X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś 90 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale się i ja brzuszkiem dziś u mnie 16 tydzień 3 dzień a zdjęcie zrobione w sobotę

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe931ac85ed4.jpg

agniecha2101, Dip88, Malutka_94, Paula222, olciaa, Irminka1231, bondzik007, Malinowa_Czekolada, TaPaT, futuremama, Karolcia27, Karmelkovaa, Jagodagoi lubią tę wiadomość

p19udqk3qx5xo487.png[/url]
    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wli09kkbo98ru2.png[/link]
    ug37df9hhnc1m492.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek, dobry pomysł, gdzie je kupujesz? :)

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Cyganieszka Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tej wstawki do spodni to widziałam średnio przychylną recenzję na https://mamygadzety.pl/wstawka-do-spodni-flexi-belt/

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyganieszka wrote:
    Co do tej wstawki do spodni to widziałam średnio przychylną recenzję na https://mamygadzety.pl/wstawka-do-spodni-flexi-belt/

Przeczytałam i w sumie może i pomysł nie jest zły, ale do długich bluzek. Jakoś mi się to nie podoba :P

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Mi zalezy na dobrym monitorze oddechu , nianie sobie juz dokupie jaka bądź w sumie zeby nie przepłacać za bardzo , bo te monitory czułe są drogie :/

N mozecie czasami wstawiać swoje listy ... ja jestem bez zielonego pojecia na razie ;p

U mnie barszczyk się gotuje na drugie fasolka szparagowa z bułeczką i ziemniaczkiem :)

Cześć dziewczyny!
    List wyprawkowych jest od groma w necie - ja jako nowicjuszka w temacie muszę na nich się opierać, bo nie mam doświadczenia, ale liczę też, że tutejsze mamusie coś podpowiedzą <3
    Np. czego byście już na 100% nie kupiły drugi raz?
    Czy rożek się sprawdza? Czy lepsze otulacze?

Ja znalzłam taką i sciągnełam sobie w pdf, na razie jeszcze nie przeglądam :)
    https://www.mamalekarz.pl/wyprawka-dla-noworodka-i-mamy-najbardziej-szczegolowa-lista/

bondzik007, Karmelkovaa lubią tę wiadomość

8599rjjgz09aybtp.png
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyganieszka wrote:

Ja kupiłam dwie pary legginsów ciążowych w Lidlu S i XS i na razie mi super służą, mega wygodne są - udało mi się też wyrwać dla koleżanki na promocji jak były już w koszu przecenione na 12,40 - rozm. M dwie sztuki- bo ona ma termin na koniec września i potem da mi je w spadku :D
    A jak upały to sukienki :)

Najgorzej myśle będzie z dużym brzuszkiem w miesiącach od października - grudnia.

8599rjjgz09aybtp.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Jagoda_ wrote:
    Cześć dziewczyny!
    List wyprawkowych jest od groma w necie - ja jako nowicjuszka w temacie muszę na nich się opierać, bo nie mam doświadczenia, ale liczę też, że tutejsze mamusie coś podpowiedzą <3
    Np. czego byście już na 100% nie kupiły drugi raz?
    Czy rożek się sprawdza? Czy lepsze otulacze?

Ja znalzłam taką i sciągnełam sobie w pdf, na razie jeszcze nie przeglądam :)
    https://www.mamalekarz.pl/wyprawka-dla-noworodka-i-mamy-najbardziej-szczegolowa-lista/

Widziałam i też ściągnęłam! ;P

Ja na razie ciaśniejsze spodnie zawiązuje na gumkę do włosów i też muszę mieć to zakryte. Ale to nie jest problem bo spodni biodrówek nie noszę tylko "normalny stan" do pępka i każda bluzka jest okej :)

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mnie dzisiaj strasznie kuje po prawej stronie brzucha.. Nie mogę nic robić tylko leżeć bo boli.. Jak leżę i się nie ruszam to jest ok, ale jak tylko wstanę to masakra.

Miała tak któraś? Myślicie, że mam się czym martwić?

Dodam, że nie mam plamień itd..

vcvau8q.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda ja używałam rożek przez około miesiąc. Na początku lepiej mi się trzymało takiego bobaska, jakoś pewniej niż bez niczego. Poprostu bałam się :P Później w rożku już marudził. Otulacza nie używałam, ale słyszałam dużo opinii, że nie każde dziecko lubi. Jedne będzie w otulaczu spokojne i tylko tak uśnie a drugie nie będzie chciało ;) Część dziewczyn mówiło, że niektóre dzieciaczki nie chciały mieć ściśniętych rączek w otulaczu. Więc różnie to bywa, akurat z tym to się chyba nie dowiemy dopóki nie wypróbujemy, wszystko zależy od maleństwa ;)

_Jagoda_ lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Dziewczynki mnie dzisiaj strasznie kuje po prawej stronie brzucha.. Nie mogę nic robić tylko leżeć bo boli.. Jak leżę i się nie ruszam to jest ok, ale jak tylko wstanę to masakra.

Ja miałam tak w poprzedniej ciąży, ale jakoś od 5-6 miesiąca. Myślałam wtedy, że to wyrostek. Gin mi powiedział, że macica mi coś uciska. Bolało mnie prawie do końca ciąży, ale nie cały czas. Zależało w jakiej pozycji byłam, ale najczęściej przy chodzeniu. Na tym etapie to może macica się mocno rozciąga. Ewentualnie jakby było gorzej albo jeśli bardzo cię to niepokoi to leć do gina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 16:22

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja miałam wczoraj takie jakieś dziwne bóle - ni to klucia, ni to ciągniecie, czy skurcz. Trochę się bałam, ale poleżalam mi przeszło. Myślę, że chyba wszystko tam się rozciąga i robi się miejsce. Dodatkowo czasem mam takie ukłucia w pochwie - jak niektóre z Was pisały - dzięki Wam też wiem, że to normalnie i nie lecę od razu na IP :D

8599rjjgz09aybtp.png
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też nie chcę lecieć od razu na IP, ale mnie to zaczyna martwić, bo nie mogę się ruszać praktycznie bo mnie tak boli. Zaczynam się bać czy to nie wyrostek bo rano zwymiotowałam.. ;/

Masakra ;/

vcvau8q.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magiccherrycupcake jeśli naprawdę cie to bardzo mocno boli to zawsze możesz sprawdzić na IP, a jeśli czujesz poprostu taki lekki ucisk czy dyskomfort to macica.
    Jeszcze mi się przypomniało, że raz miałam kolke jelitową, ale to też było na późniejszym etapie. Macica raczej nie sprawia takiego bólu, że aż ruszać się nie można. Kurcze, nie chce cie niczym straszyć, ale może jeśli jest aż tak źle to może lepiej sprawdzić na IP.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 16:40

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiałam stopniowo, ale nie jestem w stanie się odnieść, bo z pamięcią kiepsko u mnie ostatnio :-P Przepraszam :-(

U nas znów aktywny weekend :-) W sobotę zakupy i grillik a wczoraj byliśmy na wycieczce w Meiringen :-) Spacerowaliśmy wąwozem rzeki Aare, a potem byliśmy nad wodospadem Reichenbach :-) Przepiękne miejsca i cudowne widoki :-) ale kondycja już nie ta i coraz ciężej chodzić po górach :-P Tylko ten mecz wieczorem zepsuł mi humor :-/ Pozostaje mi kibicowanie Szwajcarskiej drużynie ;-)

Dip88 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też nie chcę lecieć od razu na IP, ale mnie to zaczyna martwić, bo nie mogę się ruszać praktycznie bo mnie tak boli. Zaczynam się bać czy to nie wyrostek bo rano zwymiotowałam.. ;/

Masakra ;/
    Jeśli Cię tak mocno boli, to ja bym jechała na IP. Ma Cię kto zawieźć, zebyś sama nie jechała? Moim zdaniem to nie jest wyrostek, bo ja przy wyrostku miałam inaczej zupełnie niż piszesz. Jeśli to wyrostek, to powinno Ci przestać boleć przy uciśnięciu tego miejsca, a zaczynać spowrotem mocniej boleć przy puszczaniu. Ja czułam ulgę przy wyrostku jak siedziałam zgięta lub z podkulonymi do brzucha nogami.
    Mam nadzieję, że to nic poważnego u Ciebie.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko tak na szybko :) odebrałam wyniki z krwi pappa i bety plus byliśmy na konsultacji. Lekarz mówi ze ryzyko bardzo małe i wszystko dobrze. Usg dopiero w czwartek- wydaje mi się to strasznie odległy termin :(

TaPaT, futuremama, Dip88, Azzurra, Karolcia27, Irminka1231, agniecha2101, bondzik007, Malutka_94, Jagodagoi lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie pisze, bo znowu walczę z mega bólem głowy ... :-( Tak mi wpadło na myśl, może to po zmianie suplementów? Jutro chyba spróbuję nie brać rano i zobaczymy czy też mnie zacznie boleć :-(

Gratuluję udanych wizyt:-*

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moze to jelita ? :/

Ja od 2 dni nie urzędowałam na tronie dajcie spokój juz nie wiem co mam jeść :<

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spałam 3h też mnie coś głowa ćmiła przy deszczu i padłam ... budze się małż w domu obiad zjadł a ja sie obudziłam dopiero :)

Moja Julcia pcha się też coraz bardziej do przodu <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f052cc632762.jpg

agniecha2101, Aguś 90, Dip88, Malutka_94, Jagodagoi lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś 90 wrote:
    Pochwale się i ja brzuszkiem dziś u mnie 16 tydzień 3 dzień a zdjęcie zrobione w sobotę

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe931ac85ed4.jpg

Bardzo ładnie <3

Aguś 90 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ