X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem na czym polega, wydaje mi się że brakuje mi samego "odruchu" i przyzwyczajeń do palenia w danych sytuacjach.

A właśnie. Grudniowe mamuśki 2014 mają nabazgrane 1305 stron. My jeszcze nie dotarłyśmy do porodów a już mamy prawie 1000 :D

rewelka- moja mama mówi to samo;) pielucha tetrowa, becik i tyle:)

naox, Marta0912 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to dziś mam imieniny! :P
    I właśnie piekę roladę z pieczarkami i sprzątam w mieszkaniu. Po południu mają wpaść Rodzice :)

kwiatakacji, Pola_27, Matleena, Marta0912, Flakonik, emilka24, Kate4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:38

Pola_27, justyna14, Marta0912 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    a tegoroczne kwietniowki 5 tys! o.O
    Spamuuują! :D

Mama-julka, naox, Matleena, Suerte lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    A w ogóle to dziś mam imieniny! :P
    I właśnie piekę roladę z pieczarkami i sprzątam w mieszkaniu. Po południu mają wpaść Rodzice :)

Justyna :O Wszystkiego najlepszego w Dniu Imienin :-)

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki, wszystkiego najwspanialszego z okazji imienin w takim razie ;) Dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa :) My świętujemy w niedzielę 1-szą rocznicę ślubu, a w następny piąteczek moje urodziny :D Będzie impreza przy kubku maślanki :D

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• naox Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wszystkiego co najlepsze w takim razie :)

Mam lenia... ogarnęłam dom i siedzę, siedzę.. leżę też czasami :P
    Wstyd mi za to lenistwo.

p19uyx8dnezstxe3.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox, ja to się jeszcze z łóżka nie wygrzebałam dzisiaj :) Zimno u nas i ponuro, aura depresyjna. Ratunek - CZEKOLADA

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wszystkiego naj :) żeby poród był szybki, przed ostatecznym terminem a dzidzia zdrowiutki i chętna do jedzenia :*

ja widziałam swoje wyniki glukozy (odbieram w poniedziałek) i są bardzo dobre , wszytsko w dolnych granicach normy.

Ważyłam się też i od ostatniej wizyty - 4 tyg temu przytyłam tylko 0,5 kg, a od początku ciąży 6,9 kg. Jakoś mało ostatnio przytyłam, ale do 15 kg pewnie i tak dobiję na koniec. Oby nie więcej, z Olkiem przytyłam ok 20 kg, i to było za dużo dla mojego organizmu.

7w3d 💔
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 z pierwszym szkrabem byłam jak wieloryb, 42kg na plus. Monstrum po prostu. Dzisiaj waga pokazuje 10kg na plus. W tej ciąży moja zguba to słodycze... nie potrafię się oprzeć. Będę się martwiła później. Wtedy zgubiłam kg i powróciłam prawie do wagi sprzed ciąży i osiągnęłam 65kg, zostało 5kg na plus ;)

justyna14 lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wszystkiego najlepszego ;)

Ja dzis leniuchuje, wczoraj mialam babski wieczor u siebie wiec ogarnelam cala chate, porobilam przekoski i wieczor byl udany, smichowy ;)
    Najgorsze tylko ze na 1.5h przed przyjsciem dziewczyn, zadowolona ze wkoncu skonczylam sprzatac, dopieszczalam lazienke po myciu podlog a tu nagle zawor mi wybuchl pod zlewem:/ no zesz k**!wa zanim udalo mi sie zamknac doplyw wody to w lazience i przedpokoju mialam istne bajoro! Kilkoma recznikami wycieralam wszystko, najgorsze ze na kolanach i kilkukrotnie z pospiechu sie poslizgnelam i prawie upadlam na brzuch. Zdrsperowana zadzwonilam po meza i poprosilam zeby z pracy sie wyrwal bo nie chcialam tez sasiadow zalac. Posprzatanie tego syfu troche zajelo i moje mycie podlog szlak trafil. Na szczescie atmosfera wieczorkiem mi wynagrodzila nerwy ;)
    Wiec dzis odpoczywam bo az nogi i kolana bola jak wstaje.

naox lubi tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wesoło miałaś, ale najważniejsze, że później dobrze sie bawiłaś :) Leniuchuj ile się da, po porodach juz nie bedziemy miały na to czasu ;)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Matleena Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 17:49

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • naox Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas 28-29stopni, kocham klimę.

Nie cierpię upałów... jak jestem gruba. Tylko dwa lata nacieszyłam się dobrą figurą, a teraz znów wieloryb. Chociaż mam silną motywację do zgubienia kg po ciąży. Jak patrzę na moje spodnie w rozmiarze 36/38 a teraz 42 to chce mi się wyć. i jeszcze mam boczki jak dwie poduszki powietrzne by mi wystrzeliły na plecach. Nie wspomnę o udach-udziskach i ramionach. Jezuniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:12

p19uyx8dnezstxe3.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox, jesteśmy w ciąż, to najpiękniejsze nadprogramowe kg ;) Ja tam sie nie przejmuję, przy kp i tak ma się pewne ograniczenia, pije sie dużo wody, dużo się spaceruje... zleci samo ;) Spodnie schowaj, żeby nie patrzeć ;) Ja mam to w nosie :D Jestem najszczęśliwszym wielorybem świata i mój entuzjazm nie opuszcza mnie nawet jak nie mogę założyć skarpetek, albo mąż musi mi buty zawiązać :D

genoweffa lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• naox Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola ja też bym się nie przejmowała, bo mój Jacek jest cudowny i wspiera mnie, nie dokazuje, mówi, że zupełnie mu to nie przeszkadza, rodzina też spoko. Prędzej znajomi, koleżanki (oczywiście bezdzietne) mówią, że uuu teraz to już taka zostaniesz, i szepczą "ale przytyła ble"... itp itd

Pola_27 lubi tę wiadomość

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapisałam się dziś do szkoły rodzenia. Rozmawiałam z położną, przez telefon wydawała się bardzo miła :) W poniedziałek zaczynają się zajęcia. No jestem ciekawa co i jak.
    Z kolei poczytałam sobie o szpitalach w których mogę rodzić (nie mam wielu opcji, bo tylko dwa). W jednym fajne warunki, ale personel pozostawia do życzenia, a w drugim trochę lepiej z personelem to warunki nieciekawe (6 łóżek na sali i jedna łazienka.No niby jest sala dla dwóch kobiet gdzie maja do dyspozycji prysznic, ale to na dwoje babka wróżyła, żeby akurat dostać taki luksus ;) Porodówka to dwa łóżka oddzielone wysoką ścianką.
    Wolałabym ten drugi ze względu na swojego lekarza, który tam pracuje, ale z drugiej strony...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:33

Pola_27 lubi tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój cudowny mężulek nauczył mnie, że należy przejmować się opinią tych osób, na których Ci zależy. Reszta niech mówi co chce, mnie to koło dupy wisi ;) Tobie też powinno. Uwierz mi, że odkąd się do tego stosuje, żyje mi sie dużo lepiej. A poza tym, czas ciąży, to nie jest czas na zastanawianie sie nad kilogramami. Nosimy pod sercem nowe życie i naszym obowiązkiem jest zapewnić tym kruszynkom wszystkie niezbędne składniki do prawidłowego rozwoju. Ja nie mam zamiaru sobie odmawiać czekolady, czy posiłku w środku nocy, tylko dlatego, że pójdzie mi w dupę... Niech idzie ;) Byle mała była zdrowa, reszta mnie grzeje :D

naox, Marta0912, Evka, ZieloneOliwki, ZieloneOliwki, ZieloneOliwki, kwiatakacji, Mama-julka, MeGi2986, moniek90 lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję !! :)
    Naox nie martw się, moja waga skakała +/- 7 kg, w końcu schudłam 9kg i tak trzymałam kilka miesięcy i znowu przytyłam i jak mówilam- zaczęłam biegać ale tylko raz mi się udało bo okazało się że jestem w ciąży:D I też mam już 10kg ciążowe na plusie plus nadprogramowe 7 sprzed ciąży co razem daje 19 kg do zrzucenia po urodzeniu a tu jeszcze huhu, tyyyle czasu! Koleżankami się nie przejmuj absolutnie, zawsze będą gadać:) Weźmiemy się razem za odchudzanie po urodzeniu i jeszcze będą gadać" łał, urodziła a taka seksi mamuśka jest" ;)

Tak mnie natchnęło... myjąc psie miski:D

Jakimi mamami chciałybyście być dla swoich dzieci? Szczególnie te które pierwszy raz będą mamusiami? Jak sobie wyobrażacie spędzanie wolnego czasu? We dwoje gdy mężowie/faceci w pracy (lub troje,czworo z dzieckiem;) albo pełną rodzinką w wolne dni?

Do mam które już mają dzieci: jakich błędów nie chciałybyście popełnić po raz drugi, lub co uważacie za dobre w wychowaniu pierwszego i chcecie powtórzyć?

Pola_27, Mama-julka, naox lubią tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam sobie stopy ogarnąć, jakiś pedicure, malowanie - i co? i nic. Se ne da. Jedynie wymoczyłam i zapisałam się do kosmetyczki...choć nie wiem jak to wytrzymam, bo raz byłam na masażu stóp i ledwo ze śmiechu nie parsknęłam, mimo, że to mocny dotyk, a pedicure chyba jest delikatnym zabiegiem, wiec i gilgotać bedzie bardziej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:43

naox lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ