X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich,my wlasnie wrocilismy dopiero co z grupy mam z dziecmi w naszym przyszlym przedszkolu a tu tyle do czytania :D

Suerte moja kolezanka jak rodzila miala ulozona coreczke posladkowo irobili jej cesarke bez zadnych prob przekrecania,ale to bylo kilka lat temu :) a jesli chdozi od odsylanie z powodu malego rozwarcia tofakt czesto odsylaja,ale to zalezy tez od stanu matki i od tego jak sie uprzesz. Mnie nie odeslali np. jeszcze dali zastrzyk przeciwbolowy bo nic nie moglam innego przyjac w sensie tabletki i mnie zostawili, choc teraz po tych doswiadczeniach wolalabym przeczekac w domu :)

jesli chodzi o kolderki,poduszki itp. my nie uzywalismy, tescie nam dopiero w prezencie przywiezli,ale tez dopiero teraz zaczelismy uzywac, a tak to spiworek od samego poczatku i jak dla mnie super sprawa i tym razem tez mam taki zamiar. Plus nie wiem jak w Polsce radza,ale w Anglii radza klasc dziecko jak najnizej znaczy chodzi mi ze tak akby w nogach. Mysle,ze kazda mama musi wyprobowac co jej pasuje i co dla jej dziecka bedzie najlepsze :)
    nic zmykam zjesc obiad bo cos zglodnialam bardzo, dzis beda ruskie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:42

naox lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a! najlepsze jest to że mi gadają że mam duży brzuch i że mi dupa urosła te, które wyglądały jak świnie za przeproszeniem dopóki ich dzieci 3 lat nie skończyły;) i bez urazy dla tęższych bo sama nie należę do szczupłych, ale jak się nie chce nawet spróbować schudnąć- ograniczyć choć trochę jedzenie/słodkości/fast foody/piwo/przekąski , zacząć biegać czy nawet zdrowiej gotować (nie mówię tu o ścisłej diecie bo sama nie potrafię:D)to niech nie gadają że "ojeeeej, przytyłam 26kg w ciąży i tylko 10 zostawiłam na porodówce i jaka ja jestem biedna..." i racja- teraz się nie zamartwiajmy, będziemy się martwić w kwietniu;) Teraz najważniejsze jest zdrowie dzieciaszków:)

Pola_27, naox lubią tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Do mam które już mają dzieci: jakich błędów nie chciałybyście popełnić po raz drugi, lub co uważacie za dobre w wychowaniu pierwszego i chcecie powtórzyć?[/QUOTE]

Postaram sie nie być tak nadopiekuńcza jak jestem w stosunku do synka. Chłopak ma 8 lat, a ja robię z niego małe dziecko, które nie da sobie rady w wielkim okrutnym świecie. Dobrze, że mój mąż pomaga mi w wychowywaniu Pawełka ( nie jest biologicznym tatą ) i ma dużo zdrowsze podejście, daje Mu więcej swobody. Natomiast co uważam za dobre? Wiem, że od pierwszych dni życia Marysi, będzie kategoryczny zakaz noszenia Jej na rekach bez powodu, a gdy nieco podrośnie nie będę ulegała Jej manipulacjom ;) To się sprawdza. Pawełek był bardzo spokojnym i ułożonym, niemowlakiem, później nie miałam też problemów z wymuszaniem np. kupna zabawki itd... Rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa. To zaskakujące jak dużo takie brzdące umieją pojąć. U nas zdało to egzamin i takie metody będę stosowała z Marysią

ZieloneOliwki, MeGi2986 lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiać mi się chce jak czytam Wasze opowieści o odchudzaniach :) ja już miałam taki kryzys na początku roku że jak tylko przeprowadzilismy się tutaj i w końcu mieliśmy miejsce (pusty pokoj! :D) to postanowilam że kupuje orbitreka i przestaje jeść slodkie :) no i zakupilismy orbitreka na internecie, przyszedł i okazało się że jest uszkodzony i stwierdzilismy że nie ma co kupować na internecie, odeslalismy i czekaliamy na zwrot kasy żeby kupić jakiegoś w sklepie :)
    No i jak już przyszedł zwrot to pojawiły się dwie kreski i tak oto zakończyła się przygoda z orbitrekiem :D

Pola_27, ZieloneOliwki, naox lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Dziękuję !! :)

Jakimi mamami chciałybyście być dla swoich dzieci? Szczególnie te które pierwszy raz będą mamusiami? Jak sobie wyobrażacie spędzanie wolnego czasu? We dwoje gdy mężowie/faceci w pracy (lub troje,czworo z dzieckiem;) albo pełną rodzinką w wolne dni?

Ja bym bardzo chciała wychowywać w rodzicielstwie bliskości. Na pewno będziemy dużo podróżować, przynajmniej takie mamy plany. Chcemy od maleńskiego uczyć otwarcia dzieci na inne osoby, zeby nie siedzialy zamkniete w domu ale mialy jak najwiekszy kontakt z innymi dziecmi, rowiesnikami. Wiec na pewno bedzie basen, jakies zajecia dla dzieciakow, przedszkole od 3 lat, zeby sie oswajaly ze swiatem :)
    Bede wychowywala zgodnie ze sobą, tak zeby byly szczesliwe.

ZieloneOliwki, naox, Pchelkaa, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisalam sie na szkole rodzenia w Ujastku na weekendowe zajecia tak zebym mogla z mezem isc.
    A w sobote ide tam na dzien otwarty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 14:07

kwiatakacji, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Dziękuję !! :)

Jakimi mamami chciałybyście być dla swoich dzieci? Szczególnie te które pierwszy raz będą mamusiami? Jak sobie wyobrażacie spędzanie wolnego czasu? We dwoje gdy mężowie/faceci w pracy (lub troje,czworo z dzieckiem;) albo pełną rodzinką w wolne dni?

Ja przede wszystkim chciałabym być mamą cierpliwą i wyrozumiałą . Dać dziecku poczucie bezpieczeństwa i tego, że jest kochane. Niestety cierpliwość nie jest moja mocną stroną, ale mam nadzieję, że mi się uda.
    Nie chciałabym być nadopiekuńcza .

Jak to wszystko zrobić nie mam specjalnego pomysłu - będę działać intuicyjnie. Nie wczytuję się w poradniki, nie zakładam czy będę nosić, jak będzie spać itp.. Mam jakieś swoje wizje ale wszystko wyjdzie w praniu. Liczę na to, że jakoś się dogadam ze swoim dzieckiem :)

ZieloneOliwki, pati_zuzia, MeGi2986, Madzisek, naox, Pchelkaa, gosia mmr lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 100% podpisuje się pod kwiatakacji :)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chyba zbyt male doswiadczenie jesli chodzi o wychowanie, ciagle sie ucze i uczymy siebie. Mysle,ze za jakis czas bede mogla spojrzec z boku i ocenic moje bledy. Staram sie byc stanowcza,ale tlumaczyc choc moj Gabrys potrafi pokazac rozki i czasem jest ciezko. Na pewno robie wiele rzeczy zle, ale maly jest szczesliwy wiec i ja tez, no czasem jest mniej szczesliwy jak sie uprze na cos a niedobra mama nie pozwala :D trzeba duzo cierpliwosci duzo dzuo bo te maluchy ciagle nas probuja, probuja na ile moga sobie pozwolic i sa madrzejsze i wiecej rozumieja niz nam sie wydaje. Dziwnie to zabrzmi ale to przebiegle osobki i jak wiem,ze placze bo chce wymusic to mi nie przeszkadza bo wiem , ze nic go ne boli nie cierpi a to tylko nerwy. stramy sie tlumaczyc a jak to nie pomaga w wiekszosci wypadkow to zsotawiam go na chwile samego i o jak reka odjal nie ma placzu a idzie do mnie i sie smieje, taka to Lajza z tego mojego Gabrysia. Najgorsze jest dla mnie czesto zachowanie powagi pzry tym jego buncie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 14:17

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym być po prostu dobrą matką :) czasem stanowczą a czasem nnie umiejącą się oprzeć tym słodkim oczkom ;) chciałabym abyśmy wychowali naszego syna na rozsądną osobę :)

Flakonik, naox, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    ...a pedicure chyba jest delikatnym zabiegiem, wiec i gilgotać bedzie bardziej...

Jest delikatny do czasu aż skóry nie przytnie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc i pora na mnie.. :D

Chciałabym od małego przyzwyczajać dziecko do spania samemu w łóżeczku i nie brać na ręce na każde zawołanie. Chciałabym przyzwyczajać do jedzenia owoców, warzyw, a z czasem do tego co jemy my- żeby nie wybrzydzało później że niczego nie lubi. Chciałabym spędzać z nim dużo czasu na świeżym powietrzu, placu zabaw, karmieniu kaczek- nie izolować od otoczenia i dzieci tylko dlatego że jest troszkę chłodniej na dworze, albo że mama jest zmęczona. Chciałabym być mamą kreatywną i uczyć dziecka samodzielności i samodzielnych, kreatywnych zabaw a także czytać razem książki a nie tylko laptop, telewizja itd. Chcę nauczyć dziecko wrażliwości na krzywdę zwierząt i bycia empatycznym, choć oczywiście bez przesady żeby nie było ciamajdą i mamisynkiem. Zależy mi żeby spędzał dużo czasu ze swoim tatą na "męskich" zabawach typu granie w piłkę czy naprawianie samochodu i żebyśmy w weekendy spędzali czas w trójkę- zoo, wspólne gotowanie, ganianie się czy nawet sprzątanie. No i chciałabym żeby potrafiło docenić to co ma i żeby w przyszłości miło kojarzył czas spędzony z Rodzicami w różnoraki sposób. również nie chciałabym nmauczyć go wymuszania kupowania zabawek i słodyczy i nauczyć szacunku do ciężko zarobionych pieniążków przez rodziców. :)

Dobrze powiedziane- CHCIAŁABYM ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 14:20

naox, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa dopieła swego. kupiła wózek

naox, justyna14, kwiatakacji, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone Oliwki chciec to moc ;) ehh...zeby to bylo takie latwe wszystko nie.
    Pamietajcie, nie mozecie tez zbyt surowo siebie oceniac, bo wychowanie dziecka i ogarniecie calej reszty nie jest wcale takie proste. Beda lepsze i gorsze dni, dni kiedy bedzicie mialy wyrzuty sumienia i byc moze uwazaly sie za wyrodne matki i chcialy wszystko zostawic i uciec,ale beda dni kiedy bedziecie dumne z siebie :) nie tzreba sie bac zadnych uczuc i rozmawiac o nich z tatusiami,zeby wiedzieli co czujecie i wiedzieli,ze czasem potzrebni sa bardziej niz normalnie :)
    jestem pewna,ze wszystkie bedziecie bedziemy wspanialymi mamami takimi jakie nasze dzieci beda potzrebowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 14:30

Flakonik, rewelka, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik hehehe to masz uparciucha z tej swojej teściowej ;)
    Taka troche patowa sytuacja. Choć wiesz już jaki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Flakonik hehehe to masz uparciucha z tej swojej teściowej ;)
    Taka troche patowa sytuacja. Choć wiesz już jaki?
    no, juz go mamy w domu . Dzisiaj nam go dostarczyła. Nie wierze. Zamiast te pieniadze przeznaczyc na cos innego... No ale jak chciala tak zrobiła.
    To bugaboo donkey dla blizniaków
    http://iv.pl/images/86851441049873165792.jpg

Kourtney lubi tę wiadomość

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:59

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Teściowa dopieła swego. kupiła wózek

I dobrze, będzie miała na osobiste spacery ;-) Może się okaże że lepszy :-D Jaki? Taki jak myślałam, dwie części obok siebie, szeroki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek ładny :) to też wersja 3w1?? I jak Twoje odczucia przy prowadzeniu takiego wózka? No nic nie poradzisz. Z jednej strony fajnie że kupiła z drugiej takie narzucanie swojego zdania też nie koniecznie dobre.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik już widzę!
    Mi też podobają się bugoboo. Zgadłam że taki typ.

‹‹ 975 976 977 978 979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ