Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
zuza_3 wrote:A ja znowu w szpitalu i niestety już nie wyjdę do porodu...który nastąpi mam nadzieje jak najpóźniej.
Z dnia na dzień coraz ciężej. Mam nadciśnienie i początki cholestazy. Teraz dla mnie i dzieciaczków będzie liczył się każdy dzień i tydzień. Mam nadzieję dotrwać do połowy listopada, ale nie wiem czy się uda.
Trzymajcie się dziewczynki! Moja droga to już 30 tydzień! Jak leżałam na patologii to bliźniaki w młodszej ciąży już leżały do końca. Taki "urok" ciąży mnogiejTrzymamy kciuki żebyście dociągnęły jak dłużej, ale faktycznie maluchy już są duże, z tego co pamiętam to nie odbiegają wielkością od dzieci w ich wieku w ciąży pojedynczej. Pewnie, że lepiej niech siedzą, ale jesteś bohaterką, że donosiłaś je już do tego w miarę bezpiecznego dla nich czasu!
Powodzenia kochana!
Ja mam do Was pytanie, czy Wy macie bóle brzucha takie miesiączkowe? Ja mam od kilku dni i wczoraj mi się nasiliły. Zastanawiam się, czy to normalne?Piotruś
Helenka
-
Zuza trzymajcie sie dzielnie! bedzie dobrze, maluszki z pewnoscia jeszcze posiedza w brzuszku i moze sie uda wszystko super ! mysl pozytywnie! jestes pod fachowa opieka!
Ja nie mam boli miesiaczkowych, czasami takie spinanie sie macicy ale to moga byc skurcze Braxtona-Hicksa i jesli sa krotkie i nieregularne no i nie mocne to jest to normalne.
Jak czesto je masz i jak regularne?
-
Aniar współczuje z zębem!
Zuza dołaczam do grona trzymajcych kciuki za Ciebie i Dzieciaczki.:)Wszystko napewno bedzie dobrze:)
Lola kurcze ja w nocy miałam bóle, wcześniej takie kłucia a dziś jak chciałam się przekręcic na prawy bok to brzuch z tej strony tak mnie bolał jakbym miała igiełki, szybko wróciłam na lewy bok. I przyznam sie ze z pol godziny zastanawiałam sie czy wszystko ok, tym bardziej ze jestem do jutra sama, bez auta bez Meza.;/a do szpitala 25km. Znajomi powyjezdzali. Dziś czuje tylko ciezar na dole, dobrze ze w poniedziałek mam wizyte. -
zuza3 trzymaj się cieplutko i zdrowo ze swoimi dziewczynkami, biegnie u cibeie 31 tydzien, a do kiedy kiedys lekarze mówili że maksymalnie wytrzymasz, do 36 tyg?
treaz kazdy twój maluch ma pewnie już po 2kg, więc leżcie sobie i rośnijcie;
lola może napisz do gina i zapytaj czy to normalne, ja miesiączkowych nie mam, mam tylko spinanie, twardnienei macicy, chwilowe wykręcenie jej, robi się twarda jak kamień w calości lub jakoś tak krzywo, ale nie boli i to nie są skurcze porodowe;
-
Ja miałam dosyć długo miesiączkowe bóle- lekarz się nimi przejął i kazał brać nospę jak się pojawią, od kilku dni ustały. Ale dobre dwa tygodnie mnie trzymały, łapały w ciągu dnia, w nocy i nad ranem - o każdej porze mnie potrafiły zaskoczyć.
Zuza trzymam kciuki, już tak niedużo, będzie dobrze. Leżenie w szpitalu do przyjemnych nie należy, ale ważne że pod kontrolą lekarza -
No to teraz się cykam... eforts ja zamierzam co najmniej 6 tyg pozostać w wersji mono! Mam to jakieś 3 dni, jak annusiak w nocy lub późnym wieczorem. W czwartek idę do gina no chyba, że wcześniej zauważę, że się pogarsza... Za to skurczy nie mam w ogóle. Boli mnie właśnie tak po bokach jak jajniki i takie rwanie jak na miesiączkę. Chwilę złapie i puszcza...Piotruś
Helenka
-
aniar wrote:Ja miałam dosyć długo miesiączkowe bóle- lekarz się nimi przejął i kazał brać nospę jak się pojawią, od kilku dni ustały. Ale dobre dwa tygodnie mnie trzymały, łapały w ciągu dnia, w nocy i nad ranem - o każdej porze mnie potrafiły zaskoczyć.
Zuza trzymam kciuki, już tak niedużo, będzie dobrze. Leżenie w szpitalu do przyjemnych nie należy, ale ważne że pod kontrolą lekarza
Aniu, powiedz, brałaś tę nospę tylko jak bolało, czy regularnie? A szyjka spoko?Piotruś
Helenka
-
Brałam jak tylko czułam, że zaczęło boleć. O szyjce skubany nie powiedział czy zamknięta- ale powiedział że w porządku więc mu uwierzyłam. Za to jak usłyszał o tych bólach od razu chciał mi L4 dać (ale ja już mam od kilku miesięcy od innej Pani doktor)- bo ten daje tylko albo na poród L4 albo jak już jest faktycznie źle. Ogólnie kazał się nie nadwyrężać czyli dobre to jakieś nie jest. Uważaj na siebie i nie przeciążaj się. Ja dużo leżałam i nospę łykałam jak tylko poczułam że łapie. - odpukać na razie przeszło.
Z drugiej strony to już końcowy etap, a teraz dzieciątka masy nabierają więc tak jak na początku miałyśmy bóle miesiączkowe bo macica rosła, to teraz mamy bóle bo dzieciątka się rozpychają. Moja pół kilo w tydzień przytyła, a i brzuch w oczach teraz rośnie. -
Ja ostatnio tez czułam ból jak na Okres i zaczyna mnie boleć spojenie. Masakra. Spać w nocy nie mogę. Budzę się i potem rzucam się w łóżku, a spać mi się chce.
Zuza trzymam kciuki. A mówili Ci, ile dziewczyny ważą?
My dziś zakupiliśmy w końcu wózek. Używany, ale bardzo zadbany. -
Milcia super, że z wózkiem się udało. Wrzuć fotę
-
zokeia wrote:Dziewczyny, ja na sekundę. Przepraszam, ale mam dzisiaj urwanie głowy. Podsyłam coś na poprawę humoru i wzmocnienie w naszych matczynych postanowieniach
http://dziulkacrew.pl/top-5-glupot-ktore-slyszy-mloda-matka/
HAHAHA świetne, uśmiałam się -
fotelika tez nie mam, jak juz bedziemy zamawiac to jak się uda z fotelikiem maxi cosi w zestawie, no sobie budżet plan zrobiłam żeby pod koniec miesiąca zamówić łóżeczko, kołderkę i pościel, do tego dokupić brakujące tetry, kosmetyki, coś dla mnie, a wózek zostanie na kolejny miesiąc, a w praniu wyjdzie jeszcze czego nam brakuje jak mała przyjdzie na świat
-
Mój wózek
http://wrzucaj.net/images/2014/10/18/gtxespirodePFZC.jpg
Póki co jutro odbieramy. Wózek jest 3 w 1 Baby Design Espiro GTX i naprawdę w bardzo dobrym stanie. Bardzo zadbany.
Łóżeczko mamy po mnie, wczoraj zamówiliśmy materacyk. Koleżanka wczoraj pożyczyła mi matę dość dużą i bujaczekW przyszłym tygodniu kolega przywiezie przewijak i karuzelę. Zostaną takie pierdoły typu kosmetyki. Dwie pralki białych rzeczy wyprałam, zostały kolorowe + te inne ochraniacze, kocyki, rożki i kołderka do wózka. Jutro ma być cieplej, to wszystko wypiorę i szybko wyschnie na dworze. Najbardziej boję się prasowania, bo tyle tego jest, że chyba mi plecy pękną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 16:07
HANA, aniar, julianna, Lola83, Marimiko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
julianna, kittykate, xpatiiix3, Klif, HANA, Pollyanna, Furia, Milcia, Kawa, kanapa, natasza82, Marta159753, Lola83, staraczka83, Marimiko, anka418, kasiakuzniki, Niespodzianek:), angelstw, Sue, Silatan, Ita, Gosiak, Domi IRL, Bogusiar80 lubią tę wiadomość