Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się po prenatalnych. Najwięcej nerwów miałam wczoraj, bo mi Medicover zadzwonił że lekarz się pochorował i nie będzie go. Zaproponowali przełożenie badania na sobotę. Stwierdziłam, że w sobota to już może być za późno i mają mi coś znaleźć szybciej. No więc badanie miałam dzisiaj w placówce współpracującej. Wszystkie parametry ok
dobrze, że się na tą sobotę nie zgodziłam, bo dziś crl było już 81mm a badanie wykonuje się do 84. Lekarz wykonujący badanie stwierdził, że za wcześnie na 100% pewności, ale on się założy o dobre wino, że to dziewczynka:)
TaPaT, mkgk, Irminka1231, RudyTygrysek, bondzik007, Dip88, Aga9090, olciaa, Paula222, Malutka_94, agniecha2101, Malinowa_Czekolada, futuremama, Aguś 90, Angelika83 lubią tę wiadomość
-
Cyganieszka, Malinowa gratuluje udanych wizyt!
Karmelkova ale fajnie, ze sobie posluchalas malutkiejw ogóle super, ze to dziewczynka
Ja bym chciała parkeNo zeby choć jedna to dziewczynka. Wiadomo, ze zdrowie to priorytet
Bondzik, tez jestem i będe na L-4, stres w pracy i juz. Jesli lekarz robi problemy z tego tytułu, a ani to nie on wypłaca Ci pieniądze w trakcie zwolnienia, ani nie on ewentualnie jest na kontroli ZUS wiec nie rozumiem skąd ten opór.
Przemysł czy nie chciałabyś go zmienićWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 17:37
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKai trzymam kciuki
Cyganieszka to gratulacje. Intuicja Cię nie zawiodła i dobrze, że się upierałaś na dzisiejszy termin
.
A coś o mnie:
Rocznik 94 z mężem jesteśmy małżeństwem prawie trzy lata i tyle staraliśmy się o dzieciątko. Udało się po pierwszej inseminacji i teraz tylko czekamy do porodu. Mam podwójną macicę więc jestem na L4 i odpoczywam w domu a raczej się nudzę. Dziś mieliśmy prenatalne no i lekarz stwierdził, że będzie chłopiec u nas
.
TaPaT, Irminka1231, RudyTygrysek, bondzik007, Dip88, Aga9090, olciaa, Paula222, Malutka_94, agniecha2101, Malinowa_Czekolada, futuremama, Aguś 90, Angelika83 lubią tę wiadomość
-
Pyszczek bardzo sie cieszę że po tylu staraniach się udało ! Teraz juz wszystko bedzie dobrze
Ja dzisiaj cały czas mam wrażenie zapchanego nosa mimo że nie mam kataru, i jak go wycieram to na chusteczkach zostaje dużo krwi ... ale to chyba nie jest powód do obaw bo czytałam że może tak byc przez rozszerzone naczynia krwionośne i większe ciśnienie krwi ... -
Pyszczek wrote:Cześć dziewczyny
Mogę do Was dołączyć? Termin porodu mam na 20 grudnia
. Troszkę Was podczytywałam i stwierdziłam, że najwyższa pora się ujawnić
.
Witaj" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Kai wrote:Jeśli możecie, trzymajcie za mnie kciuki. Właśnie idę usunąć ząb. Oby wszystko przebiegło bez komplikacji.
brrr kciuki ! nie cierpie dentysty xD" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Cyganieszka wrote:Witam się po prenatalnych. Najwięcej nerwów miałam wczoraj, bo mi Medicover zadzwonił że lekarz się pochorował i nie będzie go. Zaproponowali przełożenie badania na sobotę. Stwierdziłam, że w sobota to już może być za późno i mają mi coś znaleźć szybciej. No więc badanie miałam dzisiaj w placówce współpracującej. Wszystkie parametry ok
dobrze, że się na tą sobotę nie zgodziłam, bo dziś crl było już 81mm a badanie wykonuje się do 84. Lekarz wykonujący badanie stwierdził, że za wcześnie na 100% pewności, ale on się założy o dobre wino, że to dziewczynka:)
Gratulacjeooo to duza dzidzia juz
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
marrakech2708 wrote:Cyganieszka, Malinowa gratuluje udanych wizyt!
Karmelkova ale fajnie, ze sobie posluchalas malutkiejw ogóle super, ze to dziewczynka
Ja bym chciała parkeNo zeby choć jedna to dziewczynka. Wiadomo, ze zdrowie to priorytet
Bondzik, tez jestem i będe na L-4, stres w pracy i juz. Jesli lekarz robi problemy z tego tytułu, a ani to nie on wypłaca Ci pieniądze w trakcie zwolnienia, ani nie on ewentualnie jest na kontroli ZUS wiec nie rozumiem skąd ten opór.
Przemysł czy nie chciałabyś go zmienić
W sobote się dowiem juz oficjalnie bo mi doktor 3D zrobi i wgl więc zobaczymyale mysle ze córcia juz zostanie
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
nick nieaktualny
-
marrakech2708 wrote:Cyganieszka, Malinowa gratuluje udanych wizyt!
Przemysł czy nie chciałabyś go zmienić
To chyba do Dibolka miało być, bo ja nie mam żadnych problemów ze swoim lekarzem i l4)
Hej Pyszczek ! Mamy taki sam suwaczek a dzielą nas dwa dni
Cyganieszka gratulacje! A jaka duża już! 8cm to jest coś -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Z tymi zwolnieniami to chyba różnie bywa. Mój daje bez problemu, a mojej koleżance w 8 miesiącu na wizycie ginka( też prywatna) powiedziała, że 'moze na następnej wizycie za dwa tygodnie pani wypiszę zwolnienie'. A ja ostatnio nawet rozważałam zmianę prowadzącego, ale fakt że inny być może by mi nie dał zwolnienia trochę studzi emocje....
-
MagicCherryCupcake wrote:Generalnie to sam się mnie zapytał czy chcę i na pcozątku pwoiedziałam że nie ale tydzień później wróciłam do niego z wymiotami więc wypisał. Ale to taki lekarz co nie robi problemów. I mam teraz tak ustawiać wizyty, żeby mi się nakładało z końcem zwolnienia i będzie mi przedłużał.
Wiesz zawsze możesz powiedzieć, że masz bardzo stresującą pracę, albo męczącą i potem Cię kłuje w jajniku albo co.. Albo, że wymiotujesz cały dzień. A jak Ci nie da to idź do innego , niestety co miesiąc musisz się pokazać - popytaj najlepiej w okolicy jaki lekarz nie robi problemów. :*
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Madlen_:) wrote:Moja lekarka mnie juz chce wysłać na L4 - ale ja nie chce , bo nie umiem wysiedzieć w domu
Dibolek naprawdę dziwny lekarz - ja bym szła do innego...
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dibolek wrote:Powiedziałam że jestem handlowcem że wstaje o 5:30 wracam o 19/20 nie wyrabiam źle się czuję a on mi powiedział że to pracodawcy problem niech mi zmieni stanowisko
Spróbuj tego drugiego lekarza poprosić, może okaże się bardziej ludzki( w sumie jednak większość rozumie złe samopoczucie w ciąży).