Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia27 wrote:Hej kochane :-*
Moje drogie na heparynce, mój brzuch ostatnio nie jest w najlepszej formie czym to smarować? Boczki wyglądają podobnie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad99e602defb.jpg
A Ty sie klujesz nad pepkiem ? Bo mi nie kazali i w instrukcjach tez jest tylko na kwadraty na boki po 5cm od pepka ...
Mi sie ciezko kluc strasznie bo skora juz jak pancerz ale nie mam takich współczuję; *" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Milo sie Was czyta ;* ja dalej z tel klepie jak umie
Wyprawki ubywa takze mysle ze zdarzymy do grudnia
Krzywa wyszla super wiec uf
Dzis mialysmy wizyte i mala wazy 700gram taka pyzia fajna hihi wszystko dobrze podwozie współpracuje lozysko wody tez .
Wszystkie sciskam ;*
Taki klopsik juz jestem hihi
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df7e38672d27.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 11:59
Karolcia27, Aga9090, olciaa, futuremama, Dip88, Irminka1231, Malinowa_Czekolada, bondzik007, Flauta, agniecha2101, Aguś 90, inaa, Angelika83 lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
nick nieaktualnymokka wrote:Jestem po wizycie. Mój chłopak wązy 870 g ))
Na 95 % cc, nie jest najgorszy mój przypadek, dr opowiedział mi, że podczas swojej kariery( 25letniej) jednej dziewczynie nie udało się uratować dzidzi, gorzej by było gdyby łożysko zasłaniało całą szyjkę.
Mi dziś lekarz powiedział, że jak zacznę krwawić to na ip, bo może to być oznaka, że się odkleja -
Ja mam bezsennosc jakas od 3 z boku na bok . Mała nocna gimnastyka a co tam xD
Kupilismy wczoraj w tesco pampki 1i2 promo jest
W sobote robilismy sobie sesje z brzusiem musze jeszcze obrobic i bedzie album ze wspomnieniami
Bardzo wspolczuje Wam tych problemow wszystkich domyslam sie jakiego macie stresa u mnie wszystko ok a i tak modle sie zeby wytrWać w spokoju do terminu . Ale bedzie dobrze!zobaczycie , maluszki sa juz fajne klopsiki ;*
Z wyprawki juz w sumie duzo kupilismy zostaly tylko najdroższe rzeczy typu niania z monitorem i takie tam .
Wozek dziadzio kupuje za miesiac bo miesiac i tak trzeba czekac w lozeczko siostra zamowila .
Znajomi ciagle obsypuja mnie ciuszkami , wiec ja to lupuje czadami cos tylko jak sie skusze bardzo . Duzo nowych rzeczy w lumpku tez kupilam do torby do szputala brakuje mi tylko kosmetykow tuch malych .
Nie wiem jak Wy ale ja 8kg na plus od ostatniej wizyty przez 4 tyg przytylam 3.5kg xD tak jak mowilam bede sie toczyc, ze gabaryty mam male a brzusio rosnie odczuwam juz zebra i kregoslup spać coraz ciezej zeby brzuszek ulozyc . Ale tak mnie cieszy ze niech ta moja kruszyna rośnie ;*
Chyba zaczne pisac do Was noca hehe
Bo zazwyczaj czytam Was przed snem . Moze sie naucze korzystac z telefonu bo nie zapowiada sie zebym szybko miala nowego kompa za duzo innych wydatkow teraz .
Opowiadajcie co tam slychac u Was jeszcze ;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 04:21
ZUZAUK, Dip88 lubią tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Aga9090 wrote:A przypomnij, masz też brzerznie przodujące?
Mi dziś lekarz powiedział, że jak zacznę krwawić to na ip, bo może to być oznaka, że się odkleja
Kochana mam przodujące bocznie. Wczoraj znowu dostałam wykład, trochę się wystraszyłam. Jeśli pojawiłoby się jakiekolwiek krwawienie mam szybciutko pędzić do szpitala. Najgorsze, ze w pobliżu szpitale o I st.referencyjności i dojazd do szpitala, w którym pracuje mój lekarz zajmuje ok. 1,5h. -
Dziewczyny gratuluję wam wszystkim wizyt
Karmelkova ślicznie wyglądasz.
Ja dziś w nocy obudziłam się z przerażeniem, bo spałam tak jakby w połowie na brzuchu i obudziło mnie mocne rozpychanie małego. Chyba go tam przycisłam i zrobiło mu się nie wygodnie, ale stracha miałam, potem dał mi kilka kopniaków, za karę pewnie i poszliśmy dalej spać.Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Hehe mojej Malej tez czasem w nocy nie pasuje jak zmienie boczek i daje znac kopniakami w bok ze jej niewygodnie. Nie my tu ustalamy reguly
Ja siedzę na krzywej, na czczo cukier 91. Nektar wypity, teraz tylko czekanie. Nie było tak źle z ta cytrynowa wersja, dobrze ze kupilam bo cytryny by mi nie pozwolili wcisnąć. Po polowie kubka mialam lekki kryzys, ale zaraz przeszlo. Mam nadzieje ze wytrzymam bo nie chcialabym powtarzac. -
Hej dziewczyny .karmelkowa piekny brzusio.moj jest tez spory ale nie taki piekny.moja malutka ponownie wrocila do pozycji nozkami w dół bo kopie po pęcherzu.a ja latam do wc.nie moge doczekac sie wizyt 12 wrzesnia zeby u lekarz ja zobaczyc.tyle jeszcze czasu a czas sie slimaczy.wczoraj kupilam z ogloszenia kołyske drewniana z materacykiem i 3 przescieradelkami za 70 zl.krotko sie zastanowilismy szybka decyzja i juz czeka na Mariki.kolyska w idealnym stanie wiec jestem mega zadowolona.milego dnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 08:16
Karmelkovaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
mokka wrote:Jestem po wizycie. Mój chłopak wązy 870 g ))
Na 95 % cc, nie jest najgorszy mój przypadek, dr opowiedział mi, że podczas swojej kariery( 25letniej) jednej dziewczynie nie udało się uratować dzidzi, gorzej by było gdyby łożysko zasłaniało całą szyjkę.
Dobrze usłyszeć, że nie jest najgorzej ja swoje łożysko idę skontrolować w przyszły wtorek i też będę już wiedzieć co dalej. Damy radę!
A mówił Ci lekarz o jakiejś obowiązkowej hospitalizacji przed cesarką? Czy tylko w przypadku krwawienia (którego oczywiście do porodu nie będzie ) -
Hej
U nas praktycznie cała wyprawka gotowa... Czekamy tylko aż kurier dostarczy łóżeczko...
Teraz tylko czekać na małą... Lecę na śniadanie zakupy i duuuuuze sprzątanie....
Miłego dniaagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Malinowa_Czekolada wrote:Dobrze usłyszeć, że nie jest najgorzej ja swoje łożysko idę skontrolować w przyszły wtorek i też będę już wiedzieć co dalej. Damy radę!
A mówił Ci lekarz o jakiejś obowiązkowej hospitalizacji przed cesarką? Czy tylko w przypadku krwawienia (którego oczywiście do porodu nie będzie )
Od 30 tyg. mam być w miarę przygotowana.
Mówił tylko, ze w razie twardnienia brzucha, skurczy lub krwawień szybko do szpitala jechać i dzwonić do niego.
Jedny plus to, ze jest blisko szyjki a nie na szyjce i lewym bokuMalinowa_Czekolada lubi tę wiadomość
-
Malinowa_Czekolada wrote:Dobrze usłyszeć, że nie jest najgorzej ja swoje łożysko idę skontrolować w przyszły wtorek i też będę już wiedzieć co dalej. Damy radę!
A mówił Ci lekarz o jakiejś obowiązkowej hospitalizacji przed cesarką? Czy tylko w przypadku krwawienia (którego oczywiście do porodu nie będzie )
Czekam na wieści od Ciebie.
Ps ja już zaczynam panikować. Wczoraj wynalazłam plastry na blizny, słyszała któraś z Was o nich ? -
Dip88 wrote:Azzurra właśnie nadrobiłam i też mnie rozbawiłaś ... To będziesz słodko wyglądać, ja to bym pewnie pomyślała, że ważne że pasuje i tak mnie tam nikt nie zna
Co do tych bóli to właśnie chyba spojenie łonowe. Jak siedzę jest ok, najgorzej to właśnie jak się dłużej pochodzi albo jak się ubieram i staje na jednej nodze to czuję takie mocne kłucie, pulsowanie tam gdzie jest ta kość. Niby to jest normalne i u jednych jest wcześniej u drugich później itd. Czytałam że poprostu trzeba nie nadwyrężać i kontrolować na usg czy za bardzo się nie rozchodzi, ewentualnie można nosić pas ciążowy który odciąża, ale podobno jest bardzo nie wygodny. Tyle wiem
I mam dwa pytania jaki podgrzewacz do butelek polecacie, myślałam o tym avent, ale do niego pasują chyba tylko butelki aventa i z opinii wyczytałam gdzieś że źle podgrzewa i co lepsze na kolki espumisan czy sab simplex, bo tylko te dwa u siebie znalazłam
Moja siostra kupiła i od dwóch ciąż nie użyła tego podgrzewacza.. Powiedział że kompletnie jej się nie przydał. Teraz ja dostałam w "spadku" i zobaczymy -
Karmelkovaa wrote:Milo sie Was czyta ;* ja dalej z tel klepie jak umie
Wyprawki ubywa takze mysle ze zdarzymy do grudnia
Krzywa wyszla super wiec uf
Dzis mialysmy wizyte i mala wazy 700gram taka pyzia fajna hihi wszystko dobrze podwozie współpracuje lozysko wody tez .
Wszystkie sciskam ;*
Taki klopsik juz jestem hihi
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df7e38672d27.jpg
Hehe Kochana wyglądamy podobnie jeżeli chodzi o brzuszki i mój pulpecik też 700gram -
Dip88 wrote:Azzurra właśnie nadrobiłam i też mnie rozbawiłaś ... To będziesz słodko wyglądać, ja to bym pewnie pomyślała, że ważne że pasuje i tak mnie tam nikt nie zna
Co do tych bóli to właśnie chyba spojenie łonowe. Jak siedzę jest ok, najgorzej to właśnie jak się dłużej pochodzi albo jak się ubieram i staje na jednej nodze to czuję takie mocne kłucie, pulsowanie tam gdzie jest ta kość. Niby to jest normalne i u jednych jest wcześniej u drugich później itd. Czytałam że poprostu trzeba nie nadwyrężać i kontrolować na usg czy za bardzo się nie rozchodzi, ewentualnie można nosić pas ciążowy który odciąża, ale podobno jest bardzo nie wygodny. Tyle wiem
I mam dwa pytania jaki podgrzewacz do butelek polecacie, myślałam o tym avent, ale do niego pasują chyba tylko butelki aventa i z opinii wyczytałam gdzieś że źle podgrzewa i co lepsze na kolki espumisan czy sab simplex, bo tylko te dwa u siebie znalazłam
Dip a myślałaś o podgrzewaczach Chicco ?
Ja właśnie planuje kupić ten z Chicco -
nick nieaktualnymokka wrote:Kochana mam przodujące bocznie. Wczoraj znowu dostałam wykład, trochę się wystraszyłam. Jeśli pojawiłoby się jakiekolwiek krwawienie mam szybciutko pędzić do szpitala. Najgorsze, ze w pobliżu szpitale o I st.referencyjności i dojazd do szpitala, w którym pracuje mój lekarz zajmuje ok. 1,5h.
Ja mam 30 minut na Bytom, a to 3 st. ref.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze u nas, damy radę :* -
Dip mnie tez bombarduje w nocy i musze sie przekrecac heh
Irminka na pewno jest śliczny! Moja niestety odwrócona posladkowo wczoraj byla wiec wiele niestety jej nie widziałam ale pewnie na tych 3trym w 3d znowu zobacze
Mokka tak ja zamowilam sutricon sie nazywaja kolezanka polecala
MagicCherry to beda klopsiki fajne mysle hehe nawet doktorka byla zadowolona bo ja cale zycie niedowaga a teraz cos nie odmienilo i jeszcze dzidzia fajnie rosnie . Pokaz brzucholek
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa wrote:Dip mnie tez bombarduje w nocy i musze sie przekrecac heh
Irminka na pewno jest śliczny! Moja niestety odwrócona posladkowo wczoraj byla wiec wiele niestety jej nie widziałam ale pewnie na tych 3trym w 3d znowu zobacze
Mokka tak ja zamowilam sutricon sie nazywaja kolezanka polecala
MagicCherry to beda klopsiki fajne mysle hehe nawet doktorka byla zadowolona bo ja cale zycie niedowaga a teraz cos nie odmienilo i jeszcze dzidzia fajnie rosnie . Pokaz brzucholek
Później pyknę jakąś fotę -
Ufff dotrwalam do konca testu na glukoze, zaraz wchodzę po ostatni pomiar. Powiem Wam ze kryzys mialam po godzinie, tuz przed pobraniem, dostalam nagle czkawki i wiadomo ze sie wszystko w zoladku podnioslo, ale jakos opanowalam sytuacje choc bylo blisko do galopu do wc.
Za to Maly Czkowiek ma duzo uciechy z tego badania, figluje az go widac przez bluzkeagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Ja mam od 2 dni jakieś dziwne bóle w spojeniu, wiem , że w poprzednich ciążach były też ale czy aż tak ? Hmm... Do tego czuję jakieś dziwne drżenie w szyjce, bardzo dziwne, od 2 dni chwilę potrzyma i puszcza ale to nie boli ani trochę. Wizyta w środę mam nadzieję, że ok jest.
Karo hehe to słodko-lubny człowieczek rośnieKaro_88 lubi tę wiadomość