X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Paula prosze o wpisanie mi usg polowkowego na 02/08 .

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Aaa Karolcia zapomniałabym :) Podkład jak dla mnie super :) Ładnie się trzyma i mam nadal matową twarz :D Także dziękuje za polecenie go. I innym jak coś też polecam ;)

No to super :-) kamień z serca, że Ci podpasowal :-) a jaki masz odcień? :-*

Kochane pomału Was nadrabiam, bo dzisiaj poszalalam że sprzątaniem i praniem dywanow, a potem umówiłam się z sąsiadka i tak mi minął cały dzień :-P jutro znowu jadę do koleżanki, która urodziła niedawno, a w piątek pieczenie i przygotowywanie imprezy dla tego mojego emka, także nie wiem kiedy mija mi dzień za dniem :-P
    Gratulacje po dzisiejszych wizytach :-* bardzo, bardzo się cieszę :-* śliczne zdjęcie z USG i gratuluję synka :-* bardzo mi się podoba to imię, my wybraliśmy Ignacy, a jak będzie dziewczynka to nie mam żadnego pomysłu :-( normalnie pustka :-P

Karmelkova ja też jeszcze nic nie mam, ciążowe spodnie pożyczyła mi sąsiadka trzy pary z hm i super pasują, także nie będę kupować, a póki co mieszczę się jeszcze w swoje, chociaż i tak więcej chodzę teraz w sukienkach :-) u mnie znowu upaly :-)

Te Wasze ubranka przepiekne, też już bym chciała się pochwalić, ale póki co czekamy na połówkowe, mam nadzieję, że już wtedy będzie wiadomo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 18:26

agniecha2101 lubi tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Właśnie przed chwilą się dowiedziałam, że moja znajoma, u której lekarz stwierdził cykl bezowulacyjny, jest w ciąży ;-) Taka niespodzianka ;-)

Czyli cuda się zdarzają :-D super :-*

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj spotkałam w sklepie taką mamę ode mnie ze szkoły i mówiła, że u niej całą ciążę miała być córeczka, że lekarze tak jej mówiło cały czas, a przed samym porodem, w 9 miesiącu okazało się, że synek :-P mówiła, że wychodził ze szpitala w różowym ubranku :-P hehe

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj znowu spałam prawie 3 h ... o zgrozo co za spanie mam xD
    Teraz się mobilizuję do zrobienia czegoś na ząb iii ogarnąć chciałabym trochę ale tak mi się nie chce ... rozwiesiłam pranie ostatnie zniosłam i 0 weny twórczej xD

Karolcia ja w piątek będę w Rzeszowie i się na jakieś szmaty wybiorę chyba , bo ja to nie mam w czym chodzić ... patrząc w kartę ciązy to co 2 tyg jestem z kg do przodu xD nie mówiąc o brzuszku nie ubiorę nic o spodniach nie wspominając :/ chodzę w sukienkach a tych za wiele nie mam , dobrze ze upał bo bym miała problem w czym mam jechac do doktorki lol

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:
    Agniecha, Dibolek słodkie ciuszki !!!!

Ja jestem po rutynowej wizycie i mimo że wszystko jest książkowe to jest mi bardzo smutno :( moja kochana Pani ginekolog jest w ciąży ( z tego się oczywiście cieszę) ale przestaje już pracować :(:( więc czeka mnie zmiana lekarza w połowie ciąży :(

Super , że jest dobrze :) podpytaj jej moze Ci poleci kogoś fajnego

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Ja dzisiaj znowu spałam prawie 3 h ... o zgrozo co za spanie mam xD
    Teraz się mobilizuję do zrobienia czegoś na ząb iii ogarnąć chciałabym trochę ale tak mi się nie chce ... rozwiesiłam pranie ostatnie zniosłam i 0 weny twórczej xD

Karolcia ja w piątek będę w Rzeszowie i się na jakieś szmaty wybiorę chyba , bo ja to nie mam w czym chodzić ... patrząc w kartę ciązy to co 2 tyg jestem z kg do przodu xD nie mówiąc o brzuszku nie ubiorę nic o spodniach nie wspominając :/ chodzę w sukienkach a tych za wiele nie mam , dobrze ze upał bo bym miała problem w czym mam jechac do doktorki lol

Mi popołudniowe spanie na szczęście przeszło bo też potrafiłam spać po 3 godziny ;P

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja mam odcień 011 vanilla. A ty który masz?

Co do imienia mój M się uparł, że będzie Aleksander. A ja sama nie wiem czy jestem przekonana do tego imienia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 19:02

AMK lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przeszło na chwile :D teraz powrót znowu hehe

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie nie było i tyle wieści :) No i wizyt do wpisania hehe. Pokosiłam trochę trawy na działce, czekam na kolację. Generalnie już mam lenia :P

Agniecha hehe a ja miałam 5 dni do tyłu :P Ale to przez późne owulacje. Jest nas 4 na 27 listopada :D

Madlen ojjj szkoda że tak się trafiło, masz innego lekarza na oku ??

Dziewczyny pięęęęęęękne ubranka, już by chciało się ubierać w nie nasze maluszki <3

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:

Co do imienia mój M się uparł, że będzie Aleksander. A ja sama nie wiem czy jestem przekonana do tego imienia :P

Ja mam 22, a na lato kupuje nieco ciemniejszy, chociaż teaz jestem bladziutka, ale jakoś nie mam chęci siedzieć na słoneczku żeby się coś opalić :-)

Oluś też bardzo fajne imię :-) my mamy dluuugie nazwisko, więc ja bym chciała jakieś imię z tych bardziej krótszych, chociaż z mezulem to w ogóle nie możemy dojść do porozumienia w kwestii imion, udało się tylko z Ignacym :-P dla córeczki mąż chce Wiktoria, ale mi się za bardzo nie podoba :-(

Dip88 lubi tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova to ja za to teraz mogłabym góry przenosić dosłownie :-) to chyba ten przypływ energii w końcu się pojawił :-) ( ciekawe na ile:-P poza tym ja po prostu nie umiem siąść na tyłku tak w ciągu dnia :-P wczoraj robiłam gołąbki, ale tak mi siadła kapusta na żołądku, że pół nocy czulam jeszcze, do tego od wczoraj mogłabym się żywic tylko i wyłącznie lodami :-P

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do spania, to jak dzidziuś chce spać to trzeba spac i nie ma na to rady! :-) Mój to chyba będzie mało co spał, bo teraz chodzę spać ok. 24, a wstaje jakoś ok. 7-8 i w dzien nie śpię w ogóle :-) albo może będzie chciał odrobić po urodzeniu i będzie sobie grzecznie przesypiał całą noc :-P

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zazdraszczam ja miałam taki chwilowy power haha moje dziecko kładzie mnie za dnia , a w nocy spię jak zabita xD i co poradzić :D

Podziwiam Was za to koszenie trawy :)

Paula222 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    A co do spania, to jak dzidziuś chce spać to trzeba spac i nie ma na to rady! :-) Mój to chyba będzie mało co spał, bo teraz chodzę spać ok. 24, a wstaje jakoś ok. 7-8 i w dzien nie śpię w ogóle :-) albo może będzie chciał odrobić po urodzeniu i będzie sobie grzecznie przesypiał całą noc :-P
    Poczekaj, bo pod koniec ciąży maluchy są bardzo aktywne w nocy. Będziesz próbować spać a maluch będzie kopał i nie da spać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 jak możesz to wpisz mi na 31.07. połówkowe ok?

Paula222 lubi tę wiadomość

• olciaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Właśnie przed chwilą się dowiedziałam, że moja znajoma, u której lekarz stwierdził cykl bezowulacyjny, jest w ciąży ;-) Taka niespodzianka ;-)
    Mój bezowulacyjne cykl ma właśnie 16 tygodni i 2 dni :)

Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:

U nas chyba tez będzie Olo :) o ile moje sny się sprawdzą i będzie chłopczyk :)

Dip88 lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Poczekaj, bo pod koniec ciąży maluchy są bardzo aktywne w nocy. Będziesz próbować spać a maluch będzie kopał i nie da spać :)

Ja się nie mogę doczekac :D hehe

Aga9090 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mówiłam Wam, że chiński kalendarz u mnie się sprawdził i tym razem :) coś w tym jest :)

‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ