Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
To witam się jako druga
Kai, no to masz sporo zajęć do wykonaniaA co do spania, to ranny ptaszek z Twojego synka
Paula gratuluję Ci syneczkaWszystko będzie dobrze
Inna śliczny profil maluszka:*
Ja już od 5.30 na nogach jak co dzień, i czasem to nie mogę zwlec się z łóżka.
Miłego dnia Wam życzęnie wiem czy będę mogła cos pisać w ciągu dnia bo nie wiem czy mi klienci pozwolą
-
Cześć dziewczyny
no to witam się jako trzecia
Kai ja miałam wczoraj taką pobudke przed 5 rano, jak mój przedszkolak z bólem brzucha Zasnął na noc o 17:00 Dnia poprzedniego... Tak więc współczuję -
Inaa super zdjęcie
a jak lekarz milutki? Byłaś na pełnym pęcherzu? Usg robił przez brzuch czy przez dopochwowo? Mogłaś wejść z mężem? Przepraszam Cie za tyle pytań ale cała noc nie spałam z powodu tych prenatalnych a gdzie tam 28 maj. Będę wdzięczna za zdanie relacji z wizyty od strony obsługi
-
Mój rozbójnik codziennie zazwyczaj po 5 wstaje
Także ja półprzytomna
W pracy masakra wciąż i ogólnie dużo stresów więc oczywiście zaczynam sobie wkręcać fazy, że coś się stanie.
Dziewczyny, przezierność to nie wszystko. Jednak pomiar nie jest idealny, zawsze jest granica błędu, a do tego inne czynniki które też są brane pod uwagę. Do tego wiek i wielkość maluszka, to przecież też są różnice. No i jakby nie patrząc to statystyka. Może być szansa 1:20 000 i może byc tym jednym, a może być 1:50 i być zdrowe
Każda z nas chyba się boi ale trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze
A zdjęcia macie cudne i super, że choć maluszki to już takie dużeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 08:26
-
Skoro kolejno odlicz to witam się jako czwarta...
Paula super że synek tak sama onstawialaś... Z tą przeziernoscią to tak jak dziewczyny piszą... Ale nam napięcie wczoraj budowalas.... Masakra...
To jeszcze czeka nas info od kasiulka1082 z wczoraj
No a za dzisiejsze wizyty trzymam kciuki i dziewczyny... Darujcie nam stres :p -
AMK wrote:Inaa super zdjęcie
a jak lekarz milutki? Byłaś na pełnym pęcherzu? Usg robił przez brzuch czy przez dopochwowo? Mogłaś wejść z mężem? Przepraszam Cie za tyle pytań ale cała noc nie spałam z powodu tych prenatalnych a gdzie tam 28 maj. Będę wdzięczna za zdanie relacji z wizyty od strony obsługi
Witaaaam już dzisiaj z dobrym humorem
Prenatalne trwało ok 20 min, nigdzie nie przeczytałam o pełnym pęcherzu wiec troszke ciężej było . Miałam przez brzuch ( ale jak mnie naciskał na niego pewnie przez pecherz pusty to już nie mówie- AŁĆ). Lekarz miły ( dr. Ilski - ma ten cały certyfikat). Troszkę nas naciągnął na te Pappa przez tą przezierność - ja nie chciałam a mąż się wystraszył i powiedział, że robimy. Było ogólnie przyjemnie. Oczywiście bez męża bym nie weszła- chce żeby uczestniczył w ciąży czynnie. Śmiał się, że maluszek to leniuszek bo bardzo nie fikał a jak już szukał płci to postanowił się odwrócić pupą
. Było całkiem ok , bałam się bo kiedyś chodziłam tam do dr. Czuby i bardzo go nie lubie - ale dr. Ilski jest w porządku, eleganki, miły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 08:47
futuremama, agniecha2101, Violet Flower lubią tę wiadomość
-
Inaa cieszę się że humorek dzisiaj dopisuje i dziękuję za informacje
Muszę się jakoś nastawić psychicznie na te prenatalne. Mój mąż pewnie też się zgodzi jak mu zaproponuje jakieś badanie ze stwierdzeniem w "w twoim wieku to wypada zrobić"
Na samą myśl już jestem zła.
Jeszcze raz bardzo Ci dziękuje i miłego dnia życzę i miejmy nadzieję że dzisiaj w końcu wyjdzie słoneczko -
AAAAAAAA no i mam dobry humor bo faktycznie to niskie jeszcze ryzyko zespołu Downa
wiec wierze ze dziudziuś zdrowiutki , a poza tym wg OM
DZIŚ JUŻ II TRYMESTR JUHUUUUuuuu , wg USG już 3 dni w nim jestem heheheLotopałanka, AMK, agniecha2101, Violet Flower, Marti83, Irminka1231, agulineczka, Malinowa_Czekolada, TaPaT, olciaa, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny , dzis rano zaczelo mnie bolec gardlo tylko po lewej stronie przy przelykaniu i dotyku . myslicie ze to moze byc tarczyca ? ostatnio jak badalam 7dpo mialam 3,46 uIU/mL
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Witam się i ja
Inaa super dzidziamozesz odetchnąć ja czdekam na 25 jak na zbawienie
Paula będzie dobrze synuś będzie zdrowy
Diabolek tarczyca nie ma nic do gardła nie masz wola przecież czy guzków
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Karmelkovaa wrote:Witam się i ja
Inaa super dzidziamozesz odetchnąć ja czdekam na 25 jak na zbawienie
Paula będzie dobrze synuś będzie zdrowy
Diabolek tarczyca nie ma nic do gardła nie masz wola przecież czy guzków
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
inaa wrote:Dobolek 3,46 tsh? To i tak za wysokie, ja miałam 2,5 i biore 50 euthyroxu. Normy dla ciężarnych są inne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 09:29
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Diabolek TSH według mnie za wysokie ... bez tabletek będzie rosło raczej , i za nim FT4 moze isc do góry a to juz źle
nie wiem co to za doktor Cie tak prowadzi ;/ tarczyca moze prowadzic do powaznych konsekwensji min wad płodu jak sie nie zbija
Jak boli to może migdałek , albo po prostu podrażnione lub angina
ps. powtórz moze tsh i ft4 , ja robię co 2 tygodnie badanie
Kiedy masz wizyte?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 09:34
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Paula gratulacje Synka!
) Mężczyźni w domu zdominują
)
-
Cześć Dziewczyny!
Ja mm tsh 2.66 i tez lekarz mówi, ze na razie by nie panikował i nie włączał leków. Pamietajcie, że nie tylko samo tsh się liczy a bardziej oznaczenie ft3 ift4 - a te miałam w normie. Zreszta w czasie starań się dużo naczytałam, ze niby do starań musi być tsh w okolicy 1 - a najlepiej poniżej. I sobie wkrecalam, ze się nie uda no u mnie zawsze było 2,1-2,5. A moja dietetyk mi mówiła, że mam włączyć w suplementację jod (dużo jest w chlorelli), cynk, selen i witd3 - bo to dość ważne przy tarczycy. I się udałoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 09:37
-
Tylko jak startuje się z wysokim, to w ciąży idzie jeszcze bardziej do góry zazwyczaj , dlatego lepiej mieć nisko , bo później nagle problem
W pierwszej ciąży nie pilnowałam tarczycy bo byłam za granicą , a tam ciezko o badania i nawet nie wiedziałam młoda głpia w tym temacie i wraz z poronieniem bez tabletek tsh juz było 10 ... trzeba pilnować , bo jedne kobiety maja tendencje spadkowa jedna wiekszosci rosnie ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 09:41
_Jagoda_ lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Moze dzisiaj miesci się w normie , ale trzeba pilnowac np. co 2 tyg jak sie robi badania standardowe to i tarczyce
_Jagoda_ lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...