X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura - ja powiedziałam tylko TŻtowi i mamie, a teściom i przyjaciółce dopiero po wizycie serduszkowej. Uważam, że z dzieleniem się ta informacją do 12tc, a przynajmniej 10 nalezy uważac.

lola - ale suszone jadłaś? Jak Ci nie pomogły, to jeszcze spróbuj otrębów i płatków owsianych, kiwi i soku ze świeżej pomarańczy.

Marmiko - to gratuluję pierwszego rzyganka :P

kasakuzniki - 5kg chcesz w ciąży przytyć? 8 kg to minimum, także przy nadwadze, z tego względu że tyle najmniej waży zawartyośc naszego brzucha. Oczywiście zdarza się, że kobiety mniej tyją, ale to raczej spotyka te, które cały I trymestr wymiotują i tym samym na starcie sa na minusie. Ja też mam dodatkowe kg, mi lekarz powiedział, że mam przytyć do 12kg. Najlepiej byłoby jakby to było do 10.

madzialena - wcale nie dziwna, że nie kazała brac witamin. Jedynie kwas foliowy na tym etapie ciąży jest potrzebny! Dopiero kiedy kobieta ma niedobory, szczególnie ze względu na wymioty, to powinno dawać się witaminy! Tak to zdrowe jedzenie, warzywa i owoce, a nie apteka. Ja też dostaąłm witaminy dopiero jak morfologia wyszła zła. USG przez brzuch w 8tc? Nie dziwne, że obraz byl bardzo słaby. Je robi się od 11/12 tc.. w 8tc dziecko ma zaledwie ok. 12mm, więc to jest maleństwo!

williams - gratulacje <3

co do seksu - w ciaży zagrożonej seks jest niewskazany, w ciąży przebiegającej prawidłowo - nie ma przeciwwskazań.

Ja biorę Prenatal Classic. Nie pogorszył wymiotów ani mdłości.

Ja tak samo jak Milcia melduję się dziś w 9 tc, a tym samym w 3 miesiącu ciązy :)
    Też miałam sen erotyczny jakiś czas temu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 17:30

Marimiko lubi tę wiadomość

• karola88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiliams gratuluje kochana serduszka. ciesze sie z tego chociaz. z drugiej strony jeszcze bardziej posmutnialam bo my przeciez na tym samym etapie a u mnie pustka jak narazie :(

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Klif Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wynik mojej bety to 773,9, czyli wzrosło 132,1%. Progesteron >60ng/ml. Lekarz powiedział, że progesteronem mogłabym obdarzyć jeszcze dwie ciężarne, bo taka norma to jest 20.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 17:49

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara- suszone i świeże. Dziś właśnie sięgnełam po sok ze świeżych pomarańczy,a potem grapefruta.Na obiad botwinka- i uwaga- po mniej mnie ruszyło aż za bardzo;P
    heh ze skrajności w skrajność. Nie dogodzisz ;)

Karola88- a kiedy masz nast wizytę?
    klif-no to ładnie przyrosła. na progesteronie się nie znam.

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam ze na mnie dobrze działa sok grejpfrutowy ;)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje wzdecia sa chyba ogromne bo wlasnie Pan w autobusie ustapil ni miejsca :p

Furia, mimika1986, Marimiko lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Super fotki maleństw:-) Ja leżę, odpoczywam i wyczekuję poniedziałku- wizyta u gina:-)
    Doris ja też mam wizytę w poniedziałek :)a moja ciąża jest tylko dwa dni starsza od Twojej ;) Tyle, że u mnie owulacja była późno, więc płód ma dopiero 3 tygodnie.

Doris-83 lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Dziewczyny moje wzdecia sa chyba ogromne bo wlasnie Pan w autobusie ustapil ni miejsca :p

ja mam brzuch jak w 3 trymestrze :O az boli :/

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • mimika1986 Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny:) chciałam powiedzieć że ja w ciąży chudne:):)Zanim zaszłam w ciąże Pani doktor powiedziała że bede miała problem z ciążą ponieważ jestem otyłą osobą...powiedziała ze muszę schudnąć ok 30 kg...więc wziełam się za siebioe bo wiadomo że dzidzia jest najważniejsza i to był mój najważniejszy cel...poleciła mi panią Dietetyk która własnie zajmuje się kobietami ktoe chcą zajśc w ciąże a maja problem z nadwagą...no i chyba miały rację...zrzuciłam parę kilo i sie udało...jest mała fasolka:)a najlepsze jest to że Pani dietetyk powiedziała ze bedę chudła w ciąży dzidzia bedzie się prawidłowo rozwijala a ja zrzucę resztę kg:):)moge się pochwalić ze schudłam juz 8,5 kg w miesiąc...więc nie zawsze trzeba w ciąży tyć...niestety kobiety w ciąży uważają ze jak jest ciąza to na wszytsko moga sobie pozwalac...

Magdalenna, Marimiko lubią tę wiadomość

mimika1986
  • Kosmitka Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    williams1 wrote:
    Hej, ja po wizycie:) Dzidzia ma 0,69cm i bijące serduszko:) Termin mam na 15 grudnia, wyszło że 6t4d :)
    O rany, szczęście! I mogę normalnie ćwiczyć, seksić się, wszystko co chcę :)

Furia, karolaa, karola88 dzięki za pamięć:)
    lola faktycznie dzieci mamy starsze w tym samym wieku:)

Dokładnie jak ja, dzidzius taki sam i termin też mi na 15 grudnia zmienił :) Powodzenia i zdrówka:)

9dh4veq.png
    2b25348c6c7dc7afa75ad6ea6b6d54e0.pngbabyboom
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmitka, gratuluję Tobie również:) Bardzo podobne dzidziusie u nas mój niecały milimetr większy, bo 2dni różnicy:)w pasku 2 dni różnicy mamy, ale obie uspokojone jesteśmy:)
    Widziałam że pierwsze usg robiłaś tak jak ja we wtorek 15.04 :)
    Kiedy macie wizyty teraz? Ja idę za 2 tyg z badaniami tzn z wynikami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 20:13

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • paulinaw Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do grudniowych mamuś i ja się zapisuję :) jeśli wszystko będzie ok i zabije Maleństwu serduszko w ciągu 10 dni to mam wstępny termin na 22 grudnia :) tak trochę świątecznie :)

Doris-83, Magdalenna, aniar lubią tę wiadomość

• szurabura Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    są jakieś przeciwwskazania do chodzenia do dwóch lekarzy na NFZ? Chodzi o początek przynajmniej. Moja pani dr, u której chcę prowadzić ciążę zleca podstawowe badania bezpłatnie, a inna też na NFZ zleca wszystkie, w tym toxo, cytomegalię, HIV, różyczkę, nawet biocenozę pochwy. Skoro mogę to zrobić na NFZ chciałabym... z tym, że z udostępnieniem wyników panie w recepcji mogą kręcić nosem, ale na kolejnej wizycie pani dr wpisze je do karty ciąży. Tylko czy dla tej pierwszej pani dr to będzie wystarczające? Niby to dodatkowe badania, więc mogę, ale nie muszę ich robić, więc nie powinno chyba być problemu?

• karola88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola ja dopiero ide 8.05 wiec jeszcze szmat czasu. dzis wieczor jest okropny. mam takiego dola jak nigdy :(:(

szurabura tak jak piszesz tamte sa dodatkowe badania wiec nie musisz ich robic ale jak ginka je przepisuje to ja bym zrobila i nie ukrywalabym tego przed swoja gin.
    ja ide na nfz 8 a do mojej prywatnie 9 jesli bedzie dzidzia to na pewno serducho juz bedzie

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Anna_84 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś pierwsze usg - nasze szczęście ma cały 1 centymetr :-) Wyniki badań ok. Dostałam dupka, bo wczoraj i dziś miałam niewielkie poranne plamienia. Kolejna wizyta 8 maja.

uwo93e3kne7yhd3u.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    wiliams gratuluje kochana serduszka. ciesze sie z tego chociaz. z drugiej strony jeszcze bardziej posmutnialam bo my przeciez na tym samym etapie a u mnie pustka jak narazie :(
    Karola więcej wiary i optymizmu. Nie ma dwóch takich samych organizmów i dwóch takich samych przypadków. Stresując się szkodzisz sobie i fasolce:-) A tego chyba nie chcesz.
    Zaraz Cię wirtualnie kopnę w zad:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Doris ja też mam wizytę w poniedziałek :)a moja ciąża jest tylko dwa dni starsza od Twojej ;) Tyle, że u mnie owulacja była późno, więc płód ma dopiero 3 tygodnie.
    No widzisz :-) Na kiedy Ci ovu termin wyznaczyło? Mnie na 24.12.2014:-)

Magia świąt. Test robiłam w Wielką Sobotę, a urodzę w Wigilię:-) Oby magia świąt zadziałała:-)
    Myślę pozytywnie:-) Co ma być to będzie. Nie na wszystko mamy wpływ.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór Dziewczyny :)

witam wszystkie nowe grudniowe Mamusie :) coraz więcej nas i mam nadzieję, że będzie nas tylko przybywać :)

trzymam kciuki za wszystkie te, które się martwią, bo mają plamienia, Dziewczyny na pewno będzie dobrze :)

ja mam swoją następną wizytę dopiero 20 maja, więc czekam i czekam, aby pooglądać mojego Szkraba :)

acha no i troszkę sama zaczynam się martwić, bo w tym okresie właśnie zaczynałam plamić w każdej ciąży, więc teraz latam jak głupia do ubikacji i ciągle sprawdzam czy jest ok, ale byle do 12 tygodnia wtedy ryzyko znacznie spada :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 23:16

qbxwkvq.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) a ja tak z rana wysyłam wam uśmiech:)

Wczoraj o 18 położyłam się 'tylko na godzinke' na drzemkę. No i tak już spałam sobie do teraz. Pobudka była też o 2 w nocy bo byłam głodna i musiałam zjeść kanapkę. Teraz tez sie z tego powoduo obudziłam.

Dziś zaczynam 8 tydzień:)

Przez weekend będę miała słaby dostęp do kompa bo jedziemy na domek na działkę na wieś z tesciami trochę odpocząć na łonie natury :)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    No widzisz :-) Na kiedy Ci ovu termin wyznaczyło? Mnie na 24.12.2014:-)

Magia świąt. Test robiłam w Wielką Sobotę, a urodzę w Wigilię:-) Oby magia świąt zadziałała:-)
    Myślę pozytywnie:-) Co ma być to będzie. Nie na wszystko mamy wpływ.
    Wg ostatniej @ termin mam na 23.12 a wg owulacji 26.12 :) Może się na porodówce spotkamy, bo my tak trochę sąsiadki ;)
    Wczoraj widziałam boćka, spacerował ze 3 metry ode mnie, mam nadzieję, że to dobry znak :D

Dzień dobry dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 06:46

f2wle6ydofr9wcyp.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ