Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez sie witam z rana, za oknem paskudnie caly czas pada od wczoraj i nie przestaje, jest zimno, ciemno i okropnie
nie chce mi sie nosa spod kolderki wychylac, wstalam tyllko by zjesc sniadanie i zaraz uciekam jeszcze poleniuchowac
ewelinka gratulacje:) zapas pampersów jak znalazł!
ja torbe spakuje jak wrocimy od rodzicow ze Swieta Zmarlych, bo po 1 listopada dokupie koszule do karmienia, biustonosze i ostatnie drobiazgi potrzebne do szpitalatak sobie zaplanowalam zeby do 34 tyg miec juz spakowana co mysle ze sie uda :)no max do 35
a i musze sie pochwalic wczoraj zrobilam tiramisuWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 09:18
-
Czy u Was też tak paskudnie pada?? Jakoś smutno mi się robi w taką pogodę. Wczoraj zdenerwowałam się, że jestem nieprzygotowana do porodu. Poleciałam do Smyka i Pepco, wydałam ponad 300 zł a i tak nie mam wszystkich ubranek dla Małego na rozmiar 56. Później położyłam wszystko na łóżku i się rozczuliłam. Pięknie wygląda ta wyprawka
)
-
Milcia, ja też muszę się zmobilizować. Kupiłam małe buteleczki i słoiczki w Sephorze, i je ponapełniałam. Przygotowałam wszystkie akcesoria (dla siebie) włącznie z maszynką do golenia i patyczkami do uszu
Muszę jeszcze dokupić szlafrok i koszule do porodu i karmienia. Póki co do torby zapakuję komplet spodnie + koszulka. To tak na wypadek awaryjnego pobytu w szpitalu. Ach i muszę uporządkować dokumentację medyczną. Mam wszystko w jednym segregatorze, ale zrobiłam ostatnio miszmasz.
Pamiętajcie dziewczyny o zeskanowaniu na pamiątkę zdjęć USG. Te wydruki szybko bledną i po latach nie będą już takie ładne
-
Ja też ostatnio robiłam porządek w dokumentach. Wydrukowałam wszystkie wyniki. Ułożyłam według kolejności. Dziś będę prasować. Mam póki co trzy pralki do zrobienia. A dziś jeszcze wstawiam pralkę z kołderką do wózka, ochraniaczem do łóżeczka, różkiem, bo wszystko dostałam albo kupiłam w sh. P potem jeszcze ręczniki z kapturkiem i kilka innych rzeczy.
-
U mnie też pogoda ohydna.... Barowa, ale co z tego jak pic nie można
Ja mam torbę spakowaną od paru dni, a wraz z nia mniej siwych włosów na głowie
Ewelinka, gratulacje wygranej, pampki zawsze się przydadzą
Zokeia ja porobiłam forki z usg aparatem i chce wywołac je jak zdjęcia i wrzucic do albumu.ewelinka_shn lubi tę wiadomość
-
Hmmm... a ja mam w sobie taką niechęć do pakowania, że aż torbę wrzucilam do pralki bo stwierdziłam, ze jakas taka przykurzona.
Choć mam wątpliwości czy sie w nia wciscne. SR mamy zaraz przy IP i ostatnio podziwialam bagaż rodzących np. Duża walizka na kolkach + mala torba podróżna + wieeelka poduszka rogal w ręku. Dla mnie to wyglądało jak wyjazd na dwutygodniowe wakacje nad morzem...Lola83 lubi tę wiadomość
-
Ita ja planuję spakować się w walizkę na kółkach i dużą torbę podróżną, fakt mam takie torby i nie kupuję nowej, inny aspekt ja zawsze wkładam wszystkiego dużo, wiem, że dla małej przygotowałam za dużo ciuszków, bo średnio kobieta jest 3 dni w szpitalu po porodzie, a ja wstępnie ulożyłam sobie każdego ciuszka po 3 szt i rozmiar 56 i 62, i tak myślę, że chyba jak już będę to wkładać do torbny to chyba ujmę po sztuce wszystkiego, najwyżej maż do wiezie, bo chyba lekko przesadziłam
-
Witam się i ja "pochmurnie"
Nie wiem, co się ze mną dzieje, ale od początku tygodnia kompletnie nic mi się nie chce. Przeleżałabym cały dzień. Nie mogę się do niczego zmobilizować... Chociaż nie - wyciągnęłam już torbę z szafy, teraz trzeba ją tylko spakować
W tym tygodniu skończyłam też zajęcia w szkole rodzenia. Rety, jak to szybko minęło.
I mam jeszcze jedno pytanie do dziewczyn zamierzających używać chust. U nas w SR miały być zajęcia z wiązania, ale niestety pani nie opłaciło się przyjeżdżać i ich nie było. Stąd moje pytanie - możecie konkretnie polecić jakiś model chusty? W ogóle czy jestem w stanie sama nauczyć się wiązać polegając tylko na internecie? -
Polyanna kiedyś dużo pisałam o chustach - jak to znajdę to przekleję, bo dość dużo tego jest
Jedna torba wyprana a druga hmm... zajęta. Więc chyba zostawiam pakowanie na później
A tu ryjsik Napoleonka. Syncik waży 2221 g więc jest pośrodku siatki centylowej (i oby tak zostało!)
Kawa, julianna, goto4, kaarolaa, eforts, Marimiko, zokeia, Lola83 lubią tę wiadomość
-
Pollyanna wrote:Kate i jak kołyska?
Polyanna kołyska super, prosta w montażu i taka jak na zdjeciach, ma kółka, hamulce i funkcje blokady bujania.
\wrzucam fotke juz zlozona czeka na lokatorke
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ebfa081a861e.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f6c81704857.jpggoto4, Ewka89, Marimiko, Lola83 lubią tę wiadomość
-
Witam sie z wieczora...
ja mam koszmarną noc za sobą tzw. nie przespałam ani minuty...więc cały dzień jestem jak zombiak..ehh..nawet nie wiem co napisać, bo mi się myśleć nie chce - nie mam na nic siły...
Ita - o co chodzi z tą siatką centylową - bo ja ciemna masa i nie mam pojęcia o co cho...
ostatnio zaczynam czuć lekkie naciski na krocze..więc albo mały powolutku schodzi coraz niżej albo nie wiem co...zamiast robić się coraz mądrzejsza w kwestii ciąży to mam wrażenie że jestem coraz głupsza!
ewelinka - gratuluje wygranej - też byłam ale nic nie wygrałam - ledwo tam wysiedziałam
oby dzisiejsza noc była lepsza..
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
KittyKAte - piękna kołyska
Właśnie zobaczyłam 7 odcinek Porodów z TVN Style. Pokazali poród takim jakim go sobie wyobrażam! Dziewczyn urodziła w 7 godzin, z uśmiechem na ustach. Córeczka urodziła się w pięknym, przyjaznym otoczeniu, zdrowa, spokojna...
Mama kangurowała ją przez 2 godziny. Podobało mi się, że nie pokazali porodu na koniec odcinka, tylko w połowie. Przez resztę czasu można było zaobserwować ich pierwsze wspólne chwile i tą radość. Dziewczyna po 2 godzinkach wstała i mówiła, że czuje tylko takie ciągnięcie w dla, ale to nie jest ból. Cudny poród! Tak swoje wszystkie moje znajome opowiadały (oprócz 1 cesarki). Czyli w telewizji też można pokazać coś pięknego. Bo poród to nie tylko trud ale i cała ta radośćIta, Marimiko, Lola83 lubią tę wiadomość
-
Marimiko -http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Siatka_centylowa
Tu na belly można wprowadzac różne pomiary dziecka i zobaczyc jak sie rozwija w porownaniu do innych dzieci w tym samym wieku. Napoleonek waży ok. 2kg czyli na obecnym etapie rozwoju ok. 50% maluchow jest ciezszych a 50 % jest lżejszych. Ja tam sie ciesze, bo bardzo nie chcialabym rodzić wieljiego klocka!
Ja też czuję już synka bardzo nisko. Az mnie pęcherz i pachwiny bolą. Czasami jak stoję albo chodzę mam takie uczucie jakby zaraz miał wypaść -tak nisko jest w moim odczuciu
Zokeia wiadomo, że krew i łzy lepiej się sprzedają. Tym bardziej fajnie, że potrafili nakręcić taki pozytywny odcinek -
Laski, nie wiem co, ale coś mnie tchnęło, żeby się spakować.... Mam prawie wszystko spakowane oprócz dziecięcych rzeczy, które są wyprane, ale muszę je wyprasować. No i pozostanie mi kilka rzeczy do dołożenia do kosmetyczki, których używam, a które mogę szybko dołożyć do torby.
Ale się dziś zestresowałam. Coś mi mówi, żeby być gotowym.kittykate, Ita, HANA lubią tę wiadomość
-
Milcia lepiej byc gotowa niz nie
mi tez cos mowi zebym do 35 tyg byla spakowana ale moze wyolbrzymiam:)
Tak naprawde powstrzymuje mnie tylko kasa bo czekam do listopada na ostatnie zakupy do szpitalnej torby...
Szyjka twarda zamknieta nic sie nie dzieje zlego tak lekarz mowi a mi cos mowi ze urodze przed terminem dziwne to