X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MUSIMY WIERZYĆ ŻE BĘDZIE DOBRZE !!!
    Więc całym SERDUCHEM WIERZĘ że NAM WSZYSTKIM się uda !!!!
    Ja równiez z rana spać nie mogę :/

Militta110816 lubi tę wiadomość

iv093e5eshsjbk7b.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Grudniówki", trzymam za was kciuki!!! Rośnijcie zdrowo!!! :D

Kasandra, Ita, Militta110816, Paulina85 lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, że będzie dobrze :)

pozytywne nastawienie to już duży sukces i na pewno pomaga naszym Fasolinkom bardziej niż stres :)

czas szybko zleci, a my w grudniu zaczniemy po kolei chwalić się zdjęciami naszych pociech :)

słoneczko na polu to i słoneczko w głowie :)

Ita lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krzyże się uspokoiły troszkę, więc myślę, że to tylko standardowe bóle krzyża :) zawsze mi dokuczały, a więc teraz widocznie się to nasiliło :)

qbxwkvq.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam i mam narazie ńie panikowac i czekac do poniedzialku...Moze nie zachorujemy skoro jestesmy zaszczepieni a jesli nawet to nic nie mozna zrobic :-(

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to melduję się i ja :) z dwoma kreskami i cudem jakimś większość wie o czym mówię.

Ewelcia i co jednak grudzień :)

Termin według BBF na 7 grudnia do lekarza 16 kwietnia :)

Proszę abyście mi tu miejsce uwiły bo nie mam zamiaru stąd znikać do 7 grudnia a może jeszcze dłużnej :)

Kasandra, macadamia, lolaliciouse, blue00, Ita, Ewelcia, Militta110816 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamax jak jesteś zaszczepiona to się nie martw :) zzchowaj spokój i myśl pozytywnie :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna wrote:
    No to melduję się i ja :) z dwoma kreskami i cudem jakimś większość wie o czym mówię.

Ewelcia i co jednak grudzień :)

Termin według BBF na 7 grudnia do lekarza 16 kwietnia :)

Proszę abyście mi tu miejsce uwiły bo nie mam zamiaru stąd znikać do 7 grudnia a może jeszcze dłużnej :)

Witaj Dynamiczna :) nawet nie wiesz jak się cieszę :) ja Was stąd nie wypuszczę :)

ja mam termin wizyty na 15 kwietnia także blisko :) a termin wg ovu mam ma 4 grudnia, więc kto wie czy nie będziemy razem rodzić ;)

qbxwkvq.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie że jest nas coraz więcej!!

Ja też caaały czas staram się myśleć poztywnie:)
    Kasandra- mamy termin wizyty w ten sam dzień!! :D
    a na 17.30, a Ty??

Muszę się pochwalić, że dziś po raz drugi zostałąm ciocią:)Z Samiutkiego ranka urodziła się mała Ola:)

Zastanawiam się kiedy powiedzieć mojej Córeczce o ciąży..chyba po 3 mc..

Kasandra lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasza Córcia już się dowiedziała, bo mąż jej powiedział, dlatego musi być dobrze i koniec i kropka :)

bardzo się cieszy i wszystkim opowiada :)

ja mam na 15.15 ;) także wizytę mam 15 kwietnia o 15.15 :)

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna, strasznie sie ciesze, ze ci sie udalo :) :) :), posiedzisz tu tak dlugo, ze ho ho

• Mamax Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra- No tak tylko z bylam szczepiona tylko raz w niemowlectwie,, tak ze pewnie juz przedawniona jest ta szczepionka :-(

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Ita Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja wam dziewczyny zazdroszczę tak szybkich wizyt... Mój ginekolog prywatnie miał termin dopiero 23.04 a jak dzwoniłam do przychodni to usłyszałam:
    -Paaaani, ale my robimy zapisy na maj...

Ale jakoś udało im się upchnąć mnie na późny kwiecień, więc jakby z prywatnym coś nie wypaliło to i publicznie jestem zabezpieczona :P)

atdck6nlmznf5qze.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już sobie obiecałam ze z nfz do ginekologa ani do dentysty nie pójdę nie trafiałam na dobrych lekarzy i te wieczne kolejki a znalazłam wspaniałego lekarza który przyjmuje prywatnie i nie bierze zbyt wiele i już go nie zmienię. :)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje ze bede mogla niedlugo do was dolaczyc :) ale jeszcze na to za wczesnie

widze, że dwie z was maja wizyty 15 kwietnia :) ja w ten wlasnie dzien bede robic test <3 jezeli @ nie przyjdzie wczesniej
    takze mam nadzieje, ze ten 15 bedzie dla nas wszystkich szczesliwy :) <3

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:55

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:55

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do gina prywatnie chodze też prywatnie choć mój przyjmował też na nfz, ale od tego roku tylko prywatnie i tak nie bierze dużo, bo 80zł za badanie i usg na każdej wizycie :)

qbxwkvq.png
  • oliwia85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny to widze ze co druga z nas jest po poronieniu niestety czytalam ze dwa poronienia pod rzad zdarzaja sie bardzo rzadko wiec musi kochane byc dobrze!!:)

macadamia, Ewelcia lubią tę wiadomość

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy któraś z kobiet po poronieniu napotkała na ten artykuł o poronieniu i kolejnej ciąży: "Do naszej poradni napływają ciągle doniesienia od kobiet, którym powiedziano, że po spontanicznym poronieniu konieczna jest 6-miesięczna przerwa i nie wolno wcześniej planować poczęcia. Oczywiście wywołuje to u tych kobiet niepokój, gdyż odczuwają lęk wobec mogącej pojawić się ciąży przed tym terminem.

Już przed 10 laty przy pewnej rozmowie ekspertów w USA osiągnęliśmy porozumienie, że zasadniczo nie ma zastrzeżeń co do dążenia do poczęcia dziecka zaraz po spontanicznym poronieniu. Nie stwierdziliśmy też dotychczas żadnych złych skutków takiego postąpienia ani dla matki ani dla dziecka. Często zdarza się, że ciąża występuje zaraz w pierwszym cyklu po poronieniu i jest normalnie donoszona.

Zwykle z dniem samoistnego poronienia natychmiast zaczyna się nowy cykl. Przy tym nie musi dojść do opóźnionego wystąpienia pierwszych dni płodności, po których zaraz następuje normalnie długa zwyżka temperatury - o ile oczywiście nie pojawi się zaraz znowu ciąża.

Co do tego problemu istnieje własne badanie z Danii opublikowane w "Acta Obstet Gynecol Scan 64 /1985/ 277-278", "Przebieg ciąży po poronieniu spontanicznym". Krótki artykuł znajduje się w "Geburts-hilfe und Frauenheilkunae 47 /1987/ 505".

Obserwowano 91 ciąży po samoistnym poronieniu. U 19 kobiet poczęcie - nastąpiło w ciągu 12 tygodni /z tego 5 w czasie pierwszych 4 tygodni/ i w żadnym przypadku nie doszło do poronienia. U 18 kobiet przebieg ciąży był normalny, u jednej dziecko wykazywało opóźnienie wzrostu.

30 ciąży poczęło się w okresie od 13 do 26 tygodni po poronieniu samoistnym. Z tego 29 miały przebieg normalny, u jednej musiano przeprowadzić cięcie cesarskie w 34 tygodniu (dziecko zdrowe).

Dalsze 42 ciąże nastąpiły później niż w 26 tygodni po poronieniu. Z tego 30 wykazało normalny przebieg, 7 skończyło się ponownym poronieniem w czasie 3 pierwszych miesięcy. 5 ciąży wykazało komplikacje (np. opóźniony wzrost w macicy, poród przedwczesny), ale we wszystkich przypadkach doszło do urodzenia żywego dziecka.

Autorzy przeprowadzili obliczenia statystyczne w związku z obiegowymi opiniami. Wykazały one, że późniejsze ciąże obciążone były zwiększoną liczbą komplikacji i ponownymi poronieniami. Nie było to zależne od wieku danych kobiet, gdyż przeciętny wiek we wszystkich grupach był mniej więcej jednakowy: 26,1 - 25,1 - 25,2 lata (ta ostatnia, grupa, jest grupa z ponownymi poronieniami).

Autorzy dochodzą do wniosku, że przedstawione badanie nie wykazało żadnych powodów, aby po samoistnym poronieniu opóźniać ponowne poczęcie, jeżeli jest ono pożądane. Ta opinia pokrywa się z doświadczeniami we własnym poradnictwie. "

Tak więc liczę na to, że MUSI być dobrze ;)

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ