X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • aniar Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, coś tam wypatruje- oczka śliczne :) Cudny, coraz bardziej kontaktowy się wydaje.

Milcia wózek extra :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wygląda dosłownie jak klusek, taki krągły już się robi i skóra jaśniejsza, widać, że tłuszczyk się zbiera

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola no to robi nam sie już kawał chlopska :)

• kanapa Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola śliczny chłopak! Gołym okiem widać, że przybiera na wadze- już pielucha nie wygląda na nim na taką ogromną:) To za Tobą tak wypatruje? :)

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny Bąbelek <3
    jak zerknełam na pierwsze Jego zdjęcie w Twoim pamiętniku, a no to tu wyżej to wierzyc się nie chce że to to samo dziecko!

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    Karola śliczny chłopak! Gołym okiem widać, że przybiera na wadze- już pielucha nie wygląda na nim na taką ogromną:) To za Tobą tak wypatruje? :)
    on patrzy gdzie chce :) jeszcze nie skupia wzroku na mnie, jeszcze nawet dobrze nie widzi o ile w ogole cos widzi bo nawet dzieci urodzone o czasie widza z odleglosci 1 metra i to tylko taki zamazany obraz...
    w poniedzialek kolejna wizyta okulisty, zobaczymy co sie w oczkach dzieje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie urodziło sie malenstwo 24 tydzien, to juz drugi taki porod dzisiaj, tylko ze pierwsze malenstwo z 22 tygodnia nie przezylo...oby temu Okruszkowi sie udało, bo na przykladzie mojego skarba jest to mozliwe...jutro pewnie dowiem sie co z tą kruszyna...pierwsza doba bedzie najwazniejsza...

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Okruszek zamienia sie w Kluska. Ślicznie rośnie.Najbardziej po tej pielusze widać jak bardzo urósł

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wydaje mi się, ze bole miesiaczkowe to na tym etapie też skórcze, tylko my to tak odczuwamy. Moja koleżanka, ktora rodziła w kwietniu , kilka dni przed porodem spędziła na patologii. W pewnym momencie dostała dosyć silnych boli miesiaczkowych, poszła z tym do położnej a położna stwierdziła ze chyba poród sie zaczyna i tak było.
    A wiele lat temu to miałam taka sytuację, ze moja cieżarna koleżanka pod koniec ciąży troche ze mną mieszkała. To było jakies dwa tygodnie przed terminem. Budzę sie w nocy a ona wierci sie na łóżku i wierci. Pytam ja co jej jest. A ona, ze brzuch ja boli. To pytam "moze rodzisz". A ona - nie, tylko brzuch mnie boli. No a jednak to był poród i o 9 rano coreczka była juz na swiecie

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • annusiak88 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 32 tygodniu.:)
    Prawie cala noc nie moglam spac, brzuch mnie bolal taki twardy i napiety. ;/
    Miałam wrażenie że wystarczy przekłuć igiełką i powietrze ze mnie zejdzie.;/
    Jutro do ginekologa to mam nadzieje,ze mnie uspokoi i powie ze wszystko ok.

Karolaaa Marcelek śliczniutki. A jakie bystre oczka. Wyglada rzeczywiscie jakby patrzył sie na Mamusie.:) Niech przybiera na wadze coraz wiecej i nabiera sil do wyjscia.:) Trzymam kciuki za Was i za Maleństwo o którym pisałaś. Niech walczy Okruszek dla swojej Mamy.Niech bierze przykład z silnego Marcelka.:)

Milcia bardzo ładny wózek.

Miłej niedzieli Kochane.:8

dqpri09kf3kzk37k.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza trzymam kciuki za jak najdluzsze wytrzymanie w czteropaku! Jestes dzielna mama wiec dacie rade:)
    Karola Marcelek rosnie jak na drożdżach:))
    Milcia wozek jest prześliczny. Ile zaplaciliscie ?
    Tesciowa zaprosila nas dzisiaj na obiad wraz z polowa rodzinki, nie mam sily:(

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek kosztował 630 zł. My dziś też jedziemy do teściów na obiad i kawę. Zrobiłam wczoraj torta, bo teściowa ma podwójne święto.

Ja od jakiegoś czasu budzę się wcześnie i już zasnąć nie mogę. Chyba naprawdę organizm zaczyna się przyzwyczajać do częstego budzenia po porodzie
    Jeszcze od dwóch dni mnie spojenie zaczęło boleć. Im dalej tym gorzej. Ale już bliżej niż dalej.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ze spaniem mam całkiem na odwrót, śpię całkiem całkiem, poza częstym obracaniem się z lewo na prawo i nagle budzeniem się na plecach, wstawanie 3-4 razy na siku strasznie przerywa sen, czasem zasnąć od razu nie mogę, ale wtedy malutka mnie kopnie parę razy i od razu mi lepiej, a sen przestawiłam chodzę spać około 1 i mogłabym spać bez problemu do 10, dziś o 9 jak się obudziłam to czułam, że jeszcze bym pospała,
    i nie wiem czy się zmuszać i przestawiać?, chyba n ie, przyjdzie mała to mnie przestawi ;D lada dzień

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

waga Marcela 990 gram :)

a tamten mały okruszek walczy, to chlopak i chyba wazy mniej niz moj, ale dokladnie nie wiem ile, polozna mowila, ze albo 500 albo 600 gram...

eforts, przyszłamama, Lola83, Domi IRL, Marimiko, LadyMK lubią tę wiadomość

• aniar Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już już i 1 kg :) koniecznie fotę wtedy wstaw :)
    Modlę się za drugiego chłopaczka niech wytrwa dla swojej mamy

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, ze wstawie :)

aniar lubi tę wiadomość

• julianna Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    dzien dobry :)

waga Marcela 990 gram :)

a tamten mały okruszek walczy, to chlopak i chyba wazy mniej niz moj, ale dokladnie nie wiem ile, polozna mowila, ze albo 500 albo 600 gram...

to jutro witamy 1kg ;D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, tak piszecie o tych bólach miesiączkowych a ja Wam powiem lepszy numer. Wczoraj wieczorem zaczął mnie łapać ból z tyłu w plecach , chciałabym napisać w okolicy krzyżowej, ale nie! Po lewej stronie. Hmm było to zastanawiajace , ale pomyslalam, ze może mały sie tak ułożył i do jutra przejdzie. Jednak nie, ból przechodził kiedy chodziłam, ruszałam biodrami. Promieniował w dół brzucha, tez po lewej stronie, budził w nocy , momentami byl tak silny, ze az mnie skręcało. Dziś rano doszłam do wniosku, że mogą to być bóle spowodowane rwą kulszową, ale.. ale rwa kulszowa nie promieniuje do brzucha. I ból trzyma cały czas, a mnie nie boli, może delikatnie ćmi bo wziełam paracetamol, ale te momenty bólowe nadal sie utrzymują. Moja mama zapytała mnie co ile mam te bóle, ze sie skrecam. Jak jej powiedziałam, że co 2,3 godziny to zapytala czy tak jest od wczoraj. Jak jej powiedzialam, ze tak to stwierdzila, ze to mogą być skurcze porodowe juz, ze ona jak rodzila mojego brata to tez tak miala, i ze takie skurcze meczą dwa, trzy dni i robią się coraz częstsze. Teraz obserwuje już co ile mnie to łapie, jak zaczną się częściej to jade do szpitala, jak nie to poczekam do jutra i pojde do swojego gina. Teraz jade na nospie by troche wstrzymac te skurcze i na paracetamolu na ten ból w plecach. Powiem Wam, że przez to wszystko nastawiłam się, że TEN moment jest już tuż, tuż... Dlatego dzis pakuje torbę żeby być już przygotowana na w razie czego.

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    to jutro witamy 1kg ;D
    w koncu :) a jak bedzie 1010 to sie nie obraze :)

goto4, eforts lubią tę wiadomość

• julianna Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    w koncu :) a jak bedzie 1010 to sie nie obraze :)

tak tak, raczej powinno być nawet ponad bo on jednak przybiera dziennie więcej niż 10g, więc niech będzie nawet ponad 1010 ;D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 1008 1009 1010 1011 1012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ