X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Kochana ja gdzieś czytałam, że to nie jest dobre dla kobiet w ciąży. A czytałam o tym po tym jak był włączony pół dnia a tak mi to śmierdziało (kiedyś tego nie czułam) i strasznie rozbolała mnie głowa..
    Ale nie jest dobre dla kobiet w ciąży czy może jakoś dziecku zaszkodzić...?? Ja nie czuję w ogóle zapachu tego ani mnie głowa nie boli ani nic, a włączam tylko ma noc. Ale może faktycznie nie powinnam, ale wtedy to już w ogóle spać nie będę, bo mnie komary wprost uwielbiają :-/ W ogóle zastanawiam się jak to będzie za rok jak maleństwo już będzie z nami... czego wtedy używać, żeby bąbelkowi nie szkodziło...? No bo bez niczego to u nas naprawdę się nie da.. co roku taki rój komarów, że masakra :-/ Nie wiem jak w jakiś naturalny sposób można byłoby z nimi walczyć.. :-/

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha2101, no właśnie to takie dziwne..

MagicCherryCupcake, ja też mam bardziej mokro tam.. I też mi prawie przecieklo raz :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia87 wrote:
    Gratuluje wszystkim udanych wizyt. Super że wszystko u was dobrze. Fajnie się czyta takie wiadomości. Ja nie mogę doczekać się śr kiedy zobaczę swojego maluszka na usg. A wczoraj jak powiedzialam o tym mężowi że sie nie mogę doczekać to on do mnie " przecież nie dawno widziałaś" No masakra. Wasi mężczyźni też wam tak skutecznie podcinają skrzydła. Taaa odnosze wrażenie, że dla mojego męża badania usg mogłyby nie istnieć. Jeśli chodzi o takie rzeczy jak wózek, łóżeczko. na chwile obecna nie mamy absolutnie nic. Jak byłam w Polsce nakupiłam ostatnio dla maluszka troche ciuszkow nowych, większosć będzie miał po synku. Co macie dzisiaj na obiad??
    Ja mam w planach robić pierogi ruskie

Kochana, ja wylądowałam 2 razy na IP to mój uznał śmiechem żartem - no tak.. 2 tyg minęło od ostatniego USG to przecież trzeba :P Oczywiście też się zmartwił ale potem chodził i gadał że pewnie specjalnie chciałam na IP bo chciałam USG :P Tak mnie tym wkurza że szok :). A jak raz poszłam do znajomego ginekologo na NFZ bo chciałam TYLKO posłuchać serduszka a on się uparł i zrobił mi USG to mój kochany mężuś chodził zły 3 dni :P bo PRZESADZAM ! Mimo że mu mówiłam że to nie było moją intencją :P

Eh faceci.

U mnie dewolaje na obiad a na kolacje pizza, zaraz będę wyrabiała ciasto :)

vcvau8q.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa czy nie skończy się cesarką przez wzgląd na to łożysko.. eh mam nadzieję że się jeszcze podniesie, ostatnio przez tydzień poszło centymetr do góry więc trzymajcie kciukasy :)
    Zawsze trzeba mieć nadzieję mimo wszystko ;-) Ja też mam wątpliwości co do porodu przez problemy z kręgosłupem.
    Myślę, że u Ciebie się jeszcze podniesie skoro już trochę ruszyło w górę i będzie dobrze :-) Oczywiście trzymam za to mocno kciuki :-)

MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ale nie jest dobre dla kobiet w ciąży czy może jakoś dziecku zaszkodzić...?? Ja nie czuję w ogóle zapachu tego ani mnie głowa nie boli ani nic, a włączam tylko ma noc. Ale może faktycznie nie powinnam, ale wtedy to już w ogóle spać nie będę, bo mnie komary wprost uwielbiają :-/ W ogóle zastanawiam się jak to będzie za rok jak maleństwo już będzie z nami... czego wtedy używać, żeby bąbelkowi nie szkodziło...? No bo bez niczego to u nas naprawdę się nie da.. co roku taki rój komarów, że masakra :-/ Nie wiem jak w jakiś naturalny sposób można byłoby z nimi walczyć.. :-/

Kochana nie mam pojęcia.. Ale to w sumie jakaś chemia.. więc może lepiej nie. Ale zapytaj się może lekarza. My to włączyliśmy jak byliśmy na mazurach w domku ale tylko na chwilę a potem po prostu wybijaliśmy przed spaniem. A w mieszkaniu to 7 piętro więc nie dolatują. A nie możecie założyć moskitiery na okno? Powinno pomóc.

vcvau8q.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia87 wrote:
    Gratuluje wszystkim udanych wizyt. Super że wszystko u was dobrze. Fajnie się czyta takie wiadomości. Ja nie mogę doczekać się śr kiedy zobaczę swojego maluszka na usg. A wczoraj jak powiedzialam o tym mężowi że sie nie mogę doczekać to on do mnie " przecież nie dawno widziałaś" No masakra. Wasi mężczyźni też wam tak skutecznie podcinają skrzydła. Taaa odnosze wrażenie, że dla mojego męża badania usg mogłyby nie istnieć. Jeśli chodzi o takie rzeczy jak wózek, łóżeczko. na chwile obecna nie mamy absolutnie nic. Jak byłam w Polsce nakupiłam ostatnio dla maluszka troche ciuszkow nowych, większosć będzie miał po synku. Co macie dzisiaj na obiad??
    Mój akurat czeka tak samo jak ja z niecierpliwością na kolejne USG (no może trochę z mniejszą niż ja :-P), ale u nas średnio wizyta co 5 tygodni.

Ja zaraz zabieram się za gotowanie zupy pieczarkowej :-) a potem domowa pizza :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Agniecha2101, no właśnie to takie dziwne..

MagicCherryCupcake, ja też mam bardziej mokro tam.. I też mi prawie przecieklo raz :(
    Też mam ostatnio bardziej mokro, non stop majty zmieniam, bo wkładek nie noszę, bo nie lubię:-P Zastanawiam się czy ta pogoda nie ma przypadkiem trochę coś z tym wspólnego.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, ja wylądowałam 2 razy na IP to mój uznał śmiechem żartem - no tak.. 2 tyg minęło od ostatniego USG to przecież trzeba :P Oczywiście też się zmartwił ale potem chodził i gadał że pewnie specjalnie chciałam na IP bo chciałam USG :P Tak mnie tym wkurza że szok :). A jak raz poszłam do znajomego ginekologo na NFZ bo chciałam TYLKO posłuchać serduszka a on się uparł i zrobił mi USG to mój kochany mężuś chodził zły 3 dni :P bo PRZESADZAM ! Mimo że mu mówiłam że to nie było moją intencją :P

Eh faceci.

U mnie dewolaje na obiad a na kolacje pizza, zaraz będę wyrabiała ciasto :)
    Ooo też pizza ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie mam pojęcia.. Ale to w sumie jakaś chemia.. więc może lepiej nie. Ale zapytaj się może lekarza. My to włączyliśmy jak byliśmy na mazurach w domku ale tylko na chwilę a potem po prostu wybijaliśmy przed spaniem. A w mieszkaniu to 7 piętro więc nie dolatują. A nie możecie założyć moskitiery na okno? Powinno pomóc.
    Mamy założoną, ale skurczybyki i tak jakoś się przeciskają :-/ a teraz nie da się zamknąć okna na noc przy tych upałach, i tak mało co śpię w nocy :-(
    Zauważyłam, że tu o co lekarza się noe zapyta, to wszystko wolno i nic kie szkodzi, takie bezstresowe podejście... :-/ No nic będę coś kombinować, poczytam trochę na ten temat później.
    Idę gotować zupkę, bo o 12 mąż będzie na obiad :-) zajrzę później :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że dzisiaj dzień pizzy :D ja nie robię, ale idę na nią po południu :)
    A na obiad robię schabowe, żeby Mężu miał co do pracy wziąć

agniecha2101 lubi tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ja cały czas włączam na noc taki do kontaktu, inaczej nie byłoby spania u nas, mimo że mam siatki w oknach. Ale mój nie wydziela żadnego zapachu. Ale dałaś mi faktycznie do myślenia teraz trochę, że może faktycznie w ciąży nie powinnam tego używać.. jakoś wcześniej nawet o tym nie pomyślałam.

Są w kontakt z oznaczeniem BABY i tr w ciąży pewnie możną używać. Ja stronię od wszystkich takich specyfików reid, off itp.

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczynki :)

Widziałam, że Magda poruszała temat piersi - mi jeszcze nic nie leci ale za to strasznie jestem mokra na dole.. i to nawet nie biała wydzielina a woda, raz mi nawet przesiąkło na spodenki ;/ - mam wizytę w poniedziałek u nowej pani doktor więc się dopytam.

Słuchajcie co mi pomogło trochę na upały - mam obok siebie zmoczony ręcznik zimną wodą plus oczywiście włączony wiatrak i na serio jest o niebo lepiej, jakoś jest czym oddychać :)

Siedzę i czytam imienia męskie.. ehh nic mi się nie podoba :D Chyba skończymy na Herkulesie albo Chwalibogu :D hihihi

Mi z kolei tyle się podoba, ale równocześnie tyle się kojarzy źle :D

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Hej :) nietypowe pytanie. Zauwazylyscie może, że wycieka Wam coś z piersi? Ja od kilku tygodni zauwazalam na staniku malutkie plamki, były chyba z tych gruczołów na sutku. Ale wczoraj wieczorem i teraz rano pocieklo mi równocześnie z obu sutkow, takie bardzo malutkie kropelki. Jak je na wacik wzięłam to praktycznie niewidoczne, o lekko żółtym zabarwieniu. Powinnam się martwić?

Nie martw się to jest normalne :)

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ja cały czas włączam na noc taki do kontaktu, inaczej nie byłoby spania u nas, mimo że mam siatki w oknach. Ale mój nie wydziela żadnego zapachu. Ale dałaś mi faktycznie do myślenia teraz trochę, że może faktycznie w ciąży nie powinnam tego używać.. jakoś wcześniej nawet o tym nie pomyślałam.

Ja ci powiem, że w tamtym roku jak używałam to ten zapach był dla mnie prawie nie wyczuwalny, mój M też mówi że prawie nic nie czuć. Ale widocznie teraz jakoś węch mi się wyostrzył na ten zapach. Nie jest jakiś śmierdzący bardzo, tylko go poprostu wyczuwam i mnie drażni. Do tego co by nie było, z zapachem czy bez to właśnie nie chce wdychać całą noc, bo coś tam napewno się wydziela. A czy to może być szkodliwe czy nie to nie mam zielonego pojęcia. Stwierdziłam, że wolę nie używać i wolę bzyczenie koło ucha :P

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia87 wrote:
    Ja mam spagetti, a sos robie z pomidorów z ogródka od sąsiadki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Widziałam, że Magda poruszała temat piersi - mi jeszcze nic nie leci ale za to strasznie jestem mokra na dole.. i to nawet nie biała wydzielina a woda, raz mi nawet przesiąkło na spodenki ;/ - mam wizytę w poniedziałek u nowej pani doktor więc się dopytam.

Słuchajcie co mi pomogło trochę na upały - mam obok siebie zmoczony ręcznik zimną wodą plus oczywiście włączony wiatrak i na serio jest o niebo lepiej, jakoś jest czym oddychać :)

Siedzę i czytam imienia męskie.. ehh nic mi się nie podoba :D Chyba skończymy na Herkulesie albo Chwalibogu :D hihihi
    Ja też nie mam pojęcia jakie imię wybrać...

• Daniela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Jak to jest z tymi terminami porodu? Ostatnio czytałam i też tak lekarz mi mówił, że już na tym etapie terminu się nie zmienia, tylko się patrzy na ten termin wyznaczony na pierwszych badaniach prenatalnych.

Karolcia, Twój lekarz ma rację, tylko po prostu po pomiarach dziecka podczas USG wyskakują centyle i wtedy widać, że np Twoje dziecko ma wymiary odpowiadające większości dzieci z tego czy innego tygodnia. I w ten sposób się te tp zmieniają.

Wielkość dziecka na tym etapie nie wpływa na termin porodu. Jedno będzie mieć większy brzuszek, inne dłuższe nóżki, ale to nie przekłada się na tp. Wielkość to nie to samo, co dojrzałość. Nie jest tak, że jak ma się większe dziecko, to urodzi się ono wcześniej.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Ja mam spagetti, a sos robie z pomidorów z ogródka od sąsiadki :)

Przeczytałam, że sos robisz z pomidorów z ogórka... Od sąsiadki...

Ja nadal tylko o ogórkach myślę chyba...

U mnie dziś makaron z sosem z soczewicy. Nie mam apetytu na nic, a dzieciaki uwielbiają, więc obiad jest pod nich.

Aga9090, agniecha2101 lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela ogórki kiszone z ogródka też mam :)

Daniela lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tam na dole to też normalne. Na tym etapie zaczyna więcej lecieć, ale wiadomo trzeba obserwować ;) Mi kilka dni temu też raz się zdarzyło, że powiedzmy przemokłam tam :P

Z piersi nie u wszystkich leci i to też jest normalne. Piszę, żeby któraś z dziewczyn się nie przejmowała jak jej nic nie będzie lecieć ;) U niektórych może dopiero coś się pojawić przed porodem, a u innych już teraz. Nie ma czym się martwić :)

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ