Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mindusia87 wrote:Gratuluje wszystkim udanych wizyt. Super że wszystko u was dobrze. Fajnie się czyta takie wiadomości. Ja nie mogę doczekać się śr kiedy zobaczę swojego maluszka na usg. A wczoraj jak powiedzialam o tym mężowi że sie nie mogę doczekać to on do mnie " przecież nie dawno widziałaś" No masakra. Wasi mężczyźni też wam tak skutecznie podcinają skrzydła. Taaa odnosze wrażenie, że dla mojego męża badania usg mogłyby nie istnieć. Jeśli chodzi o takie rzeczy jak wózek, łóżeczko. na chwile obecna nie mamy absolutnie nic. Jak byłam w Polsce nakupiłam ostatnio dla maluszka troche ciuszkow nowych, większosć będzie miał po synku. Co macie dzisiaj na obiad??
Ja mam w planach robić pierogi ruskie
Mój też tak na spokojnie podchodzi do tematu Teraz przed połówkowymi nawet zapytał mnie, po co są te połówkowe skoro już były prenatalne i robiliśmy Nifty i dziecko jest zdrowe. No musiałam mu tłumaczyć jak dziecku Czasami zazdroszczę mu tego spokojnego i pozytywnego podejścia do tematu. Ciekawe czy jak zacznę rodzić będzie też taki spokojny hahahaagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Matko dziewczyny! Ledwo dojechałam do domu... W sklepie mialam takie rewolucje jelitowe, oczywiście pewnie po lazankach wczorajszych, że ledwo zdazylam do WC dobrze, że ze sklepu blisko dzisiaj znowu upał, więc do wieczora nosa z domu nie wychylam
U mnie dzisiaj tylko jajka sadzone z kwaśnym mlekiem i surówką z selera, ale za to upiekę to ciasto z krówka, które tak za mną chodzi heh
Mój małż też jest mniejszym panikarzem ode mnie zawsze mnie przywoła do pionu, ale w takim pozytywnym sensie na szczęście jeszcze nie przygadal mi nic nigdy o wizyty u lekarza potulnie jeździ ze mną, ze szkoły rodzenia też zadowolony4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Oj Karolcia współczuję rewolucji jelitowych. Ja dziś też nie ruszam się z domu, już jest gorąco Zresztą mój M dziś wziął moje auto do pracy, bo jego jest u mechanika i mam wszystko z głowy, także zakupy spadły na niego jak będzie wracać Właśnie przed chwilą zjadłam ostatnie kawałki ciasta i już myślę o następnym
Ja w taki upał nie zamierzam stać nie wiadomo ile w kuchni Jakieś pomysły na prosty, szybki obiad? -
Dip88 wrote:Oj Karolcia współczuję rewolucji jelitowych. Ja dziś też nie ruszam się z domu, już jest gorąco Zresztą mój M dziś wziął moje auto do pracy, bo jego jest u mechanika i mam wszystko z głowy, także zakupy spadły na niego jak będzie wracać Właśnie przed chwilą zjadłam ostatnie kawałki ciasta i już myślę o następnym
Ja w taki upał nie zamierzam stać nie wiadomo ile w kuchni Jakieś pomysły na prosty, szybki obiad?
Tarta na cieście francuskim, makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, krem z pomidorów, sałatka cezar z kurczakiem -
Karolcia27 wrote:Heh to nie brzmi jak szybki i prosty obiad
Dla mnie szybko to naleśniki z dżemem albo serem
Dla mnie też Chyba ugotuje ziemniaki + jajko sadzone Naleśniki miałam przedwczoraj, zresztą mój M to się zawsze śmieje że naleśniki to na kolacje może zjeść, ale póki są upały siedzi cicho -
nick nieaktualny
-
Dla zainteresowanych tematem twardnienia brzucha, właśnie mi wyskoczyło w aplikacji
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/41bd57e559c5.pngMalinowa_Czekolada lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Dla mnie też Chyba ugotuje ziemniaki + jajko sadzone Naleśniki miałam przedwczoraj, zresztą mój M to się zawsze śmieje że naleśniki to na kolacje może zjeść, ale póki są upały siedzi cicho
Mój też coś tam psioczy, że dzisiaj jajko sadzone więc niech sobie smaży rybę, bo mi się nie chce stać przy smażeniu, tym bardziej że u nas kuchnia połączona z salonem, a na termometrze w domu już 27 stopni. Poza tym, ja już na mieso patrzeć nie mogę
Dziewczyny L4 ciążowe wyliczane jest na podstawie poprzednich 12 miesięcy? Czytałam, że jak firma zatrudnia powyżej 20 osób to nie wypłaca ZUS tylko nadal pracodawca.4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Dip88 wrote:Dla zainteresowanych tematem twardnienia brzucha, właśnie mi wyskoczyło w aplikacji
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/41bd57e559c5.png
Heh też to mam na ten tydzień4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Karolcia mnie od mięsa też już jakiś czas odrzuca. Wędline na kanapce jeszcze zjem, ale jakieś kotlety czy coś to mi w buzi rosną Nie dam rady przełknąć. Ryby też ostatnio mi śmierdzą jakoś bardziej, choć ostatnio piekłam i dałam radę zjeść, smażona też już nie przechodzi. Oj ciężko z tym jedzeniem, a najgorsze że muszę coś robić, bo mój M to z tych bardziej mięsożernych i młody też musi coś normalnego jeść
-
bondzik007 wrote:Są w kontakt z oznaczeniem BABY i tr w ciąży pewnie możną używać. Ja stronię od wszystkich takich specyfików reid, off itp.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualny
-
Dip88 wrote:Ja ci powiem, że w tamtym roku jak używałam to ten zapach był dla mnie prawie nie wyczuwalny, mój M też mówi że prawie nic nie czuć. Ale widocznie teraz jakoś węch mi się wyostrzył na ten zapach. Nie jest jakiś śmierdzący bardzo, tylko go poprostu wyczuwam i mnie drażni. Do tego co by nie było, z zapachem czy bez to właśnie nie chce wdychać całą noc, bo coś tam napewno się wydziela. A czy to może być szkodliwe czy nie to nie mam zielonego pojęcia. Stwierdziłam, że wolę nie używać i wolę bzyczenie koło ucha👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Samo bzyczenie to ja bym wytrzymała gorzej że u mnie moment i cała w bąblach jestem i mnie to tak okropnie swędzi Jakąś dobrą krew chyba mam, bo męża tak nie gryzą
Mnie też tak zawsze gryzły,ale w Pl. Tu jakoś holenderskie komary mnie nie lubią -
nick nieaktualny