Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia nie pociesze Cie, ja nie mam jeszcze w ogole ale moja siostra tez nie miala a nagle wyskoczylo kilka przed i ... Po porodzie!!!!!!! Strasznie sie tego boje.... Smaruje sie jak glupia wiadmo wcieram 2xdziennie ale cholera wie czy to cos da...
Pamietajcie by po porodzie nawet jeszcze w szpitalu soe smarowac...
Moze juz zadne ńie wyskocza a te ktore sie pojawia zbledna i nie beda widoczne? Oby oby!! -
Ja na szczescie tez wszedzie autem wiec bez spiny no ale bedzie coraz zimniej
Obysmy nie musialy za dlugo chodzic jak slonie tylko rachu ciachu urodzily i byly piekne i szybko chudly i bez rozstepow oczywisciekolejna Listopadowka rozpakowala sie w nocy o 0:50 dziewczynka kruszynka 2700 ale ciaza donoszona termin na 3 listopada takze my tez juz niedlugo zaczniemy nasze rozpakowywanie!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 12:05
-
ja u sibeie rozstępów nie widzę, ale też słyszalam, że pojawiają się po porodzie, no zobaczymy jak to będzie, boje się rozstępów na brzuchu, tak brzydko wyglądają, na pośladkach i udach to ja osobiscie mam już od prawie 15 lat, ale nie jakoś dużo i mi nie przeszkadzały,zresztą są biale, najgorsze są te pierwsze fioletowe
-
Dziewczyny z rozsępami to chyba duże znaczenie mają predyspozycje i jednak tempo rośnięcia. Mi wyskoczyły z tydzień temu dwa na piersi pod brodawką, narazie jedyne. Generalnie liczę na to ze juz dużo mi nie wyskoczy a nawet jak cos to znikną po porodzie (zdarza się
.
Moją siostrę tak wywaliło w 9 msc ze od razu zeberka się zrobiła
ja tak naprawdę mam termin na listopad ale głównie jakoś tutaj się uchowałam
Co do depilacji to od jakiegoś czasu golę się na czuja i wolę tam nie zaglądać -
Kate, fajnie się prezentuje ta kołyska. Czyli zamawiam i ja
Powiedz mi tylko jeszcze, czy kupowałaś jakieś prześcieradełko na materac?
My po spotkaniu z przedstawicielem banku krwi chcieliśmy pobierać, ale gdy zgłębiłam temat - zrezygnowaliśmy. Pisałam wcześniej o tym. Do mnie przemawia fakt, że choremu dziecku (np. na nowotwór) nie powinno się podawać jego krwi pępowinowej, bo komórki macierzyste prawdopodobnie też są "chore".
U nas po wizycie córeczka waży 2400. Dostałam przykaz wytrzymania 3 tygodni i umawiamy się na cc. Ale ten czas mija teraz szybko.
Ja rozstępów na brzuchu na razie nie mam, ale za to pojawiły się na piersiach i pośladkach. No cóż - uroki ciąży
eforts, Lola83, julianna lubią tę wiadomość
-
Polyanna nie kupowalam bo uwazam ze ta bawelniana poszewka na suwak ktora jest na tym materacyku jest wystarczajaca, zdjelam ja i wypralam i zalozylam z powrotem i uwazam ze to wystarczy w zupelnosci
zamawialam tak jak pisalam wczesniej ten maly kocyk i poduszeczke do kolyski i do wozka wlasnie
bedziesz zadowolona mi wlasnie o cos takiego chodzilo bo to chicco next to me za 600 zl to wg mnie troche kasy masakrycznie duzo jak na stosunkowo krotki czas jego uzywania...
i u tego sprzedawcy super szybka przesylka byla jak placilam z gory wyslali od razu tego samego dnia kuriera !
kurcze Ty juz za chwile sie rozpakujesz ale extra!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 15:19
-
Kate, a co w razie przemoczenia pieluszki? Tak myślę, że chyba też się nie będę w takim razie bawić w prześcieradełka. Zamówiłam u polecanego przez Was użytkownika flaming24 pieluszkę flanelową z ceratką od spodu i najwyżej to podłożę w razie czego.
Mi się takie kołyski właśnie podobały. Myślałam o całej białej, ale taka już 50 zł droższa, a widzę u Ciebie, że ta z sosną wygląda fajnie.
Kate, czuję, że coś pewnie ok. miesiąca jeszcze poczekam na rozpakowanie. Teraz się obawiam, czy wytrzymam. Heh, do swojego lekarza mam 90 km. Najwyżej mąż będzie mnie wiózł. Obym po drodze nie urodziła sn, heh.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 15:25
-
Polyanna a czemu mialaby Ci przemoknac pieluszka? dobra pieluszka nie przemoknie, a nawet jesli to wlasnie ta ceratowa podkladka zda egzamin bo samo przescieradlo i tak nie zatrzyma wilgoci wiec raczej tez tym sie bede posilkowac w razie w
ale mysle ze to nie bedzie konieczne, moja siora uzywa pampers premium care od poczatku i super trzymaja wilgoc przez 2 mies nie zdarzylo sie zeby pieluszka przemokla kiedykolwiek ja mam te same.
Tak ta sosnowa wyglada super i jest naprawde prosta w montażu!
Bedzie dobrze urodzisz szpitalu, dasz rade -
Kate, takie pieluszki właśnie mam, ale z racji, że to moje pierwsze dziecko, obawiam się, że mogę założyć ją nieprawidłowo lub coś tam przesiąknie
Ale nie będę bawić się w prześcieradła, podłożę flanelkę.
aniar, zaczęłam wypełniać tę ankietę i mam małą uwagę do jej sformułowania. Zatrzymałam się na tym pytaniu, heh. Chodzi o ilość ciąż. Zaznaczenie, że nie jest to moje pierwsza, w ankiecie oznacza automatycznie, że mam już dzieci, nie uwzględnia strat. Wiem, że pewnie głupio się czepiam. Więc, żeby ankieta miała sens, powinnam zaznaczyć, że to moja pierwsza ciąża, tak? -
Spoko nie obawiaj sie! ja zmienialam pieluszki juz maluszkom bo moje siostry jedna ma 2 dzieci i teraz druga ma coreczke wiec mozna powiedziec ze jestem wprawiona
moge Ci smialo powiedziec ze nie ma sie co obawiac te pieluszki sa naprawde bardzo dobrze zaprojektowane dla naszych szkrabow i ich rodzicow wiec nie obawiaj sie !
ale wiadomo flanelka z ceratka nie zaszkodziPollyanna lubi tę wiadomość
-
eforts wrote:Dziewczyny a czemu nie chcecie prześcieradła? Nie wiem o jakiej podszewce mówicie ale będziecie ja regularnie prac? Nie zniszczy się wam?
jest bawelniana. a poza tym w razie prania jak nasze dziecko bedzie chcialo lezec mozna zawsze w lozeczku lub do kolyski na ten czas wlozyc kocyk normalny
Polyanna, ja mam 2 opakowania jedynek, jak bedzie potrzeba to najwyzej dokupie jeszcze 1 paczke. A teraz raczej kupie juz dwojki.
Moja siostra urodzila tez dluga dziewczynke 58 cm i zuzyla ok 3 opakowan jedynek chyba ale to trzecie to juz tak troche bardziej zeby zuzyc wiec mysle ze jak kupisz jeszcze jedno bedzie ok.
-
eforts, o coś takiego mi chodzi:
http://allegro.pl/pielucho-ceratka-flanelowa-pielucha-przewijak-duza-i4678528310.html
Kurczę, nie pomyślałam, jak to się będzie prało, bo leży jeszcze w kartonie, więc w ogóle nie miała kontaktu z pralką.