X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początek mam dwa rożki i mały śpiworek. Kołderki na razie nie planuję kupować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj zamowilam laktator lovi prolactis myślę że będzie ok bo nawet ujastek go poleca;)

• Piegus Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Dziewczyny z pomorskiego: Genoweffa, aannkkaa, Piegus, Martosza83 jestem z niedużego miasta :-\ U nas gdy wiadomo, że ciąża zakończy się szybciej, to wywożą do Gdańska.

A póki co to w jakim szpitalu planujesz rodzić?

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Właśnie śpiworek przecież nie jest dopasowany i te ramiączka będą latały.
    Dodam jeszcze, że dziecko na początku powinno spać na boku, więc automatycznie to ramiączko będzie miało na szyi.
    Kurczę, wydaje mi się jednak że nie będzie na tyle odstawać żeby mogło się owinąć, ale rożek będę miała więc wypróbuję i to i to na wszelki wypadek:D

naox lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte mój małż, wtedy jeszcze nie mój mąż, rzucił palenie w jeden dzień. I każdy się dziwi, że tak można.

Suerte lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Hej, zastanawiałam się początkowo nad Wejherowem i szukałam opinii. Niestety z tego co wyczytałam, to tam się dzieje coraz gorzej i jest coraz więcej złych opinii. Zdecydowałam się na Redłowo, tutaj też chodzę do szkoły rodzenia i ponoć z roku na rok jest coraz lepiej, bo kiedyś ponoć była masakra. Widać role się odwróciły. Wejherowo do tego szczyci się tym, że ma jeden z niższych procentów cesarskich cięć, co niekoniecznie mnie zachęca, bo jest to dla nich już taka prawdziwa ostateczność. A skąd dokładnie jesteś?

Hej :) Aktualnie mieszkam w Redzie, więc do Redłowa trochę mi za daleko. Do Wejherowa mam jakieś 15 km, tak samo jak do Pucka. W ubiegłym roku rodziłam właśnie tam i nie mam zastrzeżeń, ale może dlatego, że wszystko poszło gładko, a dodatkowo asystował mi mąż. A Ty skąd jesteś?

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też długo paliłam bo z 8 lat .Pamiętam czasy jak L&m'y kosztowały 4,85 zł :D.. jak tylko zdecydowaliśmy się rzucić tabletki anty i starać się o dziecko to w tym momencie rzuciłam też papierosy... i rzuciłam się w wir ćwiczeń z Ewą Chodakowską :D schudłam z 5kg wyrzeźbiłam brzuch i dowiedziałam się że jestem w ciąży!:)

Przez 1 tydzień myslałam o papierosach ale teraz jak czuje z daleka ich zapach i smród od osób które paliły nie mogę uwierzyć że jeszcze rok temu ja tak śmierdziałam ... przysięgłam sobie że nigdy nie wróce do palenia.

Mama-julka, Suerte, Matleena lubią tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matleena, suerte- ja paliłam 7 lat i też mówiłam zawsze że jak zajdę w ciążę to rzucę. No i jak się dowiedziałam że jestem w ciąży to ograniczyłam do 1-2 dziennie (wcześniej prawie paczka dziennie) a po tygodniu zaprzestałam. Ale ciągnie mnie i wiem że wrócę do palenia- może mniej i słabsze ale ciągle myślę że bym sobie wyszła na balkon i zajarała;) A szczególnie jak się mega najem albo piję kawę. Wtedy jest najgorzej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Ja też długo paliłam bo z 8 lat .Pamiętam czasy jak L&m'y kosztowały 4,85 zł :D.. jak tylko zdecydowaliśmy się rzucić tabletki anty i starać się o dziecko to w tym momencie rzuciłam też papierosy... i rzuciłam się w wir ćwiczeń z Ewą Chodakowską :D schudłam z 5kg wyrzeźbiłam brzuch i dowiedziałam się że jestem w ciąży!:)

Przez 1 tydzień myslałam o papierosach ale teraz jak czuje z daleka ich zapach i smród od osób które paliły nie mogę uwierzyć że jeszcze rok temu ja tak śmierdziałam ... przysięgłam sobie że nigdy nie wróce do palenia.
    To ja ograniczałam palenie, stwierdziłam że idzie lato to trzeba się odchudzić. Więc w czwartek miałam wolne, mąż spał po pracy i mówię- a! dobra pogoda żeby zacząć biegać! w piątek i sobotę pracowałam- bolał mnie brzuch od kilku dni i to coraz bardziej. Wieczorem u znajomych zapaliłam i poszłam zrobić test... i dowiedziałam się o ciąży:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Suerte mój małż, wtedy jeszcze nie mój mąż, rzucił palenie w jeden dzień. I każdy się dziwi, że tak można.
    można, tylko że ja jakoś lubię tak wypić kawę i zapalić...

• naox Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie paliłam nałogowo. Paczka starczała mi na tydzień/dwa. Lubiłam sobie zapalić do kawki, albo w towarzystwie. Taki mój rytuał. Kawka, taras, papierosek, gazetka. Błooogo. Brakuje mi tego bardzo.

Co do śpiworka też mi się nie wydaję aby dzidziuś się zaplątał.

Właśnie przyszła paka ciuchów. Kupiłam sukienki dla moich ciężarnych klientek, oraz dla siebie teraz :P Może w niedzielę strzelę sobie kilka fotek.

I udało mi się wylicytować fajną czarną sukienkę z długimi rękawami do karmienia za całe 9,9zł i też sukienkę za 10zł która wygląda cudownie.

Dam znać po tych dniach otwartych. Jestem bardzo ciekawa czy będzie dużo ludzi.

Pola_27 lubi tę wiadomość

p19uyx8dnezstxe3.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Hej :) Aktualnie mieszkam w Redzie, więc do Redłowa trochę mi za daleko. Do Wejherowa mam jakieś 15 km, tak samo jak do Pucka. W ubiegłym roku rodziłam właśnie tam i nie mam zastrzeżeń, ale może dlatego, że wszystko poszło gładko, a dodatkowo asystował mi mąż. A Ty skąd jesteś?

Haha, no to ciekawie, bo jestem redzianką od urodzenia, tylko od roku mieszkam w Gdyni. :D Racja, do Wejherowa masz o wiele bliżej, szczególnie, że niewiadomo czy akcja nie zacznie się w godzinach szczytu. :P

genoweffa lubi tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:38

• rewelka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mama mówiła, że kiedyś to dziecko do pół roku spało tylko w beciku, nawet nie ubrane :) Myślę, że każda z nas powinna zrobić tak jak uważa i będzie dobrze :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • naox Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=NbsS12J_ZlY
    obejrzyjcie sobie :)

Marta0912 lubi tę wiadomość

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    można, tylko że ja jakoś lubię tak wypić kawę i zapalić...

Nie rozumiem na czym polega magia papierosa. Oczywiście próbowałam, nawet smakowało i w momencie gdy po raz ostatnio częstowano mnie nim, odmówiłam. A pamiętam, że korciło niesamowicie. Ale ogólnie nie żałuje.
    Moja mama gdy "rzuciła" jeszcze przez następne miesiące paliła do porannej kawy :-)

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ja będę trzymać w rożku bez podusi, ale pościel i tak kupuję. Ten cały zestaw modułowy.

Mam pytanie do ex palaczek. Też macie takie dni, że oddałybyście wszystko za papierosa? Bo ja czasem mam wrażenie, że oszaleję, tak mi się chce palić a rzuciłam z mężem w lutym.

Ojjjj taaaak. Mimo iż nie paliłam dużo, bo mój mąż nie pali w ogóle i strasznie się na mnie gniewał, to popalałam. A teraz czasami aż wyć mi się chce taką mam chęc zapalić.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

To ja też z tych ex palących - paliłam z 10 dobrych lat, najpierw dla towarzystwa , potem coraz więcej, a odkąd zaczęłam pracować na swój rachunek to już z paczkę dziennie. Rzuciłam w styczniu tego roku - nie z myślą o ciąży tylko chciałam spróbować czy mi się uda i czy będzie ciężko.Zaliczyłam małą wpadkę w lutym jak przyjechali znajomi a potem okazało się, że jestem w ciąży i muszę powiedzieć, że papieros to moja największa zachcianka w ciąży ( nie skusiłam się ani razu). Taki właśnie 'rytualny' jak pisze naox - kawka, ogródek, znajomi. Czy wrócę do palenie nie wiem - teraz papierosy mi śmierdzą , czuję , że palacze śmierdzą - jakoś wcześniej tego nie czułam:) Na szczęście mój mąż też solidarnie rzucił/rzuca ze mną - zalicza wpadki, ale to raczej na imprezach - na codzień nie pali .

My dla małej do spania planujemy na początku rożek, mamy też bambusowe otulacze i kupujemy śpiworek ale nie ten na szelkach tylko, ten który podciąga się pod paszki. Myśleliśmy o tym na szelkach, ale trzeba kupić odpowiednio mały, lub z dobrze regulowanymi szelkami - mojej szwagierce 4 tygodniowa córka wsunęła się do śpiworka bo otwory były za duże a mała to straszny wierciuch. Ja bym nie pomyślała o tym.

Dobra zabieram się do pracy :/ bo czas goni a ja bym mogła spać i spać . A dzisiaj pierwsza gimnastyka na SR i wykład o połogu - dla mnie jako świeżaka temat interesujący.

naox lubi tę wiadomość

‹‹ 973 974 975 976 977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ