Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia27 wrote:A w ciąży ft3 i ft4 też trzeba badać? Czy tylko jak się ma jakieś problemy z tarczyca?
Trzeba , bo czasami w ciązy się zrobi nadczynnosc albo niedoczynnośc bo to hormon wazny i pasuje skontrolowac" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Malutka_94 wrote:My już po wizycie, bąbel nie chciał dać się zmierzyć, ale udało się zobaczyć co ma między nóżkami będzie chłopak
Następna wizyta 3.08.
Gratuluję synkaMalutka_94 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karolcia27 wrote:A w ciąży ft3 i ft4 też trzeba badać? Czy tylko jak się ma jakieś problemy z tarczyca?
-
bondzik007 wrote:Wizytę u swojego lekarza prowadzącego mam dopiero 4 września, ale wyniki wyślę wcześniej. A do hematologa nie chodzę, bo nie mam potrzeby z doświadczeniem mojej dr Ddimery niebadane. Kontaktowałam się ze znajomym lekarzem rodzinnym i stwierdził, że mam hematokryt ładny więc krew jest rzadka a o to chodzi, a aptt może się skracać gdy są nieodpowiednie wyniki moczu. A nie miałam ostatnio ciekawych. Zobaczymy, w piątek wyślę jej wszystkie wyniki i zobaczymy co powie. W normie się nadal mieszczę bo mam 27sek obecnie, a norma od 26.
Ale jak byś robiła badania to sprawdź sobie też ddimery może one rosną i przy clexnie ale jest granica pewna . Wazne ze lekarz powiedział ze te masz dobre" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karolcia27 wrote:Hej moje kochane :-* od wczoraj nie pisałam, ale w końcu wygrzalam trochę dupkę na sloneczku i opalilam nóżki. Potem z emkiem zaczęliśmy oglądać jakiś fajny serial netflixie i zaciekawił Nas nieźle, więc od razu trzy odcinki poszły Za to dzisiaj wylądowałam na IP... Na szczęście wszystko dobrze (podobno!) Pojechałam, bo od wczoraj właśnie strasznie twardniał mi cały brzuch i bałam się czy szyjka się nie skraca, nawet mężu pytał się, co ten brzuch taki twardy. No i udało się, że od razu mnie przyjęli, ale dobrze wszystko. Gin powiedziała, że powinno się to sprawdzać na leżąco, po chwili leżenia, a mi generalnie twardnial jak chodziłam lub stałam. Szyjka zamknięta, 3.5 cm mowila, że to ok. Łożysko bez przodowania. I uwaga mówi, jaka ładna dziewczynka więc chyba jednak będzie córeczka Teraz postanowiłam trochę odpocząć przez najbliższe dni.
No to uwazaj na siebie ;* od 3cm w dół już jest kontrola znacząca
Gratuluję córci" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
bondzik007 wrote:Ale mam zły dzień. Odebrałam wyniki..
Mimo brania clexane i acard czas krzepnięcia skrócił się o prawie 6sek a było już tak ładnie.. Teraz mam dolną granicę normy Hematokryt za niski. I nic nie wiem. Do tego hemoglobina spadła bo przestalam przyjmować tabletki z buraka i jestem w punkcie wyjścia a miałam już ponad 14.. Teraz 12. Chyba trzeba do niego powrócić..
Czy któraś z Was przyjmując leki przeciwzakrzepowe bada sobie krzepliwość?
-
olciaa wrote:nie a jakie to konkretnie badania należy zrobić ?
INR, APTT i coś tam jeszcze miałam. -
Malutka gratuluję synka Ale mamy tu chłopaczków
Malutka_94 lubi tę wiadomość
-
RudyTygrysek wrote:Gratulacje cudownych wiesci z wizyt. Martulka gratuluje synka
Ja pochwale otulaczem jaki zamowilam z Aliexpres
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af2e68d73cf0.jpg👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:I jak jakość? Dużo zapłaciłaś? Ja zaryzykowałam ostatnio i zamówiłam spodenki ciążowe i spodnie z Ali (tu jest w ogóle ciężko kupić coś ciążowego tym bardziej w rozsądnej cenie) i o dziwo nawet rozmiarowo ok, jakość też spoko, ogólnie zadowolona jestem ale jakoś dla bąbla bałam się coś zamawiać...
Jestem bardzo zadowolona. Jakosciowo super nie jest to gruby material a taki wlasnie pieluszkowy byle otulic maluszka. Wzorek piekny jak widac a zaplacilam dokladnie 21.67 Za ta kase naprawde warto wzielam 1 sztuke na probe ale domowie jeszcze z dwie napewno latem jako kocyk beda idealneagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki moja mała tak fajnie kopie , cudaczek że az pod ręką czuję tak wyraźnie Boziu co za uczucie ... cieszę się , a zarazem boje i wzruszam ...
Irminka1231, Lotopałanka, agniecha2101, Malutka_94, RudyTygrysek, Dip88, Jagodagoi lubią tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d212b5ea3ae.jpg
Dziewczyny ja juz po wizycie i po usg połówkowym.lekarz potwierdzil ze dziewczynka.zdrowiutka .cale 375 g 17 cm szczescia.na usg bylam z moja corcia Matylda.obie sie wzruszylysmy widzialysmy paluszki u rąk i nózek.serduszko.wszystko bardzo dokladnie.malutka jest bardzo ruchliwa.krecila sie.lekarz stwierdzil ze ma dlugie nóżki.lozysko ulozone wysoko pepowina ma przeplyw tak jak trzeba.jednym slowem jestesmy mega szczesliwi za Marika zdrowiutka.termin wedlug ostatniej miesiaczki 1 12 2018 a wedlug wielkosci na usg 26 11 2018.trzymam sie jednak tej pierwszej daty.przed usg lekarz mnie zbadal szyjka tak jak trzeba.nie skraca sie.Paula prosze dopisz mi wizyte 8 08 2018.milego wieczoru wam zycze.Karmelkovaa, olciaa, Aga9090, Lotopałanka, Azzurra, agniecha2101, Malutka_94, bondzik007, Karolcia27, RudyTygrysek, Magdaa21, AMK, Dip88, Jagodagoi, Aguś 90 lubią tę wiadomość
-
I pięknie gratulacje teraz mozesz odetchnąć ... ja jeszcze czekam eh , ale wierze ze zdrowo rośnie , stresik mam
Irminka1231 lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...