Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza_3 wrote:
    A ja znowu w szpitalu i niestety już nie wyjdę do porodu...który nastąpi mam nadzieje jak najpóźniej.
    Z dnia na dzień coraz ciężej. Mam nadciśnienie i początki cholestazy. Teraz dla mnie i dzieciaczków będzie liczył się każdy dzień i tydzień. Mam nadzieję dotrwać do połowy listopada, ale nie wiem czy się uda.

Trzymajcie się dziewczynki! Moja droga to już 30 tydzień! Jak leżałam na patologii to bliźniaki w młodszej ciąży już leżały do końca. Taki "urok" ciąży mnogiej :( Trzymamy kciuki żebyście dociągnęły jak dłużej, ale faktycznie maluchy już są duże, z tego co pamiętam to nie odbiegają wielkością od dzieci w ich wieku w ciąży pojedynczej. Pewnie, że lepiej niech siedzą, ale jesteś bohaterką, że donosiłaś je już do tego w miarę bezpiecznego dla nich czasu!

Powodzenia kochana!

Ja mam do Was pytanie, czy Wy macie bóle brzucha takie miesiączkowe? Ja mam od kilku dni i wczoraj mi się nasiliły. Zastanawiam się, czy to normalne?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza trzymajcie sie dzielnie! bedzie dobrze, maluszki z pewnoscia jeszcze posiedza w brzuszku i moze sie uda wszystko super ! mysl pozytywnie! jestes pod fachowa opieka! <3

Ja nie mam boli miesiaczkowych, czasami takie spinanie sie macicy ale to moga byc skurcze Braxtona-Hicksa i jesli sa krotkie i nieregularne no i nie mocne to jest to normalne.

Jak czesto je masz i jak regularne?

Kate

np55zzc.png
  • annusiak88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar współczuje z zębem!

Zuza dołaczam do grona trzymajcych kciuki za Ciebie i Dzieciaczki.:)Wszystko napewno bedzie dobrze:)

Lola kurcze ja w nocy miałam bóle, wcześniej takie kłucia a dziś jak chciałam się przekręcic na prawy bok to brzuch z tej strony tak mnie bolał jakbym miała igiełki, szybko wróciłam na lewy bok. I przyznam sie ze z pol godziny zastanawiałam sie czy wszystko ok, tym bardziej ze jestem do jutra sama, bez auta bez Meza.;/a do szpitala 25km. Znajomi powyjezdzali. Dziś czuje tylko ciezar na dole, dobrze ze w poniedziałek mam wizyte.

dqpri09kf3kzk37k.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza trzymam kciukacy jeszcze za kilka tygodni w czteropaczku :)

Lola ja mam bóle miesiączkowe i skurcze :/ ale twardo nie pakuje torby, nie planuje rodzić jeszcze min trzy tygodnie :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza3 trzymaj się cieplutko i zdrowo ze swoimi dziewczynkami, biegnie u cibeie 31 tydzien, a do kiedy kiedys lekarze mówili że maksymalnie wytrzymasz, do 36 tyg?
    treaz kazdy twój maluch ma pewnie już po 2kg, więc leżcie sobie i rośnijcie;

lola może napisz do gina i zapytaj czy to normalne, ja miesiączkowych nie mam, mam tylko spinanie, twardnienei macicy, chwilowe wykręcenie jej, robi się twarda jak kamień w calości lub jakoś tak krzywo, ale nie boli i to nie są skurcze porodowe;

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dosyć długo miesiączkowe bóle- lekarz się nimi przejął i kazał brać nospę jak się pojawią, od kilku dni ustały. Ale dobre dwa tygodnie mnie trzymały, łapały w ciągu dnia, w nocy i nad ranem - o każdej porze mnie potrafiły zaskoczyć.

Zuza trzymam kciuki, już tak niedużo, będzie dobrze. Leżenie w szpitalu do przyjemnych nie należy, ale ważne że pod kontrolą lekarza

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz się cykam... eforts ja zamierzam co najmniej 6 tyg pozostać w wersji mono! Mam to jakieś 3 dni, jak annusiak w nocy lub późnym wieczorem. W czwartek idę do gina no chyba, że wcześniej zauważę, że się pogarsza... Za to skurczy nie mam w ogóle. Boli mnie właśnie tak po bokach jak jajniki i takie rwanie jak na miesiączkę. Chwilę złapie i puszcza...

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    Ja miałam dosyć długo miesiączkowe bóle- lekarz się nimi przejął i kazał brać nospę jak się pojawią, od kilku dni ustały. Ale dobre dwa tygodnie mnie trzymały, łapały w ciągu dnia, w nocy i nad ranem - o każdej porze mnie potrafiły zaskoczyć.

Zuza trzymam kciuki, już tak niedużo, będzie dobrze. Leżenie w szpitalu do przyjemnych nie należy, ale ważne że pod kontrolą lekarza

Aniu, powiedz, brałaś tę nospę tylko jak bolało, czy regularnie? A szyjka spoko?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam jak tylko czułam, że zaczęło boleć. O szyjce skubany nie powiedział czy zamknięta- ale powiedział że w porządku więc mu uwierzyłam. Za to jak usłyszał o tych bólach od razu chciał mi L4 dać (ale ja już mam od kilku miesięcy od innej Pani doktor)- bo ten daje tylko albo na poród L4 albo jak już jest faktycznie źle. Ogólnie kazał się nie nadwyrężać czyli dobre to jakieś nie jest. Uważaj na siebie i nie przeciążaj się. Ja dużo leżałam i nospę łykałam jak tylko poczułam że łapie. - odpukać na razie przeszło.
    Z drugiej strony to już końcowy etap, a teraz dzieciątka masy nabierają więc tak jak na początku miałyśmy bóle miesiączkowe bo macica rosła, to teraz mamy bóle bo dzieciątka się rozpychają. Moja pół kilo w tydzień przytyła, a i brzuch w oczach teraz rośnie.

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mowiłam swojemu ginowi, że przy skurczach czułam kłucie w pochwie, takie ściąganie w dół, to też powiedział, że się nadal wszystko rozszerza i od czasu do czasu mogę czuć takie objawy

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tez czułam ból jak na Okres i zaczyna mnie boleć spojenie. Masakra. Spać w nocy nie mogę. Budzę się i potem rzucam się w łóżku, a spać mi się chce.

Zuza trzymam kciuki. A mówili Ci, ile dziewczyny ważą?

My dziś zakupiliśmy w końcu wózek. Używany, ale bardzo zadbany.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia super, że z wózkiem się udało. Wrzuć fotę :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Dziewczyny, ja na sekundę. Przepraszam, ale mam dzisiaj urwanie głowy. Podsyłam coś na poprawę humoru i wzmocnienie w naszych matczynych postanowieniach :)
    http://dziulkacrew.pl/top-5-glupot-ktore-slyszy-mloda-matka/

HAHAHA świetne, uśmiałam się :)

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • julianna Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba pozostałam jedyną na farum, która nie ma ani łóżeczka ani wózka ;p

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam lozeczek i wozka.Musze sie za to wziac,bo do konca listopada na pewno urodze.Normalnie mialabym jeszcze 10tyg,a tak zostalo mi max 6.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna ja nie mam wózka ani fotelika. Łóżeczko mam po córce. Fotelik kupimy w listopadzie a wozek w styczniu. Na spokojnie ;) Zdążysz.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam wózka i fotelika :) chcemy zamówić pod koniec października. Łóżeczko zA to juz mamy razem z materacykiem, posciela i nawet karuzela :D

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fotelika tez nie mam, jak juz bedziemy zamawiac to jak się uda z fotelikiem maxi cosi w zestawie, no sobie budżet plan zrobiłam żeby pod koniec miesiąca zamówić łóżeczko, kołderkę i pościel, do tego dokupić brakujące tetry, kosmetyki, coś dla mnie, a wózek zostanie na kolejny miesiąc, a w praniu wyjdzie jeszcze czego nam brakuje jak mała przyjdzie na świat

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wózek
    http://wrzucaj.net/images/2014/10/18/gtxespirodePFZC.jpg

Póki co jutro odbieramy. Wózek jest 3 w 1 Baby Design Espiro GTX i naprawdę w bardzo dobrym stanie. Bardzo zadbany.
    Łóżeczko mamy po mnie, wczoraj zamówiliśmy materacyk. Koleżanka wczoraj pożyczyła mi matę dość dużą i bujaczek :) W przyszłym tygodniu kolega przywiezie przewijak i karuzelę. Zostaną takie pierdoły typu kosmetyki. Dwie pralki białych rzeczy wyprałam, zostały kolorowe + te inne ochraniacze, kocyki, rożki i kołderka do wózka. Jutro ma być cieplej, to wszystko wypiorę i szybko wyschnie na dworze. Najbardziej boję się prasowania, bo tyle tego jest, że chyba mi plecy pękną ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 16:07

HANA, aniar, julianna, Lola83, Marimiko lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7b6616f779eea298med.jpg

moj klusek 970 gram :)

julianna, kittykate, xpatiiix3, Klif, HANA, Pollyanna, Furia, Milcia, Kawa, kanapa, natasza82, Marta159753, Lola83, staraczka83, Marimiko, anka418, kasiakuzniki, Niespodzianek:), angelstw, Sue, Silatan, Ita, Gosiak, Domi IRL, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

‹‹ 1007 1008 1009 1010 1011 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ