X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - u mnie było to samo z jajnikami :/ na szczęście miesiąc leżenia i już dochodzą do siebie. Brzuch mi odpuchł, teraz rośnie typowo ciążowo.

Nati hej :)

Ja dziś znowu wymiotowałam i chyba niedługo polecę kolejny raz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.iv.pl/images/51460519910448334664_thumb.jpg

moje brzuchy :)
    Po kliknięciu na zdj. włącza się powiększenie :)
    hehe na początku miałam taki brzuch spuchnięty cały, później mi odpuchł i teraz ten stożek ciążowy się robi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 11:14

kaarolaa, Qrczak, mimika1986, Marimiko lubią tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo Kiara mam taki sam brzuchol :D

chyba też zacznę od dziś co tydzień robić zdjęcia tylko muszę miejsce wynaleźć :)

kaarolaa, Kiara lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam juz normalny wiec narazie u mnie nie ma sensu robic zdjec. A tluszczykiem nie bede sie chwalila :-) poczekam az zacznie sie pokazywac i wtedy wstawie zdjecie ;-) teraz to pierwsze bedzie usg z koncowki 8 tyg.

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane!
    Ja dzisiaj dużo energii od rana :-)Staram się nie myśleć za dużo, zaliczyłam spacer z psem, kościół i teraz siedzę na forum.

Jutro usg. Generalnie będzie to 26 dzień po ovu. Wyczytałam gdzieś,że już w 21 po ovu można zobaczyć serducho. No i oczywiście zależy to od jakości sprzętu.
    Mam nadzieję zobaczyć jutro choć kijaneczkę w pęcherzyku :-)

Mam mega apetyt na słodkie i mięcho...jest jakaś zaboboniara co wie co to oznacza?

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Doris!
    a jakieś inne objawy poza tym apetytem masz? Bo ja niewiele... :)

Doris-83 lubi tę wiadomość

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara ja mam podobny brzuch jak Ty na pierwszym zdjeciu.. cały opuchnięty, a to dopeiro 6 tydzień, czuje się taka pełna, nie wiem jak to określić, w święta normalnie zapiełam płaszczyk, a wczoraj mnie piłował ... no cóż ważne żeby wszystko było w porządku. U mnie na razie obajwy to bóle podobne jak na @ chociaż takie bardziej skurczowe i bardziej bolesne, i piersi mnie pobolewają, apetytu jakoś za bardzo nie mam, ale jem małe porcje :)

szarabura no tak zaczynamy podobnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 12:14

karola88 lubi tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie witam niedzielnie.

furia mozemy sie zmierzyc z rozstepamy , na pewno przegrasz. ja bardzo dbalam o skore w ciazy i co ....

co do ubioru to ja zakladam juz ciazowe spodnie bo niestety w normalne nie wchodze a juz jak wejde i sie zapne to tylko moge stac i nie daj boze ze sie porusze to juz mnie strzyka.
    ja jestem strasznie spuchnieta i nie tylko w podbrzuszu ale nad pepkiem tez. a tu macicy na pewno nie ma

caly czas mysle o tym swoim pustym pecherzyku ale dzis mi bylo niedobrze, sutki bola cycochy wielkie i mi slabo wiec to chyba dobre znaki

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Hej Doris!
    a jakieś inne objawy poza tym apetytem masz? Bo ja niewiele... :)

Mnie bolą piersi, są wrażliwe, pobolewał mnie brzuch ale tylko w terminie @. Teraz od czasu do czasu coś tam ciągnie.Wkurw na maksa w ułamku sekundy...ale generalnie nastrój mam dobry.

Kochana ty się nie przejmuj,ze masz "mało" objawów. Objawy mogą być ale równie może ich nie być!One o niczym nie świadczą. Wiem z własnego doświadczenia. W ostatniej nie fartownej ciąży miałam objawy, a serducho przestało bić. Nie ma reguły. Trzeba myśleć pozytywnie!

Pamiętajcie są rzeczy, na które nie mamy wpływu. Co ma być to będzie. Ja osobiście wolę myśleć optymistycznie.Nie powiem, boję się ale odganiam złe myśli.

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris ja właśnie mam takie myśli, ze może coś być nie tak, staram się mysleć pozytywnie, ale chyba póki nie usłyszę serduszka nie przestane myśleć.

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    Doris ja właśnie mam takie myśli, ze może coś być nie tak, staram się mysleć pozytywnie, ale chyba póki nie usłyszę serduszka nie przestane myśleć.
    mam dokładnie to samo... Choć to bicie serduszka to jakiś kroczek w przód, ale równie dobrze jeśli ma się stać coś złego to i dalej może się stać :(

Muszę się przestawić na pozytywne myślenie... Odganiamy złe myśli!! :)

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie musimy to odgonić, nie można na zapas się martwić, w każdej chwili moze coś się stać i my nie mamy na to wpływu..także razem raźniej :)

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tylko nadal kwestia, mówić czy nie mówić rodzinie przed USG. Już nie mogę wytrzymać echh ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura - wstrzymaj się jeszcze :) wiem, że jest ciężko, mi też było, ale dasz radę, a później będziesz mogła podwójne dobre wieści przekazac :)
    Spokojnie, objawy na pewno przyjdą. U każdej jest inaczej.

Nati98 - no to ja miałam tak samo w 6tc :) Zejdzie Ci to. Musiałam się na legginsy wtedy przestawić. I tez apetytu nie miałam + tak samo z piersiami :)

karola - trzymam za Ciebie kciuki. Musisz pozytywnie myśleć. :)

• karola88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tfu tfu tfu do 8 jeszcze troche czasu i do tej pory jak nue bedzie sie nic dzialo bede pozytywnie myslec :)

wczoraj em mnie zaskoczyl bardzo bo rano wstalam i wielki bukiet kwiatow czekal juz na mnie a wieczorkiem Marysie do babci zawiezlismy a my poszlismy do nalesnikarni. zjadlam wielkiego nalesnika po ktorym xawsze bylam pelna i najedzona a wczoraj czulam niedosyt zaspiewali mi 100 lat z gitara jacys ludzie co mnie bardzo zaskoczylo a pozniej w domku czekal mnie wieczor w spa. em zrobil mi masaze i wysmarowal mnie od stop do glow. . przepiekny byl wczoraj dzien

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żebym to ja mogła wyjść z domu tak jak Wy.. jestem uziemiona póki co. Wczoraj tylko chwilę posiedziałam na balkonie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    http://www.iv.pl/images/51460519910448334664_thumb.jpg

moje brzuchy :)
    Po kliknięciu na zdj. włącza się powiększenie :)
    hehe na początku miałam taki brzuch spuchnięty cały, później mi odpuchł i teraz ten stożek ciążowy się robi :)
    Fajny brzuszek, ja taki miałam w 7-mym miesiącu :P
    Mam nadzieję, że tym razem nacieszę się takim slicznym niewielkim brzuszkiem. W pierwszej ciazy nikt mi nie wierzyl, ze w ogole jestem w ciąży - do 7 m-ca w ogóle nic nie było widać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 13:29

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szarabura ja rodzicom powiedziałam i najbliższej przyjaciółce, a reszta w nieświadomości.Reszta to się dowie po 1 trymestrze.

Karola,Nati, Szarabura - odganiamy złe myśli! Akysz! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 13:22

Nati89 lubi tę wiadomość

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Witam Kochane!
    Ja dzisiaj dużo energii od rana :-)Staram się nie myśleć za dużo, zaliczyłam spacer z psem, kościół i teraz siedzę na forum.

Jutro usg. Generalnie będzie to 26 dzień po ovu. Wyczytałam gdzieś,że już w 21 po ovu można zobaczyć serducho. No i oczywiście zależy to od jakości sprzętu.
    Mam nadzieję zobaczyć jutro choć kijaneczkę w pęcherzyku :-)

Mam mega apetyt na słodkie i mięcho...jest jakaś zaboboniara co wie co to oznacza?
    Doris, ja wpieprzam pomidory, jeszcze przez pozytywnym testem strasznie miałam ochotę... kurcze, że mi to nie dało do myślenia, w pierwszej ciazy też jadłam pomidory na kilogramy :D

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    u mnie tylko nadal kwestia, mówić czy nie mówić rodzinie przed USG. Już nie mogę wytrzymać echh ;)
    J apowiedziałam rodzicom (a w zasadzie to mama sie domyslila), teściom mąż też ma powiedzieć niedługo bo jedziemy do nich na majówkę a nie chcę fochów, że nie piję domowej naleweczki albo że odmawiam karkówy z grilla :)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ