X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szybka akcja, zamawiam teraz kremy. Pomóżcie wybrać. Chcę wziąść dwa tylko które? Nie mogę się zdecydować...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb6e7e84b4d9.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5bcbd70efb6b.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/49cff384b182.png

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzusia to u mnie juz widac .tez cos przytylam ale nie wiem ile.o ciazy wiedza juz z rodziny wszyscy.mozna powiedziec wiedza od poczatku.w sobote moj synus Marcelek ma komunie i na ta okazje zaloze pierwsza ciazowa sukienke .balam sie kupic zwykla a kupowalam miesiac temu.dobrze zrobilam bo brzuszek jednak jest.milego dnia.zzaraz wyjezdzam na usg prenatalne.milego dnia.odezwe sie jak wroce do domu.

TaPaT, agniecha2101 lubią tę wiadomość

2nn390bvba2l74tr.png

• ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra, jeśli to nie tajemnica, to czy możesz napisać jakie miałaś wskazania do CC? I czy karmiłaś później piersią (bo tak szybko udało Ci się zajść w kolejną ciążę)?

p19u9jcg5pchuxin.png
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azurra, koleżanka moze sobie wsadzić w kieszeń taki komentarz, bo Ameryki nie odkryła. Oby trafił sie spokojny dzieciaczek ale chyba nic nowego, ze przy dwójce małych dzieci jest więcej roboty. Tak, jak przy bliźniakach. Po co to ludzie mówią? Nie mam pojęcia, ale chyba lubią troche wbić szpilę z zazdrości czy dumy, ze maja lepiej. (Według nich lepiej).
    Ileż to ja sie nasłuchałam „ciesz sie, ze chudniesz bo przy bliźniakach to Ci wywali brzuch ze szok!” , „ale będziecie miec zapiernicz”, „wyśpij sie póki możesz”. Ręce mi opadają, serio :)
    Mentalnośc ludzi, widzących tylko „minusy” :) a plusy są cudowne, będziesz miała dwa dzieciątka, które po wczesnym okresie bedą sie soba zajmowały, bedą sie ze soba bawic i duża różnica wieku nie bedzie im w tym przeszkadzać, AMEN <3 !

O CC tez chetnie poczytam, bo mnie czeka zapewne ;)

Kupiłam dzis tzn. Tfuuuuu! Dostałam od mojego lubego ta podusie C z biedry :) wydaje sie super, ale ja jestem troche...długa i musze ja jakoś do siebie dostosować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 12:35

Dip88, Azzurra lubią tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po donoszę iż mamy 18 mm misia słodkiego. Wszystko w porządku. Plemienia może być to normalne . Azzura miałaś rację. Zdjęcia nie mam bo wyobraźcie sobie że papier się skończył. Tak że ten . Dziękuję że jesteście!! Pisze bez znaków interpunkcyjnych na komórce w aucie trzesacymi się jeszcze rękoma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 12:36

Dip88, Marti83, RudyTygrysek, Karmelkovaa, Azzurra, Lotopałanka, Magdaa21, olciaa, futuremama, TaPaT, agniecha2101, Malutka_94, Aguś 90, bondzik007, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh i z tego nadmiaru cukru (zezarlam ciasto) zapomniałam!
    owocnych wizyt dziewczyny!

Martula piękne wiesci! Nasz spokoj jest bezcenny :) teraz odetchnij i...ciesz sie! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 12:37

Martula78 lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula gratuluję a z papierem porażka.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Dziewczyny szybka akcja, zamawiam teraz kremy. Pomóżcie wybrać. Chcę wziąść dwa tylko które? Nie mogę się zdecydować...

Ja mam mustellę supcio jest w konsystencji i zapachu :) nie jest ani mdła szybko się wchłania nie trzeba wsmarowywać i nie zostawia plam :)

Kiedyś się zaczełam smarowac tym pierwszym ale odrzuciło mnie pod względem zapachu zalezy co kto lubi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 12:41

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:
    Azurra, koleżanka moze sobie wsadzić w kieszeń taki komentarz, bo Ameryki nie odkryła. Oby trafił sie spokojny dzieciaczek ale chyba nic nowego, ze przy dwójce małych dzieci jest więcej roboty. Tak, jak przy bliźniakach. Po co to ludzie mówią? Nie mam pojęcia, ale chyba lubią troche wbić szpilę z zazdrości czy dumy, ze maja lepiej. (Według nich lepiej).
    Ileż to ja sie nasłuchałam „ciesz sie, ze chudniesz bo przy bliźniakach to Ci wywali brzuch ze szok!” , „ale będziecie miec zapiernicz”, „wyśpij sie póki możesz”. Ręce mi opadają, serio :)
    Mentalnośc ludzi, widzących tylko „minusy” :) a plusy są cudowne, będziesz miała dwa dzieciątka, które po wczesnym okresie bedą sie soba zajmowały, bedą sie ze soba bawic i duża różnica wieku nie bedzie im w tym przeszkadzać, AMEN <3 !

O CC tez chetnie poczytam, bo mnie czeka zapewne ;)

Kupiłam dzis tzn. Tfuuuuu! Dostałam od mojego lubego ta podusie C z biedry :) wydaje sie super, ale ja jestem troche...długa i musze ja jakoś do siebie dostosować :)

U mnie w biedrze nie przywieli ;/

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:

Miałam 1 i 3. Mi osobiście bardziej Palmers pasuje bo ma piękny kakaowy, słodziutki zapach. Ale uwaga!jak ktoś nie lubi słodkich zapachów, to będzie rozczarowany. Mustela ma zapach neutralny.
    Rozstępów nie mam.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    Dziewczyny ja już po donoszę iż mamy 18 mm misia słodkiego. Wszystko w porządku. Plemienia może być to normalne . Azzura miałaś rację. Zdjęcia nie mam bo wyobraźcie sobie że papier się skończył. Tak że ten . Dziękuję że jesteście!! Pisze bez znaków interpunkcyjnych na komórce w aucie trzesacymi się jeszcze rękoma

Haha papier się skończył xD , no ale co zrobic wazne ze dzidzia rośnie :) juz nie stresuj ;*

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzura ja uwielbiam słodkie zapachy ale w ciąży brało mnie na bełt ahhaha :D także komus tam dałam :D

Azzurra lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziuta.w wrote:
    Azzurra, jeśli to nie tajemnica, to czy możesz napisać jakie miałaś wskazania do CC? I czy karmiłaś później piersią (bo tak szybko udało Ci się zajść w kolejną ciążę)?
    Kochana, moja córka postanowiła przywitać świat pośladkami więc negocjacji nie było- pierwsza ciąża w związku z tym CC. Śmieszne , że ja równiez się nie przekręciłam i moja mama też miała ze mną CC:-)
    Karmiłam córkę od razu i karmię po dziś dzień, a jutro córka skończy rok a ja nadal karmię. Także proszę, nie słuchajcie głupot że po CC się nie kp, bo to ściema (jeśli oczywiście będzie chciały kp).
    Płodność wróciła po 9 miesiącach i w pierwszym celowqnym cyklu zaszłam w kolejna ciążę.

ziuta.w, Martula78 lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    Ciesze się bardzo. Naprawdę BARDZO.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Azzura ja uwielbiam słodkie zapachy ale w ciąży brało mnie na bełt ahhaha :D także komus tam dałam :D
    No właśnie:-)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Marzenqa92 Znajoma

Wysłany: 23 maja 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mało się odzywam, ale czytam was prawie codziennie :)

ja wczoraj kupiłam sobie balsam z dove. Patrzylam tlyko zeby nie mial zabronionych dla kobiet w ciazy skladnikow.
    Niestety naleze do grupy kobiet ktore nie znoszą balsamowania. Teraz nie mam wyjscia bo jutro zacznie się u mnie II trymestr. Wiec chcac nie chcac musze sie balsamowac po kazdym myciu. Kosmetyk musi pieknie pachniec, miec bardzo latwo rozsmarowujaca sie konsystencje i szybko wchlaniac. Inaczej nie ma opcji zebym zmusila sie do smarowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 12:56

ckaidqk3sn01kiw8.png
  • daria184 Znajoma

Wysłany: 23 maja 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Magda ja też biorę pregna plus i z ciekawości zapytam jutro lekarza czy zmieniać za trzy tygodnie na jakiś z DHA. Na razie mówił mi że Pregna plus jest w zupełności wystarczającym preparatem.
    Mi lekarz przepisał pregna plus i pregna 250dha ;) jedna tabletkę biorę rano a jedna wieczorem ;)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

daria184
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet, jak sytuacja?

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Ja zamowilam i niedawno doszedl. Jaram sie jest naprawde extra <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fda5cda7691e.jpg
    Mamy ten sam :)

Karmelkovaa, RudyTygrysek, Martula78 lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Violet Flower Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Violet, jak sytuacja?
    No niestety ja nie mam dobrych wieści.

Siedzę już w domu i zalewam się łzami...
    Serce przestało bić, CRL praktycznie się nie zmieniło od ostatniej wizyty. Tylko pęcherzyk ciążowy urósł od ostatniej wizyty i odpowiada wiekowi ciąży. Ale zarodek od 3 tygodni się nie rozwija. Objawów poronienia brak, plamienie nie od tego. Mam siedzieć i czekać tydzień i za tydzień powtórzyć usg. Ewentualnie czekać na krwawienie. A między czasie badanie beta hcg i progesteron. Jestem w szoku i jeszcze to do mnie nie dotarło :( Czyli chyba to to poronienie zatrzymane.

Jak się za tydzień na usg to potwierdzi, to standardowe postępowanie. Tabletka, ewentualnie gdy już nie będzie wyjścia szpital. Po prostu w to nie wierzę...

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ