Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
I lekarka zalecila takie witaminki http://mamzdrowie.pl/sklep/orthomol-natal
fajna cena co nie
Ja z synem 32kg przybralam, wygladalam jak wielka napuchnieta slonicaspuchlam straszliwie, a w brzuchu 130cm mialam
Nie chcecie wiedziec jakie mam rozstepy na brzuchu
-
Ale nas tu dużo się robi
Ja ostatnio śpię i śpię. Kibelek mnie nie wzywa ale często jedzonko stoi gdzieś za przełykiem.
A i od wczoraj bolą mnie plecy. Na szczęście do pracy jeszcze tylko 3 dni w przyszłym tygodniu a potem majówka i od 05.05. biorę dwa tygodnie urlopu, bo zaczynamy remont. No ale ja się tak fajnie urządziłam na ten remont, że wybywam do mamy i raczej nic pomogę więc remontem zajmą się faceci. Potem 22.05. mam już wizytę u gina i poproszę o zwolnienie. Mam nadzieję że nie będzie robił problemów.
Aha i mi lekarz rodzinny dał skierowanie na badania raczej bez problemów: morfologia, glukoza, tsh, czasy krzepnięcia i posiew moczu dostałam. Chodzę do gin na NFZ ale w tej przychodni nie mają kontraktu z żadnym laboratorium i badania trzeba robić we własnym zakresie. Za to USG mam bez problemu na wizytach u tego gina.
U mnie też dziś pochmurnie niestety. -
nick nieaktualnyFuria ojj biedna, lekarce pewnie firma farmaceutyczna płaci... mój gin mówi, że do niego to co chwilę z czymś przyłażą... ale powiedział, że sama mam sobie wybrać jakieś, jak mi wygodnie i później tylko to skontrolował. Ja bym się nie zdecydowała na witaminy za tak dużą kasę i to tak mało saszetek, bo probiotyki można kupić znacznie taniej oddzielnie, natomiast wit. prenatalne wzbogacone o DHA też są, wystarczy poszukać
współczuję dużych rozstępów... ja to się sama z siebie śmieję, że wręcz wcieram tę oliwkę żeby tylko ich nie mieć. Ale wiadomo, że jednej wyskoczą, choć dba o skórę, a drugiej nie, choć nic nie robi... nie ma reguły niestety.
Bursztynka - no widzisz, wszystko zależy od lekarzaJa bym swojego zmieniła, gdyby nie to, że darmowo można zmieniać tylko 2x w roku, a już 1x zmieniałam, bo przenosiłam się na drugi koniec miasta, natomiast w październiku lub wrześniu czeka nas znowu przeprowadzka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 15:37
-
Dziewczyny a skoczyła Wam waga? Bo moja mimo wymiotów (które sa tylko jak w zoładku pusto) co za tym idzie jem wiecej przekąsek zeby nie dopuscic do głodu.
No ale nie objadam sie, i zdrowo sie odzywiam, a co na wage staje to wiecej i tak 2kg+ kurde a co bedzie dalej? Winie równiez spadek aktywnosci i nadmierna sennosc, no ale kurde blasza -
Ja schudłam:-) Ale mam mega apetyt:-) Trudno trzeba będzie schudnąć.
Ja dzisiaj zaszalałam z pożądkami i teraz wypoczywam, wiczorem grill....matko kiełba,karczek, samego mięsa mi się chce:-) -
Kiara wrote:szurabura - wiesz co, powiem Ci na innym przykładzie - moja mama jest lekarzem rodzinnym i pediatrą II stopnia, zna się na rzeczy, leczy od baaardzo dawna i wystawia skierowania na badanie, kiedy tylko potrzeba (nie kiedy pacjent rząda, tylko kiedy jest uzasadnienie) - mają limity, ale np. też takie limity, że dane badanie muszą zrobić u minimum iluś tam pacjentów, bo inaczej dostaną karę czy coś tam, są tez limity górne oczywiście, ale te górne bardziej się przesuwają z tego względu, że no przecież nie odmówi pacjentowi jak musi zrobic.. a ja kochana poszłam tutaj do rodzinnego, gdzie mieszkam, pokazałam, że na wypisie ze szpitala napisali, iż mam się zgłosić do lekarza po skierowanie na posiew moczu (bo w szpitalu miałam złe wyniki) w ciągu 3-5 dni, na co lekarz rodzinny [nie chodze do mamy, bo mieszka 400km dalej] że on mi tego nie wypisze, bo nie
moja mama się mega wkurzyła, bo mówi, że ustawa podaje, iż mogą wypisywac posiewy moczu kobieta ciężarnym i noworodkom - w innym przypadkach nie (jest to badanie dość drogie). Kolejna rzecz - prosiłam rodzinnego o TSH, pokazałam stare wyniki, mówię, że się źle czuję, że jestem w ciąży, może od tego mi się zmnieniło, a on tez mi tego nie przepisał! Idiota! On do mnie, że mam iśc do endokrynologa (dał skierowanie) i ginekologa. A ja d niego, że do endo mam termin na koniec maja! Jak mówiłam o tym mamie, to aż się zagotowała, bo mówi, że lekarz rodzinny ma obowiązek przepisać takie badanie takiemu pacjentowi przed wizytą u endo., właśnie dlatego żeby endo miał jakiś pogląd na sytuacje obecną.
Także jak widać to owszem zalezy troche od przychodni, ale przede wszystkim zalezy od lekarza
U mnie dziś pojawiła się niewielka zgaga...
Oj tak, apetyt to ja też mamW sumie to od zawsze lubię jeść, co zupełnie nie przekłada się na mój wygląd, bo jestem dość szczupłą osobą
No i zawsze lubiłam nietypowe połączenia, typu czekolada po kapuśniaku (musi się złamać smak
). Dziś będąc na zakupach wciągnęłam słodkiego pączka i słono ostrego kapuśniaczka po sobie
Kiara lubi tę wiadomość
-
Waga w gore i wielki wzdety brzuch
A naprawde sie staram, z tym ze nie ogranicze weglowodano bo obecnie tylko one mnie syca
Jak mi sie strasznie spac chce, a zasnac nie moge.. Ehhhh juz nie probuje bo syn zaraz sie obudziByle do wieczora, moze chalke upieke zeby sie czyms zajac, bo dobra konfiture kupilam z owocow lesnych
-
Ja też schudłam. Ale to chyba przez to, że muszę leżeć, do pracy przez to nie idę, a tam zawsze w ciągu dnia coś się więcej zjadło. W domu mnie w ogóle do jedzenia nie ciągnie, wręcz np. od mięsa mnie odrzuca. Startowałam z wagą 54, a dziś jak się ważyłam to było 52.
-
nick nieaktualnyu mnie waga się chwieje... raz troch w górę, raz w dół. Ale najczęściej mam ok. pól kg na minusie, czyli liczę, że jestem na 0.
Dziewczyny, nie przejmujcie się tak tymi nadwyżkami jeśli nie żrecie! (bo jak żrecie to co innego) Na początku ciąży hormony u nas szaleją, organizm nie wie co się dzieje, więc też u niektórych osób może się woda zatrzymywać bardziej, zresztą że tak powiem w ciąży jest gorsze trawienie, więc może tez zalegać w jelitach co nieco.
W II trymestrze więcej się poruszamy, bo już ten okres największego zagrożenia minie, to wtedy też łatwiej będzie wagę utrzymać na rozsądnym poziomie -
Mnie kluje po lewej i z tylu na dole plecy bolą. No gorszy dzień mam.
I nie mam się w co ubierać!!!! Brzuch mam taki że wszystkie doły są za ciasne. Jedynie dżinsy na gumce które obsuwam pod brzuch jako tako się nadają ale też ciasno jest i w sumie brzuch nie wygląda na naturalnie okrągły
W co się ubiera w ciąży???? -
nick nieaktualnyu mnie też gorszy dzień.
Tak, jak Milcię boli mnie brzuch na @, nie cały czas ale tak poboli 2h, puszcza i później znowu boli. Do tego boli kręgosłup i nie mam siły.
Bursztynka ja ubieram legginsy, dżinsów też nie wcisnę już. Tzn. nogawki bez problemu,ale w brzuchu ciasno. Mam legginsów 4 pary różne odcienie (grafitowy, dżinsowy i 2x czarne), to moge chodzićA na górę dłuższe bluzeczki albo tuniki.
-
No ładnie. Ja przytyłam nieco jeszcze przed ciążą i nie chciałam się już odchudzać ze względu na rozpoczęcie starań. Także teraz już ledwo mieszczę brzuch w stare spodnie. Aż się boję, co będzie za 3 tygodnie, jak będę ciążowo na tym etapie, co Wy teraz
A dziś byłam w H&M, mają fajne spodnie ciążoweDoris-83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja jeszcze nie przytyłam, ale mam spuchniety brzuch bo po lekach moje jajniki miały po 8 cm...wygladałam jak w 5 miesiacu...teraz juz jest dobrze, brzuch odpuchł i startuje z waga 60 kg...zobaczymy jak to bedzie...bo narazie nie mam mdłosci, apetyt w miare....
Miriam lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, dołączam do wątku jeśli mogę
U mnie to na razie początek i troszkę się obawiam czy wszystko będzie grało .. termin według ovu mam na 26 Grudzień. Do lekarza wybieram sie po weekendzie majowym, a jutro bedę dzwonić umówić się na wizytę. Mnie też brzuch boli jak na @, no ale to początek. Jestem spuchnięta i co zjem zaraz jestem wzdęta. Staram się jeść na razie 4, 5 posiłków dziennie i nie przesadzać z ilością, jeżeli czuje głód to coś przekąszę, ale na pewno nie wpycham w siebie, poza tym apetytu za bardzo nie mam.
Kiara, Doris-83, aniar lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny