X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli możecie, trzymajcie za mnie kciuki. Właśnie idę usunąć ząb. Oby wszystko przebiegło bez komplikacji.

agniecha2101, Dip88, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Jeśli możecie, trzymajcie za mnie kciuki. Właśnie idę usunąć ząb. Oby wszystko przebiegło bez komplikacji.
    Trzymam z całych sił:-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj bombelek to Franus . Franio. Franulek. Franciszsk jedyn slowe juz dzis mamy cycus :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 17:19

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Cyganieszka Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po prenatalnych. Najwięcej nerwów miałam wczoraj, bo mi Medicover zadzwonił że lekarz się pochorował i nie będzie go. Zaproponowali przełożenie badania na sobotę. Stwierdziłam, że w sobota to już może być za późno i mają mi coś znaleźć szybciej. No więc badanie miałam dzisiaj w placówce współpracującej. Wszystkie parametry ok :) dobrze, że się na tą sobotę nie zgodziłam, bo dziś crl było już 81mm a badanie wykonuje się do 84. Lekarz wykonujący badanie stwierdził, że za wcześnie na 100% pewności, ale on się założy o dobre wino, że to dziewczynka:)

TaPaT, mkgk, Irminka1231, RudyTygrysek, bondzik007, Dip88, Aga9090, olciaa, Paula222, Malutka_94, agniecha2101, Malinowa_Czekolada, futuremama, Aguś 90, Angelika83 lubią tę wiadomość

• Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :) kolejna dziewczynka w naszym gronie :)

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyganieszka, Malinowa gratuluje udanych wizyt! :)

Karmelkova ale fajnie, ze sobie posluchalas malutkiej <3 w ogóle super, ze to dziewczynka ;)
    Ja bym chciała parke ;) No zeby choć jedna to dziewczynka. Wiadomo, ze zdrowie to priorytet :)

Bondzik, tez jestem i będe na L-4, stres w pracy i juz. Jesli lekarz robi problemy z tego tytułu, a ani to nie on wypłaca Ci pieniądze w trakcie zwolnienia, ani nie on ewentualnie jest na kontroli ZUS wiec nie rozumiem skąd ten opór.
    Przemysł czy nie chciałabyś go zmienić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 17:37

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai trzymam kciuki :)

Cyganieszka to gratulacje :). Intuicja Cię nie zawiodła i dobrze, że się upierałaś na dzisiejszy termin :).

A coś o mnie:
    Rocznik 94 z mężem jesteśmy małżeństwem prawie trzy lata i tyle staraliśmy się o dzieciątko. Udało się po pierwszej inseminacji i teraz tylko czekamy do porodu. Mam podwójną macicę więc jestem na L4 i odpoczywam w domu a raczej się nudzę ;). Dziś mieliśmy prenatalne no i lekarz stwierdził, że będzie chłopiec u nas :).

TaPaT, Irminka1231, RudyTygrysek, bondzik007, Dip88, Aga9090, olciaa, Paula222, Malutka_94, agniecha2101, Malinowa_Czekolada, futuremama, Aguś 90, Angelika83 lubią tę wiadomość

• Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyszczek bardzo sie cieszę że po tylu staraniach się udało ! Teraz juz wszystko bedzie dobrze :)

Ja dzisiaj cały czas mam wrażenie zapchanego nosa mimo że nie mam kataru, i jak go wycieram to na chusteczkach zostaje dużo krwi ... ale to chyba nie jest powód do obaw bo czytałam że może tak byc przez rozszerzone naczynia krwionośne i większe ciśnienie krwi ...

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyszczek wrote:
    Cześć dziewczyny :) Mogę do Was dołączyć? Termin porodu mam na 20 grudnia :). Troszkę Was podczytywałam i stwierdziłam, że najwyższa pora się ujawnić ;).

Witaj :)

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:

brrr kciuki ! nie cierpie dentysty xD

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyganieszka wrote:
    Witam się po prenatalnych. Najwięcej nerwów miałam wczoraj, bo mi Medicover zadzwonił że lekarz się pochorował i nie będzie go. Zaproponowali przełożenie badania na sobotę. Stwierdziłam, że w sobota to już może być za późno i mają mi coś znaleźć szybciej. No więc badanie miałam dzisiaj w placówce współpracującej. Wszystkie parametry ok :) dobrze, że się na tą sobotę nie zgodziłam, bo dziś crl było już 81mm a badanie wykonuje się do 84. Lekarz wykonujący badanie stwierdził, że za wcześnie na 100% pewności, ale on się założy o dobre wino, że to dziewczynka:)

Gratulacje :) ooo to duza dzidzia juz :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:

Karmelkova ale fajnie, ze sobie posluchalas malutkiej <3 w ogóle super, ze to dziewczynka ;)
    Ja bym chciała parke ;) No zeby choć jedna to dziewczynka. Wiadomo, ze zdrowie to priorytet :)

Bondzik, tez jestem i będe na L-4, stres w pracy i juz. Jesli lekarz robi problemy z tego tytułu, a ani to nie on wypłaca Ci pieniądze w trakcie zwolnienia, ani nie on ewentualnie jest na kontroli ZUS wiec nie rozumiem skąd ten opór.

W sobote się dowiem juz oficjalnie bo mi doktor 3D zrobi i wgl więc zobaczymy :) ale mysle ze córcia juz zostanie :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) oby wszystko było dobrze. Dopiero tak dzisiaj odetchnęłam po prenatalnych. Byle do przodu ;)

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:

To chyba do Dibolka miało być, bo ja nie mam żadnych problemów ze swoim lekarzem i l4 :))

Hej Pyszczek ! Mamy taki sam suwaczek a dzielą nas dwa dni :)

Cyganieszka gratulacje! A jaka duża już! 8cm to jest coś :D

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 rzeczywiście, popatrz jak się zgrałyśmy ;).

bondzik007 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    lekarz sam ci zaproponowal?
    co mowisz mu co miesiac zeby dal ci zwolnienie?
    ja chodze prywatnie i nie chce mi dac...
    Też chodzę prywatnie i się mnie pytała czy chce

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi zwolnieniami to chyba różnie bywa. Mój daje bez problemu, a mojej koleżance w 8 miesiącu na wizycie ginka( też prywatna) powiedziała, że 'moze na następnej wizycie za dwa tygodnie pani wypiszę zwolnienie'. A ja ostatnio nawet rozważałam zmianę prowadzącego, ale fakt że inny być może by mi nie dał zwolnienia trochę studzi emocje....

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Generalnie to sam się mnie zapytał czy chcę i na pcozątku pwoiedziałam że nie ale tydzień później wróciłam do niego z wymiotami więc wypisał. Ale to taki lekarz co nie robi problemów. I mam teraz tak ustawiać wizyty, żeby mi się nakładało z końcem zwolnienia i będzie mi przedłużał.

Wiesz zawsze możesz powiedzieć, że masz bardzo stresującą pracę, albo męczącą i potem Cię kłuje w jajniku albo co.. Albo, że wymiotujesz cały dzień. A jak Ci nie da to idź do innego , niestety co miesiąc musisz się pokazać - popytaj najlepiej w okolicy jaki lekarz nie robi problemów. :*
    Powiedziałam że jestem handlowcem że wstaje o 5:30 wracam o 19/20 nie wyrabiam źle się czuję a on mi powiedział że to pracodawcy problem niech mi zmieni stanowisko

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:
    Moja lekarka mnie juz chce wysłać na L4 - ale ja nie chce , bo nie umiem wysiedzieć w domu :)

Dibolek naprawdę dziwny lekarz - ja bym szła do innego...
    U tego mam wizytę 22.06, a 25.06 pójdę gdzies indziej. Zobaczymy jak pójdzie

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Powiedziałam że jestem handlowcem że wstaje o 5:30 wracam o 19/20 nie wyrabiam źle się czuję a on mi powiedział że to pracodawcy problem niech mi zmieni stanowisko
    W sumie ma rację (już tu kiedyś był ten temat poruszany)...a z drugiej strony, to chyba jest dorosły i wie, że w naszym kraju przepisy sobie a życie sobie i mógłby sobie takie teksty odpuścić, mądrala.
    Spróbuj tego drugiego lekarza poprosić, może okaże się bardziej ludzki( w sumie jednak większość rozumie złe samopoczucie w ciąży).

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ