Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam dziewczyny :*
Tak bardzo nieśmiało, ale chyba po zrobieniu trzeciej bety już mogę powoli do Was dołączyć
Moja historia jest długa i zawiła, a do dzisiaj czasami nie wierzę, że to dzieje się na prawdę.
Lotopałanka, TaPaT, Magdaa21, Daniela, Paula222, agniecha2101, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
02.2015 moj Aniołek
10.2016 mój Aniołek
Niedoczynność tarczycy Hashimoto,
Przebyta chlamydia i ureaplasma
Czynnik meski- 2% prawidłowych plemnikow
Fragmentacja plemnikow ok
12.2016 jajowody drożne
komórki nk- 20 % - intralipid dozylnie
Przygotowanie do laparoskopii termin na 23.04.2018
-
Ja od poczatku ciazy schudlam ponad 3kg ale u mnie to od uporczywych mdlosci i wymiotów.Na pewno to nie odwodnienie bo dziennie pije 2 litry wody z cytryna.moja siostra za to bedac w ciazy w pierwszym trymestrze przytyla 4kg czyli z tą waga to sprawa indywidualna.
-
Aniss wrote:Witam dziewczyny :*
Tak bardzo nieśmiało, ale chyba po zrobieniu trzeciej bety już mogę powoli do Was dołączyć
Moja historia jest długa i zawiła, a do dzisiaj czasami nie wierzę, że to dzieje się na prawdę.
Witaj ;* wiem coś o tym jestem w 5tej ciąży i czekam na mój cud , że tym razem się urodzi będzie dobrze !" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
nick nieaktualnyPaula222 wrote:Zrobione Jakoś zaczynam odzyskiwać siły powoli, ale do perfekcji daleko....
Jak tam wizyty ? Justyna Ty też masz dziś?
Nie ja dzisiaj nie mialam. Wczoraj i w poniedziałek a jutro beta.
Witam nowe mamusie super że coraz więcej nas
Zajęłam sobie głowę dzisiaj nie myśleniem o tej becie jutrzejszej. Wczoraj mąż mi kupił samochód dawno nie jeździłam i muszę się szkolić więc sobie pojezdzilam trochę z nim ale się nagadał masakra. Zajechaliśmy do teściowej i co domyśliła się że jestem w ciąży bo nagle za dużo wolnego mam w pracy więc muszę być w ciąży -
Ja też dużo piję. Tuż przed zrobieniem testu miałam pierwszy raz wirusowke. Schudłam w dwa dni trzy kilo. Ogólnie w ciazach przybieralam późno i mało, 7kg w pierwszej i 4 w drugiej, ale miałam cukry na granicy, więc patrzyłam na to, co jem. Moja przyjaciółka z kolei przybiera w każdej ciąży po 30kg, brzuch od razu ma widoczny i spory - w 16 tygodniu taki, jak ja miałam pod koniec ciąży, a zaraz po porodzie jest szczuplutka.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Witam jestem jeszcze przed wizytą u gin.Przedwczoraj test pozytywny a wczoraj beta hcg 100.70 mlU/ml normy 3-4 tydz 5.8-71.2 4-5 tydz 9.5-750 dodam że miesiączkę powinnam dostać 19 kwietnia a beta była w 26dc.Nie wiem kiedy teraz powtórzyć żeby było wiadomo czy faktycznie jest prawidłowa ciążą boję się bo nie tak dawno poroniłam
Lotopałanka, agniecha2101 lubią tę wiadomość
1c maj 2002r-6t +++
2c sierpień 2003r-7t +++
3c wrzesień2010r-Syn Karolek
4c wrzesień 2015r-25t synek Bogdanek +++
5c grudzień 2016r-7t +++
6c pażdziernik 2017r-6t +++
PCOS, Hyperprolaktynemia
Starania o rodzeństwo dla Karolka
https://ovufriend.pl/graph/869b18d2d61236880a161a75ac90b398
-
Wzrost temp miałam 31marca a 1 kwietnia wieczorem było przytulanie i wtedy na pewno doszło do zapłodnienia ale nie wiem czy moja beta jest ok.1c maj 2002r-6t +++
2c sierpień 2003r-7t +++
5c grudzień 2016r-7t +++
PCOS, Hyperprolaktynemia
-
nanaXXX wrote:Witam jestem jeszcze przed wizytą u gin.Przedwczoraj test pozytywny a wczoraj beta hcg 100.70 mlU/ml normy 3-4 tydz 5.8-71.2 4-5 tydz 9.5-750 dodam że miesiączkę powinnam dostać 19 kwietnia a beta była w 26dc.Nie wiem kiedy teraz powtórzyć żeby było wiadomo czy faktycznie jest prawidłowa ciążą boję się bo nie tak dawno poroniłam
-
Czyli jutro muszę powtórzyć ale i tak ten wynik nie da mi gwarancji że z ciążą będzie wszystko ok bo tak miałam w poprzedniej że 2 beta prawidłowo przerosła a potem spadła tego boję się najbardziej1c maj 2002r-6t +++
2c sierpień 2003r-7t +++
5c grudzień 2016r-7t +++
PCOS, Hyperprolaktynemia
-
nanaXXX wrote:Czyli jutro muszę powtórzyć ale i tak ten wynik nie da mi gwarancji że z ciążą będzie wszystko ok bo tak miałam w poprzedniej że 2 beta prawidłowo przerosła a potem spadła tego boję się najbardziej
Ja tak miałam, tzn. badałam betę dwukrotnie w jednym tygodniu, później w kolejnym też dwa razy. Przyrost był super. A później okazało się, że serduszko nie zabiło. Beta pokazuje tylko stan obecny, jeśli przyrost jest słaby, to można przypuszczać, że coś się dzieje, z dobrego można się cieszyć, ale nie jest niestety żadnym gwarantem na przyszłość. Nawet w pozamacicznej beta potrafi prawidłowo przyrastać
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
nick nieaktualnyPaula222 patrzenia listę i chyba o ile dobrze kojarzę to Magda21 jest z Wrocławia może się myle. A tak poza tym lista super fajnie że te daty wizyt się przyjely. Jak mi to przyszło do głowy to myślałam że to się wam nie spodoba. Przyszło mi to do głowy bo cały czas zastanawiamy się kto ma kiedy wizytę a tak zawsze będzie wiadomo
Magdaa21, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
No właśnie co z Lily??? Może rano da znać...
Co do bety to w pozamacicznej przyrasta ładnie ale tylko do pewnego momentu, w pierwszej zatrzymała się na 650 a w drugiej na 1500 ... A później staje bądź spada
Justyska mam nadzieję że dam radę nadążać pisać Ale póki co spróbuję Później nam się ustabilizują wizyty bo będą raz na 3-4 tyg
nana powtórz betę po 48 godz, jak rośnie to czekaj do pierwszej wizyty