X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj mały wazy juz 960 gram :) jak tak dalej pojdzie to za 2 dni bedzie ten długo oczekiwany 1000 :)

aniar, Klif, kittykate, Niespodzianek:), przyszłamama, Paulina85, goto4, kanapa, julianna, Silatan, Bogusiar80, Lola83, Ewka89, Ita, angelstw, anka418, Eve, nix, Marimiko lubią tę wiadomość

• aniar Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego nie przejmuję się Lovelą, mam nadzieję, że mojej też nie wysypie.

Ja dzisiaj po badaniu na NFZ- dzidzia waży 2481g, przewidywana waga po porodzie 3500g.
    Niestety brzuszek jeszcze mniejszy niż reszta i jest już 3 tyg. różnicy między główką, a brzuszkiem, ale mam nadzieję że to wina sprzętu lekarza.

Myślałam, że już poprałam i poprasowałam, a tu babcia 30 szt pieluch przywiozła i teściowa nowe ciuszki kupiła, eh kolejna porcja do pralki i do prasowania :/
    Od wczoraj chodzę jakbym "zrobiła w gacie" (cytat męża). Mała pcha mi głowę chyba mocno w dół i mam straszne bóle w spojeniu łonowym i w kości ogonowej. :( Pora na piłce poskakać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 12:43

julianna lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również prałam w Loveli i Kacperek nie miał problemów z wysypką więc zależy to od dziecka..
    Aniar może to rzeczywiście wina sprzętu, niestety na NFZ pozostawia często wiele do życzenia..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:

Swoją drogą, któraś tutaj mówiła, że dwa koce do szpitala to za dużo, dzisiaj położna na SR z mojego szpitala, powiedziała, żeby wziąć koniecznie dwa koce dla dziecka. Także swojego nie wyciągam z torby :P

z córą nie miałam kocyka i teraz też nie biorę. Jedynie becik

• przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ktoś jeszcze prał w płatkach i pralke "zatkało" ? :) bo ja myśle nad tym właśnie i nie wiem czy wsypać tych płatków normalnie w miejsce gdzie proszek czy do bębna może by właśnie nic sie nie stało.

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam w balsamie Dzidziuś w 40 stopniach.

A komodę mam właśnie Malm z 4 szufladami.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    seria dzidziuś chyba ma najmniej chemi? ja musze uważać bo ja jestem alergiczką i boje się, że mały też na wszystko będzie uczulony po mnie, wiec na każdy osobny kosmetyk zwracam uwagę.

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pękam, dostaje załamki, zaczynam płakac, nie wiem co sie dzieje...zamiast cieszyc sie, ze mały rosnie i ma sie dobrze to ja chodze jak struta, mam łzy w oczach...chyba przychodzi ten sławny kryzys, o ktorym mowiły mamy takich wczesniakow...po okolo 2 miesiacach w szpitalu zaczyna cos sie dziac...jeszcze polozna mi wczoraj powiedziala, ze niewiadomo czy przed swietami bedziemy w trojke w domu...myslalam, ze jestem silniejsza...

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, jesteś silna. Każdy ma prawo do gorszych dni. W końcu jesteś człowiekiem. Marcel jeszcze wszystkich zadziwi, zobaczysz.

kaarolaa lubi tę wiadomość

km5smg7y28om81lj.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola <3

• kittykate Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    dziewczyny pękam, dostaje załamki, zaczynam płakac, nie wiem co sie dzieje...zamiast cieszyc sie, ze mały rosnie i ma sie dobrze to ja chodze jak struta, mam łzy w oczach...chyba przychodzi ten sławny kryzys, o ktorym mowiły mamy takich wczesniakow...po okolo 2 miesiacach w szpitalu zaczyna cos sie dziac...jeszcze polozna mi wczoraj powiedziala, ze niewiadomo czy przed swietami bedziemy w trojke w domu...myslalam, ze jestem silniejsza...
    Kaarolaa jestes przesilna, przecudowna i dacie sobie rade ze wszystkim... kryzysy, kazdy je ma, mniejsze lub wieksze, masz wspaniala rodzine i nikt tego nie zniszczy! dasz rade!! jutro bedzie nowy lepsze dzien pamiętaj !
    Swieta nie sa najwazniejsze, ja tez nie wiem czy nie spedze ich w szpitalu, chcialabym tez byc w domu z coreczka i moim S. ale roznie moze byc wystarczy ze porod sie przesunie o 1-2 dni... ale nie to jest najwazniejsze !
    zaraz beda nastepne swieta Wielkanocne a wtedy juz na pewno bedziecie w domu w komplecie z Waszym Zajączkiem!
    Głowa do gory ! najwazniejsze ze z malym lepiej ze przybiera rosnie i dzielnie walczy ! i Ty dla niego tez musisz, masz w sobie tyle sily uwierz mi !
    Sciskam Was mocno! <3

Pollyanna lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to Karola - przed Wami mnóstwo wspólnych świąt :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola kochanie bo personel medyczny musi z gory mowic ten gorszy scenariusz. Spokojnie, szanse na wyjscie na swieta sa, nic sie nie martw. Aaaa kochana powiedz mi, czy Marcelkowi podaja kofeine na te bezdechy ?

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola uszy do góry. Nie ma się co dziwić, że jesteś zmęczona całą tą sytuacją. Pewnie chciałabyś już być u siebie, w swoim domu, wśród bliskich a może i nawet sama w domu. Jeszcze trochę i wyjdziecie razem ze szpitala. Teraz może przydałoby Ci się gdzieś wyskoczyć, chociaż na kilka godzin, zmienić "klimat". Może to by pomogło?

Ja piorę płatkami w pralce.Pół godziny przed praniem rozpuszcza się płatki w ciepłej wodzie. Nie zapchały mi do tej pory pralki (ma już 9 lat ;)).

Właśnie chciałam Was podpytać, jak Was pobolewa spojenie? Czy wogóle macie taką dolegliwość? U mnie boli, ale tylko jak chodzę, stanę, ale też nie zawsze. Pobolewało ostatnie kilka dni, a dzisiaj np. mam spokój. Jeszcze nie wiem od czego to zależy...

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola co ty mówisz jesteś jedną z najsilniejszych kobiet na tym forum a Marceli to skarb, który jak nikt wie że trzeba walczyć co nie jeden raz udowodnił. Gorsze dni jeszcze nie raz nadejdą co nie znaczy że jesteś słaba.
    Istotnie o święta się nie martw jeszcze dużo zostało do świat i wszystko może się zdarzyć. Grunt że Marceli rośnie i ma się coraz lepiej :)

Powodzenia :)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• goto4 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak dla odmiany, to Wam powiem, że ja bym jeszcze nie chciała porodu. Jakoś chcę się tą ciążą i brzuchem nacieszyć. Pewnie dlatego, że to moje drugie dziecko. Z Młodą też mi się tak spieszyło i nie mogłam się doczekać jej narodzin. Od niedawna jestem na L4 i ogarniam zaległości. Teraz dopiero mam chwilę, aby skorzystać z uroków ciąży.

zokeia lubi tę wiadomość

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola każdy ma czasem gorszy dzień, sama napisałaś że to typowy kryzys i każda mama wcześniaków ma. Tym bardziej zobacz, że będzie lepiej. Oderwij się od tego wyskocz gdzieś, odpocznij i wrócisz pełna sił do Marcelka.

Goto ja mam bóle spojenia, ostatnio właśnie znowu wróciły. Wydaje mi się, że może to kwestia ułożenia dzieciaczka. Ostatnio jak miałam bóle i Pani doktor mnie badała powiedziała, że mała jest bardzo nisko i pewnie napiera mi na krocze i stąd to się bierze.

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar a te bóle masz jak chodzisz, stoisz, leżysz?... bo ja już sobie różne rzeczy wkręcam, a wizytę mam za tydzień. Bo ja to tylko jak w pionie jestem, czyli pewnie młody u mnie też nisko jest.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goto jak leze jest ok, jak wstaje boli, a jak zaczynam chodzic to jak kaczka wygladam a czasem jak jakas polamana babcia, ciezko mi nogami ruszac. Pozycja pionowa mnie dobija :) To by się zgadzało z teorią mojej Pani doktor, bo jak wstajesz to dziecko pozycje zmienia i może bardziej naciska.

Ale zapytaj się swojego lekarza na najbliższej wizycie- lepiej dmuchać na zimne, a lekarz potrafi uspokoić. Zbada i sam powiem co tam się dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 15:02

goto4 lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bede kangurowala małego kolo 18 to jak nic sie rozplacze, jest mi ciezko bo jestem sama, maz teraz przyjezdza co 2 tygodnie, rodzice tez sa bardzo rzadko i dosłownie na pol godziny zabrac ciuchy do prania i przywiezc czyste...

przepraszam, ale juz rozmyslam czy nie opuscic forum, moze teraz mysle egoistycznie ale Wasza radosc z ciaży hmmmmmm nie wiem jak to napisac, nie pomaga mi za bardzo...oczywiscie super ze Wasze maluchy tak ładnie rosna i sa zdrowe, ale ja wtedy porownuje je do mojego Okruszka...nie moge sie pogodzic, ze to tak sie skonczyło...przepraszam

‹‹ 1005 1006 1007 1008 1009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ