X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro krzywa z samego rana ;/ kupilam sobie wersję cytrynowa glukozy, może nie bedzie tak źle ;)

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi by się przydała dieta.
    Byłam z córką u lekarza i przy okazji zaszłam do sklepu z odzieżą ciążową, no bo przecież muszę jakiś strój mieć na te Węgry. Pani zostały dwa-mniejszy i większy. Zmierzyłam ten "mniejszy"( który notabene jest kilka rozmiarów większy niż moje przed -ciążowe). I wcale nie był za maly, cyc idealnie wręcz się mieści do miseczki. Lada moment może jednak wylać. Kolor niestety electric pink. Wzięłam go. Choć wyglądam jak wielkie lukrowane, różowe ciastko napakowane cukrem.
    Humor prysł.

Z tej wątpliwej okazji mąż mnie zabrał na pyszne lody. Jedząc myślałam sobie, że przecież na basenach mogę siedzieć w okryciu, najwyżej będę dyskretnie i szybko wchodzić do wody. Będę siedzieć po szyję, to nie będzie widać cellulitu i wielkiego cyca.
    Figuro, wróć!:(

Dip88 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    A mi by się przydała dieta.
    Byłam z córką u lekarza i przy okazji zaszłam do sklepu z odzieżą ciążową, no bo przecież muszę jakiś strój mieć na te Węgry. Pani zostały dwa-mniejszy i większy. Zmierzyłam ten "mniejszy"( który notabene jest kilka rozmiarów większy niż moje przed -ciążowe). I wcale nie był za maly, cyc idealnie wręcz się mieści do miseczki. Lada moment może jednak wylać. Kolor niestety electric pink. Wzięłam go. Choć wyglądam jak wielkie lukrowane, różowe ciastko napakowane cukrem.
    Humor prysł.

Z tej wątpliwej okazji mąż mnie zabrał na pyszne lody. Jedząc myślałam sobie, że przecież na basenach mogę siedzieć w okryciu, najwyżej będę dyskretnie i szybko wchodzić do wody. Będę siedzieć po szyję, to nie będzie widać cellulitu i wielkiego cyca.
    Figuro, wróć!:(
    Azzura uwierz mi, że chciałabym mieć takie problemy z cycem :D U mnie do czasu pierwszej ciąży to z przodu plecy, z tyłu plecy...
    Po ciąży z Jaśkiem trochę mi biust został, ale wciąż nie ma szału :) Dobrze, że mój mąż nie przepada za większymi biustami (przynajmniej tak twierdzi...)
    A ja od zawsze Chciałam mieć większy. Po ciążach wszelkich walnę sobie operację plastyczną najwyżej :D
    Nie dogodzisz kobiecie! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 17:56

Azzurra lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe... Azzurra nie przejmuj się na pewno pięknie wyglądasz... Najważniejsze żebyś mężowi się podobała.....

Karolcia27 ja się śmiałam do męża że ja nie mam wielkich zachcianek na po porodzie... Marzy mi się zwykły biały chleb taki swiezutki jeszcze cieplutki... Resztę sobie wyczaruje sama jak wrócę do domu.... :)

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha,
    Mój "zboczony" mąż jest zachwycony! Właśnie prezentuję mu się w tym różu. Stwierdził,że musimy zamontować seks-kamerke i wtedy zarobię więcej niż on:-)

Ja przed ciążą miałam C, przed pierwszym porodem F, po zrzuceniu po ciążowych kilogramów stanęło na E. Jestem w 5 miesiącu, a już mam H. Ja nie chcę wiedzieć, co będzie w grudniu. Zabraknie skali. Albo eksplodują .

Violet, masz rację. Chyba w tym zakresie, to ciężko o ideał. Zresztą... piersi mogą zostać, ale ten cellulit to mi się nie podoba:/

Lotopałanka, Dip88 lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azurra stasznie mnie rozbawiłaś hehe :D Na pewno wyglądasz ślicznie :) Ja to mam skromne B (przed ciążą), teraz oczywiście urosły ale nie wiem jaki rozmiar teraz :D Opykuję w starych stanikach co mi moje cycuszki nie wypełniały wcześniej :D i sportowe staniki to na wszystko dobre :D

vcvau8q.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też miewacie takie bóle w okolicach wzgórka łonowego??? Szczególnie przy dłuższym chodzeniu....

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Dziewczyny też miewacie takie bóle w okolicach wzgórka łonowego??? Szczególnie przy dłuższym chodzeniu....

Ja mam takie "pulsowanie" bolesne jak dłużej pochodzę

vcvau8q.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, staniki sportowe to jest to. Ja uwielbiam też te z H&M do karmienia, bez fiszbin. Są tak elastyczne, że tam nawet moje balony się mieszczą:-)

Lotopalanko, mnie nic nie boli. Absolutnie nic. Czuję się ogólnie doskonale, mimo tych kilogramów. Nawet nie puchne, o dziwo. Mam taki przypływ energii, że mogłabym góry przenosic. Stąd ten pomysł z wakacjami, a jutro jedziemy na Mazury na parę dni
    Ale chyba Dip88 narzeka na podobne bóle..? To spojenie?

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem.... Na dniach mam wizytę u ginekologa to go zapytam.... Ale najwygodniej mi leżeć... :( Boziu jak w tej ciąży czuje się jak inwalida... Wiecznie coś mnie boli, strzyka, i brak sił na cokolwiek... :(

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra właśnie nadrobiłam i też mnie rozbawiłaś :D ... To będziesz słodko wyglądać, ja to bym pewnie pomyślała, że ważne że pasuje i tak mnie tam nikt nie zna :P

Co do tych bóli to właśnie chyba spojenie łonowe. Jak siedzę jest ok, najgorzej to właśnie jak się dłużej pochodzi albo jak się ubieram i staje na jednej nodze to czuję takie mocne kłucie, pulsowanie tam gdzie jest ta kość. Niby to jest normalne i u jednych jest wcześniej u drugich później itd. Czytałam że poprostu trzeba nie nadwyrężać i kontrolować na usg czy za bardzo się nie rozchodzi, ewentualnie można nosić pas ciążowy który odciąża, ale podobno jest bardzo nie wygodny. Tyle wiem :P

I mam dwa pytania jaki podgrzewacz do butelek polecacie, myślałam o tym avent, ale do niego pasują chyba tylko butelki aventa i z opinii wyczytałam gdzieś że źle podgrzewa i co lepsze na kolki espumisan czy sab simplex, bo tylko te dwa u siebie znalazłam :)

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip co podgrzewacza nie pomogę bo nie stosowałam.... Ale kropelki u nas lepiej sprawdziły się sab simplex zdecydowanie...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88, sama siebie rozbawilam, wierz mi:-) w końcu co mi pozostaje jak nie usmiech
    i wiara, że podobnie jak po poprzedniej tak i po tej ciąży wszystko wróci do normy i odzyskam swoje kształty. A to landrynkowe wdzianko zostawię sobie na pamiątkę i będę tylko się uśmiechać na wspomnienie tych krągłości.
    Niestety nie pomogę Ci w wyborze. Kolek u nas nie było, a podgrzewacza nie kupiłam. I całe szczęście bo moja córka była bez butelkowa, więc by się nie sprawdził.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały też nie miał kolek za bardzo i nie używałam. A o podgrzewaczu myślę też jakbym chciała odciagniete mleko podgrzać, widziałam że też później można jakieś zupki podgrzewać itd ale to właśnie w tych uniwersalnych podgrzewaczach. W media markecie takie najzwyklejsze były po 20 euro, więc nie majątek. Ale czy się sprawdzą, nie wiem

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Ja mialam ale po szpitalu ich nie ma...

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz niestety miodowy trymestr sie konczy dla nas dziewczyny ;)

Malinowa_Czekolada lubi tę wiadomość

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • mokka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Mój chłopak wązy 870 g :)))
    Na 95 % cc, nie jest najgorszy mój przypadek, dr opowiedział mi, że podczas swojej kariery( 25letniej) jednej dziewczynie nie udało się uratować dzidzi, gorzej by było gdyby łożysko zasłaniało całą szyjkę.

Karolcia27, Aga9090, olciaa, futuremama, Dip88, Malinowa_Czekolada, bondzik007, Paula222, agniecha2101, Aguś 90 lubią tę wiadomość

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie. Helenka waży 780 g, wszystko u niej dobrze. Pytałam o cc, ale wygląda na to, że jeszcze nie wszystko przesądzone. Będziemy oceniać sytuację pod koniec ciąży. Zobaczymy. Choć wiąże się to z ryzykiem i nie wiem, czy się odwaze.

Karolcia27, olciaa, futuremama, Dip88, Malinowa_Czekolada, agniecha2101, Aguś 90 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kochane po wizytach :-*

Ja dzisiaj mało co się udzielam, bo dzisiaj bez kija do mnie nie podchodź :-P oczywiście mezu siedzi osobno, a ja osobno, ale trudno... Ja pierwsza ręki nie wyciągnę. Do tego prosiłam go, żeby wysprzątal tylko łazienke, bo ja dzisiaj pół dnia sprzątałam cały dom, to oczywiście siedzi z piwkiem przed tv...

ZUZAUK lubi tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Karolcia27 rozumiem Cię doskonale ! I mam tak samo jak Ty , zajmuje się synem domem i chodzę od pracy a mój mąż po pracy piwko i przed TV , zmęczony coś tam się małym zajmie ale tak jakoś bez fajerwerków, zakupy zrobił i jeszcze zapyta się czemu tak jęczę , ze cały czas mi coś nie pasuje ... wiec in u siebie ja u siebie , każdy w innym pokoju .

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ