Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam
Karolcia masakra.... Blee... Kleszcze jedna z nielicznych rzeczy która mnie strasznie obrzydza... Fuuuj... Dobrze że jedziesz na izbę i wyjma Ci to paskudztwo...
Jaka witaj.... Gratuluję bliźniaków... Wiesz już czy chłopcy czy dziewczynki?? Skąd jesteś.??? Może napisz nam coś o sobie...
Mnie ten kaszel męczy strasznie... Aż czasem podbrzusze zakluje... -
Lotopałanka wrote:Witam
Karolcia masakra.... Blee... Kleszcze jedna z nielicznych rzeczy która mnie strasznie obrzydza... Fuuuj... Dobrze że jedziesz na izbę i wyjma Ci to paskudztwo...
Jaka witaj.... Gratuluję bliźniaków... Wiesz już czy chłopcy czy dziewczynki?? Skąd jesteś.??? Może napisz nam coś o sobie...
Mnie ten kaszel męczy strasznie... Aż czasem podbrzusze zakluje...
No cholerstwo straszne... Ale już wyciągnięty , na razie mam obserwowac czy nie pojawi się rumień a za ok. 2 miesiące zbadać się na boreliozę. Całe życie nie miałam żadnego kleszcza a akurat teraz mnie musiał dziabnacwczoraj byłam z siostrą i jej synkiem w Prokocimiu i tam jest taki lasek a ja miałam sukienkę, więc to chyba musiał tam mnie dorwać
mam nadzieję, że z maluszkiem będzie dobrze wszystko
Lotolapanka mi na kaszel super pomogły inhalacje jeśli masz możliwość lub nawet nalać do miski wody z roztworem soli fizjologicznej albo jakiś ziół ( tylko sprawdź jakie można bo ja nie stosowałam nigdy) i mi po dwóch dniach minęło :-*
Jaka witamy Cię :-* Napisz coś więcej o sobie :-*4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
W poniedziałek mialam wizyte, u dzieci wszystko dobrze. Jedno jest większe, drugie trochę mniejsze, ale może nadrobi. To większe pokazało siusiaka
także chłopczyk
a drugie dzidzi nie chciało się ujawnić jeszcze. Po cichu marzymy żeby to była dziewczynka, ale będzie jak Bóg da.
10 sierpnia mam prenatalne 2 trymestru, a 6 sierpnia wizyte u swojego ginekologa. Mam nadzieję, że wtedy zobaczymy kim jest drugi dzidziuś
W tamtym roku w maju straciłam pierwszą ciszęmaleństwo zatrzymało się w rozwoju już w 5 tc, a w 8 tc miałam zabieg łyżeczkowania. Do tego przyplątał się częściowy zaśniad groniasty, na szczęście beta spadła so zera w ciągu 3 miesięcy i nie trzeba było wdrażać żadnego leczenia. Dostaliśmy zakaz starań na pół roku. Po tym czasie też przez pół roku staraliśmy się bezskutecznie. W końcu gin przepisał mi Clo i dał 3 cykle, w których powinno się udać. Zaskoczyło w 1 cyklu
i jak to często bywa ze stosowaniem tego leku poczęliśmy podwójne szczęście
Początkowo przerażenie i strach ogromny, ale z czasem oswoiliśmy się z tym faktem i cieszymy się podwójnie. Wiem, że początki kiedy dzieci już pojawią się na świecie będą bardzo trudne. Nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić. Ale będę miała pomoc mojej mamy.
Początki ciąży były koszmarne, strasznie się czułam, do tego potwornie wymiotowałam, aż do tego stopnia że krwią. Schudłam 6 kg, ale już je nadrobilam i jestem na +1,5kg niż na samym początku.
Cały czas pracuję, nie byłam jeszcze ani dnia na L4, ale to nie dlatego że chce coś komuś udowodnić, tylko w tamtym roku 2 tygodnie leżałam w domu, potem tydzień w szpitalu i tylko czytałam internety i się zamarrwiałam. Wiem, że teraz byłoby podobnie zwłaszcza na początku ciąży. W pracy już widzą, z dyrektorką rozmawiałam pod koniec 2 miesiąca, więc jestem oszczędzana jak tylko się da.
Teraz już jest dobrze. Od tamtego tygodnia brzuszek zaczyna rosnąć z dnia na dzień, a ja coraz bardziej się cieszę i zakochuję w moich dzieciątkachagniecha2101 lubi tę wiadomość
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś
22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Jaka przykro mi z powodu Twojej straty, jest wśród Nas dużo dziewczyn po stracie, także nie jesteś sama :-* fajnie, że jesteś tutaj z nami :-* jest też marakech w ciąży bliźniaczej także będziecie miały o czym rozmawiać na pewno :-* teraz już tylko głowa do góry, jesteś bardzo dzielna i wszystko już teraz będzie dobrze
JaKa lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Oooo Karolcia chyba wypróbuje... No bo ile można... No i oby u Ciebie się skończyło dobrze... Bez rumieni i choroby...
JaKa no to oby teraz już było lepiej z samopoczuciem... I tak do samego końca...JaKa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
JaKa wrote:Chciałam się nieśmiało przywitać i dołączyć do waszego wątku
Już od jakiegoś czasu nosiłam się z tym zamiarem, jednak nie miałam odwagi. U mnie termin porodu wg badań prenatalnych przewidziany jest na 15 grudnia, z tym że pewno będzie wcześniej, bo noszę pod sercem bliźniaki
Byłam wcześniej na innym wątku, ale brakuje mi tam rówieśniczek ciążowych, dlatego wstępuje w wasz krąg
Niemożliwe będzie przeczytać wasze wpisy od samego początku, dlatego wybaczcie jeśli się z czymś powtórzę.
Karmelkova widzę, że Ty tu się udzielasz, a zniknęłaś z wątku "kolejna ciąża po poronieniu". Cieszę się, że jesteśmam nadzieję, że u maluszka wszystko dobrze.
Gratuluję Wam wszystkim i trzymam kciuki za dobry przebieg ciąży i szczęśliwe rozwiązanie
hejno pewnie zostań z nami , fajne babeczki tutaj są
no za dużo wątków do ogarnięcia a ja teraz nie siedzę zbytnio
u nas dobrze wszystko mała kopie hehe i czekamy na połówkowe
JaKa lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Karolcia27 wrote:No cholerstwo straszne... Ale już wyciągnięty , na razie mam obserwowac czy nie pojawi się rumień a za ok. 2 miesiące zbadać się na boreliozę. Całe życie nie miałam żadnego kleszcza a akurat teraz mnie musiał dziabnac
wczoraj byłam z siostrą i jej synkiem w Prokocimiu i tam jest taki lasek a ja miałam sukienkę, więc to chyba musiał tam mnie dorwać
mam nadzieję, że z maluszkiem będzie dobrze wszystko
Lotolapanka mi na kaszel super pomogły inhalacje jeśli masz możliwość lub nawet nalać do miski wody z roztworem soli fizjologicznej albo jakiś ziół ( tylko sprawdź jakie można bo ja nie stosowałam nigdy) i mi po dwóch dniach minęło :-*
Jaka witamy Cię :-* Napisz coś więcej o sobie :-*
No koniecznie zrób badanie bo bolerioza to dziadostwo w ciązy to już wglale moze nie był zakazony :* musi być dobrze
obserwuj się i juz
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Mnie mała rano obudziła
teraz jem śniadanko i planów brak ;p
Wyniki mam superowe także uff
Co do tarczycy to u mnie ślicznie pracuje , ale zapytam lekarza o tym FT4 podwyższonym co się wczoraj jedna zamartwiała :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 09:22
agniecha2101, MagicCherryCupcake lubią tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Paula222 wrote:Mąż mnie z domu wywali
Kupiłam dziś kolejną dostawę, właśnie wróciłam do domku
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af6b0bbd1384.jpg
Myślałam,że za 3 razem nie będzie to tak cieszyć. A cieeeeeeszy
Zrobiłam sobie dziś w międzyczasie paznokcie :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44fd59620537.jpg
Cudów nie ma, ale jak na robienie w międzyczasie jak dziecko śpi i gotując obiad myślę , że ujdzie.
Męża jeszcze nie ma, jak zwykle z pracy do pracy
Gratuluję udanych wizytJuż uzupełniam listę
Paula super zakupyA paznokcie cudo. Ja też muszę sobie zrobić, ale się zabrać nie mogę. Albo wiecznie coś albo mi się nie chce
A już brzydki odrost się robi
Irminka gratuluję zdrowej córeczkiIrminka1231, Paula222 lubią tę wiadomość
-
Karmelkovaa wrote:Mnie mała rano obudziła
teraz jem śniadanko i planów brak ;p
Wyniki mam superowe także uff
Co do tarczycy to u mnie ślicznie pracuje , ale zapytam lekarza o tym FT4 podwyższonym co się wczoraj jedna zamartwiała :*
W poniedziałek byłam u endokrynologa i dr mówiła mi ze FT4 jest krzywa „u”. Nie może być za małe, ani za duże. Moje FT4 wynosi 18,5 przy normie do 22 i powiedziała ze jest idealne.
W ciąży badamy tsh i FT4. U „położnej Kasi” na Insta był live w tym tygodniu z endokrynologiem. Bardzo ciekawy. Polecam obejrzećKarmelkovaa lubi tę wiadomość
-
olciaa wrote:W poniedziałek byłam u endokrynologa i dr mówiła mi ze FT4 jest krzywa „u”. Nie może być za małe, ani za duże. Moje FT4 wynosi 18,5 przy normie do 22 i powiedziała ze jest idealne.
W ciąży badamy tsh i FT4. U „położnej Kasi” na Insta był live w tym tygodniu z endokrynologiem. Bardzo ciekawy. Polecam obejrzeć
Wiem wiem ponad 2 lata już się tułam z tarczycąja akurat teraz sobie robiłam i ft3 i 4 i tsh zeby miec komplet , bo dzidzia teraz też produkuje chyba hormon z tego co mi sie obiło
czekam az mama przyniesie kartki bo nie pamiętam ale też jakoś tak fajnie po srodku mam tyle ze normy inne
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Dziewczyny a ile czekacie na przesyłkę z Ali Express. Nie raz się zastanawiałam, ale ten czas dostawy...
-
nick nieaktualny
-
Paula222 wrote:Hehe przez te wyprzedaże w Smyku zwariowałam
Bo wklejam tylko te dla Wojcia co kupuję a jeszcze dla starszych brałam
Ale już się stopuję bo chyba kupiłam co mogłam
Malutka_94 dla czego na Twoich kiepsko wyglądają ?
Azzurra superBardzo fajny prezent za te ubranka wymyślili
agniecha nooo czasu mało heheAle raz na te 2-3 tyg staram się ogarnąć czas na paznokcie chociaż lekko nie jest bo muszę mieć dobrą godzinę wolną ...
Paula ja też przed chwilą odebrałam od kuriera paczkę ze Smyka. Dziś kolejne 25% (łaczy się z wyprzedażą)
Pazurki fajne, choć nie mój kolor, ale na lato w sam razMoje nie są w dobrym stanie, ale może jak się zmobilizuję położę jakąś hybrydkę, mimo, ze takie krótkie.
Paula222 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚