X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj JaKa i gratulacje podwójnego szczęścia ❤️
    Dzień dobry wszystkim, trzymam kciuki za wizyty - dobrego dnia ☀️☺️

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Karolcia masakra.... Blee... Kleszcze jedna z nielicznych rzeczy która mnie strasznie obrzydza... Fuuuj... Dobrze że jedziesz na izbę i wyjma Ci to paskudztwo...

Jaka witaj.... Gratuluję bliźniaków... Wiesz już czy chłopcy czy dziewczynki?? Skąd jesteś.??? Może napisz nam coś o sobie...

Mnie ten kaszel męczy strasznie... Aż czasem podbrzusze zakluje...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Witam
    Karolcia masakra.... Blee... Kleszcze jedna z nielicznych rzeczy która mnie strasznie obrzydza... Fuuuj... Dobrze że jedziesz na izbę i wyjma Ci to paskudztwo...

Jaka witaj.... Gratuluję bliźniaków... Wiesz już czy chłopcy czy dziewczynki?? Skąd jesteś.??? Może napisz nam coś o sobie...

Mnie ten kaszel męczy strasznie... Aż czasem podbrzusze zakluje...

No cholerstwo straszne... Ale już wyciągnięty , na razie mam obserwowac czy nie pojawi się rumień a za ok. 2 miesiące zbadać się na boreliozę. Całe życie nie miałam żadnego kleszcza a akurat teraz mnie musiał dziabnac :-( wczoraj byłam z siostrą i jej synkiem w Prokocimiu i tam jest taki lasek a ja miałam sukienkę, więc to chyba musiał tam mnie dorwać :-( mam nadzieję, że z maluszkiem będzie dobrze wszystko :-(

Lotolapanka mi na kaszel super pomogły inhalacje jeśli masz możliwość lub nawet nalać do miski wody z roztworem soli fizjologicznej albo jakiś ziół ( tylko sprawdź jakie można bo ja nie stosowałam nigdy) i mi po dwóch dniach minęło :-*

Jaka witamy Cię :-* Napisz coś więcej o sobie :-*

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• JaKa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek mialam wizyte, u dzieci wszystko dobrze. Jedno jest większe, drugie trochę mniejsze, ale może nadrobi. To większe pokazało siusiaka :) także chłopczyk <3 a drugie dzidzi nie chciało się ujawnić jeszcze. Po cichu marzymy żeby to była dziewczynka, ale będzie jak Bóg da.
    10 sierpnia mam prenatalne 2 trymestru, a 6 sierpnia wizyte u swojego ginekologa. Mam nadzieję, że wtedy zobaczymy kim jest drugi dzidziuś :)

W tamtym roku w maju straciłam pierwszą ciszę :( maleństwo zatrzymało się w rozwoju już w 5 tc, a w 8 tc miałam zabieg łyżeczkowania. Do tego przyplątał się częściowy zaśniad groniasty, na szczęście beta spadła so zera w ciągu 3 miesięcy i nie trzeba było wdrażać żadnego leczenia. Dostaliśmy zakaz starań na pół roku. Po tym czasie też przez pół roku staraliśmy się bezskutecznie. W końcu gin przepisał mi Clo i dał 3 cykle, w których powinno się udać. Zaskoczyło w 1 cyklu :) i jak to często bywa ze stosowaniem tego leku poczęliśmy podwójne szczęście :)
    Początkowo przerażenie i strach ogromny, ale z czasem oswoiliśmy się z tym faktem i cieszymy się podwójnie. Wiem, że początki kiedy dzieci już pojawią się na świecie będą bardzo trudne. Nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić. Ale będę miała pomoc mojej mamy.
    Początki ciąży były koszmarne, strasznie się czułam, do tego potwornie wymiotowałam, aż do tego stopnia że krwią. Schudłam 6 kg, ale już je nadrobilam i jestem na +1,5kg niż na samym początku.
    Cały czas pracuję, nie byłam jeszcze ani dnia na L4, ale to nie dlatego że chce coś komuś udowodnić, tylko w tamtym roku 2 tygodnie leżałam w domu, potem tydzień w szpitalu i tylko czytałam internety i się zamarrwiałam. Wiem, że teraz byłoby podobnie zwłaszcza na początku ciąży. W pracy już widzą, z dyrektorką rozmawiałam pod koniec 2 miesiąca, więc jestem oszczędzana jak tylko się da.

Teraz już jest dobrze. Od tamtego tygodnia brzuszek zaczyna rosnąć z dnia na dzień, a ja coraz bardziej się cieszę i zakochuję w moich dzieciątkach <3 <3

agniecha2101 lubi tę wiadomość

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka przykro mi z powodu Twojej straty, jest wśród Nas dużo dziewczyn po stracie, także nie jesteś sama :-* fajnie, że jesteś tutaj z nami :-* jest też marakech w ciąży bliźniaczej także będziecie miały o czym rozmawiać na pewno :-* teraz już tylko głowa do góry, jesteś bardzo dzielna i wszystko już teraz będzie dobrze :-)

JaKa lubi tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my czekamy na jakieś zdjęcia Twoich maluszków no i brzuszka oczywiście też :-)

Lotopałanka lubi tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Karolcia chyba wypróbuje... No bo ile można... No i oby u Ciebie się skończyło dobrze... Bez rumieni i choroby...

JaKa no to oby teraz już było lepiej z samopoczuciem... I tak do samego końca... :)

JaKa lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa witam i gratuluję maluszków :)

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7181689297e3.jpg

A to nasz wczorajszy zakup :)

Lotopałanka, Karolcia27, inaa, JaKa, agniecha2101, Malutka_94 lubią tę wiadomość

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa wrote:
    Chciałam się nieśmiało przywitać i dołączyć do waszego wątku :)
    Już od jakiegoś czasu nosiłam się z tym zamiarem, jednak nie miałam odwagi. U mnie termin porodu wg badań prenatalnych przewidziany jest na 15 grudnia, z tym że pewno będzie wcześniej, bo noszę pod sercem bliźniaki <3
    Byłam wcześniej na innym wątku, ale brakuje mi tam rówieśniczek ciążowych, dlatego wstępuje w wasz krąg ;)
    Niemożliwe będzie przeczytać wasze wpisy od samego początku, dlatego wybaczcie jeśli się z czymś powtórzę.

Karmelkova widzę, że Ty tu się udzielasz, a zniknęłaś z wątku "kolejna ciąża po poronieniu". Cieszę się, że jesteś :) mam nadzieję, że u maluszka wszystko dobrze.

Gratuluję Wam wszystkim i trzymam kciuki za dobry przebieg ciąży i szczęśliwe rozwiązanie :)

hej :) no pewnie zostań z nami , fajne babeczki tutaj są :) no za dużo wątków do ogarnięcia a ja teraz nie siedzę zbytnio :) u nas dobrze wszystko mała kopie hehe i czekamy na połówkowe :)

JaKa lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    No cholerstwo straszne... Ale już wyciągnięty , na razie mam obserwowac czy nie pojawi się rumień a za ok. 2 miesiące zbadać się na boreliozę. Całe życie nie miałam żadnego kleszcza a akurat teraz mnie musiał dziabnac :-( wczoraj byłam z siostrą i jej synkiem w Prokocimiu i tam jest taki lasek a ja miałam sukienkę, więc to chyba musiał tam mnie dorwać :-( mam nadzieję, że z maluszkiem będzie dobrze wszystko :-(

Lotolapanka mi na kaszel super pomogły inhalacje jeśli masz możliwość lub nawet nalać do miski wody z roztworem soli fizjologicznej albo jakiś ziół ( tylko sprawdź jakie można bo ja nie stosowałam nigdy) i mi po dwóch dniach minęło :-*

Jaka witamy Cię :-* Napisz coś więcej o sobie :-*

No koniecznie zrób badanie bo bolerioza to dziadostwo w ciązy to już wgl :/ ale moze nie był zakazony :* musi być dobrze :) obserwuj się i juz

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mała rano obudziła :) teraz jem śniadanko i planów brak ;p

Wyniki mam superowe także uff :)

Co do tarczycy to u mnie ślicznie pracuje , ale zapytam lekarza o tym FT4 podwyższonym co się wczoraj jedna zamartwiała :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 09:22

agniecha2101, MagicCherryCupcake lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś opinie o wózkach Hot Mom ? Przymierzam się do zakupu :)

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Mąż mnie z domu wywali :P Kupiłam dziś kolejną dostawę, właśnie wróciłam do domku :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af6b0bbd1384.jpg

Myślałam,że za 3 razem nie będzie to tak cieszyć. A cieeeeeeszy :)

Zrobiłam sobie dziś w międzyczasie paznokcie :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44fd59620537.jpg

Cudów nie ma, ale jak na robienie w międzyczasie jak dziecko śpi i gotując obiad myślę , że ujdzie.

Męża jeszcze nie ma, jak zwykle z pracy do pracy :P

Gratuluję udanych wizyt <3 Już uzupełniam listę <3

Paula super zakupy :) A paznokcie cudo. Ja też muszę sobie zrobić, ale się zabrać nie mogę. Albo wiecznie coś albo mi się nie chce :P A już brzydki odrost się robi :/

Irminka gratuluję zdrowej córeczki :D

Irminka1231, Paula222 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Mnie mała rano obudziła :) teraz jem śniadanko i planów brak ;p

Wyniki mam superowe także uff :)

Co do tarczycy to u mnie ślicznie pracuje , ale zapytam lekarza o tym FT4 podwyższonym co się wczoraj jedna zamartwiała :*

W poniedziałek byłam u endokrynologa i dr mówiła mi ze FT4 jest krzywa „u”. Nie może być za małe, ani za duże. Moje FT4 wynosi 18,5 przy normie do 22 i powiedziała ze jest idealne.

W ciąży badamy tsh i FT4. U „położnej Kasi” na Insta był live w tym tygodniu z endokrynologiem. Bardzo ciekawy. Polecam obejrzeć :)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka witamy w naszym gronie ;)

JaKa lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    W poniedziałek byłam u endokrynologa i dr mówiła mi ze FT4 jest krzywa „u”. Nie może być za małe, ani za duże. Moje FT4 wynosi 18,5 przy normie do 22 i powiedziała ze jest idealne.

W ciąży badamy tsh i FT4. U „położnej Kasi” na Insta był live w tym tygodniu z endokrynologiem. Bardzo ciekawy. Polecam obejrzeć :)

Wiem wiem ponad 2 lata już się tułam z tarczycą :/ ja akurat teraz sobie robiłam i ft3 i 4 i tsh zeby miec komplet , bo dzidzia teraz też produkuje chyba hormon z tego co mi sie obiło :) czekam az mama przyniesie kartki bo nie pamiętam ale też jakoś tak fajnie po srodku mam tyle ze normy inne :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze na ali express i dostaje oczopląsu ;p

bondzik007 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile czekacie na przesyłkę z Ali Express. Nie raz się zastanawiałam, ale ten czas dostawy... :P

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jeśli mogę prosić, to wpisz proszę 16.08 na 10 połówkowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 10:08

Paula222 lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Hehe przez te wyprzedaże w Smyku zwariowałam :P Bo wklejam tylko te dla Wojcia co kupuję a jeszcze dla starszych brałam :P Ale już się stopuję bo chyba kupiłam co mogłam :)

Malutka_94 dla czego na Twoich kiepsko wyglądają ?

Azzurra super :) Bardzo fajny prezent za te ubranka wymyślili :)

agniecha nooo czasu mało hehe :) Ale raz na te 2-3 tyg staram się ogarnąć czas na paznokcie chociaż lekko nie jest bo muszę mieć dobrą godzinę wolną ... :)

Paula ja też przed chwilą odebrałam od kuriera paczkę ze Smyka. Dziś kolejne 25% (łaczy się z wyprzedażą) :D

Pazurki fajne, choć nie mój kolor, ale na lato w sam raz :) Moje nie są w dobrym stanie, ale może jak się zmobilizuję położę jakąś hybrydkę, mimo, ze takie krótkie.

Paula222 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ