X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe i masz córcię tak? Czyli pomidory na córeczki, a mięcho na synka :-)
    Łehehehe sama z siebie się śmieję bo nie wierze w te przesądy ale jestem ciekawa czy nam się sprawdzi :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Czesc grudniowe mamuski :-) jak niedziela mija? U mnie normalnie, dalej brak jakichkolwiek objawow.
    Karola witaj w klubie. Zaczynam po woli świrować. Już chyba wolałam, jak mnie brzuch bolał od czasu do czasu. A teraz zupełnie nic :/

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tesciom maz wygadal, oni wygadali, siostrze mojego R, i mam nadzieje, ze zamkna paszcze i dalej sie nie rozniesie hehe, bo chcialam nic nikomu nie mowic do 12tc :P

Ja na slodkie patrzec nie moge, no chyba ze na domowy sernik :P Na widok kurczaka mnie wzdryga. Objawy rozkrecily sie na calego, jest mi zle, boli mnie glowa przy kazdym poruszeniu, czuje sie tlusta i paskudna :P

Karola ja tez dbalam :/ nawet kolagenem brzuch smarowalam, ale mam caly brzuch w wielkich glizdach :P Ale juz zbladly, a ja sie przyzwyczailam.

Lithe ja bylam w 5t3d na usg i byl tylko pecherzyk i "cos zaczynalo sie w nim dziac" wiec nie panikuj w razie czego jesli nie bedzie jeszcze pikaweczki :)

Doris-83 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia ja właśnie idę jutro na usg. I pragnę zobaczyć kijaneczke w pęcherzyku.
    A jak zobaczę (nawet na innej wizycie) bijące serducho to będę się cieszyć bardziej :-)Chyba w pełni szczęśliwa to będę jak urodzę zdrowego juniora :-)

Furia lubi tę wiadomość

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Lithe ja bylam w 5t3d na usg i byl tylko pecherzyk i "cos zaczynalo sie w nim dziac" wiec nie panikuj w razie czego jesli nie bedzie jeszcze pikaweczki :)
    Yyyy ale że ja? Ja jeszcze nie idę, dopiero po majówce. W pierwszej ciazy w 6tyg mialam pecherzyk z ciałkiem zołtkowym tylko.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe przepraszam, pomylilam sie :)

tkzgeyx.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Lithe i masz córcię tak? Czyli pomidory na córeczki, a mięcho na synka :-)
    Łehehehe sama z siebie się śmieję bo nie wierze w te przesądy ale jestem ciekawa czy nam się sprawdzi :-)
    Ja mam też ochotę na kuczaka z KFC, nawet zjadłam 2 poledwiczki i teraz mam wyrzuty sumienia. Ogolnie kwaśne, ostre, zdecydowane w smaku. Słodkie jest blee.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Fajny brzuszek, ja taki miałam w 7-mym miesiącu :P
    Mam nadzieję, że tym razem nacieszę się takim slicznym niewielkim brzuszkiem. W pierwszej ciazy nikt mi nie wierzyl, ze w ogole jestem w ciąży - do 7 m-ca w ogóle nic nie było widać.
    ja się cieszę, że u mnie będzie widać, zawsze zazdrościłam kobietom brzuszków ;)
    moja mama miała dopiero brzuch od 7 miesiąca i ja nie chciałabym tak mieć :P fajnie jest jak są widoczne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 6+0 był już zarodek z bijącym serduchem <3

hehe wy macie ochote na kfc, a mi na samą myśl o mięśnie wszystko podchodzi do gardła, bleee :P

wymiotowałam dziś 2x, teraz niestety do tego głowa mnie boli :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 15:30

• karola88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    furia ja mam od boku do boku i od spojenia lonowego po pepek cala pasiasta jestem no ale co zrobic. nic sie z tym nie zrobi teraz sie ciesze ze juz nie wyskocza bo nie maja gdzie :)

ja bym jadla caly czaa nalesniki i kapuste :)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    J apowiedziałam rodzicom (a w zasadzie to mama sie domyslila), teściom mąż też ma powiedzieć niedługo bo jedziemy do nich na majówkę a nie chcę fochów, że nie piję domowej naleweczki albo że odmawiam karkówy z grilla :)

Lithe grillowego nie można w ciąży??

• szurabura Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno grillowane ogólnie jest średnio zdrowe :> ale żona kuzyna jadła na potęgę grillowane i ma zdrową śliczną dzidzię :)

Doris-83 lubi tę wiadomość

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę, że nie przesadzajmy z tym, żeby nie jeść grillowanych rzeczy, bo ja też jadałam grillowane w obydwu ciążach a dzieci piękne jak te lale :)

wszystko z głową i zdrowym rozsądkiem :)

Furia, aga.just lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od wczoraj mam taka ochote wielka na pyszna karkoweczke z grila ale pogoda taka okropna chociaz duszno bardzo

mialam juz wczesniej napisac WITAM NA 100 STRONIE :):)

dziewczyny spicie na brzuchach? ja juz nie bo mi przeszkadza a pozatym nie chce gniesc tego mojego pecherzyka :)

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś spałam tylko na brzuchu, ale od jakiegoś czasu na lewym boczku tylko :-)
    A grilowaną kiełbę wczoraj jadłam :-)

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sądzę, że jedzenie grillowane które zje się raz na kilka tyg. nie zaszkodzi... przecież nikt nie będzie robił grilla 5x w tyg. :)
    Na pewno zdrowsza grillowana pierś z kurczaka (ja taką lubię) niż smażona na głębokim tłuszczu i do tego w panierce.

aga.just lubi tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spie w roznych pozycjach bo co zasne to sie budze do wc, co sie poloze to mi niedobrze, i sie wierce szukajac pozycji zeby mi mdlosci przeszly. Mmmmm wieki karkowki nie jadlam, mniam ! zjadla bym :D ( mimo ze nie jem swinek )

tkzgeyx.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez wlasnie dawno karkoweczki nie jadlam a dzis taka piekna w sklepie widzialam :( az mi slinka poleciala. ja najczesciej na lewym boczku z koldra zwinieta miedzy nogami ale tez zasypiam albo leze na plecach i tak mi chyba najwygodniej

• Furia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo tak, cos miedzy nogami musi byc :D Musze moja poduche ciazowa wyciagnac :D Wlasnie sobie portki zamowilam :D Kupuje ciazowe z taka materialowa wstawka w pasie zamiast takich zaciaganych na brzuch, sa mega wygodne :) No i nie widac ze ciazowe sa hehe :D

Ja ostatnio serduszka na gulasz kupilam :D Moj maz patrzyl na mnie jak na kanibala :D

tkzgeyx.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie zamowie spodnie jak uslysze serducho. juz widzialam 3 pary na allegro dla mnie :) i musze sobie jeszcze oszukac jakis sukienek na 3 wesela :) w czerwcu sierpniu i wr wrzesniu ehh

‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ