X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z 18 przenieśli wizytę na 15.30 nie będę musiała sie stresować cały dzień. Dziewczyny które chcą kupić wózki 3w1 przemyślcie to dobrze. Te foteliki sa straszne żadnych atestów nic. Lepiej dołożyć trochę kasy i kupić porządny fotelik.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • Martula78 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:
    Dzięki dziewczyny, te zdrobnienia w necie wlasnie widziałam, ale chodzi mi bardziej o to jak to jest w praktyce bo nie wierze ze ktoś mówi do dziecka np. Bruniasty :D:D haha
    Chyba to imię jest tak ładne ze sie go nie zdrabnia :) jeszcze nie wiem jaka płeć a podświadomie szukam imienia męskiego :D
    A Ivo? podoba Ci się?

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, te zdrobnienia w necie wlasnie widziałam, ale chodzi mi bardziej o to jak to jest w praktyce bo nie wierze ze ktoś mówi do dziecka np. Bruniasty :D:D haha
    Chyba to imię jest tak ładne ze sie go nie zdrabnia :) jeszcze nie wiem jaka płeć a podświadomie szukam imienia męskiego :D
    Dlatego moim nie zdrabniam, bo dziwnie by brzmiało :P
    Mamy Wiktora, Kingę i Nadię

Madlen_:) lubi tę wiadomość

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam u Kingi zdrobnienie Kinia po prostu :)

Mojemu mężowi to żadne imię się nie podoba. Wymyśla jakieś dziwne dla jaj a ja tylko zła jestem.

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chlopczyk bedzie Nikodem a dziewczynka chyba Mia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 11:02

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie miał być Ksawery zawsze podobało mi się to imię takie wydawało mi się eleganckie hehe ale to wiadomo zalezy co się komu podoba :)
    A jak słysze jak np. czasami imiona są ładne jak sie je zdrobni a w dorosłym życiu takie niezbyt przynajmniej dla mnie ... taki Stasiu ... a potem Staszek :D albo teraz słynne Antosie to potem nikt nie mówi raczej Antonii tylko Tosiek :D albo Edziu później mało kto mówi Edwardzie tylko Edek :D :) czasami ludzie nie biorą pod uwagę ze to dziecko wiecznie dzieckiem nie będzie

Ale póki co jest Juleńka i chyba tak zostanie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 11:03

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    Słyszałam u Kingi zdrobnienie Kinia po prostu :)

Mojemu mężowi to żadne imię się nie podoba. Wymyśla jakieś dziwne dla jaj a ja tylko zła jestem.
    Tylko moja się obraża jak jej inaczej powiemy niż Kinga :)

• madzikkj Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Kai Gratulacje ! <3

Zazdroszczę Wam tych wymiotów teraz bo ja nie mam żadnych objawów zzaczynam świrować dobrze , że mi dzisiaj przyjdzie detektor bede szukać ...

3mam mocno kciuki za wizyty na pewni będą dobre wieści :)
    Oj ciesz się, że się dobrze czujesz. Ja przez to samopoczucie to wykończe Męża. Czekam na ten przypływ energii...

p19uvfxm23ds5749.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikkj wrote:
    Oj ciesz się, że się dobrze czujesz. Ja przez to samopoczucie to wykończe Męża. Czekam na ten przypływ energii...

Ja za to ciągle krzycze na mojego , że tyle pracuje eh ... bo mi się tęskni , a on wiecznie coś i coś ...no ale eh ktos musi

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mężatka może te mdłości to takie chwilowe ;) Mój syn ma na imię Nikodem.

A co do witamin to biorę odkąd zobaczyłam 2 kreski i różnie raz rano, raz popołudniu. Niezauwazylam żadnych mdłości po nich.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • madzikkj Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Ja za to ciągle krzycze na mojego , że tyle pracuje eh ... bo mi się tęskni , a on wiecznie coś i coś ...no ale eh ktos musi
    Mój przez ostanie 2 miesiące prawie nie wychodził z pracy ja prawie cały czas w domu ledwie żywa i zupełnie sama, więc wiem jak to jest

p19uvfxm23ds5749.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:

Karmelkova to u mnie tak samo. Mój do 17-18 w pracy, syn ze szkoły przed 16 wraca i tak się nudzę i tęsknię za nimi.

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikkj wrote:
    Mój przez ostanie 2 miesiące prawie nie wychodził z pracy ja prawie cały czas w domu ledwie żywa i zupełnie sama, więc wiem jak to jest
    To witam się z Wami w tym ciężkim losie, bo eMek też jak rano wyjdzie to dopiero późnym wieczorem wraca..

• Madlen_:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    A Ivo? podoba Ci się?
    Chyba za bardzo „ruskie” :) ale np. Igor mi sie podoba a też jest ruskie , nie jest łatwo z tymi imionami ale racja, trzeba brać pod uwagę jak będą mówić w dorosłym życiu , Bruno na zawsze pozostanie Brunem :D

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przynajmniej macie czas dla siebie, mój M wraca równo ze mną z pracy i mnie denerwuje tylko bo mi nic nie pozwala robić i czuje sie jakbym byla chora, a nie w ciąży

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Nie sposób Was nadrobić :) Widzę, że już tematy wózków się pojawiają :) MI wszystkie znajome, które już rodzily stanowcza odradzają 3 w1 ze względu własnie na kiepskiej jakości fotelik samochodowy, lepiej kupić go osobno i pamiętać by miał bodajże minimum 4 lub 5* w crashtestach.

Nie odzywałam się też, bo miałam wczoraj nieplanowaną wizytę u lekarza :( Wciąż w posiewie wychodzą mi bakterie, wcześniej ecoli (sama się zwalczyła, piłam dużo żurawiny, soku z kiszonej kapuchy), a teraz miałam powtórzyć posiew i znów inna bakteria :( Mój lekarz na urlopie, ale kazał mi dzwonić od razu jak dostanę wynik, przesłałam mu mmsem fotki, oddzwonił, że niestety nie obejdzie się bez antybiotyku. I odesłał do swojego ojca, podał mi nr na komórkę pryw.

Byłam więc wczoraj u tego dr- wizyta dobre 50 min, on uważa, że wynik na granicy normy. Są bakterie, ale w górnej granicy normy, a leukocyty też w normie, więc on waha się czy dawać antybiotyk i truć niepotrzebnie dziecko. Cały czas mówił "Co tu z Panią zrobić?" i widać było, że serio ma dylemat. W końcu wypisał antybiotyk, ale kazał jeszcze dziś powtórzyć mocz, dokładnie mnie instruując jak mam go pobrać :D - niby wiem, że ze środkowego strumienia itp, ale on kazał nawet zatkać pochwę tamponem - żeby stamtąd żadne bakterie przy pobieraniu się nie przeniosły do próbki. Dziwne, no, ale poleciałam z rana do labo i czekam... Pobrał mi też wymaz do posiewu z pochwy, żeby sprawdzić czy tam nie zagnieździły się bakterie.

Jedyne co to pooglądałam wczoraj znów bobo na usg - 140 tętno, ma już 5,27 cm. Niestety razem z dzieckiem rośnie mój mięśniak :( Ostatnio miał 3,1, a teraz już 3,7 +/- błedy pomiarowe. Eh...

A w ogóle na koniec powiedział, że przeprasza, że tyle to trwało, ale ten wynik na prawdę jest na granicy normy i on jest przeciwny niepotrzebnemu truciu dziecka - ale miał przypadek, że dziewczyna po prenatalnych gdzie wszystko było ok przyszła i serduszko już nie biło... Nie wiem po co coś takiego opowiadać, jak ja juz wystarczająco zestresowana samymi tymi bakteriami i całą sytuacją, a on mi jeszcze wyjeżdza z opowieścią z krypty :(

Wybaczcie moje marudzenie, ale mam dziś jakiś dół :(
    Dobrze, że jutro prenatalne to może trochę mi sie poprawi jak dłużej pooglądać dziecia. Wiem, że kilka z Was też ma jutro! Musi być dobrze, prawda?

Ktos pytał o imię Bruno - miałam takiego małego klienta na sesji - mama mówiła do niego BRUMIŚ <3

Madlen_:) lubi tę wiadomość

8599rjjgz09aybtp.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

https://zapodaj.net/f748bcf4560f2.jpg.html

My juz jesteśmy po prenatalnuch i wszystko jak na razie jest w jak najlepszym porządku :-) był że mną mąż i córcia, która wróciła dziś z zielonej szkoły :-) maluszek tak fikal że szok ☺
    Pozdrawiam Was serdecznie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 11:26

Aga9090, agniecha2101, Dip88, Karmelkovaa, TaPaT, Malutka_94, Paula222, Aguś 90, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiem dziś wstawić zdjecia

p19uugpjbj6l38jc.png

Potrójna Mama
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen ja mam syna Igora. To imię jest pochodzenia skandynawskiego :-)

p19uugpjbj6l38jc.png

Potrójna Mama
  • madzikkj Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przynajmniej macie czas dla siebie, mój M wraca równo ze mną z pracy i mnie denerwuje tylko bo mi nic nie pozwala robić i czuje sie jakbym byla chora, a nie w ciąży
    Niestety wcale nie mam czasu dla siebie przez te dolegliwości.
    A co do imion to my myśleliśmy o Łucji i Mikołaju.

p19uvfxm23ds5749.png
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ