Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Polyanna współczuje teściów dramat:/ ale powiem Ci że ja tez nie mam najlepszych relacji z tesciowa, tesc nie zyje od 10 lat, odkad bylismy u nich na Swietach Wielkanocnych i wtedy powiedzialam ze jestem w ciazy, wiadomo ucieszyla sie ale do tej pory ani razu nie zadzwonila nawet do mojego S zeby sie zapytac czy wszystko ok, czy zdrowe jestesmy, czy z dzieckiem ok... masakra. A potem bede jej dywan rozkladac zeby przyjechala i zaproszenia wysylac ? niedoczekanie! dobrze ze mieszka 500 km od nas... takze tez sie tym nie przejmuje, licze na siebie ona nie pracuje ma mnostwo wolnego czasu cale wakacje miala ani razu nie zapytala moze przyjechac kasi cos pomoc moze okna trzeba umyc cos posprzatac...etc pokoj remontowalismy tez nikt nie zapytal... no coz. Teraz jak mi bedzie chciala przyjezdzac nagle bo juz dziecko jest to jej powiem co mysle jak nie wytrzymam
a dodam ze jak sie przeprowadzalismy do wiekszego mieszkania to moja mama z moja siostra ktora wtedy byla w 6 mies ciazy przyjechaly i nam pomagaly moja mama nasze mieszkanie poprzednie tak wysprzatala pod nowych lokatorow i poprzenosila z nami wszystko i sprzatala nowe lokum bardzo nam wtedy obie pomoglywiec fora ze dwora!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 12:45
-
Kate, to ja mam tak samo. Od rodziców moich ogromna pomoc na każdym poziomie. Teściów nic nie obchodzi. Ale ja przez całą tą sytuację nauczyłam się liczyć na siebie. Nie wiem, co będzie, jak Mała się urodzi, czy w ogóle będą chcieli ją zobaczyć. Ani czy ja będą chciała, żeby ją zobaczyli. Za bardzo mnie skrzywdzili, gdy ja byłam wrakiem człowieka i potrzebowałam wsparcia.
-
Pollyanna wrote:Dziewczyny, a jeśli chodzi o ten monitor oddechu AC, to macie z jedną płytką czy z dwoma? To jakaś istotna różnica?
Ja z teściami mam spokój. Nie utrzymują ze mną kontaktu, odkąd wyszło, że mam problem z utrzymaniem i zajściem w ciążę. Ani razu nie zapytali, czy z Małą wszystko w porządku.
Ja kupilam z dwoma. Długo się wahałam ale trafiła się super oferta na olx.... ponad 1,5 roczna gwarancja 300 zł. Więc prawie nówka.
-
nick nieaktualnyja sie zastanawiam bo dziewczyna ma do sprzedania 2 monitory jeden angel care a drugi tommee tippee, w cenie 100 zł za sztuke, ja chcialam taki z dwiema plytkami...angel ma 2, ale tak nie mam do niego zbytnio zaufania...ten tommee mnie interesuje, ale znow ma tylko jedna płytke...hmmmmmm mam czas wiec sie zastanowie...oferta jest i tak interesujaca
-
nick nieaktualny
-
Karola, jak byłam na warsztatach bezpieczny maluch to ratownik medyczny polecał angel care
wiadomo, że pewnie nie za darmo
ale nie jest jakaś firma "krzak"
Dziewczyny, współczuję Wam teściów- ale jak wiadomo nie mamy wpływu na to kim są rodzice męża. Kiedyś słyszałam powiedzenie, że dobra teściowa jest na 102! 100 metrów od domu, 2 metry pod ziemiąGłowa do góry- najważniejsze, że swoje małe rodzinki macie wspaniałe a będą jeszcze lepsze bo dołączą do Was maluszki już niedługo
Goto, mi lekarz nic nie mówił o karcie ruchów dziecka. Położna na sr informowała tylko żeby zwrócić uwagę na to czy w stanie spoczynku (np. siedząc) czujemy min 3 ruchy na godzinę- i tyle!
Moja Kluseczka to tak się ostatnio rozpycha, że ledwo daję radęczasami czuję ją jednocześnie pod żebrami i nad spojeniem i jeszcze chyba jakieś kolanko w pępku
aga.just lubi tę wiadomość
-
Mi kazał liczyć ruchy rano i wieczorem w czasie największej aktywności, mam się doliczyć do 5 ruchów w ciągu 30 min. Nie ma 5 ruchów mam jechać na KTG. Ale jak pisze Kanapa zazwyczaj nie ma co liczyć, bo wyraźnie się rusza więcej razy. Ale np. moja koleżanka dostała taką kartę ruchów, miała zaznaczać o której osiągnie 10 ruchów. Ale nie wiem co potem z tym się robi.Piotruś
Helenka
-
Lola to Wasze dziecko, wyczekane, najukochańsze - choćbyś chciała mu kupić złotą poduszkę to prawda jest taka, że teściowej nic do tego być nie powinno. Może pogadaj z małżem, nich powie teściowej co i jak, niech jej zwróci uwagę. Syn to zawsze syn, a jak już jest coś nie hallo to wg mnie lepiej już nie będzie.
Dobrze, że chociaż "na konto" chce kasę słaćzawsze coś
Polly mam 2 płytki, z dwoma chyba jest bardziej czuły??
Kanapa teściowa na 102haha dobre
-
Oj dziewczynki współczuję konfliktowych relacji z teściami. Ludzie to patrafią być bez wyczucie
U mnie za to ciekawostka natury pracowniczej. Dzwoni szefowa:
-Cześć, co tam? Jak się czujesz? Musisz nas koniecznie odwiedzić, znów mamy masakrę aż szkoda gadać!
No zaje... po co z czymś takim do mnie dzwoni?! Jestem na L4 i wiadomo, że nie będę nagle projektu prowadziła (zresztą na moje miejsce kogoś zatrudniono). Już ostatnio jak byłam na początku października to zadręczała mnie zawiłościami jakiejś umowy a ja na to tylko mogłam wzruszyć ramionami...
No i niby nic wielkiego a jak znam siebie i moje przewrażliwienia to conajmniej tydzień będę się stresowała, że coś, gdzieś, kiedyś zawaliłam i jak oni to teraz naprawią.
grrr..... -
Wróciłam z zakupów i padam na ryjek...mgła nie odpuszcza, jest brzydko szaro i naprawde zimno przez co i ja sama chodze jak zombie, bede robic obiad ale jakos zebrac sie nie moge najchetniej bym polezala przed tv na kanapie pod kocykiem... kupilam kwiaty na groby i znicze coby juz o tym nie myslec. Aha i w Lidlu sa szlafroki za 40 zl i kupilam dla siebie M rozm i powiem Wam ze jest superowy taki milusi i fajnie wyglada jak sie go zalozy:) do szpitala bedzie jak znalazl
jejku coraz ciezej mi, Wy tez tak macie ?
Odnosnie ruchow to nic mi moja ginka nie mowila ale moja to wierci sie jak nie wiem i codziennie kilka razy dziennie daje o sobie znac wiec luzikale pewnie pozniej juz nie bedzie taka ruchliwa to bedzie wazne by liczyc podobno rano i wieczorem powinno byc ok 10ruchow w ciagu godziny.
-
Ita wrote:Oj dziewczynki współczuję konfliktowych relacji z teściami. Ludzie to patrafią być bez wyczucie
U mnie za to ciekawostka natury pracowniczej. Dzwoni szefowa:
-Cześć, co tam? Jak się czujesz? Musisz nas koniecznie odwiedzić, znów mamy masakrę aż szkoda gadać!
No zaje... po co z czymś takim do mnie dzwoni?! Jestem na L4 i wiadomo, że nie będę nagle projektu prowadziła (zresztą na moje miejsce kogoś zatrudniono). Już ostatnio jak byłam na początku października to zadręczała mnie zawiłościami jakiejś umowy a ja na to tylko mogłam wzruszyć ramionami...
No i niby nic wielkiego a jak znam siebie i moje przewrażliwienia to conajmniej tydzień będę się stresowała, że coś, gdzieś, kiedyś zawaliłam i jak oni to teraz naprawią.
grrr.....
Ita, jak ja Cię rozumiem. Ja też nie mogę się oderwać. Ostatnio jak byłam jeszcze w pracy to szef zapytał, czy będę ich jeszcze wspierać ze zwolnienia. No i co miałam powiedzieć...? W środę idę znowu, nie wszystko przekazane, gorący okres i ciężko to wszystko przerobić
Ale nie zmieniaj tematu! Jak Mały będzie miał na imię ?Piotruś
Helenka
-
Pollyanna wrote:staraczka, gdybym znalazła taką ofertę, też bym się nie zastanawiała
Powiedz mi tylko, jaka jest różnica w ilości płytek? Czy to ma duże znaczenie?
pewnie czułość...
jak jeszcze nie miałam kupionego też starałam się dowiedzieć jaka jest pomiędzy nimi różnica, poza ceną oczywiście...
Ci co mieli z jedną chwalili z jedną, Ci co z dwoma chwalili z dwoma....
gdybym kupowała nowy to pewnie zdecydowałabym się na jedną płytkę ze względu na cenę....
polecam przeglądać olx wydaje mi się,że tam ceny bardziej atrakcyjne.. -
kanapa wrote:Karola, jak byłam na warsztatach bezpieczny maluch to ratownik medyczny polecał angel care
wiadomo, że pewnie nie za darmo
ale nie jest jakaś firma "krzak"
Dziewczyny, współczuję Wam teściów- ale jak wiadomo nie mamy wpływu na to kim są rodzice męża. Kiedyś słyszałam powiedzenie, że dobra teściowa jest na 102! 100 metrów od domu, 2 metry pod ziemiąGłowa do góry- najważniejsze, że swoje małe rodzinki macie wspaniałe a będą jeszcze lepsze bo dołączą do Was maluszki już niedługo
Goto, mi lekarz nic nie mówił o karcie ruchów dziecka. Położna na sr informowała tylko żeby zwrócić uwagę na to czy w stanie spoczynku (np. siedząc) czujemy min 3 ruchy na godzinę- i tyle!
Moja Kluseczka to tak się ostatnio rozpycha, że ledwo daję radęczasami czuję ją jednocześnie pod żebrami i nad spojeniem i jeszcze chyba jakieś kolanko w pępku
Ja też byłam na tych warsztatach i u nas ratownik powiedział, że te motory oddechu to bujda na resorach i nawet producent się do tego przyznaje. To tak naprawdę monitor ruchu a nie oddechu. Pokazywał na jakiej zasadzie to działa i rzeczywiście jest tak jak mówił. Jak miał rękę położoną na materacu i mówił, to było ok, bo płytki odbieraly drgania, ale jak tylko się odsunął i przez 20 sekund nie było ruchu to monitor zaczął piszeć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 16:38
-
Milcia dlatego ja nie kupuje
wpadlabym w paranoje pewnie hehe
PS. zrobilam risotto z kurczakiem cukinia i papryka mmm pycha zaraz wypije herbatke z pomarancza i zalegne na kanapie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 16:42
-
Co do monitora to plytki musza lezec na stabilnym podlozu, niezle sie nawkurzalam zanim do tego doszlam
Ale sytuacja opanowana i faktycznie jak wlacze w misiu opcje bicia serca to monitor pieknie swieci na zielono, a jak po 20 minutach mis sie wylaczy to monitor zaczyna wyc. Pierw po 20s daje 1 sygnal i swieci czerwona lampka, po chwili zaczyna jazgotac