Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia ja mam takie zalecenia :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/553b2c926417.jpg
co do powtórki badań, to nie wiem...
asylia jak przyrost jest w normie, to czekaj spokojnie
Gdzieś czytałam, że wolniejszy przyrost bety jest na chłopca Mi też wolno rośnie hehe -
Mam nadzieję, że będziemy widziały pęcherzyki :-*
Dziewczyny, które są już mamusiami albo tu zaglądają, do którego tygodnia może jeszcze pobolewac podbrzusze? Mnie czasami, w trakcie dnia boli lekko przez jakiś czas, później nic i tak w kółko.4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Paula też tak słyszałam z tym przyrostem i wśród koleżanek to się potwierdza.
Nie obrażę się jak będzie drugi chłopiec - pierwszy jest cudowny, więc drugi też pewnie będzie.
Karolcia mnie też czasem pobolewa - właśnie lekko, takie jakby czucie mam po prostu (podbrzusze i jajniki).
Kilka razy w ciągu dnia tak mam przez jakiś czas, a później spokój.
W pierwszej ciąży miałam podobnie. -
Paula222 wrote:Karolcia ja mam takie zalecenia :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/553b2c926417.jpg
co do powtórki badań, to nie wiem...
asylia jak przyrost jest w normie, to czekaj spokojnie
Gdzieś czytałam, że wolniejszy przyrost bety jest na chłopca Mi też wolno rośnie hehe
O dziękuję za zdjęcie kochana jesteś jeśli mogę coś zaproponować , to można na własną rękę zrobić jeszcze cytomegalie, lekarze o tym zwykle nie mówią, a jest bardzo niebezpieczna. Też się robi IGG i IGM, tyle że koszt to jakieś 70zl za oba, przynajmniej u mnie w mieście.4 cs - 29 marca II kreseczki
-
http://m.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/choroby-zakazne/cytomegalia-szczegolnie-grozna-dla-kobiet-w-ciazy_38414.html
Gdyby ktoś był zainteresowany, to wklejam linka o co chodzi4 cs - 29 marca II kreseczki
-
U mnie dzisiaj ładna słoneczna wiosenna pogoda. Nareszcie wiosna. Jutro moja mama wraca do PL az szkoda mi że musi nas opuszczać a tak fajnie bylo. Znowu wróci szara zwykla codzienność a tak to zawsze było jakieś urozmaicenie. Ja w dalszym ciągu poza bolącymi piersiami i od czasu do czasu lekkim pobolewaniem w pobrzuszu albo ciągnięciem nie mam większych objawów. Mam tylko jedynie to ze jak cos zjem to momentalnie odbija mi się tym jedzeniem i podchodzi mi to co zjadłam do gardła. Na tym się kończy. I też zauważylam ze powoli zaczyna mi wszystko śmierdzieć. Zaczynam się robić lekko wyczulona na zapachy.
agniecha a ty gdzie mieszkasz za granicą?
aluna, Masz trzymam kciuki oby to wszystko sie jakoś pozytywnie rozwiązało -
asylia wrote:Paula też tak słyszałam z tym przyrostem i wśród koleżanek to się potwierdza.
Nie obrażę się jak będzie drugi chłopiec - pierwszy jest cudowny, więc drugi też pewnie będzie.
Karolcia mnie też czasem pobolewa - właśnie lekko, takie jakby czucie mam po prostu (podbrzusze i jajniki).
Kilka razy w ciągu dnia tak mam przez jakiś czas, a później spokój.
W pierwszej ciąży miałam podobnie.
U mnie to będzie pierwszy maluch, może dlatego też jestem taka wycykana poza tym strasznie dużo wiedzy trzeba pochłonąc na początku ciąży
4 cs - 29 marca II kreseczki
-
mindusia87 wrote:U mnie dzisiaj ładna słoneczna wiosenna pogoda. Nareszcie wiosna. Jutro moja mama wraca do PL az szkoda mi że musi nas opuszczać a tak fajnie bylo. Znowu wróci szara zwykla codzienność a tak to zawsze było jakieś urozmaicenie. Ja w dalszym ciągu poza bolącymi piersiami i od czasu do czasu lekkim pobolewaniem w pobrzuszu albo ciągnięciem nie mam większych objawów. Mam tylko jedynie to ze jak cos zjem to momentalnie odbija mi się tym jedzeniem i podchodzi mi to co zjadłam do gardła. Na tym się kończy. I też zauważylam ze powoli zaczyna mi wszystko śmierdzieć. Zaczynam się robić lekko wyczulona na zapachy.
agniecha a ty gdzie mieszkasz za granicą?
aluna, Masz trzymam kciuki oby to wszystko sie jakoś pozytywnie rozwiązało
A mieszkam w Szwajcarii.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 Berno czy jakaś inna miejscowość. Oglądałam kiedyś odcinek Polacy w świecie ze Szwajcarii. To tak mi się pdoobało w tej szwajcarii. Podobno Szwajcarzy mają bardzo dobre czekolady no i słynną z zegarków Mówię nawet do mężą.
Patrz jak tam jest fajnie w tej Szwajcarii. Szkoda, że tam nie pojechaliśmy.
A długo juz w tej Szwajacarii jesteście?
My już ponad półtora roku jesteśmy w Danii, ale średnio mi się tutaj podoba.
Życie drogie, prawo beznadziejne, a służba zdrowia. Róźne opinie o niej słyszałam.
Jedni ją chwalą inni na nią narzekają. Ja osobiście dałabym tutejszej służbie zdrowia 6/10. Zależy z czym do lekarza przychodzisz. Z jaką dolegliwością -
Ooo również, że nie tylko ja mam jakieś problemy od układu pokarmowego tylko to po prostu jest jakiś kolejny objaw ciąży ja mierzyłam dwa razy bete i mimo iż mnie korci to nie chce pójść bo w czwartek już wizyta i zobaczymy czy będziemy z mężem widzieć naszą fasolkę
-
Z wczorajszej wizyty. Nie widać jeszcze nic oprócz pęcherzyka, ale to zawsze dobra wiadomość, że pęcherzyk na miejscu.
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/30127528_2372109126148294_5394119851625152512_n.jpg?_nc_cat=0&oh=9911370ba8c1562074251b4c520ec741&oe=5B64FC76Lotopałanka, Mamusia_Ksawusia, Kai, Paula222, Lilly_Ana, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Serducho 16.04.
PCOS.Teratozoospermia
Starania od 8.2017
3.04.18 hcg 15dpo 855
6.04.18 beta hcg 2931
-
giovanedonore gratuluję pięknej bety i pęcherzyka Super
CO do dodatkowych badań, ja w każdej ciąży robiłam podstawę, nic ponad normę. Ale w tej lekarz zasugerował mi dodatkowe testy w kierunku wad genetycznych z powodu naświetlania podczas badania HSG. Pomyślę nad tym...
mindusia fakt faktem słyszałam , że życie w Danii jest drogie. Mój mąż co wyjeżdżał do pracy to brał torby pełne jedzenia, a wynajem pokoju kosztował go tyle co u nas dwupokojowego mieszkania...
Już wróciłam do domu. Młodszy synek dał popalić i sporo go nosiłam, brzuch boli eeh idę pod prysznic i relaksWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 21:33