X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_88 wrote:
    Ufff dotrwalam do konca testu na glukoze, zaraz wchodzę po ostatni pomiar. Powiem Wam ze kryzys mialam po godzinie, tuz przed pobraniem, dostalam nagle czkawki i wiadomo ze sie wszystko w zoladku podnioslo, ale jakos opanowalam sytuacje choc bylo blisko do galopu do wc.
    Za to Maly Czkowiek ma duzo uciechy z tego badania, figluje az go widac przez bluzke :D

Mój też szalał po tym cudownym napoiku :D

vcvau8q.png

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Ja mam bezsennosc jakas od 3 z boku na bok . Mała nocna gimnastyka a co tam xD

Kupilismy wczoraj w tesco pampki 1i2 promo jest :)

W sobote robilismy sobie sesje z brzusiem musze jeszcze obrobic i bedzie album ze wspomnieniami :)

Bardzo wspolczuje Wam tych problemow wszystkich :/ domyslam sie jakiego macie stresa u mnie wszystko ok a i tak modle sie zeby wytrWać w spokoju do terminu . Ale bedzie dobrze!zobaczycie , maluszki sa juz fajne klopsiki ;*

Z wyprawki juz w sumie duzo kupilismy zostaly tylko najdroższe rzeczy typu niania z monitorem i takie tam .
    Wozek dziadzio kupuje za miesiac bo miesiac i tak trzeba czekac w lozeczko siostra zamowila .

Znajomi ciagle obsypuja mnie ciuszkami , wiec ja to lupuje czadami cos tylko jak sie skusze bardzo . Duzo nowych rzeczy w lumpku tez kupilam :) do torby do szputala brakuje mi tylko kosmetykow tuch malych .

Nie wiem jak Wy ale ja 8kg na plus od ostatniej wizyty przez 4 tyg przytylam 3.5kg xD tak jak mowilam bede sie toczyc, ze gabaryty mam male a brzusio rosnie odczuwam juz zebra i kregoslup spać coraz ciezej zeby brzuszek ulozyc . Ale tak mnie cieszy ze niech ta moja kruszyna rośnie ;*

Chyba zaczne pisac do Was noca hehe
    Bo zazwyczaj czytam Was przed snem . Moze sie naucze korzystac z telefonu bo nie zapowiada sie zebym szybko miala nowego kompa za duzo innych wydatkow teraz .

Opowiadajcie co tam slychac u Was jeszcze ;*

Kochana jakie pampersy są w promce?

vcvau8q.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Ja mam od 2 dni jakieś dziwne bóle w spojeniu, wiem , że w poprzednich ciążach były też ale czy aż tak ? Hmm... Do tego czuję jakieś dziwne drżenie w szyjce, bardzo dziwne, od 2 dni chwilę potrzyma i puszcza ale to nie boli ani trochę. Wizyta w środę mam nadzieję, że ok jest.

Karo hehe to słodko-lubny człowieczek rośnie :D
    Slodko lubnY po rodzicach ;) do tej pory czuje jeszcze wierzganie, mimo ze juz wracam do domu :) chyba jej smakowalo :D

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Moja siostra kupiła i od dwóch ciąż nie użyła tego podgrzewacza.. Powiedział że kompletnie jej się nie przydał. Teraz ja dostałam w "spadku" i zobaczymy :D

A masz jakiejś konkretnej firmy czy taki najzwyklejszy? Ja właśnie się zastanawiam czy w ogóle się przyda a z drugiej strony w razie czego chciałbym mieć :P

Mokka ja u siebie znalazłam dwa chicco, nie wiem o którym mówisz, bo jeden taki jest zwykły u mnie za 25 euro a drugi z wyświetlaczem LCD za 50.
    Sama nie wiem, bo nie chce też kasy w błoto wyrzucać, taki najzwyklejszy z BabyOno u mnie dziś znalazłam za 10 euro. Ewentualnie jakbym używała często a ten by się nie sprawdził to kupiłbym lepszy.

Paula ja to w poprzedniej ciąży nie miałam żadnego bólu w spojeniu i dlatego też mnie to teraz denerwuje, bo nie wiem czy tak poprostu się trafiło i jest ok czy coś jest na rzeczy. Czasami też przy wysiłku albo przy podnoszeniu np. prania czuję jakby mnie tam wszystko pomiędzy nogami bolało, ciągnęło? nie wiem jak to opisać, taki ucisk. A jak tylko odłoże to odrazu przechodzi. Dziwne to wszystko...
    A to drżenie to miałam też, ale kilka tygodni temu przez kilka dni i minęło. Też nie wiem co to było. Jak jakiś wibrator w środku :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 10:48

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip no no właśnie, te drżenie... Zastanawiałam się czy to Wojtek się nie trzęsie, ale to za nisko i za bardzo w jednym miejscu. Dziwne uczucie :/

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a może to jakieś mięśnie czy jak, coś jak czasami powieka tak drży. U mnie to było w takim miejscu że nie wiedziałam czy to bardziej na zewnątrz czy bardziej w środku, więc to napewno nie był mały. Nawet rękę tam przykładałam, ale nic nie czułam :P

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    A masz jakiejś konkretnej firmy czy taki najzwyklejszy? Ja właśnie się zastanawiam czy w ogóle się przyda a z drugiej strony w razie czego chciałbym mieć :P

Mokka ja u siebie znalazłam dwa chicco, nie wiem o którym mówisz, bo jeden taki jest zwykły u mnie za 25 euro a drugi z wyświetlaczem LCD za 50.
    Sama nie wiem, bo nie chce też kasy w błoto wyrzucać, taki najzwyklejszy z BabyOno u mnie dziś znalazłam za 10 euro. Ewentualnie jakbym używała często a ten by się nie sprawdził to kupiłbym lepszy.

Paula ja to w poprzedniej ciąży nie miałam żadnego bólu w spojeniu i dlatego też mnie to teraz denerwuje, bo nie wiem czy tak poprostu się trafiło i jest ok czy coś jest na rzeczy. Czasami też przy wysiłku albo przy podnoszeniu np. prania czuję jakby mnie tam wszystko pomiędzy nogami bolało, ciągnęło? nie wiem jak to opisać, taki ucisk. A jak tylko odłoże to odrazu przechodzi. Dziwne to wszystko...
    A to drżenie to miałam też, ale kilka tygodni temu przez kilka dni i minęło. Też nie wiem co to było. Jak jakiś wibrator w środku :P

Avent :)

vcvau8q.png
  • AMK Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) Ja dzisiaj jadę na zebranie organizacyjne do szkoły rodzenia:)
    Ciekawe jak bedzie ? a wczoraj cięzki dzień 5godz w szpitalu z tata bo rozszerzyła sie zrenica i nie chce się zmniejszyć a ja kierowca bo nie widział i efekt taki ze cukry szaleja i nawet pojawiły sie w moczu ketony i cukier. Jestem załamana:/ Dzisiaj ścisła dieta i duzo wody :/ a na dodatek jeszcze koleżanka przyjeżdża mi z ciuchami i moja mama ma urodziny. Nie wiem jak wytrzymam do końca dnia

w57v3e3knp6plxtw.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magiccherrycupcake ja cały czas myślałam właśnie o Avencie, ale potem zaczęłam czytać że do niego pasują tylko butelki z aventa i że niby nie do końca podgrzewa tak jak trzeba.

AMK to współczuję Ci, mam nadzieję że wszystko się unormuje u ciebie i taty. Mnie ostatnio wizyty też męczą, jeszcze dziś pod wieczór księgowy do mojego M przyjeżdża, bo firmowych papierów musi trochę ogarnąć i pewnie będą mi tu siedzieć parę godzin. Chyba będę musiała się ukryć w sypialni :P

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherry pampki Pampers premium care :) bo ja 1 i 2jki kupiłam z pampersa później chce się przerzucić na DADE ale nie od razu , jesli oczywiście nie będzie uczulac małej , bo to wyjdzie w praniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 11:21

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova super, ze wszystko dobrze. U mnie już prawie 10 kg do przodu - najszybciej poszło między 24 a 28 tyg.

Ja już po wizytach - mialam swoją standardową u ginekologa i echo serca płodu. Obie wizyty pozytywne. Wszystko w porządku :)
    Mała waży już 1200g :) Ilość wód, szyjka ok :) Ułożona jest cały czas poprzecznie - głowka u góry. Pamiętam, że synek bardzo wcześnie był juz ułożony głowką do dołu, tak jak trzeba ;) Zobaczymy, jeszcze sporo czasu ma córcia na fikołka, chociaż u mnie tym razem raczej cc.

Za wyprawkę wezmę się we wrześniu, jak synek pójdzie do przedszkola, bo będę mieć wtedy więcej czasu.

Dip88, Karmelkovaa, agniecha2101, Aga9090, Irminka1231, Magdaa21, Aguś 90 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczko cudnie ! <3 jeju Ty już tak daleko , ja odliczam z tyg na tydzień już teraz zaczeło jakos szybciej płynąć , ale mimo wszystko jeszcze sporo :)

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• mkgk Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moje przeziebienie trwa teraz mega kaszel co polecacie?

czekam w kol do gina na kontrole szyjki

zi13rjjgy7oea2if.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szalu nie ma 2.55cm ale lekarz mowi ze ok

zi13rjjgy7oea2if.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :-* Jakoś słabo z czasem na pisanie u mnie. W ogóle jakiś leń mi w tyłek wlazł po przyjeździe, nic się nie chce :-/ ale jakoś w końcu ogarnęłam walizki ;-) Poza tym to pranie, to sprzątanie, to gotowanie i jeszcze kupę roboty mam w ogrodzie, a tak się nic nie chce... :-/
    Postaram się jakoś pomału Was nadrobić dziś :-)

ZUZAUK lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkgk ja ostatnio fiorde dostałam i argentin t do psikania gardła.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa_Czekolada wrote:
    Hejka. Dziewczyny mam pytanie. Czy czujecie ruchy maluszków codziennie tak samo? W sensie ilości i siły? Czy różnie?
    U mnie różnie... Jednego dnia Marcelek jest bardziej aktywny, innego mniej. Czasem aż brzuch podskakuje, a czasem tylko lekkie smyranie od środka czuję. Jednego dnia czuję prawie non stop, a innego dosłownie kilka razy w ciągi całego dnia coś poczuję. Choć ostatnio mam wrażenie, że czuję coraz częściej :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    szalu nie ma 2.55cm ale lekarz mowi ze ok
    Skoro lekarz mówi, ze ok , to należy mu zaufać. Nie martw się <3

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    I mam dwa pytania jaki podgrzewacz do butelek polecacie, myślałam o tym avent, ale do niego pasują chyba tylko butelki aventa i z opinii wyczytałam gdzieś że źle podgrzewa i co lepsze na kolki espumisan czy sab simplex, bo tylko te dwa u siebie znalazłam :)
    Ja na kolki kupiłam Infacol... też się zastanawiałam, który ze specyfików wybrać i jakoś padło na ten właśnie, bo gdzieś czytałam dobre opinie :-)
    A podgrzewacz kupiłam taki: https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/160998/s/smiki-podgrzewacz-do-butelek/ ze względu na to, że ma też wtyczkę do auta i posiada funkcję sterylizacji, więc może jak nie do podgrzewania, to chociaż do sterylizacji się przyda :-) Trochę dziwi mnie ta niska cena, ale mam nadzieję, że całkowitym bublem się nie okaże ;-)

Dip88, Dip88, Dip88 lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    a moje przeziebienie trwa teraz mega kaszel co polecacie?

czekam w kol do gina na kontrole szyjki
    Może sól emska...?

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ