X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix wrote:
    Ja staram się myśleć pozytywnie, ale są czasem chwile, kiedy potrzebuję jakiegoś 'pocieszenia' i wtedy niestety/stety czytam.

Jeśli masz ochotę - wklejam: https://expectingscience.com/2015/08/26/lies-damned-lies-and-miscarriage-statistics/comment-page-1/

Trzeba myśleć pozytywnie ;* nie wolno inaczej bo co ma być to będzie

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jak będziesz miała chwilkę, to możesz wpisać mi wizytę 04.07 o 10.45. Dziękuję :-)

Paula222 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Paula zazdroszczę , ja póki co mam niepokój przed sobotą , ale wierzę , że będzie dobrze :)

Anita kochana to się nie bierze z tego aby kogoś zestresować , tylko po to aby kogoś uświadomic , że w tych czasach ciąża to nie jest 2 kreski i będę mamą :/ no niestety ...
    Wydaje mi się , że też kobiety nie przychodzą na forum , bo czują się bezpiecznie tylko po to żeby zdobyć jakiejś wiedzy .
    Ale też sa różne wątki każdy ma do wyboru :)
    Kiedys były poronienia ale nie na taką skale , teraz większośc społeczeństwa ma problemy z płodnością czy donoszeniem , taki mamy czas i mówi się o tym otwarcie , bo jakby nie było ja juz teraz czesciej słysze o niepowodzeniach jak o tym ze jest wszedzie super ... nie wiem moze to wina Czarnobyla , moze tego co jemy wdychamy .
    To co się teraz dzieje przechodzi ludzkie pojęcie ,a już wiele widzialam i pewne rzeczy sa trudne do zaakceptowania .
    Ludzie po prostu nie są świadomi niczego do póki czegoś nie przeżyją nie doświadczą a nie życzyłabym najgorszemu wrogowi takich doświadczeń ... często jest tak , że kobiety mówią o ciążach biochemicznych , czy pustych jajach nie po to aby kogoś straszyć , tylko dużo kobiet wgl nie wie , że takie coś istnieje i zalcza się do historii poronień .
    Kiedy już mamy serduszko to też nie ma gwarancji bo wady genetyczne płodu , problem z krzepliwoscia czy wiele innych czynników , o których kobieta nie wie , czy nie ma wpływu moze spowodować , że ciąża się zakończy i dlatego jest tyle strachu :/ jesli ktoś nie chce czytać ani wiedziec to nie wchodzi na fora i nie czyta według mnie cieszy się wśród bliskich swoją ciążą czy wchodzi na strony poświęcone bezproblemowym ciążą .
    Niestety prawda jest taka , że na każdym etapie coś się moze wydarzyć , i jak się jest w gronie kobiet na forum to wiadomo , że każda podchodzi realistycznie a nie mówi jak jest kolorowo i cudownie , mimo ze tak by się chciało ... najlepiej żeby kazda zachodziła i rodziła bezproblemowo , no ale nie te czasy , życie podzieliło i zazdroszczę tym , które mają za sobą tylko dobre poczatki i zakończenia , ale to tak pozytywnie , bo ich psychika nie jest przesiąknięta widokami , których sobie nawet nie wyobraża .
    Przepraszam , że się odniosłam ;* ale no tak już jest teraz

Dzięki za odzew :)
    Ja się z Tobą zgadzam, ile ludzi, tyle historii, tylko mam wrażenie, że problem jest właśnie w tej 'kwalifikacji'. Nie jestem przekonana (a wręcz wątpię), żeby teraz było więcej poronień, niż kiedyś. Po prostu, tak jak mówiłam, nie było bety, ba! nie było nawet USG! Ale poronienia były, a przynajmniej ja o nich słyszałam i znam sporo starszych małżeństw, które nigdy potomstwa nie doczekały..
    Teraz jest niestety tak, że statystyki rosną z tego powodu, ze ktoś jest w stanie zdiagnozować coś takiego jak ciąża biochemiczna. Pokolenie naszym mam definiowało to jako spóźnienie okresu. I to uważam było lepsze, bo globalne nastawienie kobiet ciężarnych było bardziej optymistyczne :( Teraz rzeczywiście fora (na które przecież sama dobrowolnie wchodzę :)) są pełne historii, które kiedyś też były, ale kobiety nie miały takich miejsc do zbierania informacji.
    No i najważniejsze: ja też mam za sobą trudną przeszłość, ale zdecydowałam się tego nie wprowadzać na forum, ponieważ sama chciałabym tutaj słyszeć więcej dobrych wieści, niż tych złych :)

To tylko takie moje dzisiejsze żale na ten cały internet :D

agniecha2101, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przełożyłam prenatalne na 14.06.
    Pewnie 15 oddam krew na NIFTY, i do końca miesiąca będzie wynik. Masakra, tyle czekania.
    A co do statystyk...żartobliwie mówi się, że jak jedna osoba je kiełbasę a druga sama kapustę, to statystycznie wychodzi że obydwie jedzą bigos;)
    Nie wolno się sugerować aż tak statystykami, ani pozytywnymi ani negatywnymi. Zawodowo zajmuje się trochę analiza danych i wiem, że te same dane można przedstawić w naprawdę różny sposób.
    Jednak większość z nas urodzi szczęśliwie zdolrowe dzieci, taka prawda. Ale są przypadki smutne i trzeba mieć świadomość i " z tyłu głowy" że coś może się wydarzyć. I być czujnym, badać się i...cieszyć ciążą.
    I pisze to ja, panikara;)

Anita_croix, Dip88, agniecha2101, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Shaggi26 Znajoma

Wysłany: 30 maja 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po zabiegu

Shaggi :)
  • Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi26 wrote:
    Juz po zabiegu
    tak szybko???
    Jak się czujesz??

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita no nie koniecznie az takiego problemu z płodnością nie było według mnie i to się też widzi po tysiącach kobiet z problemamiw klinikach niepłodnosci czy na poczekalniach u learzy , tak samo mężczyzn , wystarczy trochę posiedzieć własnie w internecie jest np. na FB grupa "to w środku " i wiele innych , nie było kiedyś aż takich przypadłości teraz nawala dosłownie wszystko od immunologii po genetyke i inne cholerstwa :/

Teraz kwalifikujesz ciążę biochemiczną do normalnej ciąży < z reszta dla mnie ciąża jest od poczęcia jest beta jest ciąża nawet jak jeszcze zarodeczka nie widać > nie spóźnionego okresu , nie patrzysz teraz na nia jakby jej nie było , dlaczego bo jak masz przykładowo 3 pod rzad... wiesz , że bez leczenia ciąży nie donosisz :/ a im więcej boochemicznych tym większy problem , bo ewidentnie organizm broni się przed ciążą :/
    Kiedyś było inaczej bo jak ktos nie mógł mieć dzieci to ich nie miał i tyle , bo nie było takiej diagnostyki jak teraz .
    Fora sa po to własnie aby dzielić się na dobre i złe , bo kobiety szukają kogoś komu moga się wygadać , a czasami w gronie rodziny czują się jak wyrzutki :/
    Koleżanki moje np. nie wchodzą na fora bo nie mają ani nie miały problemów i jest im to nie potrzebne .
    Kazda chce wierzyć w szczęśliwe zakończenie , ale często aby ono było trzeba wiele wysiłku , zachodu , badań itd ...
    A kiedy kobiety po cięzkich przejciach rodzą dzieci i są w stanie doradzić gdzie szukac i się leczyc , to jest nadzieja :) ja zawsze czytałam te szczesliwe zakończenia ze mimo porażek , się udało i tego się 3mam :)

Pierwszy raz dzisiaj tak mnie pokuło kilka razy jakby w środku jak szyjka ze az 2 magnezy na raz teraz wzięłam , mam nadzieje ze to tylko rozciąganie :/

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi26 wrote:
    Juz po zabiegu

Przykro mi :< ... a czemu od razu zabieg ? :O nie dali Ci szans na tabletki i samoistne oczyszczenie ? ;/

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi tak mi przykro. Trzymaj się jakoś :(

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Shaggi26 Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woleli nie ryzykować niby odrazu to robią żeby nie było komplikacji

• Marti83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po dłuższej nieobecności. Ostatnio postanowiłam trochę ograniczyć internet i różne fora, żeby nie wkręcać sobie za dużo do głowy.

Widzę, że i u nas dobre i złe wiadomości.

Ja ogólnie czuję się zmęczona, więc mam zgodę przyjeżdżać do pracy godzinę później i dużo mi to daje, oczywiście wszystko to idzie z mojego urlopu. I rozmawiałam z szefową, że w lipcu raczej już pójde na L4.

Paula jak będziesz mieć chwilkę to dopisz mi jeszcze wizytę u ginekologa na 5.06, dziękuję :-) mam jeszcze do Ciebie pytanie, jak zaczęłaś czuć dzidziusia w brzuszku, to ile on mógł miec już cm ? :-)

Violet, Shaggi trzymam za Was mocno kciuki, żebyście przetrwały ten trudny teraz dla Was czas...

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuj Wam dziewczyny za rady. Teraz będę popijać magnez sokiem pomidorowym :*

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi ściskam mocno :*

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z upałami sobie nie radzę, na dwór wychodzę i przemykam tylko w cieniu. W domu wiatrak non stop chodzi.

Gratuluję dobrych wieści <3 piękne dzieciaczki <3

Violet - co Ci powiedzieć... Bądź silna Kochana :* Trzymam kciuki żeby udało się szybko i bezboleśnie.

Azzurra - rozumiem. Czyli podobnie jak u mnie :/ nie wiadomo od czego. Eh :(

Lotopałanka - prawko dobra rzecz. Trzymam kciuki żeby dalej tak dobrze szło :)
    Ja prawko zdałam w listopadzie 2014, super było.

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • bondzik007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi26 wrote:
    Juz po zabiegu

Przykro mi Shaggi. Trzymaj się i bądź silna! :* tabletki podawali czy nie?

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Lilly_Ana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi26 wrote:
    Eh szkoda że nie dali Ci szansy na poronienie po tabletkach :/
    Bardzo bardzo mi przykro :( trzymaj się!

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi26 wrote:

Brednie :/ jak zwykle na łatwiznę i mechaniczne otwieranie szyjki :/ współczuję ... 3maj się

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi tak mi przykro...:( trzymaj się dzielnie...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam już Shaggi odpowiedź.. ale jakich komplikacji to nie wiem o co im chodzi..;/

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Shaggi26 Znajoma

Wysłany: 30 maja 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za wsparcie. Mam nadzieje ze jeszcze do was dołączę. Na pewno będę czytać bloga. Życzę wszystkim szczęśliwych dalszych badań i rozwiązania. Jesteście wspaniałe ;)

‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ