Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi z 18 przenieśli wizytę na 15.30 nie będę musiała sie stresować cały dzień. Dziewczyny które chcą kupić wózki 3w1 przemyślcie to dobrze. Te foteliki sa straszne żadnych atestów nic. Lepiej dołożyć trochę kasy i kupić porządny fotelik.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Madlen_:) wrote:Dzięki dziewczyny, te zdrobnienia w necie wlasnie widziałam, ale chodzi mi bardziej o to jak to jest w praktyce bo nie wierze ze ktoś mówi do dziecka np. Bruniasty
:D haha
Chyba to imię jest tak ładne ze sie go nie zdrabniajeszcze nie wiem jaka płeć a podświadomie szukam imienia męskiego
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
nick nieaktualnyMadlen_:) wrote:Dzięki dziewczyny, te zdrobnienia w necie wlasnie widziałam, ale chodzi mi bardziej o to jak to jest w praktyce bo nie wierze ze ktoś mówi do dziecka np. Bruniasty
:D haha
Chyba to imię jest tak ładne ze sie go nie zdrabniajeszcze nie wiem jaka płeć a podświadomie szukam imienia męskiego
Mamy Wiktora, Kingę i NadięMadlen_:) lubi tę wiadomość
-
Słyszałam u Kingi zdrobnienie Kinia po prostu
Mojemu mężowi to żadne imię się nie podoba. Wymyśla jakieś dziwne dla jaj a ja tylko zła jestem. -
U mnie miał być Ksawery zawsze podobało mi się to imię takie wydawało mi się eleganckie hehe ale to wiadomo zalezy co się komu podoba
A jak słysze jak np. czasami imiona są ładne jak sie je zdrobni a w dorosłym życiu takie niezbyt przynajmniej dla mnie ... taki Stasiu ... a potem Staszekalbo teraz słynne Antosie to potem nikt nie mówi raczej Antonii tylko Tosiek
albo Edziu później mało kto mówi Edwardzie tylko Edek
czasami ludzie nie biorą pod uwagę ze to dziecko wiecznie dzieckiem nie będzie
Ale póki co jest Juleńka i chyba tak zostanieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 11:03
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
nick nieaktualny
-
Karmelkovaa wrote:Kai Gratulacje !
Zazdroszczę Wam tych wymiotów teraz bo ja nie mam żadnych objawów zzaczynam świrować dobrze , że mi dzisiaj przyjdzie detektor bede szukać ...
3mam mocno kciuki za wizyty na pewni będą dobre wieści -
madzikkj wrote:Oj ciesz się, że się dobrze czujesz. Ja przez to samopoczucie to wykończe Męża. Czekam na ten przypływ energii...
Ja za to ciągle krzycze na mojego , że tyle pracuje eh ... bo mi się tęskni , a on wiecznie coś i coś ...no ale eh ktos musi" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Mężatka może te mdłości to takie chwilowe
Mój syn ma na imię Nikodem.
A co do witamin to biorę odkąd zobaczyłam 2 kreski i różnie raz rano, raz popołudniu. Niezauwazylam żadnych mdłości po nich. -
Karmelkovaa wrote:Ja za to ciągle krzycze na mojego , że tyle pracuje eh ... bo mi się tęskni , a on wiecznie coś i coś ...no ale eh ktos musi
-
Karmelkovaa wrote:Ja za to ciągle krzycze na mojego , że tyle pracuje eh ... bo mi się tęskni , a on wiecznie coś i coś ...no ale eh ktos musi
Karmelkova to u mnie tak samo. Mój do 17-18 w pracy, syn ze szkoły przed 16 wraca i tak się nudzę i tęsknię za nimi.Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadzikkj wrote:Mój przez ostanie 2 miesiące prawie nie wychodził z pracy ja prawie cały czas w domu ledwie żywa i zupełnie sama, więc wiem jak to jest
-
Cześć Dziewczyny! Nie sposób Was nadrobić
Widzę, że już tematy wózków się pojawiają
MI wszystkie znajome, które już rodzily stanowcza odradzają 3 w1 ze względu własnie na kiepskiej jakości fotelik samochodowy, lepiej kupić go osobno i pamiętać by miał bodajże minimum 4 lub 5* w crashtestach.
Nie odzywałam się też, bo miałam wczoraj nieplanowaną wizytę u lekarzaWciąż w posiewie wychodzą mi bakterie, wcześniej ecoli (sama się zwalczyła, piłam dużo żurawiny, soku z kiszonej kapuchy), a teraz miałam powtórzyć posiew i znów inna bakteria
Mój lekarz na urlopie, ale kazał mi dzwonić od razu jak dostanę wynik, przesłałam mu mmsem fotki, oddzwonił, że niestety nie obejdzie się bez antybiotyku. I odesłał do swojego ojca, podał mi nr na komórkę pryw.
Byłam więc wczoraj u tego dr- wizyta dobre 50 min, on uważa, że wynik na granicy normy. Są bakterie, ale w górnej granicy normy, a leukocyty też w normie, więc on waha się czy dawać antybiotyk i truć niepotrzebnie dziecko. Cały czas mówił "Co tu z Panią zrobić?" i widać było, że serio ma dylemat. W końcu wypisał antybiotyk, ale kazał jeszcze dziś powtórzyć mocz, dokładnie mnie instruując jak mam go pobrać- niby wiem, że ze środkowego strumienia itp, ale on kazał nawet zatkać pochwę tamponem - żeby stamtąd żadne bakterie przy pobieraniu się nie przeniosły do próbki. Dziwne, no, ale poleciałam z rana do labo i czekam... Pobrał mi też wymaz do posiewu z pochwy, żeby sprawdzić czy tam nie zagnieździły się bakterie.
Jedyne co to pooglądałam wczoraj znów bobo na usg - 140 tętno, ma już 5,27 cm. Niestety razem z dzieckiem rośnie mój mięśniakOstatnio miał 3,1, a teraz już 3,7 +/- błedy pomiarowe. Eh...
A w ogóle na koniec powiedział, że przeprasza, że tyle to trwało, ale ten wynik na prawdę jest na granicy normy i on jest przeciwny niepotrzebnemu truciu dziecka - ale miał przypadek, że dziewczyna po prenatalnych gdzie wszystko było ok przyszła i serduszko już nie biło... Nie wiem po co coś takiego opowiadać, jak ja juz wystarczająco zestresowana samymi tymi bakteriami i całą sytuacją, a on mi jeszcze wyjeżdza z opowieścią z krypty
Wybaczcie moje marudzenie, ale mam dziś jakiś dół
Dobrze, że jutro prenatalne to może trochę mi sie poprawi jak dłużej pooglądać dziecia. Wiem, że kilka z Was też ma jutro! Musi być dobrze, prawda?
Ktos pytał o imię Bruno - miałam takiego małego klienta na sesji - mama mówiła do niego BRUMIŚMadlen_:) lubi tę wiadomość
-
https://zapodaj.net/f748bcf4560f2.jpg.html
My juz jesteśmy po prenatalnuch i wszystko jak na razie jest w jak najlepszym porządkubył że mną mąż i córcia, która wróciła dziś z zielonej szkoły
maluszek tak fikal że szok ☺
Pozdrawiam Was serdecznieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 11:26
Aga9090, agniecha2101, Dip88, Karmelkovaa, TaPaT, Malutka_94, Paula222, Aguś 90, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
Madlen_:) wrote:Dziewczyny przynajmniej macie czas dla siebie, mój M wraca równo ze mną z pracy i mnie denerwuje tylko bo mi nic nie pozwala robić i czuje sie jakbym byla chora, a nie w ciąży
A co do imion to my myśleliśmy o Łucji i Mikołaju.