Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pochwale się i ja brzuszkiem dziś u mnie 16 tydzień 3 dzień a zdjęcie zrobione w sobotę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe931ac85ed4.jpgagniecha2101, Dip88, Malutka_94, Paula222, olciaa, Irminka1231, bondzik007, Malinowa_Czekolada, TaPaT, futuremama, Karolcia27, Karmelkovaa, Jagodagoi lubią tę wiadomość
-
Cyganieszka wrote:Co do tej wstawki do spodni to widziałam średnio przychylną recenzję na https://mamygadzety.pl/wstawka-do-spodni-flexi-belt/
Przeczytałam i w sumie może i pomysł nie jest zły, ale do długich bluzek. Jakoś mi się to nie podoba -
Karmelkovaa wrote:Mi zalezy na dobrym monitorze oddechu , nianie sobie juz dokupie jaka bądź w sumie zeby nie przepłacać za bardzo , bo te monitory czułe są drogie
N mozecie czasami wstawiać swoje listy ... ja jestem bez zielonego pojecia na razie ;p
U mnie barszczyk się gotuje na drugie fasolka szparagowa z bułeczką i ziemniaczkiem
Cześć dziewczyny!
List wyprawkowych jest od groma w necie - ja jako nowicjuszka w temacie muszę na nich się opierać, bo nie mam doświadczenia, ale liczę też, że tutejsze mamusie coś podpowiedzą
Np. czego byście już na 100% nie kupiły drugi raz?
Czy rożek się sprawdza? Czy lepsze otulacze?
Ja znalzłam taką i sciągnełam sobie w pdf, na razie jeszcze nie przeglądam
https://www.mamalekarz.pl/wyprawka-dla-noworodka-i-mamy-najbardziej-szczegolowa-lista/
bondzik007, Karmelkovaa lubią tę wiadomość
-
Cyganieszka wrote:Co do tej wstawki do spodni to widziałam średnio przychylną recenzję na https://mamygadzety.pl/wstawka-do-spodni-flexi-belt/
Ja kupiłam dwie pary legginsów ciążowych w Lidlu S i XS i na razie mi super służą, mega wygodne są - udało mi się też wyrwać dla koleżanki na promocji jak były już w koszu przecenione na 12,40 - rozm. M dwie sztuki- bo ona ma termin na koniec września i potem da mi je w spadku
A jak upały to sukienki
Najgorzej myśle będzie z dużym brzuszkiem w miesiącach od października - grudnia. -
_Jagoda_ wrote:Cześć dziewczyny!
List wyprawkowych jest od groma w necie - ja jako nowicjuszka w temacie muszę na nich się opierać, bo nie mam doświadczenia, ale liczę też, że tutejsze mamusie coś podpowiedzą
Np. czego byście już na 100% nie kupiły drugi raz?
Czy rożek się sprawdza? Czy lepsze otulacze?
Ja znalzłam taką i sciągnełam sobie w pdf, na razie jeszcze nie przeglądam
https://www.mamalekarz.pl/wyprawka-dla-noworodka-i-mamy-najbardziej-szczegolowa-lista/
Widziałam i też ściągnęłam! ;P
Ja na razie ciaśniejsze spodnie zawiązuje na gumkę do włosów i też muszę mieć to zakryte. Ale to nie jest problem bo spodni biodrówek nie noszę tylko "normalny stan" do pępka i każda bluzka jest okej -
Dziewczynki mnie dzisiaj strasznie kuje po prawej stronie brzucha.. Nie mogę nic robić tylko leżeć bo boli.. Jak leżę i się nie ruszam to jest ok, ale jak tylko wstanę to masakra.
Miała tak któraś? Myślicie, że mam się czym martwić?
Dodam, że nie mam plamień itd.. -
Jagoda ja używałam rożek przez około miesiąc. Na początku lepiej mi się trzymało takiego bobaska, jakoś pewniej niż bez niczego. Poprostu bałam się
Później w rożku już marudził. Otulacza nie używałam, ale słyszałam dużo opinii, że nie każde dziecko lubi. Jedne będzie w otulaczu spokojne i tylko tak uśnie a drugie nie będzie chciało
Część dziewczyn mówiło, że niektóre dzieciaczki nie chciały mieć ściśniętych rączek w otulaczu. Więc różnie to bywa, akurat z tym to się chyba nie dowiemy dopóki nie wypróbujemy, wszystko zależy od maleństwa
_Jagoda_ lubi tę wiadomość
-
MagicCherryCupcake wrote:Dziewczynki mnie dzisiaj strasznie kuje po prawej stronie brzucha.. Nie mogę nic robić tylko leżeć bo boli.. Jak leżę i się nie ruszam to jest ok, ale jak tylko wstanę to masakra.
Dodam, że nie mam plamień itd..
Ja miałam tak w poprzedniej ciąży, ale jakoś od 5-6 miesiąca. Myślałam wtedy, że to wyrostek. Gin mi powiedział, że macica mi coś uciska. Bolało mnie prawie do końca ciąży, ale nie cały czas. Zależało w jakiej pozycji byłam, ale najczęściej przy chodzeniu. Na tym etapie to może macica się mocno rozciąga. Ewentualnie jakby było gorzej albo jeśli bardzo cię to niepokoi to leć do gina.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 16:22
-
MagicCherryCupcake wrote:Dziewczynki mnie dzisiaj strasznie kuje po prawej stronie brzucha.. Nie mogę nic robić tylko leżeć bo boli.. Jak leżę i się nie ruszam to jest ok, ale jak tylko wstanę to masakra.
Ja miałam wczoraj takie jakieś dziwne bóle - ni to klucia, ni to ciągniecie, czy skurcz. Trochę się bałam, ale poleżalam mi przeszło. Myślę, że chyba wszystko tam się rozciąga i robi się miejsce. Dodatkowo czasem mam takie ukłucia w pochwie - jak niektóre z Was pisały - dzięki Wam też wiem, że to normalnie i nie lecę od razu na IP -
Magiccherrycupcake jeśli naprawdę cie to bardzo mocno boli to zawsze możesz sprawdzić na IP, a jeśli czujesz poprostu taki lekki ucisk czy dyskomfort to macica.
Jeszcze mi się przypomniało, że raz miałam kolke jelitową, ale to też było na późniejszym etapie. Macica raczej nie sprawia takiego bólu, że aż ruszać się nie można. Kurcze, nie chce cie niczym straszyć, ale może jeśli jest aż tak źle to może lepiej sprawdzić na IP.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 16:40
-
Nadrabiałam stopniowo, ale nie jestem w stanie się odnieść, bo z pamięcią kiepsko u mnie ostatnio
Przepraszam
U nas znów aktywny weekendW sobotę zakupy i grillik a wczoraj byliśmy na wycieczce w Meiringen
Spacerowaliśmy wąwozem rzeki Aare, a potem byliśmy nad wodospadem Reichenbach
Przepiękne miejsca i cudowne widoki
ale kondycja już nie ta i coraz ciężej chodzić po górach
Tylko ten mecz wieczorem zepsuł mi humor
Pozostaje mi kibicowanie Szwajcarskiej drużynie
Dip88 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
MagicCherryCupcake wrote:Właśnie też nie chcę lecieć od razu na IP, ale mnie to zaczyna martwić, bo nie mogę się ruszać praktycznie bo mnie tak boli. Zaczynam się bać czy to nie wyrostek bo rano zwymiotowałam.. ;/
Masakra ;/
Mam nadzieję, że to nic poważnego u Ciebie.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Tylko tak na szybko
odebrałam wyniki z krwi pappa i bety plus byliśmy na konsultacji. Lekarz mówi ze ryzyko bardzo małe i wszystko dobrze. Usg dopiero w czwartek- wydaje mi się to strasznie odległy termin
TaPaT, futuremama, Dip88, Azzurra, Karolcia27, Irminka1231, agniecha2101, bondzik007, Malutka_94, Jagodagoi lubią tę wiadomość
-
Kochane nie pisze, bo znowu walczę z mega bólem głowy ...
Tak mi wpadło na myśl, może to po zmianie suplementów? Jutro chyba spróbuję nie brać rano i zobaczymy czy też mnie zacznie boleć
Gratuluję udanych wizyt:-*4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Moze to jelita ?
Ja od 2 dni nie urzędowałam na tronie dajcie spokój juz nie wiem co mam jeść :<" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Spałam 3h też mnie coś głowa ćmiła przy deszczu i padłam ... budze się małż w domu obiad zjadł a ja sie obudziłam dopiero
Moja Julcia pcha się też coraz bardziej do przodu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f052cc632762.jpgagniecha2101, Aguś 90, Dip88, Malutka_94, Jagodagoi lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Aguś 90 wrote:Pochwale się i ja brzuszkiem dziś u mnie 16 tydzień 3 dzień a zdjęcie zrobione w sobotę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe931ac85ed4.jpg
Bardzo ładnieAguś 90 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...