X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe i masz córcię tak? Czyli pomidory na córeczki, a mięcho na synka :-)
    Łehehehe sama z siebie się śmieję bo nie wierze w te przesądy ale jestem ciekawa czy nam się sprawdzi :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Czesc grudniowe mamuski :-) jak niedziela mija? U mnie normalnie, dalej brak jakichkolwiek objawow.
    Karola witaj w klubie. Zaczynam po woli świrować. Już chyba wolałam, jak mnie brzuch bolał od czasu do czasu. A teraz zupełnie nic :/

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tesciom maz wygadal, oni wygadali, siostrze mojego R, i mam nadzieje, ze zamkna paszcze i dalej sie nie rozniesie hehe, bo chcialam nic nikomu nie mowic do 12tc :P

Ja na slodkie patrzec nie moge, no chyba ze na domowy sernik :P Na widok kurczaka mnie wzdryga. Objawy rozkrecily sie na calego, jest mi zle, boli mnie glowa przy kazdym poruszeniu, czuje sie tlusta i paskudna :P

Karola ja tez dbalam :/ nawet kolagenem brzuch smarowalam, ale mam caly brzuch w wielkich glizdach :P Ale juz zbladly, a ja sie przyzwyczailam.

Lithe ja bylam w 5t3d na usg i byl tylko pecherzyk i "cos zaczynalo sie w nim dziac" wiec nie panikuj w razie czego jesli nie bedzie jeszcze pikaweczki :)

Doris-83 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia ja właśnie idę jutro na usg. I pragnę zobaczyć kijaneczke w pęcherzyku.
    A jak zobaczę (nawet na innej wizycie) bijące serducho to będę się cieszyć bardziej :-)Chyba w pełni szczęśliwa to będę jak urodzę zdrowego juniora :-)

Furia lubi tę wiadomość

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Lithe ja bylam w 5t3d na usg i byl tylko pecherzyk i "cos zaczynalo sie w nim dziac" wiec nie panikuj w razie czego jesli nie bedzie jeszcze pikaweczki :)
    Yyyy ale że ja? Ja jeszcze nie idę, dopiero po majówce. W pierwszej ciazy w 6tyg mialam pecherzyk z ciałkiem zołtkowym tylko.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe przepraszam, pomylilam sie :)

tkzgeyx.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Lithe i masz córcię tak? Czyli pomidory na córeczki, a mięcho na synka :-)
    Łehehehe sama z siebie się śmieję bo nie wierze w te przesądy ale jestem ciekawa czy nam się sprawdzi :-)
    Ja mam też ochotę na kuczaka z KFC, nawet zjadłam 2 poledwiczki i teraz mam wyrzuty sumienia. Ogolnie kwaśne, ostre, zdecydowane w smaku. Słodkie jest blee.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Fajny brzuszek, ja taki miałam w 7-mym miesiącu :P
    Mam nadzieję, że tym razem nacieszę się takim slicznym niewielkim brzuszkiem. W pierwszej ciazy nikt mi nie wierzyl, ze w ogole jestem w ciąży - do 7 m-ca w ogóle nic nie było widać.
    ja się cieszę, że u mnie będzie widać, zawsze zazdrościłam kobietom brzuszków ;)
    moja mama miała dopiero brzuch od 7 miesiąca i ja nie chciałabym tak mieć :P fajnie jest jak są widoczne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 6+0 był już zarodek z bijącym serduchem <3

hehe wy macie ochote na kfc, a mi na samą myśl o mięśnie wszystko podchodzi do gardła, bleee :P

wymiotowałam dziś 2x, teraz niestety do tego głowa mnie boli :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 15:30

• karola88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    furia ja mam od boku do boku i od spojenia lonowego po pepek cala pasiasta jestem no ale co zrobic. nic sie z tym nie zrobi teraz sie ciesze ze juz nie wyskocza bo nie maja gdzie :)

ja bym jadla caly czaa nalesniki i kapuste :)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    J apowiedziałam rodzicom (a w zasadzie to mama sie domyslila), teściom mąż też ma powiedzieć niedługo bo jedziemy do nich na majówkę a nie chcę fochów, że nie piję domowej naleweczki albo że odmawiam karkówy z grilla :)

Lithe grillowego nie można w ciąży??

• szurabura Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno grillowane ogólnie jest średnio zdrowe :> ale żona kuzyna jadła na potęgę grillowane i ma zdrową śliczną dzidzię :)

Doris-83 lubi tę wiadomość

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę, że nie przesadzajmy z tym, żeby nie jeść grillowanych rzeczy, bo ja też jadałam grillowane w obydwu ciążach a dzieci piękne jak te lale :)

wszystko z głową i zdrowym rozsądkiem :)

Furia, aga.just lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od wczoraj mam taka ochote wielka na pyszna karkoweczke z grila ale pogoda taka okropna chociaz duszno bardzo

mialam juz wczesniej napisac WITAM NA 100 STRONIE :):)

dziewczyny spicie na brzuchach? ja juz nie bo mi przeszkadza a pozatym nie chce gniesc tego mojego pecherzyka :)

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś spałam tylko na brzuchu, ale od jakiegoś czasu na lewym boczku tylko :-)
    A grilowaną kiełbę wczoraj jadłam :-)

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sądzę, że jedzenie grillowane które zje się raz na kilka tyg. nie zaszkodzi... przecież nikt nie będzie robił grilla 5x w tyg. :)
    Na pewno zdrowsza grillowana pierś z kurczaka (ja taką lubię) niż smażona na głębokim tłuszczu i do tego w panierce.

aga.just lubi tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spie w roznych pozycjach bo co zasne to sie budze do wc, co sie poloze to mi niedobrze, i sie wierce szukajac pozycji zeby mi mdlosci przeszly. Mmmmm wieki karkowki nie jadlam, mniam ! zjadla bym :D ( mimo ze nie jem swinek )

tkzgeyx.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez wlasnie dawno karkoweczki nie jadlam a dzis taka piekna w sklepie widzialam :( az mi slinka poleciala. ja najczesciej na lewym boczku z koldra zwinieta miedzy nogami ale tez zasypiam albo leze na plecach i tak mi chyba najwygodniej

• Furia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo tak, cos miedzy nogami musi byc :D Musze moja poduche ciazowa wyciagnac :D Wlasnie sobie portki zamowilam :D Kupuje ciazowe z taka materialowa wstawka w pasie zamiast takich zaciaganych na brzuch, sa mega wygodne :) No i nie widac ze ciazowe sa hehe :D

Ja ostatnio serduszka na gulasz kupilam :D Moj maz patrzyl na mnie jak na kanibala :D

tkzgeyx.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie zamowie spodnie jak uslysze serducho. juz widzialam 3 pary na allegro dla mnie :) i musze sobie jeszcze oszukac jakis sukienek na 3 wesela :) w czerwcu sierpniu i wr wrzesniu ehh

‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ