X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ręce opadły.... Przecież wszędzie trąbią, że jak są zielone wody, to trzeba do szpitala i nie mają prawa odmówić przyjęcia.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół nocy nie spałam bo śledziłam na wątku listopadowek całą historię. Straszne jest to co się działo, ale najwazniejsze, że obie dziewczyny żyją. Dzielny facet z jej męża!

atdck6nlmznf5qze.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, bardzo dzielny, i zachował zimną krew do końca, nie załamał się, wiedział doskonale co robić, wielki podziw dla tego człowieka, to przykład dla każdego, dzięki temu co zrobił i podzielił się tą informacją, odpukać, ale może i któraś z nas kiedyś z tego skorzysta, lekcja z życia

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    hehe też tak mówiłam w pierwszej ciąży, że będę jeść wszystko :D ale życie (a właściwie późniejsze bóle brzuszka córki) szybko zweryfikowało moje podejście do tej kwestii
    Aga najnowsze badania podobno wykazały, że jak dziecko ma mieć kolkę to będzie ją miało niezależnie od tego co jesz. Nie wiem ile w tym prawdy ale będę próbować u siebie metodą prób i błędów. Jak na coś mała będzie źle reagować to oczywiście wyeliminuję, ale muszę sprawdzić na wstępie czy faktycznie z czymś będzie miała problem :) Na wstępie posłucham położnej. Podobno jak układ trawienny dziecka jest niedojrzały to i głodzenie matki nie pomoże a jedynie zaszkodzi bo pokarm można stracić, a nawet jak jest to jest jałowy, bo mało witamin dostarczamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 18:47

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy u Was też zaczęło się pojawiać lekkie kołatanie serca?, mi się zazwyczaj łączy z niektórymi skurczami, w książce wyczytałam że kołatanie pojawia się po 30 tygodniu..

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tą Jula. To było w Poznaniu niby w najlepszym szpitalu. Ja juz dawno zdecydowałam, że tam nie będę rodzic, bo to masówka.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za Julię! Jednak przepraszam, ale nie mogę czytać tych postów. Przeleciałam przez nie pobieżnie i mnie zmroziło. Teraz przerzuciłam dwie strony i piszę do Was. Wrócę po weekendzie. Przepraszam, ale tak mnie zmroziły strzępki informacji, że nie mogę przeczytać tej historii dokładnie. Nie chcę się bać, nie teraz! Dlatego dołączam się do trzymania kciuków i życzę Julii i jej rodzinie jak najlepiej, ale wyłączę się teraz. Przepraszam.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna, mi się chyba ze dwa razy zdarzyło- bynajmniej takie miałam wrażenie, że serducho jakoś tak nierówno bije i mocno. Zmierzyłam wtedy ciśnienie i żadna arytmia mi nie wyszła (bo tego się obawiałam) tylko puls wysoki a wcale to nie było po wysiłku, siedziałam na kanapie a puls ponad 80 :/ nieprzyjemne uczucie.
    Strasznie współczuję Juli i jej rodzinie takich przeżyć :( jak sobie pomyśle, że mogło to się inaczej skończyć to szlag mnie trafia na tych lekarzy! Mam nadzieję, że dobiorą się im do dupy i poniosą konsekwencje za to co zrobili!

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa nie sadze by w szpitalu uniwersyteckim,klinicznym ktokolwiek kiedykolwiek poniosl jakiekolwiek konsekwencje...
    Przeciez tam wszyscy madrzejsi od bogow... :/:/

Kate

np55zzc.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, puls w ciąży do 120 to norma. Ja od wielu tygodni mam miedzy 90 a 100. Dopiero jak mi skakał powyzej 110 to czułam jak mi wali serce i musiałam sie położyć. Na te problemy lekarz zalecił mi magnez. Dopiero jakby nie przeszło (ale jest lepiej) to musiałabym miec konsultację kardiologiczną.

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • aniar Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medal dla męża Julii, co by było gdyby jej nie przenieśli. Historia mrożąca krew w żyłach. Trzymam za nich kciuki dalej i modlę się żeby poród się udał i Zuzia była z nimi cała i zdrowa

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio na wizycie puls mialsm chyba z 98 wiec luzik :)

Z listopadowek urodzila sn kolejna dziewczyna:) jakos po 10:) porod sn szczesliwie w 38 tc waga 3100 chyba i 52, az sie lepiej czyta dobre wiadomosci w koncu!!!!! Pisala ze byla na wizycie jakos 2 dni wczesniej juz nie pamietam i nic a nic nie wskazywalo ze maly chce juz na swiat!! Takze laseczki wszytsko sie moze zdarzyc nagle i niespodziewanie! Badzmy czujne :) nie mowie ze juz ale blizej tego 36 -37 tc to juz wszystko mozliwe !

Kate

np55zzc.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś umowilam się z mężunem na pakowanie torby. Ja nadzoruję listę a on wszystko upycha (metoda podpatrzona u koleżanki. To w końcu mąż ma mi w szpitalu podawać różne rzeczy, więc musi być zorientowany)

Tylko nie wszystko mam jeszcze uprane :/

atdck6nlmznf5qze.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, spakuj to co masz gotowe i doczep karteczkę co trzeba jeszcze dołożyć. Ja tak zrobię. Też mam w planie uczynić to na dniach...

Ita lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak zrobiłam. Pakowałam wszystko co mogłam. Napisałam kartkę co dopakować.

Wczoraj byli u nas znajomi i przywieźli przewijak, karuzelę na łóżeczko, takie szelki nosidełko dla dziecka i matę edukacyjną. Maty mamy juz dwie :) Dostaliśmy dużo z darów. A z takich praktycznych rzeczy to jeszcze apteczne jedno zamówienie zostało i materac, który mamy zamówiony i prześcieradło.

Ita, Marimiko lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dzisiaj skończyłam szyć pościel w sówki :) jeszcze tylko ochraniacz muszę dokończyć bo coś źle policzyłam i za mało pianki wypełniającej kupiłam.

Do torby też spakowałam na razie te rzeczy które mam gotowe i włożyłam listę co jeszcze trzeba.

Co do porodu to ja wam powiem ze gotowym to trzeba być. Jaz poprzednim synkiem byłam rano na wizycie i lekarz mi powiedział że spokojnie widzimy się jeszcze za tydzień bo wszystko pozamykane i nie ma obaw mały się jeszcze nie szykuje było to tydzień przed terminem . O 13 dostałam skurczy, biorąc sobie do serca uwagę lekarza myślę sobie przepowiadające , no ale trwają godzinę , dwie, trzy , coraz silniejsze hmmm myślę zadzwonię do szpitala. Tam położna pyta mnie która ciąża? Ja że druga, ze rano byłam na wizycie itp... ona do mnie wziąć szybko ciepły prysznic i jak nie przejdzie to przyjeżdżać. Tak zrobiłam ok 19 byłam w szpitalu na IP a o 20:40 Bartuś był na świecie, nawet nie zdążyli mi KTG podłączyć. Teraz trzecia ciąża mam nadzieję że pójdzie równie szybko :)

Ita, eforts lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• kittykate Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 33 t!!!! Coraz blizej coraz blizej... Aaaaaa torba wlasnie tez musze sie jakos zabrac po Wszystkich Swietych i juz sie nie stresowac :/
    Wczoraj wieczorem mala dala koncert w moim brzuchu i tak mi jechala pomspojeniu ze momentami napradwe bardzo bolalo...
    Lobuziara jedna;) dzis za oknem slonce w koncu ! Ale dosc zimno bp tylko 10 C najwazniejsze ze nie 2 jak wczoraj:/

Milego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 10:27

Kate

np55zzc.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 25 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna u mnie tez 3 ciaza a powiedz mi 1 porod tez mialas taki szybki bo ja sie strasznie dlugo meczylam 2 faktycznie byl duzo krotszy i licze ze ten moze bedzie jeszcze latwiejszy;)

maria.sm
  • aniar Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja do Was z wielką prośbą. Moja znajoma jest położną i obecnie pisze pracę magisterską. Potrzebuje ciężarnych na naszym etapie do wypełnienia ankiet do pracy na temat znieczuleń. Będę wdzięczna za pomoc. A i jest szansa wygrania konsultacji jak nosić w chuście, bo znajoma prowadzi warsztaty dla zachustowanych :)

"Wejdź na

zachustowani.blogspot.com

wypełnij ankietę
    I wygraj 1 z 4 darmowych 1,5 godzinnych konsultacji,
    na których nauczysz się nosić dziecko w chuście!

Ankieta dotyczy kwestii związanych z farmakologicznym znieczuleniem porodu. Odpowiedzi na nią są anonimowe, a wnioski z nich płynące wykorzystam w swojej pracy dyplomowej - jestem położną, studentką studiów magisterskich na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym i Doradczynią Noszenia Dzieci.

Dziękuję za pomoc!"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 10:46

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar wypelnilam:) ps. Nic mi sie dzis nie chce ...

aniar lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ