X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mezatka super. Ja jutro mam kontrole szyjki.

Ja jestem przeziebiona... slabo katar nawet kaszlec zaczelam juz mam dosc herbaty malinowej imbiru cytryny i czosnku juz mnie zoladek boli

zi13rjjgy7oea2if.png
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    Magiccherrycupcake ja jak mialam poj. bakterie tez mnie calkowicie nie leczono oprocz picia soku zurawiny i dwa razy w tyg. bralam 2000mg wit. c.

Takie dawki uderzeniowe dzialaja lepiwj niz codziennie mniejsza ilosc

I faktycznie zadzaialalo z ph 8 wskoczylo na 6.5 i baktrie zginely

i duzo duzoo pilam by czesto sikac

No ja właśnie PH mam 6.. więc niby ok ale na wyniku jest wykrzyknit i że występują nieliczne bakterie. Zakupię sobie ten soczek :* i zaaplikuje witaminkę :) Dziękuję za radę :)

vcvau8q.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezu głupia jestem... ogladam filmik dot. cesarskiego cięcia na yt i .. chyba już nie chcę... eh ... przydołowało mnie to... mamy mówią ze dopiero po 24 godzinach przytulały dzidziusie, a ja wiem ze bede zniecierpliwiona...

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magiccherrycupcake to prawie jak mój M, tak to kochany i w ogóle, ale czasami jak walnie jakimś tekstem to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać ;) Mój to I trymestrze mówił że ciągle marudze, ostatnio wymyślił, że zapisze mnie, swoją mamę i siostrę do psychiatry i że razem dostaniemy dużą zniżkę, niby dla żartu, ale tak mi ciśnienie podniósł że miałam ochotę coś mu zrobić hahaha A wszystko przez to bo stwierdził że wyolbrzymiam za bardzo a potem jak mu naopowiadam to on się martwi i spać nie może.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    jezu głupia jestem... ogladam filmik dot. cesarskiego cięcia na yt i .. chyba już nie chcę... eh ... przydołowało mnie to... mamy mówią ze dopiero po 24 godzinach przytulały dzidziusie, a ja wiem ze bede zniecierpliwiona...
    Ja dostałam dziecko po dwóch godzinach (kangurowal przez ten czas mąż). Są szpitale, gdzie dziecko dają Ci od razu
    Nie nakręcaj się niepotrzebnie. Czy gdyby CC było jakąś traumą, to rozważała bym ją po raz kolejny? Nie. Skąd wiesz, może zniesiesz ja równie dobrze jak ja?

Zresztą, patrząc na statystyki to i tak ponad 40 % z nas skończy na stole. Jakby CC było taką krzywdzącą masakrą, to raczej odsetek byłby niższy. Nie wiem jakie masz wskazania, ale w każdym przypadku warto rozważyć za i przeciw. Masz jeszcze trochę czasu na decyzję.

Nie oglądaj za dużo w necie. Ja obejrzałam ( dzięki głupim koleżankom z pracy) filmik z porodu kleszczowego (wtedy nie wiedziałam,że będzie CC) i o mało nie wylądowałam u psychiatry. Także przestrzegam przed internetem czy radami teściowych/koleżanek, raczej radzilabym słuchać intuicji i lekarzy.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po zakupach.... Kupiłam Rożek dla małej.... A dla syna kalosze i kurtkę zimowa.... A dla mnie jak zawsze nic

Karolcia27 lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    No i po zakupach.... Kupiłam Rożek dla małej.... A dla syna kalosze i kurtkę zimowa.... A dla mnie jak zawsze nic
    :(
    Ja w związku z planowanym wyjazdem szukam aktualnie stroju kąpielowego... i również czarno to widzę.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja widzę teraz tyle fajnych rzeczy na siebie jak nigdy, a nic nie mogę kupić bo to nie ciążowe, jak na złość:/ W ciemno bez przymierzania np spodni nie kupię, bo co jak po ciąży się okaże że tyłek mi się nie mieści w nie :P

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja na szybko po wizycie bo muszę się pakować ;)

Mały nie jest taki mały, waży 680g :) wszystko jest w porządku, ale był źle ułożony i lekarz nie mógł dobrze ocenić serduszka, mam przypomnieć na kolejnej wizycie

Dostałam skierowanie na krzywą cukrowa.

Kolejna wizyta 19.09. o 13.40

Odezwę się po powrocie, za tydzień :)

Azzurra, Dip88, Aguś 90, Karolcia27, Aga9090, bondzik007, Malinowa_Czekolada, olciaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Magiccherrycupcake to prawie jak mój M, tak to kochany i w ogóle, ale czasami jak walnie jakimś tekstem to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać ;) Mój to I trymestrze mówił że ciągle marudze, ostatnio wymyślił, że zapisze mnie, swoją mamę i siostrę do psychiatry i że razem dostaniemy dużą zniżkę, niby dla żartu, ale tak mi ciśnienie podniósł że miałam ochotę coś mu zrobić hahaha A wszystko przez to bo stwierdził że wyolbrzymiam za bardzo a potem jak mu naopowiadam to on się martwi i spać nie może.

Taaa mój wczoraj po USG mówi do mnie " No i co.. jest problem.." a ja na to "jezu, jaki problem, przecież wszystko ok" a on "noo problem bo nie masz się czym martwić" Taki niby kurna śmieszny. :D

agniecha2101 lubi tę wiadomość

vcvau8q.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś widziałam fajna spódnice i koszule ale niestety z brzuchem jak przymierzylam wyglądałam komicznie a po porodzie też kto wie jak będzie się to na mnie prezentowac

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Kai Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiłuję się zapisać do diabetologa, ale to nie takie proste, niestety. Pani w rejestracji poleciła mi fajną aplikację na telefon dla ciezarnych z cukrzycą Sweet Pregna. Juz sobie zainstalowalam.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wstawiłam babeczki do piekarnika :D Taka jestem leniwa, że nie chce mi się iść do sklepu który mam 5 min od mieszkania po babeczkę na którą mam ochotę to zrobiłam swoje - nie wiem jak dziewczyny cukrzycowe ale z mąki pełnoziarnistej, z miodem a nie cukrem, z cynamonem i jabłkami - możecie jeść takie rzeczy? W sumie powiedzmy zdrowe składniki :)

Pachnie mi teraz świętami haha bo cynamon :D za 8 min wyjmuje

Karolcia27, Dip88 lubią tę wiadomość

vcvau8q.png

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam aż wystygnie :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc7d1614efeb.jpg

Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość

vcvau8q.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmm
    Magic u mnie takie babeczki odpadają niestety ale brzmi apetycznie....

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Mmmmm
    Magic u mnie takie babeczki odpadają niestety ale brzmi apetycznie....

Kochana a np takie ciasta bez mąki i cukru? Spody można robić na bazie daktyli i płatków owsianych, do tego jakieś nadzienie jabłkowe z orzechami.. Ostatnio robiłam, była pyszna i naturalne cukry.

vcvau8q.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam już wolę nie ryzykować... :/ wszyscy naleśniki z mąki orkiszowej mogą a u mnie cukier kosmiczny... Wolę już jeść to co sprawdzone dla bezpieczeństwa małej

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Kai Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę naleśników. Ani pierogów. A tak lubię.
    Cukry czy naturalne, czy sztuczne poziomy wybijają, więc trzeba będzie odpuścić na razie... A wlasnie sobie miód kupilam jak na złość.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy od męża szwagra miód z ich rodzinnej pasieki i tak stoi i czeka na lepsze dni :/ Kai masz jakieś sprawdzone przepisy???

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane tak Was czytam i macie jednym słowem przerabane z ta cukrzyca :-( współczuję... Ale tak sobie myślę, że pewnie pierwsze co to po porodzie zjecie coś mega dobrego :-) a i w święta sobie odbijecie :-D

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

‹‹ 787 788 789 790 791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ