Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mkgk wrote:Magiccherrycupcake ja jak mialam poj. bakterie tez mnie calkowicie nie leczono oprocz picia soku zurawiny i dwa razy w tyg. bralam 2000mg wit. c.
Takie dawki uderzeniowe dzialaja lepiwj niz codziennie mniejsza ilosc
I faktycznie zadzaialalo z ph 8 wskoczylo na 6.5 i baktrie zginely
i duzo duzoo pilam by czesto sikac
No ja właśnie PH mam 6.. więc niby ok ale na wyniku jest wykrzyknit i że występują nieliczne bakterie. Zakupię sobie ten soczek :* i zaaplikuje witaminkę Dziękuję za radę -
jezu głupia jestem... ogladam filmik dot. cesarskiego cięcia na yt i .. chyba już nie chcę... eh ... przydołowało mnie to... mamy mówią ze dopiero po 24 godzinach przytulały dzidziusie, a ja wiem ze bede zniecierpliwiona...
-
Magiccherrycupcake to prawie jak mój M, tak to kochany i w ogóle, ale czasami jak walnie jakimś tekstem to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać Mój to I trymestrze mówił że ciągle marudze, ostatnio wymyślił, że zapisze mnie, swoją mamę i siostrę do psychiatry i że razem dostaniemy dużą zniżkę, niby dla żartu, ale tak mi ciśnienie podniósł że miałam ochotę coś mu zrobić hahaha A wszystko przez to bo stwierdził że wyolbrzymiam za bardzo a potem jak mu naopowiadam to on się martwi i spać nie może.
-
inaa wrote:jezu głupia jestem... ogladam filmik dot. cesarskiego cięcia na yt i .. chyba już nie chcę... eh ... przydołowało mnie to... mamy mówią ze dopiero po 24 godzinach przytulały dzidziusie, a ja wiem ze bede zniecierpliwiona...
Nie nakręcaj się niepotrzebnie. Czy gdyby CC było jakąś traumą, to rozważała bym ją po raz kolejny? Nie. Skąd wiesz, może zniesiesz ja równie dobrze jak ja?
Zresztą, patrząc na statystyki to i tak ponad 40 % z nas skończy na stole. Jakby CC było taką krzywdzącą masakrą, to raczej odsetek byłby niższy. Nie wiem jakie masz wskazania, ale w każdym przypadku warto rozważyć za i przeciw. Masz jeszcze trochę czasu na decyzję.
Nie oglądaj za dużo w necie. Ja obejrzałam ( dzięki głupim koleżankom z pracy) filmik z porodu kleszczowego (wtedy nie wiedziałam,że będzie CC) i o mało nie wylądowałam u psychiatry. Także przestrzegam przed internetem czy radami teściowych/koleżanek, raczej radzilabym słuchać intuicji i lekarzy.
-
A ja widzę teraz tyle fajnych rzeczy na siebie jak nigdy, a nic nie mogę kupić bo to nie ciążowe, jak na złość W ciemno bez przymierzania np spodni nie kupię, bo co jak po ciąży się okaże że tyłek mi się nie mieści w nie
-
Cześć, ja na szybko po wizycie bo muszę się pakować
Mały nie jest taki mały, waży 680g wszystko jest w porządku, ale był źle ułożony i lekarz nie mógł dobrze ocenić serduszka, mam przypomnieć na kolejnej wizycie
Dostałam skierowanie na krzywą cukrowa.
Kolejna wizyta 19.09. o 13.40
Odezwę się po powrocie, za tydzieńAzzurra, Dip88, Aguś 90, Karolcia27, Aga9090, bondzik007, Malinowa_Czekolada, olciaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Malutka_94
-
Dip88 wrote:Magiccherrycupcake to prawie jak mój M, tak to kochany i w ogóle, ale czasami jak walnie jakimś tekstem to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać Mój to I trymestrze mówił że ciągle marudze, ostatnio wymyślił, że zapisze mnie, swoją mamę i siostrę do psychiatry i że razem dostaniemy dużą zniżkę, niby dla żartu, ale tak mi ciśnienie podniósł że miałam ochotę coś mu zrobić hahaha A wszystko przez to bo stwierdził że wyolbrzymiam za bardzo a potem jak mu naopowiadam to on się martwi i spać nie może.
Taaa mój wczoraj po USG mówi do mnie " No i co.. jest problem.." a ja na to "jezu, jaki problem, przecież wszystko ok" a on "noo problem bo nie masz się czym martwić" Taki niby kurna śmieszny.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
A ja właśnie wstawiłam babeczki do piekarnika Taka jestem leniwa, że nie chce mi się iść do sklepu który mam 5 min od mieszkania po babeczkę na którą mam ochotę to zrobiłam swoje - nie wiem jak dziewczyny cukrzycowe ale z mąki pełnoziarnistej, z miodem a nie cukrem, z cynamonem i jabłkami - możecie jeść takie rzeczy? W sumie powiedzmy zdrowe składniki
Pachnie mi teraz świętami haha bo cynamon za 8 min wyjmujeKarolcia27, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Lotopałanka wrote:Mmmmm
Magic u mnie takie babeczki odpadają niestety ale brzmi apetycznie....
Kochana a np takie ciasta bez mąki i cukru? Spody można robić na bazie daktyli i płatków owsianych, do tego jakieś nadzienie jabłkowe z orzechami.. Ostatnio robiłam, była pyszna i naturalne cukry. -
Kochane tak Was czytam i macie jednym słowem przerabane z ta cukrzyca współczuję... Ale tak sobie myślę, że pewnie pierwsze co to po porodzie zjecie coś mega dobrego a i w święta sobie odbijecie4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G