Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
marrakech2708 wrote:Co do imion to u Nas juz kilka rozmow sie na ten temat odbyło - i jest problem
Bo jesli jednej stronie sie podoba jak np.mnie podoba sie Ernest, to druga strona niezadowolona i odwrotnie. Do tego jeszcze dochodzi jakieś zle skojarzenie z imieniem z przeszłości lub z bieżących doświadczeń i znowu w kropce.
Dla dziewczynki podoba Nam sie wspólnie Jagoda, próbuje przekonać mojego do imienia Kaja (musimy miec podwójne kompletu imion). Miała byc jeszcze Alicja - ale strasznie popularne, a takiej sytuacji chcemy uniknąć, tak jak jakis wymyślnych imion i robi sie pod gorke
Imiona dla chłopczyka to juz w ogóle katastrofa...Kubą, Bartek są ładne ale popularne.
U mnie sytuacja wygląda identycznie z wyborem imionA mi się właśnie podoba Alicja i Kuba, a chciałabym Julke jakby dziewczynka była, ale już na starcie mój że nie bo mu się źle kojarzy. No i weź tu coś wybierz...
Martula78 lubi tę wiadomość
-
Oj temat imion to temat rzeka
Ja czekam na okreslenie płci... jak będzie chłopak to mamy problem, bo nic mi się nie podoba. Albo jakiś mój ex się tak nazywał, albo bliscy znajomi tak nazwali synka, albo własnie złe skjarzenia, albo popularne... no nie dogodzisz! Z męskich podoba Nam się względnie Jakub, Bartek, Kajtek, Tymek, ale do żadnehgo nie jesteśmy przekonani na 100% - mi się podoba Jeremi, ale mój mąż oponuje i na takie imie się nie zgodzi, choc można przecież zdrabniać Remik.
Za to jak będzie dziewczynka to mamy tu szeroki wachlarz, bo oboje jesteśmy zgodni za Michaliną lub Marianną - Miśka lub Mania. Uważam, że fajnie jak jest zdrobnienie dla dziecka, ale też jak potem dorosła osoba nie musi się przedstawiać jakimś dziecinnym zdrobnieniem. Podoba mi się też Nela i IgaOgólnie z damskich imion o wiele więcej mi się podoba.
-
Mi z damskich tylko Blanka
a mojemu mężowi oczywiście nieeee.
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Madlen_:) wrote:Widzę że mamy podobny gust do damskich imion , wszystkie które wymieniłaś piękne !
Jeszcze dodałabym Lilka
mi jeszcze sie podobaja livia i pola ale livia wlasnie pojawila sie w rodzinie a pole maja juz 3 osoby u mnie w pracy (wszystkie dzieci z tamtego roku) takze odpuszczam
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
U nas będzie Alicja albo Mikołaj
z chłopcem mieliśmy problem, ale w końcu trafiliśmy na imię które się nam obojgu podoba
Co do bakterii - u mnie w posiewie wyszła E.coli. ale jutro jeszcze raz go zrobię, bo wtedy robiłam tuż po antybiotyku, później gdzieś doczytałam że powinno się odczekać kilka dni.Malutka_94
-
Oo juz widze imiona na tapecie
mnie dzis pobolewa momentami podbrzusze, staram sie polegiwac i zostalam dzis w domu na home office.
Mam nadzieje ze tak ma byc, brzuszek rosnie coraz bardziej bo jeszcze w weekend go prawie nie bylo i to pewnie dlatego cos ciagnie. -
My jeszcze nie typujemy imion
Najpierw chcemy poznać płeć a potem będziemy się zastanawiać
Dzisiaj byłam na chwilkę na wizytę po zwolnienie i Doktor puściła na chwilę serduszko150 było, mówi że jak najbardziej ok.
I tylko chwilę złapała bo potem bąbelek uciekłKręcone te nasze dziecko
Dip88, agniecha2101, Aga9090, TaPaT lubią tę wiadomość
-
bondzik007 wrote:Tylko ja ten śluz mam już od 6tc i ona twierdziła że jest okej i sama już nie wiem. Chyba znowu o tym wspomnę tylko teraz na USG nie idę do niej tylko do jakieś faceta co zajmuje się prenatalnymi. A cukier to mi obcy. W ogóle nie jem słodyczy.. ostatnio zdarzyło mi się zjeść trochę loda i to wszystko. Ale dziękuję :*
bondzik007 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Hejo. Jestem po prenatalnych. Generalnie pan dr "nie widział, żadnych nieprawidłowości". Natomiast mały człowiek nie chciał współpracować i leżałam prawie 40 min na tym badaniu. Wyniki dostanę za tydzień. Ale zapamiętałam tylko przezierność 1,62
No i zdjęcia też nam przez to fatalne to nawet nie wklejam.
Ale cieszę się, że już poMagicCherryCupcake, agniecha2101, Dibolek, Dip88, Aga9090, olciaa, Lotopałanka, Irminka1231, _Jagoda_, bondzik007, Paula222, Aguś 90, marrakech2708, TaPaT, Malutka_94, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
Malinowa_Czekolada wrote:Hejo. Jestem po prenatalnych. Generalnie pan dr "nie widział, żadnych nieprawidłowości". Natomiast mały człowiek nie chciał współpracować i leżałam prawie 40 min na tym badaniu. Wyniki dostanę za tydzień. Ale zapamiętałam tylko przezierność 1,62
Ale cieszę się, że już po
Gratuluję dobrych wiadomości -
Aaaaaaa znalazłam ją
moja kochana tętno ponad 150 to chyba nawet w miare pokazuje ostatnio miała 158 ale to wiadomo tylko apka
cudowne urządzenie a byłam taka anty do tego
fakt faktem musiałam sie nauczyć któro to moje tętno i żyła które jej ale nie idzie pomylić
głowa spokojna bo dziecko żyje
ach kocham ją
A teraz zabieram się za czytanie bo z podniecenia , że nie było większych problemów jakoś nie mogę się połapać teraz w realnym świecieagniecha2101, Dip88, bondzik007, Paula222, Malinowa_Czekolada, TaPaT, Malutka_94 lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Co do imion to tak jak już jakiś czas temu pisałam, udało mi się przekonać męża na Marcel (jeśli będzie chłopak), chociaż on od początku mówił, że Sebastian
a dziewczynka będzie raczej Maja
Mi się podoba też bardzo Alicja, ale dla męża już nie bardzo, więc zostanie pewnie Maja, bo się nam obojgu podoba. Myślę, że z tymi imionami nie będzie problemu ani w dzieciństwie, ani w dorosłym życiu później. Martwi mnie tylko, że Maja zrobiło się strasznie popularnym imieniem.
Męża brat z żoną nazwali córkę Aurelia... no i teraz jest ok, bo każdy mówi Aurelka lub Aurelcia , ale ja się tak właśnie zawsze zastanawiam jak to będzie jak ona dorośnie... Aurelia to tak strasznie mocno poważnie, a Aurelka dziecinnie. Jednak trzeba naprawdę dobrze przemyśleć jak się dziecku daje na imię.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Malinowa_Czekolada wrote:Hejo. Jestem po prenatalnych. Generalnie pan dr "nie widział, żadnych nieprawidłowości". Natomiast mały człowiek nie chciał współpracować i leżałam prawie 40 min na tym badaniu. Wyniki dostanę za tydzień. Ale zapamiętałam tylko przezierność 1,62
Ale cieszę się, że już po
Jest na pewno wszystko dobrzeciesze się ze jesteś już po
Lily melduj się no bo martwię się" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych