X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Jestem ciekawa ktora z nas rozpakuje sie pierwsza

Ja tak samo :) Termin nam się przesunął na 6 grudnia :D zobaczymy co z tego będzie :)

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Flakonik jak nie będziesz miała co zrobić z wózkiem to ją jestem chętna hehe;)
    Ok. Bede jak cos pamietac ;)

Kate4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    A to ponowię pytanie czy któraś z dziewczyn mogła by zrobić tabelke porodową na pierwszą stronę ;-) ja się kompletnie na tym nie znam :-) albo jakiś mężuś może byłby chętny :-P
    Madzisek ja teraz ogarnelam na telefonie jak to szybko edytowac wiec moze jakos dam rade. A jakby nie to wy tez mozecie edytowac ta liste co jest na 1str. Wystarczy ze dacie cytuj i mozecie edytowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 18:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam obejrzec moje 600gramow szczescia...a na iplo odcinek pojawia sie dopiero na drugi dzien...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, na koniec smutno, bo zmarł Kacperek, 725g. Trochę mniejszy od mojego synka...

• rewelka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Zapomnialam obejrzec moje 600gramow szczescia...a na iplo odcinek pojawia sie dopiero na drugi dzien...

Ja zaczynam płakać po minucie więc tego nie oglądam :)
    Teraz klan oglądam :) czy któraś też to ogląda?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Flakonik, na koniec smutno, bo zmarł Kacperek, 725g. Trochę mniejszy od mojego synka...
    Straszne...widocznie mialam nie ogladac tego. Mialam nadzieje ze nie bedzie tam takich smutnych przypadkow

• Evka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po USG, wszystko w normie, lekarz na IP coś schrzanił i moje dziecko ma wagę w normie a nie zaniżoną, bo 1346 gram. No i mała jest w ułożeniu główkowym, w ciągu kilku dni wywróciła się tak jak powinna - i oby tak już została. Wprawdzie kopniaki bardziej bolą ale przeżyje a ona niech już cyrków nie wyprawia ;) W poniedziałek prenatalne, i nie mogę się doczekać jak zobaczę kruszynkę naszą na 4D. :)

rewelka, Madzisek, Mama-julka, Flakonik, gosia mmr, ania14, MeGi2986, justyna14, Matleena, Suerte, moniek90, emilka24, ZieloneOliwki, bella88 lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    czy bóle miesiączkowe na tym etapie (29tydz) są normalne czy niepokojące ? :( dopadły mnie dzisiaj :(

oj niepokojące, tak się zaczyna akcja porodowa (podobno) tak mi położna mówiła, że bole jak na @ to powinnam czuc dopiero przed porodem. wez no spe

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Hehehe pewnie pomyślała : Ciężarna je za dwoje to i kupy za dwoje robi ;) i by Ci doradziła jakąś mega pakę:)

hahahaha się uśmiałam :D:D:D:D:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Na serio! Ja od pierwszych miesiączek do pierwszej ciąży się męczyłam. Byłam na tabletkach pierwszego dnia albo pomagał termofor. Ale mam też koleżanki które "chodziły po scianach" z bólu.

Aha! Dużo zależy od anatomii. Ja mam tyłozgięcie macicy to stąd te bóle przy okresie.

Ten ból taki na dole, tępy, przy jajnikach. Ale jak Cię nie bolało wcześniej, to możliwe, że wcale ich nie będziesz takich miała.

ja tez mam tyłozgięcie macicy, tzn miałam bo chyba teraz jak rosnie z dzidzią to wszystko ok. Ale przy @ doslownie chodziłam po ścianach, mdlałam z bólu, zawsze @ przepowiadały mega biegunki, a krwawienie malusieńkie, jak po skaleczeniu ;) aż nie chce myśleć o tym że po porodzie to wróci

• ola25 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzirwczyny jestem w szpitalu. Mam skutcze i rozwarcie na opuszek

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Haha, no to ciekawie, bo jestem redzianką od urodzenia, tylko od roku mieszkam w Gdyni. :D Racja, do Wejherowa masz o wiele bliżej, szczególnie, że niewiadomo czy akcja nie zacznie się w godzinach szczytu. :P

:) A ja od roku mieszkam w Redzie :)

Piegus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    ja tez mam tyłozgięcie macicy, tzn miałam bo chyba teraz jak rosnie z dzidzią to wszystko ok. Ale przy @ doslownie chodziłam po ścianach, mdlałam z bólu, zawsze @ przepowiadały mega biegunki, a krwawienie malusieńkie, jak po skaleczeniu ;) aż nie chce myśleć o tym że po porodzie to wróci

Po porodzie miałam okresy bez bólu, to całkiem możliwe, że u Ciebie też tak będzie :-D Po poronieniu znów miałam trochę bolesne, a raz gdy byłam w pracy musiałam ratować się tabletkami. Mam nadzieję, że po tym porodzie będę miała bezbolesne @

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola25 tylko się nie denerwuj. Spokojnie, 3mam kciuki za Was :-)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ola Trzymaj się mocno. Niech tam Działają żeby Zatrzymać skurcze

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola trzymam kciuki. Niech dzidzius jeszcze posiedzi w brzuszku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ale naskrobalyscie ledwo nadrobilam :) My dzis od 6 na nogach mialam wizyte u diabetologa i wszystko ok nie przytylam nic przez 2 tyg zyli dieta pomaga dzidzia wierci cie az czasem boli ale uwielbiam to uczucie :) Pozniej obiad sprzatanie prasowanie ukladanie bo wczoraj zamontowalismy nowa szafe do pokoju i padam jesstem wykonczona :)

Ola trzymaj sie dzielnie dzidziys niech jeszcze czeka w brzuszku. Czekamy na jakies info

Evka dobrze ze sie wyjasnilo i wszystko jest wporzadku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 19:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox wrote:
    O jaa nie było mnie kilka godzin a tu tyle stron.
    Flakonik, to znaczy, że macie wózek a teściowa kupiła Wam drugi? Heloł... :O

Chociaż tyle, że ładny.
    Moja teściowa mieszka 3km dalej, a nie odzywam się z nią od hm... dwóch/trzech miesięcy. Masakra, wygarnęłam jej wszystko jak leci i teraz cisza, ale żeby się nie zainteresować co z wnukiem, to już babsko wredne. Ona zawsze obrażała się jak małe, krnąbrne dziecko. Nie cieeeeerpię jej.

Na szczęście mój J. stoi po mojej stronie i teść z którym jest po rozwodzie. Nie miałam z nim nigdy tak dobrych relacji, do momentu w którym się dowiedział, że będzie dziadkiem.

Wracając do wózka moi rodzice dorzucili kaskę i teść, więc odeszło nam sporo.
    Podliczyłam ile kosztowała wyprawka i jestem w szoku. Co prawda nie oszczędzałam, ale nazbierało się. Mam już wszystko, mogę leżeć, tyć, czekać na poród. Nawet pampersy mam :)

MamaJulka, ja swoje minky kupowałam od makaszki i powiem, że nawet ok, ale strasznie ta druga strona sztywna i musiałam się naprasować, a komplet do wózka minky kupiłam od innego sprzedawcy MikoMinky i nie mogę się napatrzeć i przestać miętosić. Takie milutkie, delikatne, śliczne, że ojej.

nie oczekuje że podasz dokładną kwotę, ale tak przybliżona? w 3-4 tys zmieścimy się? chodzi mi o samą wyprawkę, bez urzadzania pokoiku:)

co do teściowej, masakra... chce się wyprowadzić od niej jak najprędzej, a jeszcze z tydzień się zejdzie:( w kwestii wyprawki tez próbuje Nam rządzić, ale ja mam ją w dupie. "nowych ubranek to nie kupujcie bo szkoda kasy, a w lumpach jest tego pełno" mówie jej ze używane to mam po dzieciach siostry i teraz nowe chce kupić, to ona nie, poleciała do lumpa i nakupiła. albo że "na świeta to Irenka w sukieneczke białą ubierzemy bo bedzie miała już miesiąc i poleciała do lumpa i kupila ta sukieneczke. Niech uwaza bo ją założe na święta!

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25
    Trzymam mocno za Was kciuki!

tb73hdge49irrilb.png
‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ