X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie witam z rana, za oknem paskudnie caly czas pada od wczoraj i nie przestaje, jest zimno, ciemno i okropnie :(
    nie chce mi sie nosa spod kolderki wychylac, wstalam tyllko by zjesc sniadanie i zaraz uciekam jeszcze poleniuchowac :)
    ewelinka gratulacje:) zapas pampersów jak znalazł!
    ja torbe spakuje jak wrocimy od rodzicow ze Swieta Zmarlych, bo po 1 listopada dokupie koszule do karmienia, biustonosze i ostatnie drobiazgi potrzebne do szpitala :) tak sobie zaplanowalam zeby do 34 tyg miec juz spakowana co mysle ze sie uda :)no max do 35 ;)

a i musze sie pochwalic wczoraj zrobilam tiramisu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 09:18

Kate

np55zzc.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też kilka rzeczy mam do szpitala. I co chwilę mówię, że mam się spakować i co chwilę coś mi wypada. Ale muszę w końcu to zrobić, bo już bliżej niż dalej.

przyszłamama lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u Was też tak paskudnie pada?? Jakoś smutno mi się robi w taką pogodę. Wczoraj zdenerwowałam się, że jestem nieprzygotowana do porodu. Poleciałam do Smyka i Pepco, wydałam ponad 300 zł a i tak nie mam wszystkich ubranek dla Małego na rozmiar 56. Później położyłam wszystko na łóżku i się rozczuliłam. Pięknie wygląda ta wyprawka :))

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, ja też muszę się zmobilizować. Kupiłam małe buteleczki i słoiczki w Sephorze, i je ponapełniałam. Przygotowałam wszystkie akcesoria (dla siebie) włącznie z maszynką do golenia i patyczkami do uszu :) Muszę jeszcze dokupić szlafrok i koszule do porodu i karmienia. Póki co do torby zapakuję komplet spodnie + koszulka. To tak na wypadek awaryjnego pobytu w szpitalu. Ach i muszę uporządkować dokumentację medyczną. Mam wszystko w jednym segregatorze, ale zrobiłam ostatnio miszmasz.
    Pamiętajcie dziewczyny o zeskanowaniu na pamiątkę zdjęć USG. Te wydruki szybko bledną i po latach nie będą już takie ładne :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio robiłam porządek w dokumentach. Wydrukowałam wszystkie wyniki. Ułożyłam według kolejności. Dziś będę prasować. Mam póki co trzy pralki do zrobienia. A dziś jeszcze wstawiam pralkę z kołderką do wózka, ochraniaczem do łóżeczka, różkiem, bo wszystko dostałam albo kupiłam w sh. P potem jeszcze ręczniki z kapturkiem i kilka innych rzeczy.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pogoda ohydna.... Barowa, ale co z tego jak pic nie można :P
    Ja mam torbę spakowaną od paru dni, a wraz z nia mniej siwych włosów na głowie ;)
    Ewelinka, gratulacje wygranej, pampki zawsze się przydadzą :)
    Zokeia ja porobiłam forki z usg aparatem i chce wywołac je jak zdjęcia i wrzucic do albumu.

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się musze spakować ale jeszcze czeka mnie co najmniej jedno pranie ubranek :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, u mnie jest zimno i wietrznie, ale jak na razie bez deszczu,
    ja jestem częściowo spakowana do szpitala, i częściowo mała, tak myślę że do połowy listopada będę mieć chyba komplet wszystkiego

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... a ja mam w sobie taką niechęć do pakowania, że aż torbę wrzucilam do pralki bo stwierdziłam, ze jakas taka przykurzona. :D

Choć mam wątpliwości czy sie w nia wciscne. SR mamy zaraz przy IP i ostatnio podziwialam bagaż rodzących np. Duża walizka na kolkach + mala torba podróżna + wieeelka poduszka rogal w ręku. Dla mnie to wyglądało jak wyjazd na dwutygodniowe wakacje nad morzem...

Lola83 lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ja planuję spakować się w walizkę na kółkach i dużą torbę podróżną, fakt mam takie torby i nie kupuję nowej, inny aspekt ja zawsze wkładam wszystkiego dużo, wiem, że dla małej przygotowałam za dużo ciuszków, bo średnio kobieta jest 3 dni w szpitalu po porodzie, a ja wstępnie ulożyłam sobie każdego ciuszka po 3 szt i rozmiar 56 i 62, i tak myślę, że chyba jak już będę to wkładać do torbny to chyba ujmę po sztuce wszystkiego, najwyżej maż do wiezie, bo chyba lekko przesadziłam

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja "pochmurnie" :)

Nie wiem, co się ze mną dzieje, ale od początku tygodnia kompletnie nic mi się nie chce. Przeleżałabym cały dzień. Nie mogę się do niczego zmobilizować... Chociaż nie - wyciągnęłam już torbę z szafy, teraz trzeba ją tylko spakować :P

W tym tygodniu skończyłam też zajęcia w szkole rodzenia. Rety, jak to szybko minęło.

I mam jeszcze jedno pytanie do dziewczyn zamierzających używać chust. U nas w SR miały być zajęcia z wiązania, ale niestety pani nie opłaciło się przyjeżdżać i ich nie było. Stąd moje pytanie - możecie konkretnie polecić jakiś model chusty? W ogóle czy jestem w stanie sama nauczyć się wiązać polegając tylko na internecie?

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate i jak kołyska?

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna ja jak juz będę chciała używać chusty to ,, wezwę,, do siebie panią żeby nas przeszkolila :) a chustę chce bawełnianą, tkaną 4,6m

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polyanna kiedyś dużo pisałam o chustach - jak to znajdę to przekleję, bo dość dużo tego jest :)

Jedna torba wyprana a druga hmm... zajęta. Więc chyba zostawiam pakowanie na później :D
    i2vy2r.jpg

A tu ryjsik Napoleonka. Syncik waży 2221 g więc jest pośrodku siatki centylowej (i oby tak zostało!)
    1z4ldlu.jpg

Kawa, julianna, goto4, kaarolaa, eforts, Marimiko, zokeia, Lola83 lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna wrote:
    Kate i jak kołyska?

Polyanna kołyska super, prosta w montażu i taka jak na zdjeciach, ma kółka, hamulce i funkcje blokady bujania.
    \wrzucam fotke juz zlozona czeka na lokatorke ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ebfa081a861e.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f6c81704857.jpg

goto4, Ewka89, Marimiko, Lola83 lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wieczora...

ja mam koszmarną noc za sobą tzw. nie przespałam ani minuty...więc cały dzień jestem jak zombiak..ehh..nawet nie wiem co napisać, bo mi się myśleć nie chce - nie mam na nic siły...

Ita - o co chodzi z tą siatką centylową - bo ja ciemna masa i nie mam pojęcia o co cho...

ostatnio zaczynam czuć lekkie naciski na krocze..więc albo mały powolutku schodzi coraz niżej albo nie wiem co...zamiast robić się coraz mądrzejsza w kwestii ciąży to mam wrażenie że jestem coraz głupsza!

ewelinka - gratuluje wygranej - też byłam ale nic nie wygrałam - ledwo tam wysiedziałam

oby dzisiejsza noc była lepsza..

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KittyKAte - piękna kołyska :)
    Właśnie zobaczyłam 7 odcinek Porodów z TVN Style. Pokazali poród takim jakim go sobie wyobrażam! Dziewczyn urodziła w 7 godzin, z uśmiechem na ustach. Córeczka urodziła się w pięknym, przyjaznym otoczeniu, zdrowa, spokojna...
    Mama kangurowała ją przez 2 godziny. Podobało mi się, że nie pokazali porodu na koniec odcinka, tylko w połowie. Przez resztę czasu można było zaobserwować ich pierwsze wspólne chwile i tą radość. Dziewczyna po 2 godzinkach wstała i mówiła, że czuje tylko takie ciągnięcie w dla, ale to nie jest ból. Cudny poród! Tak swoje wszystkie moje znajome opowiadały (oprócz 1 cesarki). Czyli w telewizji też można pokazać coś pięknego. Bo poród to nie tylko trud ale i cała ta radość :)

Ita, Marimiko, Lola83 lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko -http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Siatka_centylowa
    Tu na belly można wprowadzac różne pomiary dziecka i zobaczyc jak sie rozwija w porownaniu do innych dzieci w tym samym wieku. Napoleonek waży ok. 2kg czyli na obecnym etapie rozwoju ok. 50% maluchow jest ciezszych a 50 % jest lżejszych. Ja tam sie ciesze, bo bardzo nie chcialabym rodzić wieljiego klocka!

Ja też czuję już synka bardzo nisko. Az mnie pęcherz i pachwiny bolą. Czasami jak stoję albo chodzę mam takie uczucie jakby zaraz miał wypaść -tak nisko jest w moim odczuciu :D

Zokeia wiadomo, że krew i łzy lepiej się sprzedają. Tym bardziej fajnie, że potrafili nakręcić taki pozytywny odcinek :)

atdck6nlmznf5qze.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, nie wiem co, ale coś mnie tchnęło, żeby się spakować.... Mam prawie wszystko spakowane oprócz dziecięcych rzeczy, które są wyprane, ale muszę je wyprasować. No i pozostanie mi kilka rzeczy do dołożenia do kosmetyczki, których używam, a które mogę szybko dołożyć do torby.

Ale się dziś zestresowałam. Coś mi mówi, żeby być gotowym.

kittykate, Ita, HANA lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia lepiej byc gotowa niz nie :) mi tez cos mowi zebym do 35 tyg byla spakowana ale moze wyolbrzymiam:)
    Tak naprawde powstrzymuje mnie tylko kasa bo czekam do listopada na ostatnie zakupy do szpitalnej torby...
    Szyjka twarda zamknieta nic sie nie dzieje zlego tak lekarz mowi a mi cos mowi ze urodze przed terminem dziwne to :)

Kate

np55zzc.png
‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ