi główkowo, no ale co z tego. Z resztą nie wiem czy zdecydowałabym się na poród naturalny nawet gdyby obaj byli dobrze ułożeni. A kiedy???? Nie mam pojęcia :D :D :D oby nie za szybko :)

Bliźniaki są z nami :*
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 17:47

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Mnie też jeszcze nigdy nigdzie nikt nie przepuścił ani nie okazał jakiejkolwiek uprzejmości :P

Chyba że facet który jak widział jak się gramole z wykladaniem zakupów na tasme... Wepchal się przedemnie bo "tylko 3 rzeczy" :D

Ale ją akurat jestem pyskata i jak trzeba to się odezwe :) mój mąż zawsze mówi że jestem franca :P i w zasadzie to tylko dla niego jestem miła haha :D

Zai, cudownie że u Was wszystko w porządku !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 17:13

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki które nie płaczą, oglądają dwójkę

Suerte lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie oglądam :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wrazliwa jestem na taki program :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzalam 2odcinek. mam madzieje ze wszystkie historie zakoncza sie szczesliwie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 18:10

Kourtney lubi tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te ochraniacze z poduszek nie są przypadkiem niebezpieczne dla maluszka ? wszędzie czytam żeby nic do łóżeczka luznego nie wkładać zeby dziecko się nie przydusiło i jak myśle o tych poduszkach to też mam lekkie obawy ze np dziecko się przetoczy i jakoś włoży główkę między te podusie. Co myślicie ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie nad tym zastanawialam i dlatego ciezko wybrac co bedzie lepsze :/

‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ