X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik- wizualnie śliczny wózek:)

Dzisiaj w Rossmannie podeszła do mnie ekspedientka i zapytała czy w czymś pomóc kiedy ja wybierałam... papier toaletowy!:D

Flakonik, naox, Pchelkaa, justyna14 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Wózek ładny :) to też wersja 3w1?? I jak Twoje odczucia przy prowadzeniu takiego wózka? No nic nie poradzisz. Z jednej strony fajnie że kupiła z drugiej takie narzucanie swojego zdania też nie koniecznie dobre.
    tak, 3w1.
    Fajne jest to ze mozna go rozdzielic i zrobic z niego szybko jeden wozek jakby trzeba bylo wyjsc z jednym dzieckiem albo w waskim miejscu, bo jest dosc szeroki

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    czy bóle miesiączkowe na tym etapie (29tydz) są normalne czy niepokojące ? :( dopadły mnie dzisiaj :(
    Czytalam ostatnio ze jak sa mocne to moze to byc niepokojące.
    ALe to pod koniec ciazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    czy bóle miesiączkowe na tym etapie (29tydz) są normalne czy niepokojące ? :( dopadły mnie dzisiaj :(

Chyba nie powinno być ich wcale. Jak często będą się powtarzać i będą długotrwałe to jedź w razie W na IP.

Chichibi lubi tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:54

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    tak, 3w1.
    Fajne jest to ze mozna go rozdzielic i zrobic z niego szybko jeden wozek jakby trzeba bylo wyjsc z jednym dzieckiem albo w waskim miejscu, bo jest dosc szeroki
    Kurcze nie orientowałam się nawet że wózeczek jak transformers się aż tak zmienia ;) gratuluję gustu teściowej ;) najważniejsze żeby Wam się dobrze go użytkowało a Waszym księżniczkom wygodnie jeździło :)

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Dzisiaj w Rossmannie podeszła do mnie ekspedientka i zapytała czy w czymś pomóc kiedy ja wybierałam... papier toaletowy!:D

No wiesz, taki tam jest wybór, a decyzja trudna :-D U nas całe szczęście nie ma takiej obsługi w żadnym Rossmanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Hehehe pewnie pomyślała : Ciężarna je za dwoje to i kupy za dwoje robi ;) i by Ci doradziła jakąś mega pakę:)

Madzisek, naox, Pchelkaa, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    Gdyby nie Wy to chyba nic bym nie wiedziała..

Nie jesteś jedyna.
    Jestem też wdzięczna dziewczynom za dzielenie się swoją wiedzą. Cieszę się, że zapisałam się na forum, chociaż weszłam tu jak taran, a nie tak grzecznie jak większość :-)
    Jestem mamą z doświadczeniem, ale dużo się zmieniło przez te lata.
    Jak nie chcesz kupować tego wałka, to wystarczy zrolowany ręcznik lub kocyk ;-)

Nadulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoras bedzie tez moze robic szkole rodzenia w ujastku? pytanie do mamus z krakowa

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Mnie przeraża fakt, że ja nie wiem co to są bóle miesiączkowe. Nigdy ich nie miałam, wiedziałam wrecz kiedy dostane okres bo puchł mi brzuch i czułam się jakby zapowietrzona, ale nigdy nie bolało. Więc nie wiem co mnie ma zaniepokoić.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik no cóż.. Od przybytku głowa nie boli podobno :D wózek ładny, będziesz używać dwóch czy jak zamierzasz to rozwiązać :P ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 17:49

naox lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:54

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Mnie przeraża fakt, że ja nie wiem co to są bóle miesiączkowe. Nigdy ich nie miałam, wiedziałam wrecz kiedy dostane okres bo puchł mi brzuch i czułam się jakby zapowietrzona, ale nigdy nie bolało. Więc nie wiem co mnie ma zaniepokoić.

Na serio! Ja od pierwszych miesiączek do pierwszej ciąży się męczyłam. Byłam na tabletkach pierwszego dnia albo pomagał termofor. Ale mam też koleżanki które "chodziły po scianach" z bólu.

Aha! Dużo zależy od anatomii. Ja mam tyłozgięcie macicy to stąd te bóle przy okresie.

Ten ból taki na dole, tępy, przy jajnikach. Ale jak Cię nie bolało wcześniej, to możliwe, że wcale ich nie będziesz takich miała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 15:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Mama-julka. No powaznie nigdy mnie to nie spotkało, okres trwał 3 dni. Długo brałam tabl ant bo gumki mnie uczulały:/ wiec moze temu tak. Ale znalam tez dziewczyny co bez keyonalu ani rusz, albo wogole caly dzien w lozku.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 17:50

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik mnie by chyba krew zalała, gdyby mi się teściowa wtrącała w takich kwestiach. A Twoja jeszcze nie dość, że się wtrąca, to robi po swojemu :-)
    Diabełek Ci się trafił, a co to będzie jak dziewczynki się urodzą :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki, ja malo do Was zagladam otanio bo ciagle jestem zalatana na maxa... jestesmy po weselu 2 dniowym waga w 3 tygpdnie + 1,5 kg :O masakra lacznie juz mam jakeis 12/13 kg :( 24 pazdziernika bede oficjalna zona :-) takze teraz duzo mam na glowie. wczoraj zaliczylam wizyte u innego lekarza po l4... i powiem Wam, ze zaluje, ze od poczatku do niego nie chodze! lekarz barzo dokladn y, detektorem badal tetno, gienkologicznie dokladnie mnie badal wysokosc macicy czysie zgadza z 28 tyg usg super, wszystko mi pokazywal . a akurat dzien wczesniej snilo mi sie ze urodzilam jednak synka i mowie do niego, ze siee boje, ze to byl sen proroczy to dostalam zdjecie sikulki ze napewno dziewczynka hehe.

kolejna wizyte mam 1 pazdziernika u swojego gina a 14 umowilam si juz na łubinowa na wizyte kwalifikujaca do porodu :-)

a no i w koncu doczekalam sie skierowania na glukoze :P

MeGi2986, Mama-julka, Madzisek, Flakonik, moniek90, naox, kwiatakacji, ZieloneOliwki, bella88 lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge az tak narzekac bo dobra z niej kobita ale czasami przesadza. Po co wydawac tyle kasy na wozek jak juz wiedziala ze kupilismy...
    Ona mieszka w Holandii z tesciem i rzadko tu bywaja. Maja tu domek letniskowy pod Krakowem i od sierpnia tu sa. Za tydzien wraca. A potem nie wiadomo kiedy przyleca. Wiec jak tu jest staram sie panowac nad soba i jakos to przetrzymywac.

gosia mmr, Kourtney lubią tę wiadomość

‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ