Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już widać. Chociaż spodnie nadal dopinają się :)

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chodzę w spódnicach/sukienkach , ewentualnie w spodniach na gumkę więc nie wiem. Mam wrażenie, że już trochę przybralam ale tak ogólnie, nie tylko w brzuchu. Szykuje się powtórka z rozrywki, bo w poprzedniej ciąży zaczęłam tyc od początku. Jejku:(

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty. Chyba ten stres będzie nam towarzyszył cały czas.. Ciężko się dziada pozbyć.
    Ja mam prenatalne w sobotę. Niby nic nie widać, ale trochę mi się zaokraglil brzuszek. Widzą to też Ci, co wiedzą że jestem w ciąży, a wie już prawie cała rodzina. :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na pewno wszystko będzie dobrze :-* trzymamy mocno kciuki i czekamy na zdjęcia maluchów :-* dla pocieszenia ja też czekam, ale do rodzinnego a kolejka masakryczna, a myślałam że jak przyjdę pod koniec to nie będzie nikogo, ale pomyliłam się :-P

U mnie już wszyscy prawie wiedzą :-P w szkole powiedziałam P.Dyrektor która oczywiście wszystkim rozpowiedziala:-P heh ale są też tego plusy, że nie zawalają mnie praca na koniec roku :-) oczywiście prócz całej papierologi:-) wczoraj siedziałam pół dnia nad prezentacja na koniec roku dla mojej klasy że zdjęć z tych 4 lat i oczywiście beczalam przy tym chyba z 10 razy, to na zakończeniu roku chyba ani slowa nie wydusze z siebie :-P rodzinka też cała wie, dzwonią pytają jak się czuje itp, to bardzo miłe :-)wszyscy znajomi jeszcze nie wiedzą, tylko tacy bardzo bliscy ale po prenatalnych też powiemy :-)

U mnie brzuszek rano dość niewidoczny, za to wieczorem jak w 6 miesiącu :-P heh wczoraj dostałam od koleżanki fajne ciążowe spodnie i jeansy ale póki co jeszcze mieszcze się w swoje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 11:44

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki powiedzcie mi jak w PL wygląda ta karta ciąży, ta którą się dostaje do domu...? Jakie informacje w niej są? Samemu się to wypełnia czy lekarz...?

Myszka-Minnie lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Kobietki powiedzcie mi jak w PL wygląda ta karta ciąży, ta którą się dostaje do domu...? Jakie informacje w niej są? Samemu się to wypełnia czy lekarz...?[/QUO]

Wypełnia to lekarz, taka w formie książeczki, tam są informacje o wynikach badach, wadze, ciśnienia, wizytach u lekarza np mi kazała iść do stomatologa, hematolog też mi się tam wpisał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 11:50

agniecha2101 lubi tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszka wogole nie widac. W 1 ciazy na tym etapie bylo juz cos widac. Rano plaski brzuszek jak bym w ciazy nie byla a wieczorem lekko widac ale sadze ze moga byc to lekkie wzdecia.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wiadomości o ciąży to jeszcze powiedziałam ksiedzu przed komunią i pani dyrektor z przedszkola-katechetce, bo córcia zgłosiła mnie do czytania, a ja nie dałabym rady żyć w tym stresie i bałam się, ze mnie brzuch będzie bolał.

Pytałyście kiedyś o nicki, to na mój tak jakoś wpadłam a mam na imię Martyna :-)

Ja od miesiąca chodzę już w ubraniach ciążowych :-)
    Tylko do wczoraj nosiłam jeszcze na górze koszule jeansowe, a od dziś mam bluzeczkę i marynarkę i brzusio widać :-D

bondzik moja koleżanka jak zaszła w ciążę to też jej się umowa kończyła w trakcie, i posżła na L4 i wtdy jej się umowa przdłużyła do dnia porodu, ale ZUS jej płacił L4. Potem normalnie dostała macierzyński.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 12:01

agniecha2101, bondzik007 lubią tę wiadomość

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Kobietki powiedzcie mi jak w PL wygląda ta karta ciąży, ta którą się dostaje do domu...? Jakie informacje w niej są? Samemu się to wypełnia czy lekarz...?
    Sa wpisane Twoje dane, przewidywany termin porodu i okienka są że przy każdej wizycie lekarz wypełnia, czy jest ok dzidzia, czy tętno, jeśli były kontrolne badania to jakie wyniki oraz wyniki tych badań które się robi raz lub 2 w ciąży (toksoplazmoza hiv).

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 wrote:
    Na opakowaniu powinno być podane jaki zawierają kwas. Matylofoliany to są te aktywne formy. Ja staram się nie świrować z tym kwasem bo moja mutacja podobno nie jest aż tak groźna.

Nie jest groźna ale wymaga właśnie metylkow bo innego nie przyswajamy i bez niego robią się wady ;/

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    a powiedz kiedy zaczęło Ci puchnąć twardniec jakby łono, ten dól sam? pamiętam, że miałam to w pierwszej ciązy ale kompetnie nie mogę sobie przypomnieć kiedy.

Ja też z poprzedniej ciąży nie pamiętam kiedy :P Teraz mi brakuje jeszcze do 12 ale u mnie niby nie widać, ale mój M mówi że brzuch zaczyna mi powoli rosnąć. Przed ciąża miałam płaski brzuch a teraz spodnie ledwo dopinam tylko ze przytyłam 3-4 kg i nie wiem czy to przez to czy ciąża :D w sumie spodnie tylko w brzuchu są ciasne w tyłku i nogach ok hahaha Podbrzusze jakby lekko twardsze i czuje pełniejsze.
    Jakoś dziwnie i mało zrozumiale opisalam, w sumie rzadnych konkretów Ehhh... Ten mój ciazowy mózg :P

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    W ogóle to mam jakiegoś stresa przed powierzeniem mamie i rodzicom męża, bo boje się że się nie ucieszą:/ że za szybko drugie dziecko, czy coś. Powiedzialam jednej koleżance, która mnie dobiła, że ona sobie nie wyobraża tak szybko drugiego dziecka i czy ja już mam nianię zaklepaną, bo przecież nie damy rady ogarnąć. Masakra, trochę mnie podłamała i zgasiła mój entuzjazm.
    Ale nieważne, nie będę już więcej smęcic:)

Marta, o której masz wizytę??

Daj spokój moze po prostu jest zazdrosna ;) ja jestem za tym żeby mieć dzeci w zblizonym wieku :) wszystko da rade się ogarnąć :)

Azzurra, futuremama lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    Mamusie,

Ktore sa juz w 2 ciazy okolo 12 tc lub dalej czy widac wam juz brzuszek ciazowy?

U mnie juz widać :) jestem w 11 tyg :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce zamówić ten segregator mamygin bo fajny :) ale tak sie wstrzymuje jeszcze ;p

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam ten tańszy bez tych toreb itd i jest super!

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Daj spokój moze po prostu jest zazdrosna ;) ja jestem za tym żeby mieć dzeci w zblizonym wieku :) wszystko da rade się ogarnąć :)
    Dzięki Karmelkovva.
    No właśnie różnica między nami jest taka, że ja miałam lajtowa ciążę, lajtowo przeszłam CC i trafiło mi się zdrowe, grzeczne dziecko a ona niestety zupełnie na odwrót. Miałam wrażenie, że wręcz ma jakąś depresję bo kilka miesięcy jakby zapadła się pod ziemię. Smutna sprawa.
    Ale kurczę , przecież ja wiem że będzie hardkor, jesteśmy z mężem tego świadomi! Jednak uznaliśmy że posiadanie drugiego dziecka jest wartością nadrzędna nad naszym komfortem. Bo nasze dziecko to najpiękniejsze co nas w życiu spotkało, naprawdę;
    Mówiąc koleżance liczyłam na to że się podzielę szczęściem, a tu taka reakcja:/

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Ja zamówiłam ten tańszy bez tych toreb itd i jest super!

Mówisz o segregatorze tak :) ja własnie wchodze poczytac jakie wgl są opcje tego bo nawet nie wiem :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Dzięki Karmelkovva.
    No właśnie różnica między nami jest taka, że ja miałam lajtowa ciążę, lajtowo przeszłam CC i trafiło mi się zdrowe, grzeczne dziecko a ona niestety zupełnie na odwrót. Miałam wrażenie, że wręcz ma jakąś depresję bo kilka miesięcy jakby zapadła się pod ziemię. Smutna sprawa.
    Ale kurczę , przecież ja wiem że będzie hardkor, jesteśmy z mężem tego świadomi! Jednak uznaliśmy że posiadanie drugiego dziecka jest wartością nadrzędna nad naszym komfortem. Bo nasze dziecko to najpiękniejsze co nas w życiu spotkało, naprawdę;
    Mówiąc koleżance liczyłam na to że się podzielę szczęściem, a tu taka reakcja:/

Kiedyś było dziecko w domu rok po roku i matki dawały radę :)
    Wiadomo wysiłek jest ale ile miłooości :) myśl pozytywnie nie słuchaj ludzi :) też znam takie dziewczyny co dzieci mają za kare z bezproblemowych ciąz itd . nawet nie zdają sobie sprawy ile mają .
    Także ciesz się swoimi szczęściami bo sa Twoje :) na początku będzie różnie ale dzieci rosną , a póxniej się teskni za czasem kiedy były malutkie :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Mówisz o segregatorze tak :) ja własnie wchodze poczytac jakie wgl są opcje tego bo nawet nie wiem :)
    Tak tak. Jest droższa z dodatkami i tańsza bez, ale też bez dziewczyny na okładce. To zależy co chcesz mieć :) ale generalnie segregator super.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamowilam i niedawno doszedl. Jaram sie jest naprawde extra <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fda5cda7691e.jpg

olciaa, Myszka-Minnie, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ