Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli możecie, trzymajcie za mnie kciuki. Właśnie idę usunąć ząb. Oby wszystko przebiegło bez komplikacji.

agniecha2101, Dip88, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Jeśli możecie, trzymajcie za mnie kciuki. Właśnie idę usunąć ząb. Oby wszystko przebiegło bez komplikacji.
    Trzymam z całych sił:-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj bombelek to Franus . Franio. Franulek. Franciszsk jedyn slowe juz dzis mamy cycus :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 17:19

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Cyganieszka Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po prenatalnych. Najwięcej nerwów miałam wczoraj, bo mi Medicover zadzwonił że lekarz się pochorował i nie będzie go. Zaproponowali przełożenie badania na sobotę. Stwierdziłam, że w sobota to już może być za późno i mają mi coś znaleźć szybciej. No więc badanie miałam dzisiaj w placówce współpracującej. Wszystkie parametry ok :) dobrze, że się na tą sobotę nie zgodziłam, bo dziś crl było już 81mm a badanie wykonuje się do 84. Lekarz wykonujący badanie stwierdził, że za wcześnie na 100% pewności, ale on się założy o dobre wino, że to dziewczynka:)

TaPaT, mkgk, Irminka1231, RudyTygrysek, bondzik007, Dip88, Aga9090, olciaa, Paula222, Malutka_94, agniecha2101, Malinowa_Czekolada, futuremama, Aguś 90, Angelika83 lubią tę wiadomość

• Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :) kolejna dziewczynka w naszym gronie :)

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyganieszka, Malinowa gratuluje udanych wizyt! :)

Karmelkova ale fajnie, ze sobie posluchalas malutkiej <3 w ogóle super, ze to dziewczynka ;)
    Ja bym chciała parke ;) No zeby choć jedna to dziewczynka. Wiadomo, ze zdrowie to priorytet :)

Bondzik, tez jestem i będe na L-4, stres w pracy i juz. Jesli lekarz robi problemy z tego tytułu, a ani to nie on wypłaca Ci pieniądze w trakcie zwolnienia, ani nie on ewentualnie jest na kontroli ZUS wiec nie rozumiem skąd ten opór.
    Przemysł czy nie chciałabyś go zmienić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 17:37

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai trzymam kciuki :)

Cyganieszka to gratulacje :). Intuicja Cię nie zawiodła i dobrze, że się upierałaś na dzisiejszy termin :).

A coś o mnie:
    Rocznik 94 z mężem jesteśmy małżeństwem prawie trzy lata i tyle staraliśmy się o dzieciątko. Udało się po pierwszej inseminacji i teraz tylko czekamy do porodu. Mam podwójną macicę więc jestem na L4 i odpoczywam w domu a raczej się nudzę ;). Dziś mieliśmy prenatalne no i lekarz stwierdził, że będzie chłopiec u nas :).

TaPaT, Irminka1231, RudyTygrysek, bondzik007, Dip88, Aga9090, olciaa, Paula222, Malutka_94, agniecha2101, Malinowa_Czekolada, futuremama, Aguś 90, Angelika83 lubią tę wiadomość

• Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyszczek bardzo sie cieszę że po tylu staraniach się udało ! Teraz juz wszystko bedzie dobrze :)

Ja dzisiaj cały czas mam wrażenie zapchanego nosa mimo że nie mam kataru, i jak go wycieram to na chusteczkach zostaje dużo krwi ... ale to chyba nie jest powód do obaw bo czytałam że może tak byc przez rozszerzone naczynia krwionośne i większe ciśnienie krwi ...

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyszczek wrote:
    Cześć dziewczyny :) Mogę do Was dołączyć? Termin porodu mam na 20 grudnia :). Troszkę Was podczytywałam i stwierdziłam, że najwyższa pora się ujawnić ;).

Witaj :)

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:

brrr kciuki ! nie cierpie dentysty xD

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyganieszka wrote:
    Witam się po prenatalnych. Najwięcej nerwów miałam wczoraj, bo mi Medicover zadzwonił że lekarz się pochorował i nie będzie go. Zaproponowali przełożenie badania na sobotę. Stwierdziłam, że w sobota to już może być za późno i mają mi coś znaleźć szybciej. No więc badanie miałam dzisiaj w placówce współpracującej. Wszystkie parametry ok :) dobrze, że się na tą sobotę nie zgodziłam, bo dziś crl było już 81mm a badanie wykonuje się do 84. Lekarz wykonujący badanie stwierdził, że za wcześnie na 100% pewności, ale on się założy o dobre wino, że to dziewczynka:)

Gratulacje :) ooo to duza dzidzia juz :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:

Karmelkova ale fajnie, ze sobie posluchalas malutkiej <3 w ogóle super, ze to dziewczynka ;)
    Ja bym chciała parke ;) No zeby choć jedna to dziewczynka. Wiadomo, ze zdrowie to priorytet :)

Bondzik, tez jestem i będe na L-4, stres w pracy i juz. Jesli lekarz robi problemy z tego tytułu, a ani to nie on wypłaca Ci pieniądze w trakcie zwolnienia, ani nie on ewentualnie jest na kontroli ZUS wiec nie rozumiem skąd ten opór.

W sobote się dowiem juz oficjalnie bo mi doktor 3D zrobi i wgl więc zobaczymy :) ale mysle ze córcia juz zostanie :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) oby wszystko było dobrze. Dopiero tak dzisiaj odetchnęłam po prenatalnych. Byle do przodu ;)

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:

To chyba do Dibolka miało być, bo ja nie mam żadnych problemów ze swoim lekarzem i l4 :))

Hej Pyszczek ! Mamy taki sam suwaczek a dzielą nas dwa dni :)

Cyganieszka gratulacje! A jaka duża już! 8cm to jest coś :D

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 rzeczywiście, popatrz jak się zgrałyśmy ;).

bondzik007 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    lekarz sam ci zaproponowal?
    co mowisz mu co miesiac zeby dal ci zwolnienie?
    ja chodze prywatnie i nie chce mi dac...
    Też chodzę prywatnie i się mnie pytała czy chce

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi zwolnieniami to chyba różnie bywa. Mój daje bez problemu, a mojej koleżance w 8 miesiącu na wizycie ginka( też prywatna) powiedziała, że 'moze na następnej wizycie za dwa tygodnie pani wypiszę zwolnienie'. A ja ostatnio nawet rozważałam zmianę prowadzącego, ale fakt że inny być może by mi nie dał zwolnienia trochę studzi emocje....

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Generalnie to sam się mnie zapytał czy chcę i na pcozątku pwoiedziałam że nie ale tydzień później wróciłam do niego z wymiotami więc wypisał. Ale to taki lekarz co nie robi problemów. I mam teraz tak ustawiać wizyty, żeby mi się nakładało z końcem zwolnienia i będzie mi przedłużał.

Wiesz zawsze możesz powiedzieć, że masz bardzo stresującą pracę, albo męczącą i potem Cię kłuje w jajniku albo co.. Albo, że wymiotujesz cały dzień. A jak Ci nie da to idź do innego , niestety co miesiąc musisz się pokazać - popytaj najlepiej w okolicy jaki lekarz nie robi problemów. :*
    Powiedziałam że jestem handlowcem że wstaje o 5:30 wracam o 19/20 nie wyrabiam źle się czuję a on mi powiedział że to pracodawcy problem niech mi zmieni stanowisko

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:
    Moja lekarka mnie juz chce wysłać na L4 - ale ja nie chce , bo nie umiem wysiedzieć w domu :)

Dibolek naprawdę dziwny lekarz - ja bym szła do innego...
    U tego mam wizytę 22.06, a 25.06 pójdę gdzies indziej. Zobaczymy jak pójdzie

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Powiedziałam że jestem handlowcem że wstaje o 5:30 wracam o 19/20 nie wyrabiam źle się czuję a on mi powiedział że to pracodawcy problem niech mi zmieni stanowisko
    W sumie ma rację (już tu kiedyś był ten temat poruszany)...a z drugiej strony, to chyba jest dorosły i wie, że w naszym kraju przepisy sobie a życie sobie i mógłby sobie takie teksty odpuścić, mądrala.
    Spróbuj tego drugiego lekarza poprosić, może okaże się bardziej ludzki( w sumie jednak większość rozumie złe samopoczucie w ciąży).

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ