Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Violet Flower wrote:Bondzik007 na psy ma ten naskórek. A na kota, chomika, królika sierść.
Kurcze dziewczyny nie chcę siać paniki, ale właśnie byłam w WC i zauważyłam na papierze toaletowym smuzki krwi, a wkładka brązowado tej pory nie miałam żadnych plamien ani nic. Kurcze a lekarz dopiero we środę
to możliwe że coś tam się otarło. Ponoć tak się zdarza, pewnie jakieś jakoś delikatnie dlatego że tak powiem dopiero na drugi dzień ujrzało światło dzienne
Mam nadzieję, że dziś już lepiej
-
Cześć dziewczyny
Maluszki śliczne i wieści z wizyt
Ja ostatnio mało tu zaglądam, odzyskałam trochę energii i nadrabiam zaległości obowiązków. Krążenie mocno mnie przestraszyło bo bolały mnie ręce i nogi tak wiecie, jakby żyły - tak jak jest jakieś miejsce nieukrwione. Palec wskazujący u lewej ręki bolał tak, że ciężko zginać jakby sporo już mu tego ukrwienia brakowało. Ciśnienie 86/60 także ten... Jutro idę do położnej, na pewno będę z nią gadać ale już jest lepiej. Trochę energii mi wróciło, to starałam się ruszać ile się dało, pić ile wlezie i magnez. W niedziele weszliśmy na ślężę z małym. Niby niedużo, bo jakieś 720 m wysokości ale jednak z małym to wyczynI to też sporo dało, bo w pn właśnie już moje krążenie się polepszyło.
Dziś rozmowa podsumowująca ostatnie pół roku w pracy także stres. No i dylemat wciąż czy mówić o ciązy czy czekać do prenatalnych, tak jak chciałam.
Miłego dnia Wam życzęWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:11
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Witam i życzę miłego dnia.... Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty...
Ja wczoraj byłam w szkole jazdy... I zaczynam trening hahaha... W piątek pierwszy raz siadam za kółko po 2,5 rocznej przerwie ciekawe ile czasu będę potrzebowała żeby móc podejść do egzaminu... Takze do piątku przejmuje się jazda a od piątku przejmuje się usg które mam we wtorek heheheagniecha2101, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Violet jak tam sytuacja z plamieniem?
My z mężem serduszkowalismy pierwszy raz od jakiegoś 1,5miesiaca!powiem Wam, ze obawy jakbym pierwszy raz to robiła ;P pani doktor pozwoliła bo powiedziała że ciąża na usg wygląda wzorowo.
Magdaa21, futuremama lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! witam się po weekendowej nieobecności.
Gratuluję cudownych wieści z wizyt! Ja mam dziś późnym popołudniem.
Co do zwierzaków- ja mam przygarniętego dachowca( kotkę), którą mąż kocha miłością ślepą..do tego mamy spore akwarium, ale to co tam się znajduje to należy tylko do małżonka, ja lubię tylko patrzeć bo jednak to troszkę bardziej absorbujące niż kotek.
Violet, plamienie ustało? Kurczę, wiem z autopsji jak taka niewielka ilość krwi może zmartwić, współczuję. Może zadzwoń do gin mnie telefon do lekarza uspokoił.
Futuremama, a czy od Twojej dzisiejszej rozmowy zależeć może awans lub podwyżka?wiem, że już o tym pisałaś co nieco ale przepraszam, wyleciało mi. Pamiętaj, że jako takiego obowiązku informowania pracodawcy nie masz. Ja bym się jeszcze wstrzymała w związku z tym-i pisze to JA która kilka dni temu powiedziała szefowi:-) ale u mnie sytuacja inna. Jak się później będą czepiać ( a nie sądzę, bo to by była dyskryminacja) to im powiesz, że to było wcześnie i jeszcze nie byłaś przekonana czy będzie ok. Masz prawo to zachować dla siebie. Niestety, ale może się okazać że ominie Cię jakaś premia(jakaolwiek, niekoniecznie kasa) ze względu na ciążę.
Mnie w pierwszej ciąży chcieli pozbawić możliwości wyjazdu na szkolenie, bo stwierdzili że pewnie w kwietniu nie pojadę bo w maju rodzę. Oczywiście zrobiłam zadymę i się wycofali, ale niestety przedsiębiorcy tak działają
-
Violet Flower wrote:Karmelkovaa no widzisz, fajnie że możesz odetchnąć. Super, że wszystko dobrze :*
Dibolek śliczna dzidzia, gratuluję
jak to zobaczyłam to w ogole nie sluchalam co lekarz do mnie mówiDip88 lubi tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Cześć Dziewczyny
Dziękuję za zainteresowanie. U mnie plamienie (odpukać) ustalo. Dziś w nocy to byłam w toalecie chyba ze 20 razy z tego stresu. Ale podobolewa mnie podbrzusze, takie jakby rozciąganie. Mam nadzieję że plamienie już nie wróci, i że rzeczywiście było efektem niedzielnego. Najgorsze, że Narzeczony przerażony, że to mogło być od tego. Całe szczęście, że jutro wizyta u gina. Gdybym musiała dłużej czekać, to chyba bym dziś do jakiegokolwiek lekarza pobiegła.
Dziś biorę nospe, oprócz tego cały czas magnez i witaminy. Dziś poleze i może będzie ok.Karmelkovaa, bondzik007 lubią tę wiadomość
-
Dibolek wrote:nie myślałam że tak mała istotka moze się juz ruszac<3
jak to zobaczyłam to w ogole nie sluchalam co lekarz do mnie mówiKarmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Hejka
Witam się z Wami już jako mężatkawesele się super udało, goście bardzo chwalili zespół
nie tańczyłam za dużo bo nie mam siły, ale czułam się dobrze i bardzo się z tego cieszę
Nie dam rady nadrobić wątku po takiej nieobecności, ale widziałam że niektóre z was były na wizycie wczoraj, gratuluję
Lotopałanka, trzymam kciuki żeby Ci dobrze szło na jazdach
Wczoraj byłam na pobraniu krwi. Pielęgniarka źle się wkłuła na początku i uznała że na tej ręce nie ma żyły, próbowała pobrać z czterech innych miejsc, na dłoniach pękły mi żyły, mam teraz takie wielkie siniakiw końcu za piątym razem spróbowała jeszcze raz z tego pierwszego miejsca i okazało się że jednak leci. Zdenerwowała mnie jak nie wiem
Lotopałanka, ziuta.w, RudyTygrysek, Martula78, Paula222, Violet Flower, Kai, Dip88, olciaa, Magdaa21, Karmelkovaa, Aguś 90 lubią tę wiadomość
Malutka_94
-
Violet Flower wrote:Zazdroszczę przeżyć. Mam nadzieję, że jutro zobaczę to samo. Na mojej ostatniej wizycie trzy tygodnie temu moja dzidzia była kropkiem 3 milimetrowym
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
http://www.mastermed.eu/cennik.html
mozecie zerknąc i powiedzieć mi ktore badania powinnam zrobić? chodzi o to co sie zalicza do tych prenatalnych? nie znam sie na tym kompletnie
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Witam się w pierwszym dniu II trymestru
Dziś zaczynamy 14 tydzień
Wczoraj wieczorem miałam wrażenie, już tak na 95 % ,że czułam małegoPrześlizgiwał się niczym rybki
Nie powiem, bo leżałam z ręką na brzuszku i się wsłuchiwałam w siebie
I z uśmiechem na twarzy poszłam spać.
Dziś wizyta u diabetologa, ciekawe co powieinaa, inaa, Lotopałanka, RudyTygrysek, ziuta.w, Violet Flower, Dip88, agniecha2101, Karmelkovaa, bondzik007 lubią tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Witam się w pierwszym dniu II trymestru
Dziś zaczynamy 14 tydzień
Wczoraj wieczorem miałam wrażenie, już tak na 95 % ,że czułam małegoPrześlizgiwał się niczym rybki
Nie powiem, bo leżałam z ręką na brzuszku i się wsłuchiwałam w siebie
I z uśmiechem na twarzy poszłam spać.
Dziś wizyta u diabetologa, ciekawe co powie
trzymam kciukiPaula222 lubi tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Siemanko kobietki!!!
Kilka dni mnie nie było, znów mieliśmy długi weekend, tylko tym razem od soboty do poniedziałku
Wracam za to z lepszym już samopoczuciem
Od kilku dni w końcu nie męczą mnie mdłości <huraaa!>
Powracam pomału do świata żywych
Odzyskałam chociaż część swojej energii i zaczynam normalnie funkcjonować
Wieczory tylko jeszcze są ciężkie i muszę włączać wtedy tryb oszczędzania energii
W sobotę byliśmy na ślubie u męża kolegi w pracy i powiem Wam, że szwajcarskie wesele przy polskim wypada naprawdę słaboale fajnie było zobaczyć też inną kulturę i tradycje
W niedzielę byliśmy na urodzinowym grillu u kolegi, a wczoraj cały dzieņ spędziliśmy w naszym warzywnym ogródku. Powyrywaliśmy zielsko, dosiałam jeszcze trochę warzyw. Mąż zjarał sobie plecy, że nie dał rady spać, a mnie użarła czerwona mrówka i mam dziś taki podpuchnięty rumień na pół dłoni i też nie mogłam spać, bo strasznie swędziało i piekłoPierwszy raz mam aż taką plamę po ugryzieniu mrówki. Chyba wyjątkowo jadowita była
Teraz będę Was nadrabiać, bo "lekkie" zaległości powstały
Już za tydzień wizytaOby tylko wszystko było w porządku.
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Malutka_94 wczoraj zastanawiałam się właśnie co u Ciebie
Super, że się udało i dobrze sie czułaś
A pielęgniarka współczuję, może trafiłaś na jakąś kiepską
Dobrze, że udało się pobrać krew
Lotopałanka się nie stresuj jazdami i USGAle chociaż czas Ci może szybciej zleci
Violet jak sytuacja ? -
Karolcia27 wrote:Jakie Wy macie zdanie o braniu Apapu? Wiem, że to ostatecznośc, ale robiłam w nocy oklady, nic nie pomagało i w końcu już w nocy wzięłam ten Apap.
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
mindusia87 wrote:I która z was zakupila sobie w biedronce poduszke dla kobiet w ciąży?
Teraz są w ofercie. ja wysłałam specjalnie moją mame aby mi taką kupiła bo tutaj w Danii takich cudów nie widziałam. Ktoś jeszcze się pokusił o jej zakup?ale ocenić będę mogła dopiero w lipcu lub sierpniu jak pojadę do PL
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙