Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
I lekarka zalecila takie witaminki http://mamzdrowie.pl/sklep/orthomol-natal
fajna cena co nie
Ja z synem 32kg przybralam, wygladalam jak wielka napuchnieta slonica spuchlam straszliwie, a w brzuchu 130cm mialam Nie chcecie wiedziec jakie mam rozstepy na brzuchu -
Ale nas tu dużo się robi Ja ostatnio śpię i śpię. Kibelek mnie nie wzywa ale często jedzonko stoi gdzieś za przełykiem.
A i od wczoraj bolą mnie plecy. Na szczęście do pracy jeszcze tylko 3 dni w przyszłym tygodniu a potem majówka i od 05.05. biorę dwa tygodnie urlopu, bo zaczynamy remont. No ale ja się tak fajnie urządziłam na ten remont, że wybywam do mamy i raczej nic pomogę więc remontem zajmą się faceci. Potem 22.05. mam już wizytę u gina i poproszę o zwolnienie. Mam nadzieję że nie będzie robił problemów.
Aha i mi lekarz rodzinny dał skierowanie na badania raczej bez problemów: morfologia, glukoza, tsh, czasy krzepnięcia i posiew moczu dostałam. Chodzę do gin na NFZ ale w tej przychodni nie mają kontraktu z żadnym laboratorium i badania trzeba robić we własnym zakresie. Za to USG mam bez problemu na wizytach u tego gina.
U mnie też dziś pochmurnie niestety. -
nick nieaktualnyFuria ojj biedna, lekarce pewnie firma farmaceutyczna płaci... mój gin mówi, że do niego to co chwilę z czymś przyłażą... ale powiedział, że sama mam sobie wybrać jakieś, jak mi wygodnie i później tylko to skontrolował. Ja bym się nie zdecydowała na witaminy za tak dużą kasę i to tak mało saszetek, bo probiotyki można kupić znacznie taniej oddzielnie, natomiast wit. prenatalne wzbogacone o DHA też są, wystarczy poszukać
współczuję dużych rozstępów... ja to się sama z siebie śmieję, że wręcz wcieram tę oliwkę żeby tylko ich nie mieć. Ale wiadomo, że jednej wyskoczą, choć dba o skórę, a drugiej nie, choć nic nie robi... nie ma reguły niestety.
Bursztynka - no widzisz, wszystko zależy od lekarza Ja bym swojego zmieniła, gdyby nie to, że darmowo można zmieniać tylko 2x w roku, a już 1x zmieniałam, bo przenosiłam się na drugi koniec miasta, natomiast w październiku lub wrześniu czeka nas znowu przeprowadzka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 15:37
-
Dziewczyny a skoczyła Wam waga? Bo moja mimo wymiotów (które sa tylko jak w zoładku pusto) co za tym idzie jem wiecej przekąsek zeby nie dopuscic do głodu.
No ale nie objadam sie, i zdrowo sie odzywiam, a co na wage staje to wiecej i tak 2kg+ kurde a co bedzie dalej? Winie równiez spadek aktywnosci i nadmierna sennosc, no ale kurde blasza -
Ja schudłam:-) Ale mam mega apetyt:-) Trudno trzeba będzie schudnąć.
Ja dzisiaj zaszalałam z pożądkami i teraz wypoczywam, wiczorem grill....matko kiełba,karczek, samego mięsa mi się chce:-) -
Kiara wrote:szurabura - wiesz co, powiem Ci na innym przykładzie - moja mama jest lekarzem rodzinnym i pediatrą II stopnia, zna się na rzeczy, leczy od baaardzo dawna i wystawia skierowania na badanie, kiedy tylko potrzeba (nie kiedy pacjent rząda, tylko kiedy jest uzasadnienie) - mają limity, ale np. też takie limity, że dane badanie muszą zrobić u minimum iluś tam pacjentów, bo inaczej dostaną karę czy coś tam, są tez limity górne oczywiście, ale te górne bardziej się przesuwają z tego względu, że no przecież nie odmówi pacjentowi jak musi zrobic.. a ja kochana poszłam tutaj do rodzinnego, gdzie mieszkam, pokazałam, że na wypisie ze szpitala napisali, iż mam się zgłosić do lekarza po skierowanie na posiew moczu (bo w szpitalu miałam złe wyniki) w ciągu 3-5 dni, na co lekarz rodzinny [nie chodze do mamy, bo mieszka 400km dalej] że on mi tego nie wypisze, bo nie moja mama się mega wkurzyła, bo mówi, że ustawa podaje, iż mogą wypisywac posiewy moczu kobieta ciężarnym i noworodkom - w innym przypadkach nie (jest to badanie dość drogie). Kolejna rzecz - prosiłam rodzinnego o TSH, pokazałam stare wyniki, mówię, że się źle czuję, że jestem w ciąży, może od tego mi się zmnieniło, a on tez mi tego nie przepisał! Idiota! On do mnie, że mam iśc do endokrynologa (dał skierowanie) i ginekologa. A ja d niego, że do endo mam termin na koniec maja! Jak mówiłam o tym mamie, to aż się zagotowała, bo mówi, że lekarz rodzinny ma obowiązek przepisać takie badanie takiemu pacjentowi przed wizytą u endo., właśnie dlatego żeby endo miał jakiś pogląd na sytuacje obecną.
Także jak widać to owszem zalezy troche od przychodni, ale przede wszystkim zalezy od lekarza
U mnie dziś pojawiła się niewielka zgaga...
Oj tak, apetyt to ja też mam W sumie to od zawsze lubię jeść, co zupełnie nie przekłada się na mój wygląd, bo jestem dość szczupłą osobą No i zawsze lubiłam nietypowe połączenia, typu czekolada po kapuśniaku (musi się złamać smak ). Dziś będąc na zakupach wciągnęłam słodkiego pączka i słono ostrego kapuśniaczka po sobieKiara lubi tę wiadomość
-
Waga w gore i wielki wzdety brzuch A naprawde sie staram, z tym ze nie ogranicze weglowodano bo obecnie tylko one mnie syca
Jak mi sie strasznie spac chce, a zasnac nie moge.. Ehhhh juz nie probuje bo syn zaraz sie obudzi Byle do wieczora, moze chalke upieke zeby sie czyms zajac, bo dobra konfiture kupilam z owocow lesnych -
Ja też schudłam. Ale to chyba przez to, że muszę leżeć, do pracy przez to nie idę, a tam zawsze w ciągu dnia coś się więcej zjadło. W domu mnie w ogóle do jedzenia nie ciągnie, wręcz np. od mięsa mnie odrzuca. Startowałam z wagą 54, a dziś jak się ważyłam to było 52.
-
nick nieaktualnyu mnie waga się chwieje... raz troch w górę, raz w dół. Ale najczęściej mam ok. pól kg na minusie, czyli liczę, że jestem na 0.
Dziewczyny, nie przejmujcie się tak tymi nadwyżkami jeśli nie żrecie! (bo jak żrecie to co innego ) Na początku ciąży hormony u nas szaleją, organizm nie wie co się dzieje, więc też u niektórych osób może się woda zatrzymywać bardziej, zresztą że tak powiem w ciąży jest gorsze trawienie, więc może tez zalegać w jelitach co nieco.
W II trymestrze więcej się poruszamy, bo już ten okres największego zagrożenia minie, to wtedy też łatwiej będzie wagę utrzymać na rozsądnym poziomie -
Mnie kluje po lewej i z tylu na dole plecy bolą. No gorszy dzień mam.
I nie mam się w co ubierać!!!! Brzuch mam taki że wszystkie doły są za ciasne. Jedynie dżinsy na gumce które obsuwam pod brzuch jako tako się nadają ale też ciasno jest i w sumie brzuch nie wygląda na naturalnie okrągły
W co się ubiera w ciąży???? -
nick nieaktualnyu mnie też gorszy dzień.
Tak, jak Milcię boli mnie brzuch na @, nie cały czas ale tak poboli 2h, puszcza i później znowu boli. Do tego boli kręgosłup i nie mam siły.
Bursztynka ja ubieram legginsy, dżinsów też nie wcisnę już. Tzn. nogawki bez problemu,ale w brzuchu ciasno. Mam legginsów 4 pary różne odcienie (grafitowy, dżinsowy i 2x czarne), to moge chodzić A na górę dłuższe bluzeczki albo tuniki. -
No ładnie. Ja przytyłam nieco jeszcze przed ciążą i nie chciałam się już odchudzać ze względu na rozpoczęcie starań. Także teraz już ledwo mieszczę brzuch w stare spodnie. Aż się boję, co będzie za 3 tygodnie, jak będę ciążowo na tym etapie, co Wy teraz
A dziś byłam w H&M, mają fajne spodnie ciążoweDoris-83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja jeszcze nie przytyłam, ale mam spuchniety brzuch bo po lekach moje jajniki miały po 8 cm...wygladałam jak w 5 miesiacu...teraz juz jest dobrze, brzuch odpuchł i startuje z waga 60 kg...zobaczymy jak to bedzie...bo narazie nie mam mdłosci, apetyt w miare....
Miriam lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, dołączam do wątku jeśli mogę U mnie to na razie początek i troszkę się obawiam czy wszystko będzie grało .. termin według ovu mam na 26 Grudzień. Do lekarza wybieram sie po weekendzie majowym, a jutro bedę dzwonić umówić się na wizytę. Mnie też brzuch boli jak na @, no ale to początek. Jestem spuchnięta i co zjem zaraz jestem wzdęta. Staram się jeść na razie 4, 5 posiłków dziennie i nie przesadzać z ilością, jeżeli czuje głód to coś przekąszę, ale na pewno nie wpycham w siebie, poza tym apetytu za bardzo nie mam.
Kiara, Doris-83, aniar lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny