Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Pollyanna ja chyba pod przescieradelko włożę npodklad semi co mam kupione na czas około porodowy. Wydaje mi się ze to ok coby za sztywne nie było
Nie wiem jak z rozmierem tej flanelki czy zalozysz ja pod materac, żeby Ci się nie ściągała, chociaż noworodki za bardzo się nie wierzgają
Ech tyle nowości -
eforts, to tylko do kołyski, więc mam nadzieję, że się zmieści, ale zobaczę, jak już przyjdzie do mnie, jak to wygląda. Do łóżeczka mam ten taki podkład z Biedronki. Chociaż, kurczę, też tego jeszcze nie prałam... Aaa przypomniało mi się - mam pytanie do Ciebie - ile czekałaś na zamówienie od Makaszki?
-
Bardzo dziękuję za opnie odnośnie krwi pępowinowej
Temat ciekawy, kusi mnie, ale właśnie te niejasności są już mniej fajne
aniar wrote:Podobno największy alergen u dzieci to mleko krowie i o dziwo marchewka
Co do jałowości miałam na myśli, że bardziej wartościowy jest pokarm matki, która je wiele zdrowych rzeczy niż matki która jedzie na bułkach z masłem przez 6 miesięcy.
z marchewką słyszałam podobnie
Co do drugiego się nie zgodzę - matka powinno odżywiać się zdrowo dla siebie, bo dziecko pijąc mleko czerpie witaminy od matki, po prostu dziecko korzysta z zapasów mamy. A nie, że powinna jeść zdrowo bo mleko będzie lepsze czy mniej jałowe. Więc matka, która jedzie te 6 mies na bułkach z masłem, a ta która ma bogatą w witaminy dietę pokarm mają jednakowo wartościowy, jednak ta pierwsza stanowczo szkodzi bardziej sobie i pewnie wpędzi się w jakąś anemię.
Basia na zgagę gin powiedział, że mogę renni lub manti
AsiaCh u mnie też pojawiły się rozstępy tuż przed porodem i zaraz poTeraz już też mam kilka nowych.
Polly powinno się kłaść malucha naprzemiennie na boku. Raz - każdemu nie za wygodnie spać ciągle na jednym boku, a dwa ponoć główka wtedy równomiernnie się odkształca.
U nas będzie prześcieradło + podkład na materac. O tych pielucho-ceratkach pierwsze słyszę. Ale tak czy siak polecam coś podłożyć pod prześcieradło, bo mimo że pampersy są chłonne to prędzej czy później wydarzy się jakaś "przygoda" z wyciekaniem. Też z córą miałam premium care i nie raz coś bokiem wyleciało
-
aga.just ostatnio chyba nawet na listopadówkach jedna z dziewczyn pisała zdanie naukowca, który zajmuje się badaniami nad komórkami macierzystymi (mam nadzieję, że nic nie przekręciłam).
Wiem, że trzeba raz na jednym boku, raz na drugim. Tylko co ile powinnam przekręcać? Wystarczy, gdy będę to robiła co karmienie?
Czyli jednak zdarza się, że pieluszki przeciekają... Z moją gracją i precyzją spotka mnie to na pewnoWłaśnie zobaczyłam, że sprzedawca z tymi kołyskami ma też prześcieradła do nich po 12 zł. Kupię jedno.
-
ja już myślałam, że się uporałam z praniem, ale doszły dodatkowe dwie torby ciuszków więc tydzien mam zaplanowany na pranie i prasowanie, poza tym jeszcze poszewki, tetry i flanele dojdą więc do połowy listopada zawsze będę mieć coś do zrobienia
-
-
co do przeciekania, nie wiem jak jest w praktyce, ale wolę dmuchac na zimnę i coś pod prześcieradło podłożę żeby nie doprowadzić do przemoczenia materacyka, albo zmyślam, ale wydawalo mi się, że jak przeglądałam rzeczy dziecięce do kupienia to u allegrowicza wdziałam prześcieradła podbite ceratką.. ale nie pamiętam
-
Hej dziewczyny.Witam sie w 31tc.Pytalam Was kiedys jak sie liczy tyg i zapytalam lekarza
i on powiedzial,ze np.31tc-31+6tc liczy sie jako 31tc a nie 32 mimo,ze kalkulatory ciazy pokazuja inaczej np.ten na belly liczy mi juz 32tc.Teraz juz licze tak jak mowil lekarz.Z nowosci u nas- zamowilismy lozeczka,maja dojsc do piatku, bo chcialam je przygotowac przed pojsciem za tydzien do szpitala.Niby mam isc na 3 dni ale jak sie czegos dopatrza to mnie pewnie zostawia do porodu.Jeszcze tylko wozek do kupienia i mamy wszystko na przyjecie naszych kruszynek:)A jeszcze chce kupic dwa (uzywane)monitory oddechu.Wy je kupujecie?