X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 17:50

Flakonik lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik to faktycznie tesciowa na swoim postawila :-) u nas w pierwszej ciąży od samego początku jak się teściowa o ciąży dowiedziała to cały czas było tego nie róbcie, tego nie wolno, a to trzeba robić tak.... I tak w kółko aż przyszedł czas że mój mąż nie wytrzymał bo już nas szlag trafiał i powiedział jejze to nasze dziecko i będziemy robić jak uważamy a jak będzie trzeba to poprosimy o radę. Trochę zbastowała ale i tak od czasu do czasu wtrącił swoje trzy grosze :-D najbardziej mi się śmiać chciało jak teraz po dwóch tygodniach od zrobienia testu już słuchałam że na chłopaka jej wyglądam a mój tylko skwitował "japier.... Znowu się zaczęło" :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 16:24

naox, Matleena lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to spoko Flakonik jak nie będziesz chciała wózka używać to wlozysz dzidzie żeby zrobić foto i poslesz teściowej i spoko :D tylko faktycznie bez sensu wydatek :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki chcemy zmienić odkurzacz bo mamy ledwo ciągnące redło. Chciałabym ten stojący Hoover. Ma któraś z Was?

I idę za Waszymi sugestiami w sprawie zakupów internetowych.
    Dziewczyny które zamawiały przez Allegro od Tiamki (Oluniaa?) czy macie może stamtąd kocyk minky? Czy warto :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 16:38

• naox Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaa nie było mnie kilka godzin a tu tyle stron.
    Flakonik, to znaczy, że macie wózek a teściowa kupiła Wam drugi? Heloł... :O

Chociaż tyle, że ładny.
    Moja teściowa mieszka 3km dalej, a nie odzywam się z nią od hm... dwóch/trzech miesięcy. Masakra, wygarnęłam jej wszystko jak leci i teraz cisza, ale żeby się nie zainteresować co z wnukiem, to już babsko wredne. Ona zawsze obrażała się jak małe, krnąbrne dziecko. Nie cieeeeerpię jej.

Na szczęście mój J. stoi po mojej stronie i teść z którym jest po rozwodzie. Nie miałam z nim nigdy tak dobrych relacji, do momentu w którym się dowiedział, że będzie dziadkiem.

Wracając do wózka moi rodzice dorzucili kaskę i teść, więc odeszło nam sporo.
    Podliczyłam ile kosztowała wyprawka i jestem w szoku. Co prawda nie oszczędzałam, ale nazbierało się. Mam już wszystko, mogę leżeć, tyć, czekać na poród. Nawet pampersy mam :)

MamaJulka, ja swoje minky kupowałam od makaszki i powiem, że nawet ok, ale strasznie ta druga strona sztywna i musiałam się naprasować, a komplet do wózka minky kupiłam od innego sprzedawcy MikoMinky i nie mogę się napatrzeć i przestać miętosić. Takie milutkie, delikatne, śliczne, że ojej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 16:46

Flakonik, Mama-julka, Madzisek, gosia mmr lubią tę wiadomość

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jakiś dobry dzień mam chociaż plecy daja popalic. Zaraz idę zrobić tą szarlotke z budyniem !:D
    2i0xjif.jpg
    Dziś przyszedł półko-przewijak jestem mega zadowolona! Nie trzeba się schylac duże półki, stabilny. Czekamy jeszcze na lozeczko !:D
    No i jeszcze przewijak muszę zamówić !:*
    Miłego dnia!
    P.S zieloneoliwki wszystkiego naaaaajlepszego ! Szybkiego porodu i czego tam sobie wymarzysz!
    Flakonik- w razie jak jeden się rozwali masz zapas haha :) teściowa pewnie chciala DOBRZE jak to teściowa!:D

Flakonik, Matleena, kwiatakacji, alicja_, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• naox Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka daj znać jak wyszła szarlotka, bo pewnie będę chciała przepis :P mam tyle jabłek, że muszę coś z nimi zacząć robić :)

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox wrote:
    Anka daj znać jak wyszła szarlotka, bo pewnie będę chciała przepis :P mam tyle jabłek, że muszę coś z nimi zacząć robić :)
    Dobrze, zobaczymy co z tego wyjdzie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie zrobilam zupe cebulowo serowa i bagietki. Moja ulubioną:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 17:17

Madzisek, gosia mmr, alicja_, ZieloneOliwki, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robcie mi tu smaka bo oszalec czasem można :D bo mi się wszystkiego chce :D

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skończyłam właśnie z córcią robić sernik na zimno :-) ale któraś wspomniała o pierogów ruskich i tak mi ślinka pociekła że jutro chyba pójdę po pierożki do restauracji u mnie w pracy ;-)

alicja_ lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 17:50

Mama-julka lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa ktora z nas rozpakuje sie pierwsza

Pola_27, alicja_, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik jak nie będziesz miała co zrobić z wózkiem to ją jestem chętna hehe;)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Jestem ciekawa ktora z nas rozpakuje sie pierwsza

Ja nie zamierzam :-P Któraś z Was, mam bliźniąt.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ciekawa jestem :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 17:58

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ponowię pytanie czy któraś z dziewczyn mogła by zrobić tabelke porodową na pierwszą stronę ;-) ja się kompletnie na tym nie znam :-) albo jakiś mężuś może byłby chętny :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 18:02

1usap07w9hybl9h9.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mojej drugiej części łóżeczka nadal nie ma :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam z wizyty wszystko jest dobrze. Malutka waży już 922 g widziałam obraz w 3D i odniosłam wrażenie, że mała ma usta we mnie a nosek po tatusiu. Mąż twierdzi, że mam bujną wyobraźnię ale naprawdę zobaczyłam takie podobieństwo. Ogólnie to dowiedziałam się że moja doktor będzie przy porodzie, od 38 tygodnia 2 razy w tygodniu kontrole i gdyby coś się działo to powiedziała że będziemy rodzić i najlepiej to z rana bo tak na prawdę wtedy anestezjolog może zapodać znieczulenie W nocy można w sumie zapomnieć Generalnie przepisy swoją drogą a w praktyce swoją drogą. Mam nadzieję, że będę miała szczęście bo chciałabym to znieczulenie.

Mama-julka, Madzisek, Flakonik, Marta0912, pati_zuzia, ania14, MeGi2986, justyna14, Suerte, moniek90, emilka24, kwiatakacji, alicja_, ZieloneOliwki, bella88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    a mojej drugiej części łóżeczka nadal nie ma :/

Nie chcesz spróbować zostać Bohaterem Swojego Domu ;-)

Madzisek, widać po moich zdolnościach robienia zdjęć, że się na tym nie znam. Chęci to za mało :-)

Madzisek lubi tę wiadomość

‹‹ 977 978 979 980 981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ