Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Milcia wrote:Dziewczyny, wiem, że temat się już przewijał, ale nie chce mi się tu wertować X stron wstecz. Pytanie odnośnie termometru bezdotykowego. W Super Pharm jutro i pojutrze z kartą Life Style będzie Microlife NC 120 za 49,99 zł i zastanawiam się, czy kupić, bo jeszcze się nie dorobiliśmy. Co o nim sądzicie i jakie Wy macie?
Dawno się nie udzielałam ale postanowiłam pomóc:)
Ostatnio u mnie w SR położna mówiła, a raczej odradzała kupna termometru bezdotykowego. Stwierdziła, że te termometry nie są miarodajne bo zazwyczaj mierzymy dzieciom temperaturę jak płaczą lub widać, że się mocno denerwują a wtedy automatycznie temperatura "z czoła" jest wyższa niż w rzeczywistości temperatura ciała. Nam poleciła zwykły termometr elektroniczny i mierzenie tempki w pachwinach. Powiem szczerze że sama chciałam kupić ten bezdotykowy ale jakoś zrezygnowałam i mam zwykły elektroniczny:) Ale to tylko mój punkt widzeniaaga.just lubi tę wiadomość
-
Nie zgadzam sie ze zwykle dzieciom mierzymy temp jak placza... moja kolezanka ma corke 2,5 roku i uzywala tego bezdotykowego microlife nc 100 i do tej pory go uzywa. Nie zawiodl jej ni malej nigdy... nie wyobrazam sobie ze mierze temp placzacego niemowlaka pod pacha... ale kazdego wybór
poza tym mierzyc mozesz nim rowniez temp mleka w butelce czy wody w wanience do kapieli co na poczatek na pewno sie przyda dla niedoswiadczonych mamWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 16:42
-
Ja mam Microlife nc150,kupilam go chyba z 3tyg temu. Na razie testuje na sobie i wydaje mi sie wiarygodny.Kolezanka ma tez taki i poleca.Na allegro kosztowal 100zl z hakiem ale mialam kupon rabatowy na 20zl i zaplacilam mniej.Czekam do gina.Mam nadzieje ze dziewczynki jeszcze sie nie szykuja.
kittykate lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja planuję kupić zestaw przyborów firmy avent tj. grzebień, szczotka, gruszka, nożyczki, pilniki i tam jest też termometr elektroniczny taki pod pachę lub do pupy, ogólnie myślę o zakupie też bezdotykowego, a ten w pupę wydaje mi się db potwierdzeniem tego elektronicznego
-
kaarolaa wrote:ja kupilam zwykly elektroniczny i tak w szpitalu mierza temperature w pupie...wg mnie taki pomiar jest najlepszy....jak wroce do domu z Marcelim tez tak bede robila...
-
nick nieaktualnyjulianna wrote:karola widzialam na filmku z porodu jak położna mierzyla wlaśnie przez pupę tempke i to zajęło jej dosłownie 2 s wsadziła i wyjęła i miała temp to naprawdę jest tak szybko? wyobraźcie sobię, że ja w domu mam jeszcze taki zwykły rtęciowy i jak sobie mierzę to 5 minut pod pachą więc trwa to całą wieczność gdyby tak mialo to wyglądać u malucha
dobrze, ze reki akurat nie podstawilam zeby zalozyc czysty pampers...
julianna lubi tę wiadomość
-
W pupie u małego dziecka jest najdokladniejszy pomiar ( minus 0,5 stopnia ) ale ja niedawno musialam kupic termometr bezdotykowy bo niestety mojemu Kacperkowi juz w ten sposób nie zmierzę temperatury..
Klif daj znac jak wygląda sytuacja po wizycie!kaarolaa lubi tę wiadomość
-
ja też mam elektroniczny z miekka końcówką, na forum kiedys poruszałyśmy ten temat i chyba Furia mnie oświeciła, że w razie co jak będie potrzeba podania dziecku czopka to taki termometr jest pomocny.. bezdotykowy pewnie zakupie jak mój Wiercipiętek będzie starszy.
Karola faktycznie szczeście że Ci nie zrobił niespodzianki prosto na ręcekaarolaa lubi tę wiadomość
-
kittykate wrote:Nie zgadzam sie ze zwykle dzieciom mierzymy temp jak placza... moja kolezanka ma corke 2,5 roku i uzywala tego bezdotykowego microlife nc 100 i do tej pory go uzywa. Nie zawiodl jej ni malej nigdy... nie wyobrazam sobie ze mierze temp placzacego niemowlaka pod pacha... ale kazdego wybór
poza tym mierzyc mozesz nim rowniez temp mleka w butelce czy wody w wanience do kapieli co na poczatek na pewno sie przyda dla niedoswiadczonych mam
Tak, wiem że nie zawsze mierzymy dziecku temp. gdy płacze, ale często właśnie wtedy po niego sięgamy. Ja chcę kupić bezdotykowy jak maluch będzie większy, bo uważam że jest to dobry zakup, tym bardziej, że w przedszkolach często takim właśnie termometrem jest mierzona temp. dzieciom (klik i już po sprawie). Na razie tak jak dziewczyny, będę używać zwykłych elektronicznych ale nikogo nie namawiam:)kittykate lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki na razie nie szykuja sie na swiat.Za 2tyg ide na 3dni do szpitala na badania przed porodem,wtedy tez podejma decyzje o podaniu badz nie sterydow na rozwoj plucek.Mam nadzieje,ze po tych 3 dniach mnie wypuszcza:)
kaarolaa, julianna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzisiaj nie mialam usg,ale lekarz powiedzial ze skoro 2tyg temu wazyly 1188g i 1259g to teraz waza miedzy 1400-1600g.Takze ladnie rosna i dobijaja do 2kg,bo gin twierdzi ze za donoszone wagowo blizniaki uznaje sie te,ktore waza 2kg:)
kaarolaa, HANA lubią tę wiadomość
-
Cześć
przyszłamama - super tekst
jeszcze co do świąt - to ja mam tp na 17.12 ale również po cichu liczę że urodzę wcześniej, bo na święta chciałabym być w domu. Choinkę ubierzemy wcześniej jak się uda;) oczywiście sztucznąbo kto by to sprzątał.
Ja mam teściów 300m od siebie, a do rodziców koło 17km. Z tym, że teściowie na święta jeżdzą do wujka (wprawdzie mieszkającego 5km od nas) ale tam zawsze są wujki, ciotki, kuzyni, kuzynki - 15 osób i duży, stary, schorowany pies (który naszego małego Yogusia zjadłby za jednym kęsem) więc raczej tam się nie wybierzemy. Teściowie chyba jeszcze tego nie wiedzą - ale mam super teściów więc raczej nie będą robili problemów. Z kolei chciałabym pojechać do moich rodziców - tam będą tylko oni i brat, bo siostra z mężem i dziećmi w tym roku spędzają Wigilię u rodziców szwagra. Więc jak się uda to chociaż do moich rodziców pojedziemy. A jak wyjdę ze szpitala np. 22-23.12 to zostaniemy w domu i zjemy kanapki z pasztetową
Dziś na SR położna opowiadała o laktacji i o diecie na pierwszy miesiąc karmienia - i ucieszyłam się, że jednak jest trochę tych potraw, które można jeśćnawet w trakcie Wigilii
A co do termometra - to mam microlife (nie pamiętam jaki), który zostałam przed ślubem na poradnictwie rodzinnym ale zastanawiam się nad bezdotykowym mimo wszystko..nie wiem - nie podjęłam jeszcze decyzji..HANA lubi tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nasza na SR powiedziała, że jeść można wszystko oprócz surowego mięsa i serów pleśniowych, czyli odpada to co podczas ciąży ;P no i pić alkoholu nie wolno
-
Witam się o świcie. Wyprawiam męża w wyjazd służbowy i mam 3 dni siedzenia w samotności
Niby mówią żeby jeść wszystko, ale i tak matki się boja ryzykować i odstawiają te najbardziej uczulające produkty jak czekolada, orzechy itd. No i zjedzenie warzyw strączkowych podobno na własne ryzyko. Jak się zaliczy jedną kilkugodzinną kolkę to potem i ostrożność większa. Ale ja też nie zamierzam jakoś się ograniczać dopóki Mała nie dostanie jakiejś alergii.
No i oczywiści nie można pić alkoholu... bosko
Dałabym dużo za kieliszek wina albo jakiegoś drinka dobrego w knajpie. Takiego na wieczór, na odstresowanie, przy delikatnej muzyce, najlepiej w ciepły, wakacyjny wieczór... achannusiak88, julianna, Ita, Marimiko lubią tę wiadomość
Piotruś
Helenka