X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia spokojnie :) Spakowana torba nie zaszkodzi, ale nie stresuj się niepotrzebnie. Może to deszcz powoduje takie niepokoje?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie czuję tego, wydaje mi się, że najszybciej to będzie 20 grudnia, a nawet że przechodzę termin...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj strasznie twardnieje brzuch. Dlatego pomyślałam, że kurcze jak te skurcze taj mnie dzisiaj męczą, to różnie może być. Zostały mi do spakowania takie rzeczy codziennego użytku, które wystarczy tylko dołożyć i ciuszki dziecięce, które muszę wyprasować.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Mi dzisiaj strasznie twardnieje brzuch. Dlatego pomyślałam, że kurcze jak te skurcze taj mnie dzisiaj męczą, to różnie może być. Zostały mi do spakowania takie rzeczy codziennego użytku, które wystarczy tylko dołożyć i ciuszki dziecięce, które muszę wyprasować.

Milcia mi tez twardnieje a mi lekarz na to powiedzial ze jesli nie sa to skurcze regularne to jest to normalne i sa to skurcze Braxtona Hicksa :) glowa do gory i bez stresu!

aga.just, aga.just lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi zaczął twardnieć po 20 tyg., a dość systematycznie od 2 miesięcy więc wiem, że już taka uroda mojej macicy ;D ćwiczy i ćwiczy

kittykate lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie mi zaczal cwiczyc znacznie pozniej, bo jakos kolo 29 tyg kazda ciaza inna :)
    niektore czuja wczesniej inne pozniej te skurcze. Ale one sa bo macica przygotowuje sie do porodu. Tak jak mowie jesli sie nie nasilaja, i nie sa regularne to sie nie martw i nie stresuj.Niech dzidzia jeszcze siedzi w brzuszku spokojnie <3
    mi sie dzis tak rozpychala i przez to naciskala na spojenie ze myslalam ze wypadnie ze mnie doslownie przy tym jest to bardzo bolesne jednak i nieprzyjemne... no ale co sie dziwic jak juz takiego malego olbrzymka nosimy opd sercem :) <3

Kate

np55zzc.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się napina jakoś od 18 tygodnia. Ale dzisiaj to tych skurczy było już bardzo dużo.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Zimno dzisiaj jak nie wiem. 4 stopnie za oknem.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie brzuchol stawia się już od jakiegoś czasu ale szyjka zamknięta i ma 43 mm więc nie ma się co bać. To widocznie ćwiczenia.

Weszłam rano na listopadówki tam z jedną z dziewczyn nie jest dobrze proszę zatem Was wszystkie o krótką modlitwę za Julię oby wszystko dobrze się skończyło .

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• kanapa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna, właśnie od rana śledzę wpisy i jestem przerażona, że takie rzeczy mogą się dziać :/
    Modlimy się za Zuzię i Julkę!

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to prawda straszna historia :(

relge6yd7jws6b5o.png

• kittykate Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tez wlasnie przeczytalam, to straszne :( nie potrafie sobie tego wyobrazic nawet...
    Dobrze ze sa w innym szpitalu i nie ma zagrozenia zycia.... Trzymam mocno za nie kciuki musi byc dobrze! Modle sie za obie dziewczyny!!!

Ja sie od rana czuje tak sobie :/ pogoda tez nie zacheca do ruszenia d... Z lozka. Siedze przed tv poki co...
    Napilabym sie kawy chyba, ale tak bez przekonania :/ eh ta ciaza :)

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry, u mnie jeszcze chlodniej, rano byly -3 stopnie :) zalecialo juz taka zima...
    a tak to maly wazy dzisiaj 1100 g...kolejna rowna granica osiagnieta :)

kanapa, Furia, Dotty84, Ewka89, julianna, kittykate, Marimiko, Lola83, Ita, Eve, nix lubią tę wiadomość

• kanapa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wspaniała wiadomość!! Marceli pędzi do przodu z wagą :)

Trzeba po południu zajrzeć na listopadówki- po 13 będzie już coś więcej wiadomo :( mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Któraś z Was wie z jakiego miasta jest Julka?

Ja od tygodnia mam takiego lenia, że nawet nie chce mi się na forum pisać ;) najchętniej to spałabym cały czas... i jeszcze spojenie tak niesamowicie mnie boli, że chodzić nie mogę :/

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola czym Ty go tam dokarmiasz ze tak pędzi z waga? :)te 2 kg o on osiągnie zanim my zaczniemy się rozpakowywać ;)

co za historia z tą dziewczyną... Ja pierdziele jeszcze na sam koniec ciąży takie rzeczy? Mam nadzieję, że jak ją wybudzą to skończy się już ich dramat... i będą się już tylko we trójkę cieszyć sobą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 12:05

Furia lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski właśnie doczytalam w listopadówkach o co chodzi, jestem w szoku, ryczeć mi się chce,
    no nie mogę w to uwierzyć, już niby rozwiązanie, a tu takie rzeczy, wiecie dlaczego to się stało, ja tego nie rozumiem...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co się stało? Weszłam na listopadówki ale nie mogę się dokopać do żadnej konkretnej informacji na temat Julii.

860ianliz3s2rxlo.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musisz poczytać posty z dzisiejszej nocy od xpati ona ma kontakt z mężem Juli i przekazuje info

relge6yd7jws6b5o.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, przeczytałam wszystko. jedziesz do porodu z uśmiechem na twarzy, a tu nagle śpiączka. chyba dobrze zrobiłam, że wczoraj spakowałam torbę. Nie znasz dnia ani godziny. Za chwilę my w listopadzie zaczniemy się rozpakowywać...

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dużo listopadówek już urodziło? nie śledzę tego?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 1018 1019 1020 1021 1022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ