Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
jestem w szpitalu zostawili mnie na patologii ciazy bylam w szoku. pobrali krew mialam usg. i badanie takie reczne. Lekarz mowi ze ok wszystko. Szyjka 3 cm. kilka dni temu 3.4cm. Martwi mnie to ale lekarz twierdzi ze to kwestia mayny i przylozenia glowicy usg ale mam zostac na obserwacji tak czy siak ale nie wiem do kiedy...
-
nick nieaktualny
-
Hej
Zaraz jadę do mamy, później idziemy na festyn
Więc miły rodzinny dzień się zapowiada
mar1tusia witamyW końcu ktoś z północy Polski hehe
Na kiedy masz termin ?
mkgk to jednak Cię zostawili, dobrze, że po wstępnych badaniach wszystko ok . Trzymam kciuki za Was :*
-
Dzień dobry
Mar1tusia witamy.
Mkgk trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku. A w ogóle lekarz coś podejrzewa co się dzieje? -
Tak w ogóle u mnie zapowiada się nudna sobota, mój M poszedł do pracy bo terminy go gonią i musi trochę nadrobić. Do tego zaraz chyba będzie padać i niby burze mają być. I co tu robić w taki dzień. Dom wysprzatany, zakupy zrobione. Jednym słowem zapowiada się nuda...
-
Karo nie zdążyłam wczoraj pogratulować bo po 21 zasnęłam w mgnieniu oka
więc gratulacje! :* Za 3tygodnie na pewno więcej się dowiesz.
Mkgk dla Twojego spokoju dobrze, ze Cię zostawili a nie olali sprawę. Może rano będziesz mieć jeszcze jakieś badania? Ja jak byłam w szpitalu to po obchodzie zawsze wołali pacjentki do gabinetu. Trzymam kciuki.
Mar1tusia hejTP to termin porodu
)
-
Cześć dziewczyny dawno mnie nie bylo bo niestety mam dużo pracy i dość nerwowy okres w pracy
mam zamiar w przyszłym tygodniu po prenatalnych powiedzieć o ciąży i mam nadzieje ze będą mnie wtedy bardziej oszczędzać. Ostatnio dopadł mnie jakiś dołek, chyba dlatego że ostatnie USg miałam miesiąc temu i to jest najdłuższa przerwa, boje sie czy z dzidziusiem wszystko ok, brzuch mnie pobolewa ale bardziej tak jak od problemów żóładowych co tez mnie martwi, ehhh ...czekam na czwartek.
Mkgk 3mam kciuki żebyś szybko wyszła ze szpitala i bylo wszystko ok
P.S. Z tym chińskim kalendarzem niezła zabawa -
Cześć dziewczyny! Tydzień mnie nie było, nie nadrobię wszystkiego...
U nas skończyło się na antybiotyku (na szczęście innym niż zalecił tamten lekarz) po kolejnym posiewie i konsultacji u innego lekarza - byłam akurat na urlopie u rodziców.
We wt mam wizytę i znów mam nadzieje zobaczę Malucha - to będzie też początek 14 tyg.
Czekam na ten legendarny przypływ sił i energii!
Miłego weekendu!
-
Hej moje drogie :-* cieszę się z udanych wizyt, mkgk odpoczywaj jak najwięcej, dobrze że wszystko w porządku :-* lepiej jechać o jeden raz więcej do szpitala niż nie jechać wcale :-*
Kochane, powiedzcie mi czy u Was 15 tydzień też był taki jakiś ciężki? U mnie totalny brak energii, siły na cokolwiek, wczoraj dosłownie cały dzień przespałam, dzisiaj miałam iść do pracy, ale rano wstałam i położyłam się znowu bo nie mam siły:-( nie wiem czy to przez pogodę czy zmęczenie już końcem roku, ale czuję się mega wypompowanaa już było tak pięknie i czułam się okej, a teraz znowu ten 15 tydzień taki do d... !
A 5 miesiąc zaczyna się wraz z 17 czy 18 tygodniem? Według mnie jak na suwaczku jest 15 tydzień to jest 15 tyd, a nie już kolejnya taka info znalazłam, że od 18 tygodnia to 5 miesiąc
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
mar1tusia wrote:Cześć dziewczyny
czy moge sie do was przyłączyć? Czytam was od czasu do czasu i tak pomyślałam że może napiszę do was
mar1tusia lubi tę wiadomość
-
Kłaniam sie nisko za brak relacji z wczorajszej wizyty
ale była pozno i juz nie miałam siły na te małe literki w telefonie
Wizyta przebiegła sprawnie, tydzień temu były prenatalne tak wiec nic nowego sie nie dowiedziałam poza cudownym widokiem i najlepsza informacja, ze wszystko dobrze.
Jedna wciąż bardzo aktywna wiec zmierzenie czegokolwiek graniczy z cudem i cierpliwością lekarza, druga spokojnie daje sie mierzyć. Stad zapewne różnica tętna miedzy Nimi, ,choć obydwie w normiejedna ponad 140, druga 167 jesli dobrze pamietam
maja około 7,7 cm. I jesteśmy jakoś w 14T, zmienia sie to o kilka dni ciagle, a miedzy jedna a druga są tez minimalne różnice
Ze względu na ciąże mnoga mamy troszkę inne zalecenia czyli lepiej odpuścić wszelakie ćwiczenia, jazda na rowerze bardzo spokojna i na prostej drodze, jesli juz tak bardzo chce. Współżycie tez nie za bardzo.
No i nadal wygląda, na rozwój w kierunku dziewczynek ale w lipcu bedziemy miec pewniaka
Paula kochana prośba o wizytę na 16.07.
Mkgk Trzymam za Was mocno kciuki, najważniejsze, ze lekarz nie znalazł nic niepokojącego. Moze zostawiają Cie teraz profilaktycznie, bo tak należy. Oby Was szybko wypuściliLotopałanka, bondzik007, Irminka1231, Martula78, Dip88, agniecha2101, Azzurra, Malutka_94, Aguś 90 lubią tę wiadomość
-
Karolcia27 wrote:Hej moje drogie :-* cieszę się z udanych wizyt, mkgk odpoczywaj jak najwięcej, dobrze że wszystko w porządku :-* lepiej jechać o jeden raz więcej do szpitala niż nie jechać wcale :-*
Kochane, powiedzcie mi czy u Was 15 tydzień też był taki jakiś ciężki? U mnie totalny brak energii, siły na cokolwiek, wczoraj dosłownie cały dzień przespałam, dzisiaj miałam iść do pracy, ale rano wstałam i położyłam się znowu bo nie mam siły:-( nie wiem czy to przez pogodę czy zmęczenie już końcem roku, ale czuję się mega wypompowanaa już było tak pięknie i czułam się okej, a teraz znowu ten 15 tydzień taki do d... !
A 5 miesiąc zaczyna się wraz z 17 czy 18 tygodniem? Według mnie jak na suwaczku jest 15 tydzień to jest 15 tyd, a nie już kolejnya taka info znalazłam, że od 18 tygodnia to 5 miesiąc
Ja liczę od 17, jakoś mi lżej psychicznie myśleć, że ciąża już jest wyższa i dzidzia silniejsza
Poza tym, mamaginekolog zawsze grzmi, żeby absolutnie nie liczyć ciąży w miesiącach bo potem sie robi takie zamieszanie
tylko i wyłącznie tygodnie, ale z drugiej strony osoby, które w ciąży nie były nie ogarniają do końca tych tygodni
Ba, sama nie rozumiałam jak koleżanka mi pisała, że jest w 21 tygodniu a ja pytałam po prostu który to miesiąc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 11:58