X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • annusiak88 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 Oj jak dobrze Cię rozumiem. Ja choć nie przepadam za alkoholem to czekam na chwilę właśnie z lampką wina albo kolorowego drinka.:)
    Mieliśmy z Mężem w tamtym tygodniu rocznice i w moim kieliszku był sok porzeczkowy(ot taka imitacja lampki wina;)

Właśnie zastanawiam się co będzie w tym roku królować na Naszym stole Wigilijnym?:)
    Ja najbardziej lubie barszcz czerwony z uszkami, ale chyba najem sie przed porodem,żeby zaspokoić chetke.;)

dqpri09kf3kzk37k.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym się napiła czegoś alkoholowego. Nieraz jak mąż sobie otworzy piwo, to mi normalnie język ucieka.

Co do Wigilii, to ja uwielbiam kapustę z grzybami..

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z rana :)
    widze ze tematy świąteczne sie wlaczyly jeju to juz tak niedaleko... prawie caly pazdziernik gdzies przepadł, strasznie szybko czas zapierdziela a myslalam ze bedzie sie dluzyl!
    JA oczywiscie tez licze na to ze moze wczesniej urodze i na Swieta pojedziemy do moich rodzicow (80km) ale jesli nie to zostaniemy sami z córeczka w domu i moze ktos nas odwiedzi :) wszystko wyjdzie w praniu na pewno!
    ja z potraw wigilijnych uwielbiam pierozki z kapusta i grzybami oraz barszcz czerwony z uszkami :)

Dzis mam mega dzien ide do fryzjera, na depilacje woskiem (buuu no ale wygoda...) i o 19:45 mam wizyte u gin :D doczekac sie nie moge!!! za oknem szaro i zimno ale jakos dzis mi to nie przeszkadza no i dzis bedzie zamowiona kołyska!!!! Maz bedzie składał wieczorkiem jak wrocimy od lekarza :D

co do diety po porodzie to wiadomo trzeba byc ostroznym bo ma ona wplyw na kolki u dziecka takze wiec lepiej nie ryzykowac ich wystapienie... :)

Kate

np55zzc.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki, po przedłużonym weekendzie mam zastój fizyczno-intelektualny, nie mówiąc o zaleglosciach na forum :D

Czy jestem jedyna, ktora porywa się z motyką na słońce i organizuje swieta u siebie? :) W tym roku Wigilia wypada u nas i nie chcę odpuścić. Po prostu cała strona organizacyjna spadnie na rodziców i rodzenstwo a ja bede tylko drygowała :D Oczywiscie pod warunkiem, ze napoleonek zechce wyskoczyc w listopadzie albo do tp czyli 7.12. Bo jak mam przenosic do 21.12 to średnio to widze :D Moje ukochane swiateczne danie to pierogi z kapustką, ale trudno odbiję sobie na barszczyku i śledziku. :D

Mój mąż też w delegacji i w nocy śniło mi się ze na porodowke muszę jechac sama :/

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

dzisiaj Marceli zaszalał, 1050 czyli 40 gram...juz sie zastanawiam czy to nie pomylka poloznej bo az uwierzyc nie moge :) ale z drugiej strony tez sie boje, zeby mu sie woda w organizmie nie zbierala...sasiadki z sali mały tak mial, 50 gram przybral i sie okazało, ze to własnie woda, obrzmial i musial dostac leki moczapedne zeby wysikac wode...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 09:49

Ita, Lola83, Eve, Qrczak, julianna, eforts, HANA, kanapa, Marimiko lubią tę wiadomość

• Ita Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa bądź dobrej myśli :)
    Może po prostu mały pączuś Ci rośnie! :)

atdck6nlmznf5qze.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    dzien dobry :)

dzisiaj Marceli zaszalał, 1050 czyli 40 gram...juz sie zastanawiam czy to nie pomylka poloznej bo az uwierzyc nie moge :) ale z drugiej strony tez sie boje, zeby mu sie woda w organizmie nie zbierala...sasiadki z sali mały tak mial, 50 gram przybral i sie okazało, ze to własnie woda, obrzmial i musial dostac leki moczapedne zeby wysikac wode...

Karola nie ma co zakładać najgorszego. Tym bardziej, że ostatnio po prostu pnie się w górę z wagą! Zaraz będzie dwukilowym kluskiem, którego będziesz mogła wyściskać i wycałować!

Ita, kaarolaa lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje, poza tym dzisiaj ten okulista a jeszcze czeka go przetaczanie krwi bo ma anemie...zobaczymy tylko czy juz dzisiaj czy w innym dniu...

• julianna Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa tak jak dziewczyny wyżej napisały nie ma co myśleć o najgorszym, zwyczajnie zaczął szybciej przybierać, a może też kupka lub jedzonko w brzuszku zawyżyły wagę

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny po dniach łakomstwa nadeszły dni lekkiego jedzenia, co zjem to mnie mdli, być może mała uciska na żołądek, ale nie czuję się z tym db, w nocy myślałam, że zwymiotuję

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna ja już od dawna nie pochłaniam tyle co w II trymestrze :D
    Z jednej strony najzwyczajniej w świecie porcja do tej pory "standardowa" nie mieści się we mnie (ucisk malucha na żołądek?) a z drugiej strony nawet nie mam takiego apetytu. Mdłości też mi się 2 czy 3 razy zdarzyły, ale to raczej podczas jazdy autobusem.

atdck6nlmznf5qze.png
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis spedzam dzien zakopana w koldrze i nie mam zamiaru opuszczac mojej dziupli, tak mi tu dobrze, cieplutko, mieciutko :) spie , budze sie i tak w kolko, nie wiem czy to dobrze, ale mi z tym okej :>

kittykate lubi tę wiadomość

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • julianna Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któraś z Was kupiła lub planuje kupić fotelik maxi cosi milo fix? nie znam opinii ale on jest od urodzenia aż do 4 roku życia wraz z wbudowaną bazą isofix... hmmm jak zaczęłam szukać fotelików to już nie wiem jaki ma być czy cabrio czy milo czy innej firmy..

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :D
    Super, że mały rośnie :D
    Mój synek w niedzielę w samo południe miał 6 urodzinki :D Dziś byliśmy u pobrania krwi i się nie szarpał wcale. A dziś zrobiliśmy piękne drzewko na konkurs do szkoły :D
    e3f2ec2f2155e175med.jpg

julianna, goto4, Marimiko, Lola83, Ita lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jak dziecko nie będzie chciało wyjść wcześniej. Liczę, że urodzi się chociaż 1-ego stycznia :D Wigilię jak co roku zjemy i u jednych i u drugich rodziców. Makaron z makiem i groch z kapustą :P Kocham te dwie potrawy :D I Synek miał dobre dwa miesiące jak mieliśmy pierwszą wigilię. Pościągałam sobie mleczko i jadłam wszystko co tylko chciałam :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar - piękne drzewko ;)

Moje wigilijne ulubieńce to: krokiety z kapustą i gryzbami(pierogi też), barszczyk z pasztecikiem i moja ulubioniasta sałatka jarzynowa ;) ah ah

a nie wiem czy wszystkie jesteście na fb więc się chwalę:

Zdjęcie zrobione na warsztatach Świadoma Mama 9 paź 2014. Wówczas był to 31 tydzień ciąży;)

http://wrzucaj.net/images/2014/10/21/DSC8775m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 21:18

kaarolaa, Milcia, eforts, Lola83, Niespodzianek:), Ita, kanapa lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko bardzo ładne zdjęcie :)

Laski ja wymiotuje regularnie, przez dwa, trzy tygodnie codziennie potem tydzień przerwy i tak w kółko :/

dzisiaj byłam u dentystki bo ząb mnie pobolewał a przy okazji chciałam sprawdzić czy te wymioty mnie nie zrujnowały ale na szczęście jest ok :)

Jukiana ja mam cabrio fix

w sumie my jak zostaniemy w domu sami na święta to menu będzie dzień jak co dzień :) także żadnych problemów ze ściąganiem mleka czy odmawianiem sobie jedzenia, zresztą ja tam zamierzam jeść normalnie, odchodzi się od eliminacyjnej diety na wyrost (może pojedyncze produkty)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie:) Mala wazy 1930 g i wg USG TP na 17 grudnia szyjka twarda zamknieta na twardnienie brzucha magnez witaminy i wiecej odpoczywac. Sa to skurcze Braxtona Hicksa. Wizyta nast za 3 tyg!
    Mala sie strasznie wiercila :)

Niespodzianek:), Marimiko, Lola83, Bogusiar80, julianna, Ita lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • annusiak88 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja juz po wizycie. Niestety mam się stawić jutro w szpitalu. Jaś pcha sie na świat.. chciałam urodzić wcześniej ale nie aż tak..niech tak się mnie nie słucha.:);/ Waży 2030 g.Jestem podłamana, płakac mi się chce.. jeszcze brakuje Nam łóżeczka, pościeli..jestem jeszcze nie przygotowana. Uciekam bo będe smęcić.

Trzymajcie się Dziewczyny i do spiszenia po wyjściu ze szpitala..mam nadzieje że jeszcze w dwupaku!
    DOBREJ NOCKI!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 21:19

dqpri09kf3kzk37k.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annusiak - trzymamy kciuki żebyś wróciła ze szpitala w dwupaku! daj znać!

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ