Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Inaa oddaj trochę dobrego humoru
Ja bym dużo chciała zrobić a sił mi brak. Więc chcę i nie chcę I tak się wkurzam sama na siebie, przez co byle pierdoły mnie iryrują
Mdli mnie wciąż także coś bym zjadła, ale na nic nie mam ochoty. Wiadomo jak żołądek pusty to mdli jeszcze bardziej
Także hormony mają niezłą imprezę
Jeżeli będzie tak jak w pierwszej ciąży to do 16tygodnia będzie tylko gorzej -
Ja kurka nie mam mdłości martwię się tym... w belly piszą o bólach brzucha ( spokojnie to rosnąca macica). Mnie jedynie piersi rano bolą jak się odwracam w łóżku- tak to spokojnie. Niestrawności też minęłyi mam apetyt. Oby nie wróżyło to nieczego złego...
Dzielę się humorem >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
-
Hej hej Piękna pogoda dziś
Inaa dziękuję za dawkę humoru U mnie dziś z nastrojem nie źle, ale też nie super dobrze Jest ok
Lotopałanka mnie nie dawno też bolało gardło, kupiłam w aptece pastylki na gardło Prenalen i pomogły
Ja jeszcze kawy nie piłam... Jakoś nie mam ochoty... -
Cześć dziewczyny mam na imię Magda i wygląda na to, że dołączam do grudniowych mam:)
ostatnia miesiączka 4.03., 5.04. dwa pozytywne testy, wczorajsza beta 1073 lekarz za dwa tygLotopałanka, Kai, Lilly_Ana, Paula222, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej witam się nie śmiało myślę że dołączę do was. 1 kwietnia robiłam test wyszedł cień cienia drugiej kreski teraz 5 kwietnia robiłam znów i wyszła jasna rozowa kreseczka. Do lekarza mam na środę będzie to według internetowych wyliczeń 5t5d chyba trochę za wcześnie ale wolne terminy do mojego lekarza były dopiero po 25 kwietnia
Kai, Lilly_Ana, Paula222, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Inaa daj spokój ja też mam takoe schizy jak czasem mi prawie nic nie jest. Także są objawy źle, nie ma też źle
Ruszyłam się trochę i mi lepiej.
Ja generalnie mam niskie cisnienie. A teraz tak jak Ty Paula, niezbyt mam ochotę na kawę, kiedy zazwyczaj piłam dwie -
Ja też się o dziwo na razie dobrze czuje w tej ciąży i też zastanawiam się czy wszystko jest ok. Chociaż w ciąży z synkiem też nie miałam praktycznie żadnych ciążowych objawów i bylo wszystko ok.
A uprawiacie jakieś sporty jesteście aktywne w ciąży? Odżywiacie się jakoś zdrowiej na potrzeby ciąży czy jecie to co zazwyczajWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 10:25
-
Witam nowe koleżanki i gratuluję Wam...
Mindusia ze sportem to ja obecnie na bakier chyba że liczy się bieganie za synem i psem hahahaha... Zaś żywienie... Hmmm zaczęłam jesc bardziej regularnie... I powoli się przygotowuje do diety cukrzycowejWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 10:38
-
A ja wczoraj byłam u alergologa, zmienić lekarstwa na takie mniej złe, bo niestety całkiem bezpiecznych(z grupy A) to na alergię i astmę nie ma. Więc patrząc za okno z jednej strony cieszę się słońcem, z drugiej strony... je*ane pyłki mamy na sali więcej alergiczek?
-
Hej witam nowe dziewczyny.ja jestem alergiczka .mam uczulenie na roztocza i nikiel oraz bylice.
Dzis od rana mecza mnie okropne mdlosci do tego stopnia ze leże w łózku.nie jestem w stanie nic zrobic.meżus z córcia i synkiem pojechali na zakupy a ja przysypiam.i co juz popijam wode z cytryna.troche to pomaga.pogoda za oknem piekna ale nie mam dzis sily isc.moze pozniej wyjde.milego dnia wam życze.
-
Hej, witam się w niedzielę
Karolcia - mnie w poprzedniej ciąży bolało prawie do samego końca czyli tak do 9tygodnia. Teraz coś tam pobolewa ale leciutko.
giovanedonore - gratuluję pęcherzyka
Witam nowe mamusie
Ja w sumie oprócz czasem lekkiego pobolewania brzucha nie mam objawów. Czasem mnie piersi bolą. Nie wiem czy to dobrze, czy źle no ale niestety na tym etapie nic nie zrobię. Aby do czwartku, mam wtedy wizytę chociaż myślę że nie będzie nic widać Nie wiem kiedy miałam dokładnie owu, a wg ovufrienda dziś mamy 5+0Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Mnie czasem brzuch poboli, czasem piersi, czasem na chwilę zmuli, ale ogólnie nie jest źle. Mało mam objawów, w poprzedniej ciąży miałam więcej. Szczerze mówiąc, nie martwi mnie to wcale, bo w poprzednio mialam ii mdłości, i silne bole brzucha, i to przyjemne nie było. Jako objaw ciążowy mogę uznać też to, że byle co doprowadza mnie do furii.
Nie uwierzycie, ale mnie już brzuch wystaje. Poprzednio jak byłam w ósmym tygodniu, to ludzie mysleli, że jestem w czwartym miesiącu. Teraz przyjdzie mi chyba za chwilę calemu swiatu nowinę ogłosić,bo juz brzucha nie ukryje. Muszę chyba jeszcze z dwa tygosnie jakieś szerokie bluzki ponosic. W dzinsach juz na styk guzik dopinam. -
nick nieaktualnyTak wogole to nawet się nie przedstawiłam jestem Justyna mam już córeczkę 3 letnia od grudnia staraliśmy się o drugie i wkoncu się udalo.
Co do objawów to prawie nie mam tylko czasem brzuch mnie boli i czuję jakbym tam jakiś balon miała. Ale cieszę się narazie w poprzedniej ciąży miałam cały pierwszy trymestr mdłości takie że szkoda gadac. A i senna jestem zasnelabym wszędzie i o każdej porze. I ból piersi straszny
Lilly_Ana to mamy podobny termin mi wychodzi że dzisiaj jest 5t1d do lekarza idę w środę 5t5d pewnie mało co zobaczęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 13:11
Lilly_Ana, Paula222 lubią tę wiadomość