X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria.sm wrote:
    dynamiczna u mnie tez 3 ciaza a powiedz mi 1 porod tez mialas taki szybki bo ja sie strasznie dlugo meczylam 2 faktycznie byl duzo krotszy i licze ze ten moze bedzie jeszcze latwiejszy;)

Pierwszy trwał dłużej ale tylko pierwsza faza bo jak przyszły parte to już poszło z górki :) Ale pierwsza faza mnie bardzo zmęczyła a przy drugim porodzie nawet nie zdążyłam się spocić.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• aniar Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dzisiaj lenia, jakoś już mi mało wygodnie się robi :/

williams1 lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dzisiaj chce strasznie spać. Masakra jakąś. Oczy same się zamykają.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam ze slonca bo wrocilo choc zimno jest ale wstawilam ostatnia pralke rzeczy dziecka... Uf to bedzie juz z glowy i zostanie pakowanie torby. :)

Kate

np55zzc.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez sloneczko, mąż zabrał synka na spacer a ja sobie mieszkanko ogarnęłam i odpoczywam.
    Ciekawa jestem jak u mnie będzie wyglądał drugi poród bo na pierwszy narzekac nie mogę :)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    U mnie tez sloneczko, mąż zabrał synka na spacer a ja sobie mieszkanko ogarnęłam i odpoczywam.
    Ciekawa jestem jak u mnie będzie wyglądał drugi poród bo na pierwszy narzekac nie mogę :)

Pocieszajace jest to co piszesz ze pierwszy porod nie musi byc najgorszy:) i oby tak bylo!!! Bo zaczynam sie troche obawiac juz....

Kate

np55zzc.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 25 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez slyszalam ze niektore mialy lzejszy 1 porod niz ktorys tam z kolei . Ja tak napewno nie powiem bo 1 w starym panstwowym szpitalu z bardzo kepskim personelem z oksytocyna mega bolami trwajacymi z 6 /7godz ledwo sie trzymalamPrzy 2 mialam znieczulenie i obylo sie bez nacinania jak przy 1 do tego krotszy bo 2 faza i jakies bolace skurcze mialam 2,5 godz czyli do zniesienia;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 14:29

maria.sm
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria.sm wrote:
    tez slyszalam ze niektore mialy lzejszy 1 porod niz ktorys tam z kolei . Ja tak napewno nie powiem bo 1 w starym panstwowym szpitalu z bardzo kepskim personelem z oksytocyna mega bolami trwajacymi z 6 /7godz ledwo sie trzymalamPrzy 2 mialam znieczulenie i obylo sie bez nacinania jak przy 1 do tego krotszy bo 2 faza i jakies bolace skurcze mialam 2,5 godz czyli do zniesienia;)

maria.sm wlasnie Ty mialas juz znieczulenie ja bardzo chce tez powiedz mi jak to tak naprawde wyglada? bo to moj pierwszy porod troche sie boje i jednoczesnie chcialabym znieczulenie by moc sie skupic na cudzie narodzin a nie na samym bólu... u mnie w szpitalu bardzo polecaja, wiekszosc wybiera i moja dr tez mowila ze nie ma z tym problemu. Jest 6 anestozjologow.

Kate

np55zzc.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    Aga najnowsze badania podobno wykazały, że jak dziecko ma mieć kolkę to będzie ją miało niezależnie od tego co jesz.

a wg mnie to g.no prawda :D
    jakoś dziwne, że jak zjadłam kapuchę to mała męczyła się z bólem brzucha, a jak nie jadłam i potem uważałam to bólów nie było
    Badania to se mogą robić, ale dzieci ich tak nie czytają :)

I pokarm NIGDY nie jest jałowy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 17:22

Furia lubi tę wiadomość

• julianna Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mi się wydaje, że te badania są grubo naciągane, bo niby jak ... ma mieć to będzie miało, to my jak mamy mieć wzdęcia to je mamy, no chyba nie, najpierw trzeba coś zjeść żeby je mieć, po rosole chyba nikt takich rzeczy nie ma ;D

aga.just lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tez mi sie wydaje ze te badania sa naciagane, wiele moich kolezanek zjadlo cos co wywoluje wzdecia czy tez wzdyma wlasnie i dziecko sie meczylo... Chocby nawet odrobine... Na nas tak to dziala, przenika do mleka matki to na dziecko nie podziala? Moja siostra karmila tylko miesiac ale uwazala na to co je i Zuzia majac dwa miesiace juz zadnej kolki jeszcze nie miala, ba nawet brzuszek jej nie bolal :) i w ogole to grzeczna jest Kruszynka

ylena lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wypełniłam ankietę, ale w 32 pytaniu był opis, że można zaznaczyć więcej niż jedną odpowiedź, a w sumie nie mogłam, taka uwaga dla koleżanki

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 25 października 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate sorki ze pozno odp,ale przy mlodych mam co robic maz tez ciagle jak nie pracy to na budowie i dopiero mam chwile Kochana ja zawsze bede goraco polecac 1 dziecko rodzilam b. dlugo z oksytocyna niby cwiczylam miesnie kegla maz tez mnie cwiczyl duzo plywalam w 1 ciazy i mialam 23 lata ale to byla masakra potworne meczenie ja to dobrze pamietam i nigdy nie ZAPOMNE 2 porod po 2 latach ze znieczuleniem- bajka niepotrzebnie ze dlugo zwlekalam z bolami w domu coby sie nie meczyc w wszpitalu tak mialam zjechana psyche po 1 ale to byl prywatny szpital,choc za znieczulenie nic nie placilam..jak dojechalam praktycznie zaraz przyczlapal anestezjolog i znieczulil mnie calkowicie bezbolesnie...bylo to dokladnie 2 lata temu wiec licze ze nic sie w opiec nie zmienilo i wszystko bedzie jak ostatnio:) po znieczuleniu troche jakbym tracila swiadomosc ale to ponoc przez nerwy tak bardzo balam sie znieczulenia osluvhalam sie od znajomej glupot a to gowno prawda ..jak zaczyna dzialac ty poprostu czekasz na swoje dziecie a reszta zajmuje sie juz polozna Ja naprawde polecam,ale jesli ktos nie chce to ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 19:46

kittykate lubi tę wiadomość

maria.sm
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria spoko :) dziekuje Ci, troche kolezanek ktore juz rodzily ze znieczuleniem tez bardzo chwala...
    Moja siostra rodzila teraz bez i strasznie to przeszla, miala takie bole ze wyla i do tego prawie ma koncu zemdlala :/ teaz powiedziala ze pewnie by sie zdecydowala na znieczulenie... Dziecko dostala nast dnia rano bo nie mogla sie ruszyc! Straszne to bylo :( dlatego ja juz jestem zdecydowana i juz rozmawialam o tym z moja lekarka i ona mowi ze jak wyniki beda ok to ona zadnych przeciwskazan nie widzi:) ale tez wlasnie licze sie z kazda opinia dlatego zapytalam :) dziekuje bardzo!

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy o znieczulenie trzeba samemu pytać, czy oni pytają, proponują...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    czy o znieczulenie trzeba samemu pytać, czy oni pytają, proponują...

Julianna mi polozna mowila ze jak sie bede zglaszac do szpitala mam powiedziec ze chce. Bo oni wtedy od razu robia badania, bo sa wazne tylko 3 dni ciezko co 3 dni przed porodem sie badac :)
    Potem mozesz zrezygnowac jesli uznasz ze jednak nie potrzebujesz i wytrzymasz ale przy przyjeciu do szpitala lepiej od razu powiedz bo bez badan nikt Ci go nie poda...

julianna lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dziś was witam w 34 tygodniu!

nadal mam problemy ze snem - zaśnięcie przez 3-4 w nocy to graniczy z cudem...dzisiaj zasnęłam o 4 i po 8 pobudka bo jechaliśmy na cmentarz..

dziś zauważyłam zmianę w ruchach małego - otóż (chyba - tak mi się wydaje) że odkrywa nowe przestrzenie podżebrowe! mega super uczucie :D (ironia) - a to dopiero początek! jeej! ;)

przed chwilą by poczuć magię świąt wpierdzieliłam prawie kilogram mandarynek :D pychaa :)

jestem padnięta, brzuch mnie czasem pobolewa - napina mi się dosyć często + coraz częściej kłuje i pulsuje w dolnych rejonach. Biorę aktualnie nospę fortę 3x1 tabl. i luteinę pod język 3x2 tabl. Ale lekarz źle obliczył tabletki luteiny i od 2-3 dni biorę tylko po jednej...i zostały mi już tylko 3. I boję się, że jak przestane brać - to będzie się bardziej napinał i że skurcze wrócą..Na szczęście w środę wizyta..

buziaki dla was ciężarówki ;)

Ewka89 lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew pępowinowa - pobieracie??????

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak swoją drogą - to chyba ta nospa i luteina mi pomaga na twardnienie brzucha - ale na 3h max. Potem twardnienie powraca. Najbardziej twardnieje w nocy jak wstaje do WC. To mam wrażenie, że mi brzuch odpadnie. Dosyć często ostatnio pobolewa mnie brzuch - nie wiem czy to skurcze - czy nie - bo skąd ja mam to wiedzieć? ;(

Patrząc jak się rozpakowują listopadówki i jak słyszę, że znajome, które ostatnio rodziły - to każda rodziła przed terminem - boję się, że urodzę jeszcze w listopadzie...

Powiedzcie mi - po czym poznać że to już niedługo? Co boli i w jaki sposób gdy można się spodziewać na dniach porodu?

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga-just - ja nie, nie stać mnie.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
‹‹ 1021 1022 1023 1024 1025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ